Şimdi Ara

SKODA AND OTOMOTIV MI RENAULT MAIS MI DOGRU SOYLUYOR? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
53
Cevap
0
Favori
3.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu gidişle sıfır aracı da ekspertize sokmadan almayacağız demek ki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zugasi_berepe

Öncelikle geçmiş olsun.Her firmada özellikle ithal gelen otolarda oluyor..Arkadaşlar sıfırda alsanız muhakkak özellikle ithal ise aracınız daha bayiden çıkarmadan kontrolden geçirtin..Daha öncede yazdım foruma başımızdan geçen bir başka olayı anlatayım..Umarım üzerinden zaman geçtiği için sizede siz yaptırıp boyatmışsınız demezler keza öyle bir cevap alacağınızı düşünüyorum..

Baştan diyim ford kullanıcısıyım amacım fordu kötülemek değil.Bir akrabam sıfır focus aldı makyajsız kasa, aracını alıp geldi evin önüne park etti.İş bu ya tesadüf aracı aldığı gün çocuklar kapıya top isabet ettirmişler, kapıda çökük olmuş.Tabi o moral bozukluğuyla bizim akraba başka bir kaportacı akrabamıza boyasız vs hallolurmu diye sormuş.Kapı zaten boyalı cevabını alınca şok olmuş.Hemen bir servisin expertizine sokmuş aynı cevabı almış elindeki expertiz raporu ile arabayı aldığı bayiye gitmiş akşam üzeri..

Önce sizden kaynaklıdır boya demişler tabiki bizim akraba köpürmüş bir arabayı sabahtan al çarp boyat düzelttir kurusun akşam üzeri getir Bunun üzerine hatalarını kabul edip ücretsiz bakım-bir miktar para iadesi daha sonrasında ücretsiz kapı değişimini teklif etmişler bu tavırları yüzünden red cevabı almışlar..Sıfır araç ile değişimini talep etmiş olmaz demişler..

Gel zaman git zaman araba 5000 km olmuş araya otosan girmiş, ford girmiş hepsi işi birbirine atmış sonuç olarak en sonunda ford aracın gemide gemi halatı çarpması sonucu hasar aldığını öğrenip bildirmiş ama bayi fordla hallet işini demiş falan..iş çözülmeyince tüketici derneği vasıtası ile tüketici hakem heyetinden birileri olaya dahil edilmiş ve firmayı en son aradıklarında heyetten bir avukat arkadaş direk olarak bayiye size 1 saat veriyorum konuyu yetkililerle görüşüp değişim talebine onay yada red cevabı verin yoksa yasal işlemleri başlatıyoruz demiş..bir saat dolmadan aranmış bizim akraba ve bir yıla yakın süren konu şak diye çözülmüş..Araba 5000 km'de sıfırlandı ve sıfırı verilerek değiştirildi hatta ellerinde aynı donanım olmadığından bir üst model olan chia modeli verilmiş ve para talebinden bulunulmamış

Sonuç güzel olmuş ama akrabanızın arabasına top atan çocuk olmasaydı sonradan öğrenseydi aracın hasrarlı olduğunu acaba bu iş çözülücekmiydi ? 2006 model bir arabanın değişceğini yada maduriyetinin giderileceğini sanmıyorum o yüzden. Siz boyattınız derler çıkarlar işin içinden . Kendisinin boyatmadığına dair bir kanıtı olması lazımm .

• Geçmiş olsun çok kötü bir durum hakkınızı sonuna kadar arayın bence.
  • Arkadaslar umarim hallolur yoksa arabadan soguduk bu gidisle.araba bugune kadar sadece aldigim ilk hafta boya koruma yapildi o kadar.onun disindada son 4 aydir her iki yikamada bir cilali yikandi.baska islem gormedi boya yada cila gibi.

Ayni bayiden daha once ilk arabam skoda fabiayi almistik 2002 yilinda.sonra bu octaviayi aldik 2006 model olarak.

Bu olay sonrasi bayilerden sifir arac icin ekspertiz raporu istiyorum.adamlarda hakli olarak bize guvenmiyorsaniz almayin araci sifir arac satiyoruz size daha ne olacak diyorlar.

Arkadaslar birkac bayiye daha sormayi dusunuyorum onlarda aynisini derse(boyali) diye o zaman is mahkemeye gider.kazanirim yada kaybederim ama en azindan burunlari surter.bir daha kimseye yapamazlar.
  • Arkadaşlar bayi size gidin ford ile skoda ile vs ile çözün derse inanmayın, üretici firmadan tutup distürbitör ve bayi yani nihai kullanıcıya kadar arada hangi kurum-kuruluş varsa müştereken ve müteselsilen sorumludur.. Göndereceğiniz bir ihtarnameye bakar..
  • Cihan Bey geçmiş olsun.. Aracı birkaç farklı yere göstermekte fayda var bence de..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ohara

skoda aracınız sıfırdır belki ama gemi sevkiyatı ve tırla nakil sırasında tepesine eşya filan düşmüş olabilir.

