Şimdi Ara

Şizofrenlerin Kuran okuması doğru mudur

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hali hazırda misal atıyorum, mesih olduğunu gizli gizli düşünen, deccalimdir kesin diyen veya mehdiliğe göz kırpan, peygamberin kendisiyle bizzat ilgilendiği düşüncesine sahip insanların Kuranı Türkçe okuması iyi midir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bisikletini satan bilge -- 13 Ekim 2015; 12:31:26 >

• Şizofrenler sapıtmadan önce kendilerini dine verirler , hemde sofu dine sonra sapıtırlar.
  • bisikletini satan bilge B kullanıcısına yanıt
    akıl hastanesine yatmaları daha doğru.adamın aklı gitmiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: montevo

akıl hastanesine yatmaları daha doğru.adamın aklı gitmiş.
    Akli yeterliliğe sahip olmayan kişiler dinden muaftır..

O yüzden bu dünyadaki pek çok kişi belki bende cehenneme gitme riskinden kurtuluyoruz.
    Böylesi büyük bir tehdite karşı, hadi canım sende diyebilen kişinin ciddi sorunları var demektir.
  • mahmudhudavendi kullanıcısına yanıt
    ama diğer indiregandi işlerini yapmaya herkesin aklı çalışıyo.seçici geçirgen hücre zarı gibi.işine geleni iyi yapıyo
  • montevo kullanıcısına yanıt
    Herkes kendini kandırır...

'' Allah'ı ve müminleri aldatmaya çalışırlar. Halbuki sırf kendilerini aldatırlar da farkına varmazlar. ''

'' Onlar ki, dinlerini bir eğlence ve oyun yerine koydular ve dünya hayatı kendilerini aldattı. Onlar, bugüne kavuşacaklarını nasıl unuttular ve âyetlerimizi nasıl inkâr ettilerse, biz de bugün onları öyle unuturuz. ''
  • Benim şizofren bir tanıdığım , Kuran okuduğunu söylemişti.Çelakıl gibi Kuran harflerinden kendi adını çıkardığından falan bahsetmişti.O zamanlar Çelakıl daha televizyonlara çıkmamıştı.Kuran harflerinin sırasına denk gelen rakamlarla falan bi ara kafayı bozmuş.Kurandan Kurtlarla ilgili şeyler çıkarmış.

Aynı zamanda , televizyonda haber sunan spikerle telepatik bağ kurabildiğini , spikerin düşüncelerini okuyabildiğini iddia etmişti.Bi tanıdık televizyonda çalışıyodu.Bu iddiasını test etmeyi teklif ettik ama karşı çıktı.Kendisi beyniyle spikere mesaj gönderebileceğini , ancak spiker mesajı alsa bile doğruyu söylemeyip inkar edeceğini iddia etti.

Bütün bu iddialarında gerçekten samimiydi.Onun dünyası bu şekilde işliyordu.Psikiyatriste götürdüğümüzde , bize onun dünyasını siz asla anlıyamazsınız.Onu bu şekilde kabul edeceksiniz.Onunla tartışmak onu daha çok hasta eser demişti.

Şizofrenlerin ilginç yanı , onlar gerçekten yalan söylemiyor.Çünkü beyinleri onlara apayrı bir dünya kurmuş.Gerçeklikten uzak yaşıyorlar.Bize yalan gibi görünen iddiaları onlar için gerçek.Çünkü beyinleri onlara gerçek olduğunu gösteriyor.Biz rüyadayken gördüklerimizi nasıl gerçek sanıp , gerçek olmadığını uyanınca anlıyorsak , onlar uyanıkken rüya gören insanlar ve asla uyanmıyorlar.Yarı rüya yarı gerçek bir hayat yaşıyorlar.

Bahsettiğim şizofren yolda yürürken yanından geçen kızın düşüncesini okuyup ona güldüğünü söylüyor.Aslında yanından geçen kız hiçbirşey yapmıyor.Ama beyni ona bu şekilde göteriyor.Bir şizofren olayında bir şizofren adamın otobüs yolculuğu sırasında şöförün boynuna yapışıp boğmaya çalıştığını okumuştum.Sebebi ise otobüs şoförünün kendine küfür etmesiymiş.Ancak hiçbir yolcu küfürü duymamış.İşte şizofren olmak böyle birşey.Beyin insana sürekli oyunlar oynuyor.

