Şimdi Ara

SJW ne demek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkes forumda birbirine SJW diyor anlamadım. Ne demek bu neye kime deniyor?

SJW ne demek?

• Social justice warrior (sosyal adalet savaşçısı) kelimesinin kısaltması. Genellikle negatif konnotasyonlu bir etiket terim olarak kullanılıyor ve bu etiket isim pozitif ayrımcı; ırkçılık, homofobi veya cinsiyetçilik karşıtı sosyal ilerlemecilere (progressivists) yapıştırılıyor. Bu görüşte kimseler politik pusulada sol (Amerikan bağlamında ise genellikle liberal) kanadı temsil ederler. Zıttı olan siyasi pozisyon ise sağ muhafazakârlıktır diyebiliriz. Muhalifleri sjw terimini oldukça deragotary yani epey hor görücü bir anlamda kullanıyorlar; tıpkı muhazakâr görüşlülere "yobaz", milliyetçi görüşlülere "şovenist" veya "faşist" diye hitap edilmesi gibi. Açıkçası sosyal adalet savaşçısı teriminin Amerikan siyaseti ve toplumundan türemiş, fazla keyfi şekilde kullanılan ve özellikle de Amerikalı olmayan toplumlarda tam karşılığı olmayan içi boş bir etiket olduğuna inanıyorum. Bu denli yaygın ve yanlış kullanımının azalarak bitmesi dileğiyle. Ortada sjw lafı dönüp duruyor ancak bu terimi taşıyan kimseler yok. İki üç sol frekanslı görüş paylaşan veya muhalif bir tepki gösteren hemen "sjw" damgası yiyor bu aslında çok gülünç bir durum. Amerikan sinema sektöründeki gerçek sjw politikaları (siyahi süperman çekme planları vs) kadar gülünç. Siyahi süperman fikri böyle bir damga yiyebilir çünkü siyahi süperman hiçbir sosyal ilerleme veya düzelme sağlamaz. Bu eğlence sektörüne eğreti pozitif ayrımcı politika yüklemektir sadece. Ki söz konusu pozitif ayrımcı ve bireyci Amerikan bağlamı bizi (bence) fazla ilgilendirmiyor.

Feminazilere deniyor mesela. Erkeklerin ölmesini veyahut erkeklerin haklarının kadınlardan çok çok daha az olmasını savunan tayfa. Lgbt tayfayı da içine katıyorlar. Eşcinsel, lezbiyen, trans vesaire. Kısaca S J W kanserdir. Aklı başında bir kadın veya aklı başında bir erkek asla bu gerici grubu desteklemez.

Yapay Zekanın Yanıtı

SJW Nedir?

"SJW" (Social Justice Warrior), sosyal adalet konularına olan güçlü bağlılıklarıyla tanınan kişilere verilen bir terimdir. Bu kişiler, eşitlik, çeşitlilik ve sosyal adaletin teşvik edilmesi için aktif bir şekilde kampanya yürüten ve sosyal haksızlıklara karşı çıkan kişilerdir.

SJW Kimlere Denir?

SJW olarak adlandırılan kişiler, aşağıdakiler gibi konulara özel bir ilgi ve eylemcilik gösterirler:

• Irkçılık ve ırkçılıkla mücadele
    • Cinsiyet eşitliği ve kadın hakları
    • LGBTQ+ hakları
    • Çevresel sürdürülebilirlik
    • Sosyoekonomik adalet

SJW'ler Hakkında Bazı Bilgiler:

• SJW'ler genellikle sosyal medya platformlarında ve çevrimiçi forumlarda aktiftirler.
    • Sosyal adalet konularını gündeme getirmek için protestolar, boykotlar ve diğer eylem biçimlerini düzenleyebilirler.
    • SJW'ler bazen aşırı veya saldırgan olmakla suçlanabilirler, ancak çoğu SJW barışçıl ve saygılıdır.
    • SJW hareketi, özellikle son yıllarda ırkçılığa ve sosyal eşitsizliğe karşı mücadelede önemli bir rol oynamıştır.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Feminazilere deniyor mesela. Erkeklerin ölmesini veyahut erkeklerin haklarının kadınlardan çok çok daha az olmasını savunan tayfa. Lgbt tayfayı da içine katıyorlar. Eşcinsel, lezbiyen, trans vesaire. Kısaca S J W kanserdir. Aklı başında bir kadın veya aklı başında bir erkek asla bu gerici grubu desteklemez.

