Şimdi Ara

HAKLI İSYAN (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
150
Cevap
1
Favori
16.076
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
156 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• 2 ay önce 103 bine 2013 titanyum x dizel Fiesta aldım , şimdi benim aracın muadillerine bakıyorum 120 binden aşağı yok , ben araba satarken "sattığım paraya aynı arabayı alabilir miyim" diye sorarım kendime. Şimdi ben arabama 120 bin isteyince fırsatçı mı oluyorum?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oldu amk herkes istediği gibi satsın.

Ulan milletin yakındığı en büyük nokta zaten böyle istedikleri gibi 2. el satanlar.

0 araç 2.el den normal şartlarda akıllıca düşündüğün zaman daha pahalı olması gerekirken , ne şeyse 2. el 0 dan daha pahalı oluyor bu mu normal ?

İsteyen istediği gibi satamaz kardeşim hiçbir şekilde 2.el araç 0 araçtan pahalı olamaz.

Piyasa kan ağlıyor zaten millet bırak araba almayı eve ekmek götürmek için onlarca saat mesai yapıyor.

Hala da isteyen istediği gibi satar mevzusunu savunanlar var deliricem.

Gir bak sarı siteye ilanlarda galericiden başka ilan yok vatandaştan 120 ye alıp 250 ye koyuyor aracı bu mu istediğin gibi satmak.

Olay istediğin gibi satmaktan geçeli yıllar oldu uyanın uyanın.

2012 megane yi ortadan 2 ye ayırıp arka tarafı 2010 kasa megane koyup birleştirmişler.

Bmw ler mercedesler hepsinde aynı yalan dolanlar dönüyor yok airbag patlak aracın airbag ini kandırmışlar.

Yok şase yi değiştirmişler.

Yok araba takla atmış arabayı toplamışlar vs vs.

Ne hileler hurdalar döndü de piyasa bu duruma geldi.

Dolar arttı kardeşim yaa euro arttı kardeşim yaa düştüğü zaman düştü mü düşmedi bitti.

0 Araç alımları yok 2.el değere biniyormuşmuş.

14 yaşında arabaya ne doları ne euro su bırak allahını seversen.

Hepsi ünal turan gibi adamlar olsun galericilerin kapora satıldı yalanlarından olsun piyasa böyle arttı yani millet bunlar satıyor ben niye satmıyorum kardeşim diyerek başladı .

EE ne oldu alım yok s*ke s*ke düşücek o piyasa 0 alsınlar diye de kampanya yapılcak bilmem ne olucak.

0 I 60 m olan astra alıp 2 sene falan kullanıp satıp üstüne bi 60 m falan daha koyduğunda BMW alabiliyordun hadi 60 ı geçtim 40 m falan koysan mercedes bmw 116D falan alıyordun yükselebiliyordun.

Yüksel şimdi hadi göreyim.

Baştaki yonetimde olanlardan tut paralı , çıkarcı , hileci g*t verenlerden bahsetmiş tam konuyu açan arkadaş.

Hepsi bunların eseri çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GlowZone -- 22 Ocak 2021; 21:10:56 >

• Sıfır araçta ÖTV'yi yarı yarıya indirsinler bakalım, ikinci elde neler oluyor. Burada asıl mesele vergiledirme. Dolar kuru 2018'te patladığında fiyatlar bu seviyede bile değildi. Çünkü ÖTV-KDV kombini daha düşüktü.

• millet aç gözlü

• Turk lirasi pul oldu. Bu kadar basit.

Ama yine de 2. el arac fiyatlari yuksek cunku o da 0 km araclarin fiyatlarina gore ayarlaniyor. 0 alirken aslinda bir kendine bir de devlete aliyorsun.

E satarken de direk yari fiyatina satamazsin.

• o saydığınız araçların hiç biri satılamıyor, ilanda geziyor sadece. 110 bin'e 2008 getz'i ya da şaseleri işlemle leon'u 96 bin liraya rüyasında satar anca. piyasa şu an şişmiş bir balon. e malum sitede ilan vermek bedava.

• Forumdakilerin çoğunda beyin vücudu terk etmiş. Otomobil yatırım aracı olmaktan çıkarsa bütün bu yazılanları konuşmazdık. Burada konuşulan bahanelerin çoğu tali unsurlar.

• Çok ayıp, devletimizin mega projeleri yapmak için paraya ihtiyacı var. Elbette vergi artırıp bu mega projeleri yapacak. Sonuçta her şey milletimiz için.  

Ben kullanmıyorum diye köprülerin, yolların, havalimanlarının, kanalların parasını vermiyecek değilim herhalde!  

• Ikinci el Piyasasını sıfır araç fiyatları ve alım gucu belirler. İkinci el pahalı değil sıfır araçlar pahalı.

• Piyasanın rasyonel olduğunu bilmeyen bir arkadaş, yanlış şeye kızıyor. Ekonomiyi yönetenlere kızman gerekiyor

• ironiktir ki
    başlıkta allahınız yok mu demişsin

Allahı olanlar böyle genelde

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • "110bin liraya Bomboş 2008 hyundai-Getz gördü bu gözler?"

demişsin.

Sarı siteye baktım, 2008 getzler 45 bin ile 107 bin lira arası değişiyor. Neden en pahalısını seçiyorsun?

Ben 2010 era kullanıyorum. Bazen arabam kaç para edr diye siteye bakıyorum. Benimki gibi çok düşük kilometreli olanlara 100 falan istiyorlar, ki bahsettiğim araçlar benimki gibi sıfırdan farksız. Yani bugün git bayiden al, 10 yıl hiç kullanmadan beklet, aynı hesap.

Demek ki ben aracıma 100 bin istesem sen bana da laf edecen.

Git kardeşim aynı araç 50'ye de var, 70'e de var, onları al.

• Hocam eylül ayında aynıları başıma geldi . Bizim aile fiatçı fiyatlar da malum olunca biraz aileden borç almak gerekti . Neticesinde araç bakmaya başladık . İlk baktığım araçlar puntoydu . Otomatik alma niyetim vardı en başlarda fiyatları bilmediğim polyanna zamanlar tabii . Bir baktım 2009 vuruk kırık 1-2 hata var 90 milyar . 90-95 bandına 2013-2014 manuel 50-80km arası araçlar vardı nevrim döndü . Hayal ettiğimin de ötesinde bir fiyat skalasıyla karşılaştım . Sonrasında 0 fiyatlarını inceledim ve egeanın 0 ı 110k idi kredi çektim ve egea almış bulundum . Araç boş paket vs ama ne biliyim 2015 80km gidilmiş manuel benzinli puntoya 90 verceğime egeaya 115 vermiş oldum mutluyum size de tavsiye ederim
  • Araba ne için satılır ya yenileyeceksindir ya da elin sıkışmıştır. Başka ihtimal de illa vardır ya neyse.

Şimdi 2012 de 28.100 'e sıfır seat ibiza aldım.

Sıfırı şu an 146 bin civarı.

İkinci elde bakıyorum benim araca 80-110 civarı yazan var.

Eder mi etmez.

Herkes aynı yakınmada araç fiyatları çok uçuk diye.

Ama ne yapsın millet? Herkes mecbur piyasaya uyuyor. Piyasası 80 den başlayan aracı ne diye başkasına 50 liraya veresin ki ?

Seat Leonlar 2013 de yanlışım yoksa 43 style olanı - 48 fr olanıydı. Biraz geçsin alırım dedim 70 bin bandına çıktı çok pahalı düşer o zaman alırım dedim. Şu an 2013 modelleri 170-210 bandında... Sıfır leon 231 bine geldi ama vatandaşa kalır mı? Kalsa eminim ki mecbur 2. el de düşer.

Bu sıfır araç fiyatları ne zaman bu hale geldi bilmiyorum. Herşeyi dolara yüklemek doğru mu bilemedim. Vergilendirme olayları biran önce düzenlenmeli.

Neden vatandaş olarak sıfır araçlara binmeyelim ki.

• yetmez ama evet

• quote:

Orijinalden alıntı: Freed0mm

2 ay önce 103 bine 2013 titanyum x dizel Fiesta aldım , şimdi benim aracın muadillerine bakıyorum 120 binden aşağı yok , ben araba satarken "sattığım paraya aynı arabayı alabilir miyim" diye sorarım kendime. Şimdi ben arabama 120 bin isteyince fırsatçı mı oluyorum?

Aynı aracı 3-4 ay önce bende satın aldım 87 bin km 2013 titanyum x tek değişen kaput 120bin₺. Sizin aracınızın detayları nedir 3-4 ay önce 102 bin liraya ben neden aynı aracı bulamadım ?

• quote:

Orijinalden alıntı: teteni

Forumdakilerin çoğunda beyin vücudu terk etmiş. Otomobil yatırım aracı olmaktan çıkarsa bütün bu yazılanları konuşmazdık. Burada konuşulan bahanelerin çoğu tali unsurlar.

Arabalar yatırım aracı olarak kullanılıyor demişsiniz, haklısınız. Peki neden arabalar yatırım aracı olarak kullanılıyor, bunu düşündünüz mü? 2013 ve öncesi bahsi geçen durum bu kadar fazla değildi. Nedeni ise toprağımızın/para birimimizin değerli olmasıydı. Eskiden ev-arsa yatırımı yapan halk, para birimimize güvenmediği için yabancı para birimine ve yabancı para birimiyle alınan ürünlere yöneldi. Çok basit bir örnek ile açıklayayım; 2011 yılında yaşadığım daire 200-250 bin tl arasıydı ve 100-110 bin dolar ediyordu, şu an ise maksimum 450-500 bin tl ve 60-65 bin dolar ediyor. Yani insanlar tl bazlı yatırım yerine yabancı para bazlı yatırım yapmaya yöneliyor. Hala tali unsur olarak düşünüyorsanız, forumda değil sizde sorun var demektir.

• Radikal ve Sert R kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz saçma olmuş
  • 2017 ocak da 70.000 olan leon , 2020 ağustosda 210.000 liraydı.Euro 2 kat bile artmadı, araç fiyatları 3 kat arttı neden? Yeni ötv zammı + bayi vurgunculuğu.

2. elde satanlar ve galericiler bu işin en alt kısmındakiler. Daha doğru düzgün kime isyan edeceğinizi, kimden hesap soracağınızı bile bilmiyorsunuz. Piyasa'nın önünde kimse duramaz, sen 60.000 bile etmeyecek araç diyorsun piyasada 100.000 e satılıyor, sen anca kendini avutursun bu durumda. Sen o fiyata almazsan, alacak 100'lerce kişi var sırada. Acil ihtiyacı olan, yatırım aracı olarak gören, galericisi vs tonla insan var.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.