eşya düştüyse ne olduysa olmuş, sonra boyanarak satılmış bu araç sıfır mı şimdi tabiki hayır. Çok geçmiş olsun inşallah alırlar cezalarını.
  • Peugeot'da bu tip gemi sevkiyatı sırasında ufak tefek hasar almış araçlar onarılarak liste fiyatının altında, hasarı bildirilerek satılıyor...
  • İyide bu araçlar gemi veya tır ile sevkiyat edilirken sigorta edilmiyormu? varsa öyle bir hasar pert edip paralarını sigorta firmalarından alıyorlardır. Otomobil firmaları böyle bir duruma müsade edeceklerini sanmıyorum marka imajlarına kesinlikle balta vurur bu durum. Lakin şöyle bir şey olabillir araç bayideyken hasar görmüş olabilir, nasılsa serviste kendilerinde tamir edip tekrar satışa koyabilirler tabi kötü niyetli iseler. yada sigorta firması taarafından pert sonrası satış yapılıp bayi harici galeriden satılmış olabilir. Bence tır veya gemide oluşan hasar işi değildir. Sizin Octavia'da bu durum kesinleşirse distribütor ile temasa geçin derim.
  • ben bu boya ölçümlerine fazla güvenmiyorum bir yere daha kontrol ettirin
  • fabrikadada olmuş olabilir yada nakliyat esnasındada olmuş olabilir yada yada eleman yalnış ölçmüştür herşey mümkün çok uğraışlmaz birşey elde edilemez bence geçmiş olsun
  • Geçmiş olsun..
  • Bu tip konular hakkında verilmiş Yargıtay emsal kararları var.Onları da kullanarak aracınızın değişimini ya da bedelinin iadesini sağlayabilirsiniz.

Geçmiş olsun.

Artık sıfır araba alırken bile elde boya cihazı ile gitmek gerek bayiye..
  • Bayinin arabayi size boyali sattigini ispat etmek icin (bayi eger itiraf etmezse bu durumu) sizin araci sonradan boyatmadiginizi ispat etmeniz gerekir ki
    nasil yaparsiniz acikcasi cok zor bir durum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SilverBlue

Bayinin arabayi size boyali sattigini ispat etmek icin (bayi eger itiraf etmezse bu durumu) sizin araci sonradan boyatmadiginizi ispat etmeniz gerekir ki
    nasil yaparsiniz acikcasi cok zor bir durum.

Bilirkişiden rapor alınır.Teknik Üniversite'lerin bilirkişi raporları işe yarıyor bu gibi durumlarda.
  • konuyu açan arkadaş superb 2.0 TDI galiba 4x4 siparişi verdiğini aracı beklediğini yazıyordu skoda forumunda..
    siparişinde kararlımı acaba?

edit: imla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi toz-koparan -- 3 Nisan 2011; 2:51:40 >
  • sayin chn06;

olayin icinde renault oldugu icin yaziyorim, benim de basima soyle bir olay geldi.. 99 model renault clio 1.6 rte otm. marka araci yenisiyle degistirecektik, takas icin bursa renault mais ana satis bolumune gittik.. iskender bey diye bir sahis ilgilendi.. eksper gorecek fiyat bicecek dendi, bekledik ve 7500 tl fiyat verdiler arac icin.. ulan nasil olur deyince de bu araba tavan haric komple boyali dediler.. kaldi ki 11 senedir ne kazasi ne boyasi ne de degiseni olan bir arac.. butun servis kayitlari yetkili mais fabrika servisinde fln.. hayir dedim kardesim butun islemler sizde yapildi, adam dedi ki makine boyle gosteriyor.. neyse, hikayenin gerisi benim onlarin makineleri ve kendilerine ait olan cinsel isteklerime dair teknik ayrintilar.... ben o an dalga geciliyormus gibi hissettim.. yani almayacaksan almiyoruz degerlendiremeyiz beyefendi de.. bayii yapsa tamam diyecegim fabrika satis bolumu bu bir de.. neyse kissadan hisse; gitmediyseniz lutfen akli basinda bir ekspertiz firmasina gidip guvenilir bir belge alin.. renaultun boya dedektorlerinin guvenilir olmadiginin canli kanitiyim ben..

• arkadaşımında fiatta takas için ekspertize giren aracına bagaj kaputu değişik,sağ ve sol kapıda boya var denildi.sonradan araştırdıkki bagaj değişikmiş ama meğersem boya yokmuş yanlarda.firmalar takasta düşük fiyat vermek için atabiliyor bu durumlarda dikkatli olunuz.
  • geçen ay aracımı aldıktan kısa bir süre sonra bir yetkili serviste çalışan boya ustasına aracımı gösterdim emin olmak için.. bana söylediği boya işi iyi yapıldıysa boya ölçüm cihazı bir sonuç vermez, çünkü o sadece boya kalınlığını ölçer demişti. onun dediği deneyimli bir göz boya farklılıklarını anlamada daha iyi olduğu yönündeydi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: CemUsUs
    sayin chn06;

olayin icinde renault oldugu icin yaziyorim, benim de basima soyle bir olay geldi.. 99 model renault clio 1.6 rte otm. marka araci yenisiyle degistirecektik, takas icin bursa renault mais ana satis bolumune gittik.. iskender bey diye bir sahis ilgilendi.. eksper gorecek fiyat bicecek dendi, bekledik ve 7500 tl fiyat verdiler arac icin.. ulan nasil olur deyince de bu araba tavan haric komple boyali dediler.. kaldi ki 11 senedir ne kazasi ne boyasi ne de degiseni olan bir arac.. butun servis kayitlari yetkili mais fabrika servisinde fln.. hayir dedim kardesim butun islemler sizde yapildi, adam dedi ki makine boyle gosteriyor.. neyse, hikayenin gerisi benim onlarin makineleri ve kendilerine ait olan cinsel isteklerime dair teknik ayrintilar.... ben o an dalga geciliyormus gibi hissettim.. yani almayacaksan almiyoruz degerlendiremeyiz beyefendi de.. bayii yapsa tamam diyecegim fabrika satis bolumu bu bir de.. neyse kissadan hisse; gitmediyseniz lutfen akli basinda bir ekspertiz firmasina gidip guvenilir bir belge alin.. renaultun boya dedektorlerinin guvenilir olmadiginin canli kanitiyim ben..

Cem Bey sizin araci goturdugunuz renault mais bayisi hangi sehirde ve semtteydi.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.