Şimdi Ara

ÇOK STRES YAPIYORSUNUZ. GEREK VAR MI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu aralar çok fazla stres dolu başlıklı konular görüyorum artık bu durum canımı sıktı bu kadar çalışıyorsunuz yapıyorsunuz bir şeyler illaki karşılığını çalıştığınız ölçüde alıcaksınız merak etmeyin sadece stres yapmayın rahat olun zaten o kadar çalıştım illaki yapabilirim diyin kendinize.

Şimdi yok ygs öyle böyle diyenler çıkıcak onlar ezber yapan insanlar sorunun farklı türünü görünce yapamıyorlar tabi bunlara takılmayın adam akıllı çalışan kişi stres çok fazla heyecan yapmadığı takdirde normalde yaptığından da daha iyi bir şekilde yapabilir, bir mezun olarak söylüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• öyle deme hocam. arkamda öyle bi aile var ki. hayatım tamamen bu sınava bağlı ve bu durumda heyecan yapmamak içten bile değil
  • Ne gerek var abi?
    Rahat olun ya

• Aynen ya hayatın sonu sanki sınav.Olmadı tekrar kalırız mezuna ne olacak yani

• quote:

Orijinalden alıntı: Aslangur

öyle deme hocam. arkamda öyle bi aile var ki. hayatım tamamen bu sınava bağlı ve bu durumda heyecan yapmamak içten bile değil

Hayatin sınavı bağlı ise yuh derim birader. Tamam önemli birsey ama hayatta sağlıktan önemli birşey yok gerisi halledilir.

• Yok bro mezuna bi kere daha falan kalınmaz tadında bırakmak lazım

• Mezuna kalmak kolay mı abi ya? Geçen sene 100 k. civarı yaptım mezuna kaldım ama varya psikolojim bozulacak. :D 200 k. yapsam da yerleşirim bu sene. Hedef 30 k. ygs tabi o ayrı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hala ders çalışan var mı ya ?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İnsan alışıyor iyice yalnızlığa seneye kalırsak bu seneki gibi sıkıntıda çekmeyiz.Neyse sınava 9 gün kala böyle düşünceler getirmeyelim aklımıza inşallah kazanırızda kurtuluruz :))

• Haklısın dostum bu sene bu işi en iyi şekilde bitirmek, herkesin emeğinin karşılığını alması dileğiyle :)

• bugraramoglu kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle baya sağlam psikoloji istiyor artık bir an önce bitse de yerleşip kurtulsak düşüncesi var bende

• Valla arkadaşlar 1 ay önce ciddi bir kaza geçirdim 2 takla attım o anda ne ygs yi düşünüyorsunuz ne sınavı ne matematiği ne turkceyi hani tamam önemli bir sınav ama gözünüzü seviyim yapmayın bu kadar abartmaya ne gerek var bee.Elinizden geleni yapın çalışın vicdaninizla başbaşa kaldığınızda 'her şeyi yaptım ama olmadı hayırlısı buymus demekki" diyebiliyorsaniz sıkıntı yok.Biraz da tevekkül işte sirtinizi tamamen Allaha yasladıktan sonra ne olabilir ki.Allah hepimiz hakkında hayırlısını versin

• quote:

Orijinalden alıntı: avcu_makaveli

Valla arkadaşlar 1 ay önce ciddi bir kaza geçirdim 2 takla attım o anda ne ygs yi düşünüyorsunuz ne sınavı ne matematiği ne turkceyi hani tamam önemli bir sınav ama gözünüzü seviyim yapmayın bu kadar abartmaya ne gerek var bee.Elinizden geleni yapın çalışın vicdaninizla başbaşa kaldığınızda 'her şeyi yaptım ama olmadı hayırlısı buymus demekki" diyebiliyorsaniz sıkıntı yok.Biraz da tevekkül işte sirtinizi tamamen Allaha yasladıktan sonra ne olabilir ki.Allah hepimiz hakkında hayırlısını versin

'her şeyi yaptım ama olmadı hayırlısı buymus demekki" sözüne katılmıyorum.Eğer bir hedefin varsa ve gerçekleştirmeyi çok istiyorsan bırakmazsın arkadaşım.Böyle diyerek hayatında kaç şeyden vazgeçtin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Crouzer

quote:

Valla arkadaşlar 1 ay önce ciddi bir kaza geçirdim 2 takla attım o anda ne ygs yi düşünüyorsunuz ne sınavı ne matematiği ne turkceyi hani tamam önemli bir sınav ama gözünüzü seviyim yapmayın bu kadar abartmaya ne gerek var bee.Elinizden geleni yapın çalışın vicdaninizla başbaşa kaldığınızda 'her şeyi yaptım ama olmadı hayırlısı buymus demekki" diyebiliyorsaniz sıkıntı yok.Biraz da tevekkül işte sirtinizi tamamen Allaha yasladıktan sonra ne olabilir ki.Allah hepimiz hakkında hayırlısını versin

'her şeyi yaptım ama olmadı hayırlısı buymus demekki" sözüne katılmıyorum.Eğer bir hedefin varsa ve gerçekleştirmeyi çok istiyorsan bırakmazsın arkadaşım.Böyle diyerek hayatında kaç şeyden vazgeçtin?

Elimizden geleni yaptik hayirlisi buymus diyebilmeliyiz bu vazgecmek anlaminda kullanilan bir soz degil. Bazen de bir yerde birakmak lazim.

