olayin icinde renault oldugu icin yaziyorim, benim de basima soyle bir olay geldi.. 99 model renault clio 1.6 rte otm. marka araci yenisiyle degistirecektik, takas icin bursa renault mais ana satis bolumune gittik.. iskender bey diye bir sahis ilgilendi.. eksper gorecek fiyat bicecek dendi, bekledik ve 7500 tl fiyat verdiler arac icin.. ulan nasil olur deyince de bu araba tavan haric komple boyali dediler.. kaldi ki 11 senedir ne kazasi ne boyasi ne de degiseni olan bir arac.. butun servis kayitlari yetkili mais fabrika servisinde fln.. hayir dedim kardesim butun islemler sizde yapildi, adam dedi ki makine boyle gosteriyor.. neyse, hikayenin gerisi benim onlarin makineleri ve kendilerine ait olan cinsel isteklerime dair teknik ayrintilar.... ben o an dalga geciliyormus gibi hissettim.. yani almayacaksan almiyoruz degerlendiremeyiz beyefendi de.. bayii yapsa tamam diyecegim fabrika satis bolumu bu bir de.. neyse kissadan hisse; gitmediyseniz lutfen akli basinda bir ekspertiz firmasina gidip guvenilir bir belge alin.. renaultun boya dedektorlerinin guvenilir olmadiginin canli kanitiyim ben..
Cem Bey sizin araci goturdugunuz renault mais bayisi hangi sehirde ve semtteydi.
Bursa bayisiymis gozumden kacmis.sanirim bu renault mais bayilerinin cogu boyle.aracimi nissana gosterdim arkadaslar arabanin ustune tuttuklari boya olcum cihaziyla baktilar her yerine bir sorun cikmadi.simdi aklima takilan acaba renault bayisi aracin fiyatini dusurmek icinmi boyle yapti.ki boyle yaptiysa rapor veririz demislerdi nasil vereceklerdi.eger renaultun sonucu dogruysa yani tavan boyaliysa nissana gosterdim sorun cikmadi.bu farkliligin nedeni nedir.kafam karisti acikcasi.
Bizde de 2005 Octavia FSI var.
Aracın tavan kısmında direklerin olduğu yerdeki birleşme noktalarında küçük çatlaklar mevcut.
Oto kaportacısı bir akraba bizim arabanın tavanı boyalı olduğunu ve bu çatlakların macun çatlağı olduğunu söylemişti.
"2005 yılında sıfır aldık bu arac. Nasıl olacak ki?" dedim sanki sıfır araçların bile boyalı satıldığını bilmiyormuş gibi.
İçime bir kurt düştü.
Sanayide güvendiğim bir tandığıma bu durumu gösterdim. Kendisi bu tarz çatlamaların belli marka araçlarda da olduğunu ve içimi ferah tutmam gerektiğini söyledi.
Sonra başka bir yerde boya ölçümü yaptırdım.
Tavanda boya olmadığına kanaat getirdik.
İnsanın keriz yerine konması başlı başına bir mesela.
Sıfır araç alırken kesinlikle boya ölçümü yaptırın arkadaşlar.
Limanda çalıştığını söyleyen bir arkadaş sıfır araçların gemiden indirme sırasında hasar alabildiğini söylemişti başka bir forumda.
Araç gemiden indirmede hasar almasa bile bayide başına birşey gelme ihtimali var.
Ankara'da Hyundai bayiliği yapan bir arkadaşım dışarda sergiledikleri Tucson'un kaputuna direğin devrildiğini söylemişti.
Aracı boyamışlar ve alıcıya boyalı olduğunu belirterek hatrı sayılır indirimle satmışlar.
Peygamber Efendimiz'in de buyurduğu gibi "Aldatan bizden değildir" vesselam.
quote:
Orijinalden alıntı: chn joshcyoon
Tesekkur ederim arkadaslar.daha once ayni olay dogus otoda bir tanidigimin basina gelmisti.
Dogus oto Ankaradan vw caddy almisti sifir.bir yil sonra aracta sorun cikiyor ve gittiginde verdikleri ekspertiz raporunda sag on ve sol on kapi araliklari birbiriyle tutmuyor.meger araci getirirken tirdan dusmus ve tamir edip sifir arac diye satmislar.raporda elinde oldugu icin mahkemeye verdi.2 yil oldu mahkeme hala suruyor.
