Kardeşim ağlamayı zırlamayı kesip elindeki bütçeyle alabileceğin en iyi şeyi alacaksın veya almayacaksın. Şekli güzel olsun şu donanımı olsun bu olsun dersen 70-80 ile bir şey yapamazsın. Motor mekaniği güzel bakımlı orta halli bir şey alacaksın. 7 ay önce 2004 model 170k da 1.4 fiesta comfort aldım. 40.000₺ ye aldım. 5-6 masraf ettim. Mis gibi biniyorum. Nokta sorunu yok. Motor mekanik muazzam. Şuan alacak olsam bu araç 60k seviyesinde. 10.000 km yaptım 1 kere üzmedi. 80hp atmosferik olmasına rağmen performansıda çok hoşuma gitti. Atik bir araba(gücüne göre) 2.sahibinden aldım. Bakımlı pırıl pırıl arabaydı. Yoksa 7 ay önce bende gidip o fiyatlara çöp ibiza leon vs bakıp ağlayabilirdim. Bunun yerine düzgün bakılmış düzgün binilmiş beni yormayacak üzmeyecek bir şey aldım. Sende böyle bir şey yapabilirsin mesela. |
HAKLI İSYAN (6. sayfa)
-
-
ekonomi kötüye gidiyor diye senelerce söyledik, tonlarca israf var dedik, kendi kendimize zor yetiyoruz bol keseden para basmayın dedik, kimsenin fkinde değil. Ama arabalar pahalanınca her hafta konusu açılıyor bık bık araba bık.
Benim allahım var ama sizde akıl var mı onu bilemiyorum.
-
allahınız yok mu derken? Adam kendi malını satıyor, fiyatınıda kendi belirler. Mesela benim evde oyuncak araba var ben bunu 200 bin tlye satmak isyorum diyebilirim. Mal benim sonuçta. Yanlış şeylere takılıp isyan ediyorsunuz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
adam serzenişte bulunmuş amma akıl veren var arkadaş birde üşenmeden uzun uzun yazmışlar hayret verici gerçekten.
-
Çok memnunuz. Böyle devam. Hedef kaçtı?
-
Bunlar iyi günler.
Yine birileri yanlış kişilere çatıyor. Bu fiyatlar müstehak, hatta size ucuz bile
Bayi, galeri den ziyade devlet vergisi terörü diyelim -
Bu gidişatın tek sorumlusu iktidarda olan hükümettir ve maalesef başlıktaki mevzu onlarda yok.
Ülkedeki fırsatçılar vicdansızlar gün yüzüne çıktı. Bu olanları gördükten sonra insanıma olan inancımı ve güvenimi bir kez daha gözden geçireceğim.
-
Benim en çok merak ettiğim arabaların evrensel değeri. Batı avrupadaki araç fiyatlarını herkes biliyor. Üç aşağı beş yukarı aynı. Hatta bulgaristan piyasası bile aynı. Yani 2000 model clio bir yerde 500 euroysa pahalı bir ülkede en fazla 1000 euro oluyor. Bizim ülkedeki fiyatı malum. Acaba böyle Irak, Suriye gibi savaş görmüş ülkelerde ya da Arjantin gibi bizim seviyemizdeki bitik ülkelerde bu tarz arabalar ne kadar? Alım gücü değil net fiyattan bahsediyorum. Ben ülkemizin bu araba fiyatları konusunda dünyada çok özel olduğunu düşünüyorum.
-
Bir sahtekar konu daha.
Arabayı satarken serbest piyasaya istediği fiyattan koyar demeyi biliyorsunuz.
-
Efso.
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-dacia-2018-model-dacia-sandero-ambiance-benzinli-manuel-hasar-kayitsiz-894557464/detay
Yakın zamanda 2011 model 1.4 42000 kmde fiat punto evo koydum 105000 bine satamadım piyasa yüksek doğru bu arabalar bu fiyatları etmiyor arada köpük var buda doğru fiyatlar düşermi yükselir mi bilinmez burası Türkiye ne olacağı hiç belli olmuyor malesef araba almak zorlaştı. Tüketici fiyatlara isyan ediyor haklı olarak hayatımızda ilk kez bi araba satalım dedik piyasanın şişip kilitlendiği döneme denk geldik. Fiyatlara tuhaf yorum yazan arkadaşlarımız oluyor 70 vereyim, teneke, bunun hakkı maksimum 30 gibisinden yorumlar geliyor. Hadi ben satıcı olarak fiyatların yüksek olduğunu düşmesi gerektiğini kabul ediyorum bu yorumları yapan arkadaşlar size söylüyorum sizde olsa sanki 80 e satacak gibi duruyorsunuz muadillerinin çok altında verir misiniz siz olsanız? Piyasası 100-110 ken 70 yazar mısınız ilana? -
Ülkede ekonomik anlamda öyle bir istikrarsızlık varki çok değil 2-3 sene öncesinin fiyatlarına bakalım bide şimdiki araç fiyatlarına bakalım arada uçurum var bu yıl ihtiyaç fazlası aracımızı satıp parayı altın döviz olarak bir kenara koysak dahi kim bilir seneye nasıl bir fahiş fiyat ödeyerek araç alacağız. Dolasıyla satıcı elindeki aracı ederinden fazla fiyata satmak istiyor kimse kar ettiğini sanmasın yenisini alırken su gibi gidiyor para zaten her geçen gün fakirleşiyoruz. -
"Akıl sıçraması" lafını yeni öğrenmişimdir ve cümle içinde kullanıyorumdur :)
Not: Konu sahibi haklı !
-
durun daha, film yeni başladı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Redeemertr -- 22 Ocak 2021; 23:40:19 > -
Euro 9₺, ÖTV %80. Bu bile yeter. Ama fırsatçı ve sahtekarlar da ayrı tabi.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
bu pandemi dönemnde fiyatlar 2katına çıktı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X