• İstediğin yerde bırak yada vazgeç ikisi de aynı dostum.Hayat senin hayatın, bunu nasıl yaşayacağını sen belirlersin.Bu hayatta her zaman bir adım daha fazla atanlar kazanmıştır.
  • Iki tür insan stres yapmaz.

1.Sınavdan hiçbir beklentisi olmayan umursamaz insanlar
    2.Sınavın her türlüsüne hazır hedefi olan insanlar

Bu ikisin arasina sıkışıp kaldığımız için genelde stres yapan taraf oluyoruz.

• rahat olun bu hayatta olum de var. olumun oldugu yerde daha ciddi baska ne olabilir ki?

• Crouzer C kullanıcısına yanıt
    Kardeşim sen benim dediğimi çok farklı anlamışsın.Şu bi gerçek insanların sınırları yoktur ben buna inanan biriyim, insan beyni yorulmaz,insanlar limitsizdir fakat burada önemli bir kavram var."Kader"

-De ki: "Allah'ın bizim için yazdıkları dışında, bize kesinlikle hiçbir şey isabet etmez. O bizim Mevlamızdır. Ve mü'minler yalnızca Allah'a tevekkül etmelidirler." (Tevbe Suresi, 51)

-“Hiç şüphesiz, Biz herşeyi kader ile yarattık” (Kamer Suresi, 49)

Ha bu yan gel yat sene boyunca "benim kaderimde vardı yeaa" demek değil çalışırsın kendini buna inandirirsin ama gel gör ki sınavda yapamadin ? E ne yapacaksın ? Değiştirme imkânın var mi ? Kastettigim olay bu kardeşim

• quote:

İstediğin yerde bırak yada vazgeç ikisi de aynı dostum.Hayat senin hayatın, bunu nasıl yaşayacağını sen belirlersin.Bu hayatta her zaman bir adım daha fazla atanlar kazanmıştır.

Hocam ben de vazgecmemeyi sectim bu sene 3. Senem. Ama farkettim ki vazgecmedigim, devam ettigim surece kendimi ve omrumu harciyorum. Beni daha once hiçbir sey bu sene yasadiklarim kadar yormamisti. Bazen de tevekkul edip elimizden geleni yaptiysak bırakmalıyız. Belki de bizim icin boylesi daha hayirlidir..
    Bakara Suresi 216. Ayet: "...Bazen hoslanmadiginiz bir sey hakkinizda iyi olabilir ve hoşlandığınız bir sey de hakkinizda kotu olabilir. Allah bilir, siz bilmezsiniz.. "

• quote:

Orijinalden alıntı: dorduncu

Kesinlikle baya sağlam psikoloji istiyor artık bir an önce bitse de yerleşip kurtulsak düşüncesi var bende

Hocam kesinlikle,günde 2 deneme yapıyorum şimdi tkerar ders çalışmaya başlıcam
    Kafa patlıyor belli bir süre
    Bu senelerce tıpa hazırlananlara helal olsun yav,dayanmıyor kafa :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Justforyou12

quote:

İstediğin yerde bırak yada vazgeç ikisi de aynı dostum.Hayat senin hayatın, bunu nasıl yaşayacağını sen belirlersin.Bu hayatta her zaman bir adım daha fazla atanlar kazanmıştır.

Hocam ben de vazgecmemeyi sectim bu sene 3. Senem. Ama farkettim ki vazgecmedigim, devam ettigim surece kendimi ve omrumu harciyorum. Beni daha once hiçbir sey bu sene yasadiklarim kadar yormamisti. Bazen de tevekkul edip elimizden geleni yaptiysak bırakmalıyız. Belki de bizim icin boylesi daha hayirlidir..
    Bakara Suresi 216. Ayet: "...Bazen hoslanmadiginiz bir sey hakkinizda iyi olabilir ve hoşlandığınız bir sey de hakkinizda kotu olabilir. Allah bilir, siz bilmezsiniz.. "

3 sene boyunca tekrar denemeni sağlayan şeye ne oldu?Bence buraya biraz odaklanın.3 sene boyunca daha iyisini yapabileceğini düşündüğünüz için sanırım. Yorulabilirsiniz, sıkılabilirsiniz fakat başardığınız zaman bunların hepsi yok olacaktır.Ama "benim için en hayırlısı buymuş" diyerek sadece bahane üretmiş olursunuz.

quote:

Kardeşim sen benim dediğimi çok farklı anlamışsın.Şu bi gerçek insanların sınırları yoktur ben buna inanan biriyim, insan beyni yorulmaz,insanlar limitsizdir fakat burada önemli bir kavram var."Kader"

-De ki: "Allah'ın bizim için yazdıkları dışında, bize kesinlikle hiçbir şey isabet etmez. O bizim Mevlamızdır. Ve mü'minler yalnızca Allah'a tevekkül etmelidirler." (Tevbe Suresi, 51)

-“Hiç şüphesiz, Biz herşeyi kader ile yarattık” (Kamer Suresi, 49)

Ha bu yan gel yat sene boyunca "benim kaderimde vardı yeaa" demek değil çalışırsın kendini buna inandirirsin ama gel gör ki sınavda yapamadin ? E ne yapacaksın ? Değiştirme imkânın var mi ? Kastettigim olay bu kardeşim

İnsanlar limitsizdir fakat burada önemli bir kavram var."kader"
    İnsan sınırsız mıdır yoksa insanı sınırlandıra "kader" midir?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.