Bu yüzden şizofreni yalancılıkla suçlamak , hatta bir de alay etmek ona yapılabilecek en büyük kötülüktür.Mesela senin adın Ahmet'se , biri sana adını sorduğunda Ahmet dersin.Ancak karşındaki sana gülüp senin adın Ahmet değil Mehmet dese deli olursun.Hatta bunu sana herkes yaparsa ya katil olursun ya da tımarhanelik.İşte şizofrenlerin beyinleri , olmayan şeyleri gerçekmiş gibi gösterir.Psikiyatristin bize dediği , kendi haline bırakın , üstüne gitmeyin , asla sert tartışmaya girmeyin.Çünkü onlar gerçekten bizden farklı bir dünyada yaşıyor ve onların gerçekleri bizimkinden çok farklı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Islama gore muaflar ama okumalari yanlis gibi bir sey de yok sanirim.
    Aşiri dindar biriyle şizofren birini birbirinden ayirmak da zorlaşiyor, bu da minik bir ironi.

• ****'dan bahsediliyormuş gibi bir his var.

İsmi yasaklıymış elemanın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emc2xy -- 13 Ekim 2015; 20:38:48 >
  • Forumdaki ISID sempatizani arkadaslardan birisinin bu soruyu yanitlamasi daha uygun olur bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: montevo

ama diğer indiregandi işlerini yapmaya herkesin aklı çalışıyo.seçici geçirgen hücre zarı gibi.işine geleni iyi yapıyo

Kişiden kişiye ve her işe göre değişiyor o. Dışardan bakıldığında normal bir insanım ama çok kolay kandırılabilirim. Benim bu halimi farkedip benden borç alıp geciktirenler ve benim gönlü zengin olduğumu düşünüp üstümden geçinenler var. Bi noktaya kadar engelliyorsun onları. Fakat indiregandi dediğin işleri geçinmek için ve uyum sağlamak için bir zorunluluk olarak algılayıp yaparım bunu da söyleyeyim.
  • Mephalay M kullanıcısına yanıt
    Sorun Türkçe okumak. Allah tarafından seçilmiş biri olduğunu düşünen birinin Allahın ayetlerini okuması ne kadar doğru?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bisikletini satan bilge

Sorun Türkçe okumak. Allah tarafından seçilmiş biri olduğunu düşünen birinin Allahın ayetlerini okuması ne kadar doğru?
    jhon nash akıl hastasımıydı sizce böyle mi düşünüyorsunuz bence siz hikayeyi bilmiyorsunuz

akıl oyunları nı ceken sinemaya tasıyan lar hikayeyi biliyorlar ..

you know nothing jon snow

akıl hastanesi veya ruh ve sinir hastalıkları hastanesi ... çok ilginç demi isimler

akıl dediğiniz somut bir şey mi veya ruh ... nasıl tanımladıgınızı sormayacagım cünkü verceginiz cevapları ve ortak bir tanım getiremeyeceginizi iyi biliyorum

nerdeyim ben burası neresi

öyle bir konu acmıp konuşuyonuz ki " konuştugunuz kelimelerin ortak bir tanımlaması yok "

belkide şizofren bir akıl hastalığı degil gördükleri senin göremediğin başka bir boyut aklın karışmasıda gayet normal .. o zaman gerceklik ne ? demi

hiç şüphesiz kuran bu tip insanlar için yegane ilaçtır .. lafzen manen anlam olarak ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cadence1 -- 14 Ekim 2015; 2:00:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cadence1

jhon nash akıl hastasımıydı sizce böyle mi düşünüyorsunuz bence siz hikayeyi bilmiyorsunuz

akıl hastanesi veya ruh ve sinir hastalıkları hastanesi ... çok ilginç demi isimler

akıl dediğiniz somut bir şey mi veya ruh ... nasıl tanımladıgınızı sormayacagım cünkü verceginiz cevapları ve ortak bir tanım getiremeyeceginizi iyi biliyorum

John Nash gizli örgütler tarafından kendisinden yardım istendiğini sanıyordu. Bunların hiç birinin gerçek olmadığını anladı. Çocuğunu küvette boğmaya çalışmıştı. Sevgi sayesinde tedavisine bağlı kaldı ve matematik dehasının hakkını verdi.
    Bunlar filmden öğrendiklerim. Bir dramdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: bisikletini satan bilge

quote:

Orijinalden alıntı: cadence1

John Nash gizli örgütler tarafından kendisinden yardım istendiğini sanıyordu. Bunların hiç birinin gerçek olmadığını anladı. Çocuğunu küvette boğmaya çalışmıştı. Sevgi sayesinde tedavisine bağlı kaldı ve matematik dehasının hakkını verdi.
    Bunlar filmden öğrendiklerim. Bir dramdır.

Alıntıları Göster
    eksi veren kim merak ettim sebep ne ? neyi begenmedin veya nerde yanlış yaptım her kimsen !!

bu eksileyen bir şizofren işte ... takıntılı başka bir dünyada ...

• cadence1 kullanıcısına yanıt
    John Nashın akıl hastası olmadığından girdin, akıl hastalığı kavramından çıktın. Burda konu bambaşka. Kim vermişse eksiyi iyi yapmış.
    Ayrıca çok rahat konuşuyorsun. Sen söyle gerçeklik ne? Mesela ukalalığın. Bu bir gerçeklik olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bisikletini satan bilge -- 14 Ekim 2015; 4:43:42 >
  • Cadence1'i anlayamıyorsunuz. Çünkü psikanaliz tarihi hakkında bir satır bile yazı okumamışsınız. Şizofreni teşhisi konan bir çok hastanın aslında şizofren olmadığını ve onlara verilen ilaçların yan etkilerinin nelere sebep olduğunu bilmiyorsunuz... Antipsikiyatri'den haberiniz yok...

Cadence1'in dediği gibi esas hikayeyi bilmiyorsunuz.;D

Şizoreni çağımızın akıl/ruh hastalığıdır.

Bu cümle ne anlatıyor?

1)Hastalık ne demek?
    2)Akıl somut bir şey mi?
    3)Akıl hastalanır mı?
    4)Neden şimdiki çağ?
    5)Korku cümlesi mi bu cümle yoksa bir gerçeklik mi?
    6)Ruh ve sinir hastalıkları ne demek?

Bilimi kutsayan materyalistler büyük ihtimalle bu sorulara sözde bilimsel okuduklarıyla cevap vericekler?

Çünkü akıllı olduklarına kendilerini İNANDIRMIŞLAR. Yoksa inandırılmışlar mı demeliyim?

Peki Deli diye içeri tıkılan insanlar kime göre deli? Şu anki kendilerini akıllı zannedenler den mi daha deli?

Yoksaa içerideki deliler dışarıdaki zavallılar kendilerini akıllı zannetsinler diye mi var?

Yukardaki cümleye bir daha bakalım. Korku cümlesi nedir? Korkmak kendini sevmekten midir?
    Yoksa akılsız olduğu gerçeğini duyamamaktan MI?

neyse daha fazla uzatmayayım. Şizofreni nedir peki? Sakın yanlış gerçekliği merkeze almaktan oluşmasın şizofreni? Peki doğru gerçeklik gerçek diye gördüklerimiz mi?

• bisikletini satan bilge B kullanıcısına yanıt
    indirigandiden kastımın manita ayarlamak olduğunu,büyük ölçüde, söylemiştim.ergenleri incele ne demek istediğimi anlayacaksın.bi nevi güdümlüler bu konuda.ama iş kafa çalıştırmaya gelince su koyu veriyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mephalay

Islama gore muaflar ama okumalari yanlis gibi bir sey de yok sanirim.
    Aşiri dindar biriyle şizofren birini birbirinden ayirmak da zorlaşiyor, bu da minik bir ironi.

Esasında şu sıralar bilim adamları ateizm ile otizm arasındaki bağlantıyı araştırıyorlar.Bilindiği üzere otistiklerde soyut düşünce yoktur.Onlar inanç geliştiremezler.Tanrı kavramını anlıyamazlar.Bu gerçekten yola çıkan bilim adamları acaba ateizm ve otizm arasında bir bağlantı var mı diye araştırma yapıyorlar.Ateizme sebep olan şeyin bi çeşit beyin kusuru olup olmadığı yönünde çalışmaları var.

Al sana ironi:

http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2039690/Atheism-autism-Controversial-new-study-points-link-two.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kingman29 -- 14 Ekim 2015; 11:39:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kingman29

quote:

Orijinalden alıntı: Mephalay

Islama gore muaflar ama okumalari yanlis gibi bir sey de yok sanirim.

Esasında şu sıralar bilim adamları ateizm ile otizm arasındaki bağlantıyı araştırıyorlar.Bilindiği üzere otistiklerde soyut düşünce yoktur.Onlar inanç geliştiremezler.Tanrı kavramını anlıyamazlar.Bu gerçekten yola çıkan bilim adamları acaba ateizm ve otizm arasında bir bağlantı var mı diye araştırma yapıyorlar.Ateizme sebep olan şeyin bi çeşit beyin kusuru olup olmadığı yönünde çalışmaları var.

Al sana ironi:

http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2039690/Atheism-autism-Controversial-new-study-points-link-two.html
    dünyayı yöneten gavsı tanımayanlar mürted,dinden dönmüş sayılıyormuş.böyle bi video izledim az önce.şizofrenelrin de kuranı okuyup ben şuyum buyum demesi normal bişey.aklı başıdna olanlar böyle yapıyorsa gerisini siz düşünün.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.