Bizde mahkemeye verecegiz sorunumuzu cozmezlerse.sonucta magdur olduk.birde bunu yapan dost bildigimiz surekli alisveris yaptigimiz bir firma.herkesin aklinda olsun sifir arac alirken mutlaka ekspertiz raporunuzu alin!!!
Ayrica basima birde guzel olay gelmisti gecen yil.konya yolundaki opele gitmistim(iki tane var ayni yolda bahsettigim kolumana yakin fiat bayisinin yani ismini hatirlayamadim).opel antaraya bakiyordum.satis danismani yanima geldi araci anlatti sonra fiyatini soylerken aynen sunu soyledi.araca size yapacagimiz indirim disindas ekstra 1500 lira daha indirim yapacagiz dedi.bende nedenini sorunca aracta cizik oldugunu soyledi.yerini gosterdi sasirdim kaldim.cunku toplu igne basi kadar bir cizikti.belli bile olmuyordu.boyle firmalarda var!!!
Demek defolu araç satan firmalarda var ilginç gerçekten
bir sabah babam gelip 'sen evlatlıksın evladım, etekaltında boyan var, seni gemiden de düşürdük çocukken' diyecek, onu bekliyorum artık, nedense memlekette hiçbir olaya şaşırmaz oldum....
quote:
Orijinalden alıntı: akorkmaz11
geçen ay aracımı aldıktan kısa bir süre sonra bir yetkili serviste çalışan boya ustasına aracımı gösterdim emin olmak için.. bana söylediği boya işi iyi yapıldıysa boya ölçüm cihazı bir sonuç vermez, çünkü o sadece boya kalınlığını ölçer demişti. onun dediği deneyimli bir göz boya farklılıklarını anlamada daha iyi olduğu yönündeydi..
doğru demiş neden?
çünkü
mercedeslerde tırlardan inerken tavanları hasar görüyor ve usta mühendislere tarafından mikron seviyesinde tekrar boyanarak sahibine teslim ediliyor tabiki ölçüm cihazı falan anlamıyor çünkü zaten boyada ekstra bir kalınlık oluşmuyor. mercedes olunca durum böyle. tabi skoda'da direk boyayı basmışta olabilirler.
üzücü bir durum tabi. özellikle yalan söylemek erkekliğe sığıyor mu o arkadaşa sormak lazım
Arkadaslar bugun bir renault bayisi(neziroglu) ve peugeot goral bayisinede gosterdim araci.renault bayisinde yine aracin tavani boyali dediler ve araca 18 bin gibi bir deger bictiler.ayrica latitude icin verdikleri fiyat mais bayisinden 4000 lira daha fazla.hemde oyak indirimi oranlari belli degil dediler(oysa mais bayisi yuzde 6-7 oyak indirimi var demisti).sanirim renault geneli boyle birbirinden habersiz.sonuc olarak renault aracin tavani boyali dedi.oradan ciktim 10 metre yanindaki peugeot goral bayisine gittim.araca baktilar sorun yok 23 bin lira veririz dediler.renault 18 bin verirken peugeot 23 bin verdi.ayrica araca fiat bayisinden sonra peugeot bayiside saglam raporu verdi.tam emin olmak icin toyota ve nissan bayilerinede goturecegim araci.su ana kadarki dusuncelerime gore renault cihazlarinda ayar farkliliklari var sanirsam yada fiyati dusuk tutmak icin boyle diyorlar.
quote:
Arkadaslar bugun bir renault bayisi(neziroglu) ve peugeot goral bayisinede gosterdim araci.renault bayisinde yine aracin tavani boyali dediler ve araca 18 bin gibi bir deger bictiler.ayrica latitude icin verdikleri fiyat mais bayisinden 4000 lira daha fazla.hemde oyak indirimi oranlari belli degil dediler(oysa mais bayisi yuzde 6-7 oyak indirimi var demisti).sanirim renault geneli boyle birbirinden habersiz.sonuc olarak renault aracin tavani boyali dedi.oradan ciktim 10 metre yanindaki peugeot goral bayisine gittim.araca baktilar sorun yok 23 bin lira veririz dediler.renault 18 bin verirken peugeot 23 bin verdi.ayrica araca fiat bayisinden sonra peugeot bayiside saglam raporu verdi.tam emin olmak icin toyota ve nissan bayilerinede goturecegim araci.su ana kadarki dusuncelerime gore renault cihazlarinda ayar farkliliklari var sanirsam yada fiyati dusuk tutmak icin boyle diyorlar.
