Şimdi Ara

Skoda'dan emniyet kemeri için 'aydınlatmalı kilit' patenti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
2.910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Olası bir kaza anında araçtaki kişilerin hayatını kurtaran belki de en basit ve en eski güvenlik önlemlerinden biri de emniyet kemeridir. Üstelik bunun için tek yapmanız gereken koltuğa oturduğunuzda kemerin ucundaki tokayı kilitle doğru biçimde birleştirmek.

Günümüzde neredeyse her araçta sesli veya görsel bir emniyet kemeri uyarısı mevcut. Ancak Skoda bunu yeterli bulmamış olacak ki hem emniyet kemerini bağlamayı unutanlar hem de özellikle karanlıkta tokayı kilitle buluşturmakta zorlananlar için 'aydınlatmalı kilit' sistemini devreye sokmaya hazırlanıyor. Öyle ki şirket, söz konusu sistemi dünya genelinde patentlemiş durumda.

Ayrıca Bkz.Makyajlı 2021 Nissan Navara karşınızda: Önemli yenilikler ve yeni PRO-4X donanımı

Skoda'nın düşündüğü sistem oldukça basit. Emniyet kemerini çıkarmaya yarayan kırmızı düğmenin yerine içinde LED aydınlatma bulunan şeffaf bir kapak kullanılıyor. Farklı renklerde yanan LED'lerde üç farklı mod bulunuyor. İlk etapta beyaz renkte parlayan kilit, sürücü koltuğa oturduğunda belirgin bir biçimde kırmızı yanmaya başlıyor. Bu da hem kemerin takılmadığını gösteriyor hem de kilidi bulmayı kolaylaştırıyor. Tokayla kilit mekanizması buluştuğunda ise yeşil renk devreye giriyor.

Skoda, söz konusu sistemin özellikle çocuklu aileler için fazlasıyla kullanışlı olacağı görüşünde. Zira kilit üzerinde yeşil renk yandığında ebeveynler çocuklarının kemeri doğru bir şekilde taktığından emin olacak. Ayrıca aydınlatmalı emniyet kemeri kilidinin araçtaki ambiyans aydınlatmasına entegre edilebildiği de belirtiliyor.

Kaynak:http://www.skodamedia.com/index.php/latest-news/it-s-another-belting-idea-skoda-patents-world-s-first-illuminated-smart-seat-belt-buckle

• kaza anında bip sesleri duyulmaz olur.. gece zifir karanlık bir yerde kaza geçirildiğinde ilk olarak emniyet kemerini çözmeye çalışırsınız.. o esnada emniyet kemerinde ışık olması belki de en çok aranan özellik olur.. allah kimseye o anı yaşatmasın ama yaşanıldığında sunroof, hız sabitleyici vs.. donanım birer ayrıntı kalıyor.. ne yazık ki tecrübe ile sabittir..
  • Bende s..çma şeklimi patentleyeceğim

• bende rgbli tok kapı patenti alıcam.

• Şaka fln mi bu ?

Araç zaten bas bas uyarı veriyor kemer takılı değilken, çoğunda da görsel olarak bir yerlerde takılı olmayan kemerleri gösteriyor

Güvenlik önlemi diye alınacak patent bu mu şimdi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vw böyle bi patenti duyurmaya utanmış Skoda'yı ortaya atmış.

• Adam 3 noktalı emniyet kemerini icat eder. 100 milyonlarca dolar kazanacakken insanların hayatı daha önemli der, ücretsiz kullanıma açar.

Skoda da kemere led koyar patentini alır...

• PAtentini alıp ücretsiz kullanıma açabilir sıkıntı değil.

Ama bu almanların her yere led döşeme sevdası, tüm hızıyla devam ediyor.

• patent olayı saçma, çok basit bir olayı başkalarının yapması çok olağan. bende yanlarına led takıp patenti aşarım..

• Olmasa da olur bir özellik, para vermeye değmez. Tabi vw kilit üretimini eline geçirdiyse o zaman başka..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Otomotiv dünyasında çığır açmışlar,patent almalarıda üstüne tüy dikmiş

• bacanagin audisinde vardi isikli kemer. benmi yanlis gordum acap. ama ii dusunmusler felan dediydim icimden

• yarın aksesuarcılara düşer

• Onun patenti yokmuş.

• Yeminle bunu ben düşünmüştüm😂🤣

• hele şükür, yıllardır hep şikayetçi olduğum konu.. kontak anahtarına bir ışık koymak, emniyet kemerine ışık koymak o kadar yıl geçmesine rağmen bir kaç araç ve model dışında araçta kullanılmadı.. basit ama bence çok önemli..

• Patent olsun diye patent, haber olsun diye haber.

• Cango69 kullanıcısına yanıt
    Seninle aynı fikirdeyim. 😁 Aynı şeyi bende düşünmüştüm. Ama her zamanki gibi yine geç kaldık. 🥴

• Disco Volante kullanıcısına yanıt
    kaza anında bip sesleri duyulmaz olur.. gece zifir karanlık bir yerde kaza geçirildiğinde ilk olarak emniyet kemerini çözmeye çalışırsınız.. o esnada emniyet kemerinde ışık olması belki de en çok aranan özellik olur.. allah kimseye o anı yaşatmasın ama yaşanıldığında sunroof, hız sabitleyici vs.. donanım birer ayrıntı kalıyor.. ne yazık ki tecrübe ile sabittir..

• İyi fikir

• Hergun 50 cesit arabaya biniyorum. Kemeri takarken yada cikartirken 1 kere olsun kafami cevirip karsiligi neredeymis diye bakmadim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.