• Hayret şaşırdım açıkçası.

Sen bilirsin bence SJW'nin ne demek olduğunu.

Troll konu kesin.

• quote:

Orijinalden alıntı: InspiredTiger

Hayret şaşırdım açıkçası.

Sen bilirsin bence SJW'nin ne demek olduğunu.

Troll konu kesin.

yok bilmiyordum. insanlar herkese hakaret gibi kullandığı için gerek duymadım bakmaya

SJW ne demek?
  • quote:

Orijinalden alıntı: pcdaly

yok bilmiyordum. insanlar herkese hakaret gibi kullandığı için gerek duymadım bakmaya

Alıntıları Göster
    Dikkatimi cekiyorsun o kadar kisi arasindan

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• kısaca her türlü özgürlük talebi olan insanlar işte.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: HayatınıYaşayamayanAdam

Dikkatimi cekiyorsun o kadar kisi arasindan

Alıntıları Göster
    SJW ne demek?
  • pcdaly kullanıcısına yanıt

Anladım hocam.

• Oha bir topitop nasıl bilmez sjwyi seninkiler buldu bu terimi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Her bişiden alınan tayfa

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Dünya'nın içine eden, dışarıdan hoşmuş gibi görünen ama amacı kesinlikle adalet olmayan bir akımdır.

• Social justice warrior (sosyal adalet savaşçısı) kelimesinin kısaltması. Genellikle negatif konnotasyonlu bir etiket terim olarak kullanılıyor ve bu etiket isim pozitif ayrımcı; ırkçılık, homofobi veya cinsiyetçilik karşıtı sosyal ilerlemecilere (progressivists) yapıştırılıyor. Bu görüşte kimseler politik pusulada sol (Amerikan bağlamında ise genellikle liberal) kanadı temsil ederler. Zıttı olan siyasi pozisyon ise sağ muhafazakârlıktır diyebiliriz. Muhalifleri sjw terimini oldukça deragotary yani epey hor görücü bir anlamda kullanıyorlar; tıpkı muhazakâr görüşlülere "yobaz", milliyetçi görüşlülere "şovenist" veya "faşist" diye hitap edilmesi gibi. Açıkçası sosyal adalet savaşçısı teriminin Amerikan siyaseti ve toplumundan türemiş, fazla keyfi şekilde kullanılan ve özellikle de Amerikalı olmayan toplumlarda tam karşılığı olmayan içi boş bir etiket olduğuna inanıyorum. Bu denli yaygın ve yanlış kullanımının azalarak bitmesi dileğiyle. Ortada sjw lafı dönüp duruyor ancak bu terimi taşıyan kimseler yok. İki üç sol frekanslı görüş paylaşan veya muhalif bir tepki gösteren hemen "sjw" damgası yiyor bu aslında çok gülünç bir durum. Amerikan sinema sektöründeki gerçek sjw politikaları (siyahi süperman çekme planları vs) kadar gülünç. Siyahi süperman fikri böyle bir damga yiyebilir çünkü siyahi süperman hiçbir sosyal ilerleme veya düzelme sağlamaz. Bu eğlence sektörüne eğreti pozitif ayrımcı politika yüklemektir sadece. Ki söz konusu pozitif ayrımcı ve bireyci Amerikan bağlamı bizi (bence) fazla ilgilendirmiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Efe aydal podcastlerini dinle

• Doğruluğu savunacağım diye insanın ve doğanın tabiatına aykırı ideolojileri kabul edip diğerlerine de benimsetmeye çalışan

loser'lara deniyor.

• Her seye okeyim de

Dandik oglu dandik varolusundan bu yana dunyaya hicbir katkisi olmayan ırkların ırkçılığıni yapiyorlar ya

Buna deliriyorum

• Bkz;

İnsan olmayan
    2. Sınıf canlı organizma

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forumda özenti ergenlerin ağzına sakız olmuş bir kelime.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.