geçmiş olsun.. bu güzel haber.. dediğiniz gibi bir yere daha sorun emin olmak için.. Renault bayisi ucuza kapatmak için böyle bir taktik içerisinde olabilir ya da cihazlarında bir sıkıntı vardır..
quote:
Orijinalden alıntı: akorkmaz11
quote:
geçmiş olsun.. bu güzel haber.. dediğiniz gibi bir yere daha sorun emin olmak için.. Renault bayisi ucuza kapatmak için böyle bir taktik içerisinde olabilir ya da cihazlarında bir sıkıntı vardır..
Insallah dediginiz gibi cikar.simdiye kadar renaultta arac boyali fiat ve peugeotta boyasiz cikti.servisine guvendigim toyotada ve nissanda ne cikacak bakalim.
quote:
Ben başımdan geçen bir olayı anlatayım. 2005 13 aralık akşam saat 18:10 gibi eresinler den bir ford fiesta aldım bizim hanıma. Biz gri istemiştik , onlar gri yok dedi mavi var dedi. Biz de gri olmazsa almayız dedik. 2 gün sonra aradılar. Maviyi başka bir müşterimizee verdik onun grisi size kaldı dediler (bilmiyorum arabada üçkaat var mı idi). Bu arabayı 2.5-3 yıl kullandık..En ufak bir çizik kaza boya değişen olmadı satarken alan kşi otokoç ataşehire götürdü. Burada dediler ki sağ çamurluk kaputun yarısı sağ ön kapının yarısı boyalı. Tabii ben hem sinirlendim hem bozuldum hem yalancı durumuna düştüm. Adama dedim ki "kardeşim benim yalanım yok anca bayii bana boyalı araba satmıştır. Kusura bakma seni meşgul ettik sen istersen vazgeç". Otokoça da dedim "verin raporu be o eresinleri başlarına yıkayım". Durun bir daha bakalım dediler. Boya bölümünden biri geldi. Ölçtü gerçekten orada boya diğer yerlere göre kalın. Neyse alıcı dedi ki " Bakın doktor abimiz 3 parça için yalan söylemez adam hem arabayı sıfır aldık diyor hem kaza boya yok diyor nasıl oluyor bu" diye sordu. Kaporta şefini çağırdılar...Adam dedi ki "Pek çok arabada fabrika bazı bölgelere ikinci kat atar , buralarda boya kalın olur dolayısıyla boyanmış sanılır. Oysa bunların ikinci katını fabrika atmıştır. Normalde dışarıda boyanan arabada boya kalınlığı 200-250 mikronun altında olmaz... Ama fabrikanın 2. kat attığı yerlerde 150-200e dayanır. Normal yerler 80-120 olur. Çoğu tecrübesiz eleman burası kalın diye boyandı der ama dışarıda asla o kadar ince boyanamayacğını bilmez " gibisinden bişeyler söyledi. Artık yalan mı söyledi bilmem. Ya sizde de böyle bir durum var, ya da bizim araba da boyalıydı biz gri diye dayatınca vuruk boyalı arabayı bize ittirdiler. Zaten o satış elemanı da kısa süre sonra Eresinlerden ayrıldı. Artık bilmiyorum ne yapmalı ? Herhalde 0 araba alırken bile boya kalınlığı ölçme cihazı veya usta ile gitmeli .
