Şimdi Ara

HAKLI İSYAN (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
150
Cevap
1
Favori
16.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
156 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şimdi araba almak için para biriktiriyorum 4 seneye kadar alma planım var. Başıma geleceği biliyorum ama insan umutlaniyor işte...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tiglera Beta

Şimdi araba almak için para biriktiriyorum 4 seneye kadar alma planım var. Başıma geleceği biliyorum ama insan umutlaniyor işte...
    TL olarak biriktirirseniz 4 yıl sonra garanti erimiş olacağı için zaten şans iyice az. Ya Euro olacak ya da başka bir enstrüman. Artacak olan ÖTV'yi de ayrıca hesaplamak lazım. Böyle bir cehennem işte.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz gibi elime geçen fazlalık parayı dövize, emtiaya paylaştırıyorum.
    Yazdıklarınıza ek olarak, dövizle de maaş almıyoruz ki sürekli sabit bir miktar kenara atabilelim. Malesef her geçen gün biriktirmek daha da zorlaşıyor. Hakkımızda hayırlısı
  • Dolar 4 sene önce tam yarısı kadardı. 3.75 Vergileri de hoplattılar. Oldu sana 3-4 kat. Şuan Sıfır clio sembol 1.5 düz vites 200 bin lira. Golf 1.5 400 bin olmuş.

4 sene önce sıfır 110bine alınan audi a3 şuan sıfır 400-500bin lira. Euro fiyatı %5 anca değişmiştir. Ama tr ye girinceki fiyatı 4 katına çıkmış.

O zaman 110 bine alındı diye su an 70 bine mi satılacak 4 yıllık araba. Yoksa sıfırı 450bin lira ise 300bine mi satılacak.

Sıfırı ne kadara satılıyor ise ona göre temizliğine göre %80ine $70ine yılında durumuna göre fiyat oluşuyor ikinci elde.

100bin$ lık tesla usa'da Peşinatsız 8 sene 1300$ taksitle alabiliyorsun. 125bin$ toplam. Asgari ücretlisinin 20 günlük maaşı.

Trde 2 milyon TL, 8 sene krediyle alayım desen 2 milyon da faiz ödüyorsun.oldu mu sana 4 milyon. Ayda 40bin taksitle.

Bunları anlattığım birisi bana cevaben

Dolarla ikinci el araba fiyatının ne alakası olur canım hadi sen de dedi.

Beynim yandı.

Hala yanık beyinle geziyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaslar hesaplarınma göre parça parça araç imal etsek 70k tutuyor yarısı vergi olsa 140k şirket dağıtım tutundurma bedeli vs 40k koysak 180k ya egea alınıyor vergiyi indirsek 110k gene çok fazla
  • pamirrr kullanıcısına yanıt
    Ekonomisi olmayan ülkeye serbet piyasa demek fıraatçılık yap kardeşim demektir gerekirse devlet ikinci el piyasına sıfır araçları daha düşük satarak müdahale etmeki zira bunu uygulayacak kapasiteleri yok
  • 140 bine gidip yeni egea alın hocam. Hatta az daha verip Cross alın. Araç bu, bi düşünün derim.

• Ne olacaktı? Mesela bende corolla var düşük kmde. Masrafı da yok bu arabayı 3 sene önce 35 bin liraydı diye en fazla 60'a mı vereyim?

Ben 60'a vereyim al satçının biri alsın çaksın 85'e öyle mi? Sırtımdan para kazansınlar.

Piyasa böyle. Serbest piyasa fiyatlar kendiliğinden dengeye oturur. Abimde astaya 180 yazdı ne arayan oldu ne soran. Öyle uçuk kaçık bir ortam olsa onu da alırlardı ama arayan yok. Devlette piyasayı düşürmek için herhangi bir müdahale yapmadı aynı dolar mevzusu gibi uçtu gitti.

• Bildiğin Odun kullanıcısına yanıt
    Haklısınız. Benim 2 yıl önce 30k eden araba 80k oldu. Ama onu satıp almayı düşündüğüm araba 110k dan 240k ya çıktı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bolanka

Haklısınız. Benim 2 yıl önce 30k eden araba 80k oldu. Ama onu satıp almayı düşündüğüm araba 110k dan 240k ya çıktı.

al benden de o kadar bi c180 alalım dedik 2011 üzeri geçen yıl 120k idi şimdi 220 240 allah ne verdiyse

eee geçen sene 90 eden auris i şimdi ben 100 e mi vereyim bende yapıştırtım 150 ye ilan ı

kim ne derse desin

işine gelen alır gelmeyen gidip teneke egea alsın gözümde 2021 model doğan dan hiç farkı yok

• quote:

Orijinalden alıntı: omeeeer54

Aynı aracı 3-4 ay önce bende satın aldım 87 bin km 2013 titanyum x tek değişen kaput 120bin₺. Sizin aracınızın detayları nedir 3-4 ay önce 102 bin liraya ben neden aynı aracı bulamadım ?

Alıntıları Göster

155.00 km'de sadece kaput değişik

• Adam 50ye sıfırını aldığı arabayı modellemek için 20ye satıp sonra 500e tekrar sıfırını mı alsın?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • siyasiler ahlaksiz, millet ahlaksız, burası artık vahşi bir orman, sadece güçlüler hayatta kalır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dark_Soul

2017 ocak da 70.000 olan leon , 2020 ağustosda 210.000 liraydı.Euro 2 kat bile artmadı, araç fiyatları 3 kat arttı neden? Yeni ötv zammı + bayi vurgunculuğu.

2. elde satanlar ve galericiler bu işin en alt kısmındakiler. Daha doğru düzgün kime isyan edeceğinizi, kimden hesap soracağınızı bile bilmiyorsunuz. Piyasa'nın önünde kimse duramaz, sen 60.000 bile etmeyecek araç diyorsun piyasada 100.000 e satılıyor, sen anca kendini avutursun bu durumda. Sen o fiyata almazsan, alacak 100'lerce kişi var sırada. Acil ihtiyacı olan, yatırım aracı olarak gören, galericisi vs tonla insan var.

Bayi vurgunculuğu ile ne alakası var? 2017 başında Euro 4 TL filandı hatta 3,5 TL'ye gitgelde yapıyordu çoğu firma Ocak, Şubat ayında 3.5 TL Euro üzerinden hesaplanmış şekilde o dediğin fiyatlara araçlarını sattılar. Euro günümüzde olmuş 9 TL yani 2,5 katı artmış, ÖTV desen aynı, ÖTV artınca bu sefer ÖTV'nin de KDV'si alındığı için KDV'de artıyor hesapla bakalım araba günümüzde bayide pahalı mı ucuz mu? Maaşın enflasyon kadar artmazsa herşey pahalı gelir sana elbette.

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakan.. -- 23 Ocak 2021; 11:1:32 >

• 54.000 e 95 318i aldık şu anda yaptığımız masraf 10 000 i geçti.gerisini siz düşünün.şahine binmek en mantıklısı 

• Oy vermeye devam et aferin

• bu konu malesef birbirine zincirleme bağlı olan farklı etkenlerin söz sahibi olduğu bir konu. döviz karşısında paramızın değersizleşmesisinden tutunda, al,sat yapanların fahiş fiyatlandırma yapması hepsi bu konuya bir parça tuz katıyor bi bakmışsın zehir gibi olmuş...

• quote:

Orijinalden alıntı: flyer_mig

Türkenhund': Türk köpeği anlamına gelen ırkçı bir Almanca deyiş...

Pis alamanlari yucelten bu satici ve alicilara, binicilere Allah tez zamanda akil ve fikir versin. Ne soylesen bos. Az Alman basin-yayinini takip edin TR yi nasil asagiliyorlar.. TR ye fabrika bile acmayan yuce ustun alaman milletini yuceltmeye devam edin bravo gencler.

Niye açsın ki sebep hukukun adalet ve güvenin olmadığı bir ülkeye.Bu denli yüksek yatırım yapsın.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Edit. Uygun fiyata araç arayan 30 bin 130 bin arası bana ulassin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkmenson -- 23 Ocak 2021; 12:47:2 >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.