Arabanız boyalı diyenler sakın inanmayın.Çünkü boya ustası diye geçinenlerin çoğu hiçbir şey bilmiyor.Benim başımdan geçen olayı anlatayım:1998 moddel fiat marea aracım var. Bundan 3-4 sene önce fiat bir kampanya yaptı.Eski marea aracını getirene takast 6 milyar indirim var diye. Bende sıfır olarak Ankara GMK Bulvarı üzerinde bulunan KARTAŞ'tan aldığım aracı tekrar aynı yere götürerek takas yapmaya karar verdim.Fiyat için usta görecek diyerek altta bulunan servise çektiler.Gelen usta etrafında bir tur attıktan sonra sağ ön çamurluk boyalı dedi.Bende "Bende sizi mahkemeye veriyorum" dedim.Şaşırdılar, niye diye sorunca ben bu arabayı buradan sıfır olarak aldım ve hiç kazası yok.Demekki siz boyalı araba verdiniz diye baya bir münakaşadn sonra usta beni bir kenara çekerek anla artık, bu işler böyle olur dedi.Yani daha ucuza kapatıp pahalıya satmak için yapılan bir dümen.Ama benim aklıma bir kurt düştü, gerçektende boyalı diye.Onun için hemen arkasında bulunan forda gittim.Oradaki adam aletle aracıma baktı ve ön kaputun boyalı olduğunu,boyanın 250 olduğu gösterdi.Yeni Ford focusta ölçüm yaptı ve 100-150 olunca bak senin arabam boyalı dedi.Oradan Eskişehir yolu üzerindeki Ormak'a gittim.Oradaki ustalar(3-5 kişi) kimi araç komple boyalı dedi, kimi tabn hariç boyalı dedi.daha sonra istanbul yolu üzerindeki forda gittim ve oda her yeri boyalı dedi.Burada en önemli şeyi size anlatayım.Her gittiğim boyacıya boya varmı diye sorduğumda bana ilk yönelttikleri soru BU ARABA KAÇ MODEL oldu.Aracın 1998 model olması, Ankara plakalı olması aracın muhakkak boyalı olduğu sonucunu veriyor herhalde, yoksa bakarak anlayabilecek kapasitede olmadıklarından(bazılarının) Aracın boyalı olmadığını Mercedes Koluman servisinde bir usta bildi.Bana bu şekilde vişne çürüğü renginde bir marea daha gelmişti, o da aynı dertten müzdaripti.Ama onunda arabasnda boya yoktu, senin arabanda da boya yok dedi. Bu işte bana en önemli katkı ne oldu:Aracın boyalı olup olmadığını bir ustadan daha iyi anlıyorum artık.Arkadaşlarım araba alacakları zaman beni götürüyorlar, nerede ne kadar boya var.hepsini biliyorum. Bir de boya ölçen aletlere fazla güvenmeyin.Boyacı astar atmayıp direk boya atarsa alet boyalı olduğunu bilemiyor.Bu işte en önemli şey, gözle yapılan inceleme.
Bir arkadaşım sıfır olarak Corsa almıştı.O da satacağı zaman alıcı ile birlikte gidip aracı serviste expertiz yaptılar.Aracın arka çamurlukta boya çıktı.Servisle konu hakkında görüştüler , servis bazen bu gibi durumların olabildiğini bir miktar para iadesi yapabileceklerini söylemişti.Ama sonuç ne oldu tam haberim yok muhtemelen ödeme yapılmıştır.
Arkadaslar yarin ogleden sonra araci toyota nissan ve firsat bulursam bir iki yere daha gosterecegim.sonucu merakla bekliyorum.
Bu arada sormak istedigim birsey daha var.araci alirken ustunde ince ince kilcal cizikler vardi.bu normalmi.dunde peugeot bayisinde 508i ve rcz yi inceledim.rcz de de ustunde hare seklinde daireler vardi.satis mudur yardimcisi benimle ilgilendi ve rcznin 200 hplik motorunun fiyatinin ayin 7 sine kadar 80bin yerine 74 bin oldugunu soyledi.aracin on caminda buhaar diye bir markanin boya koruma kagidi vardi.sordugumda reklam icin konulmus dedi.ama aracta gordugum hare seklinde daireler bende suphe uyandirdi.demem o ki bu araclarida sifir diye satmalari normalmi.
Arkadaslar araci bugun merzifon renault bayisine goturdum.ekspertize alindi ve bir sorun cikmadi.23 bin lira deger bictiler.ankaraya donunce sonkez skoda zeki unaldiya gosterip netlestirecegim.ama anladigim sorun renault bayilerinden kaynaklanmiyor.renault mais merkez bayilerinden kaynaklaniyor.fiyati dusurmek icin boyle yapiyorlar diye dusunuyorum.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme