Şimdi Ara

Skoda Favorit mi Lada Samara mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
28.280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    _opeth kardeş zamanında tertemiz lada samaramı satıp hevesle ilk ilandaki gibi bi araç aldım.hayatımın hatasını yaptım.
    araç bezdirdi beni takas falan zor bela kurtuldum.bu araçlar temiz, bilinen bi yerden alınmıyorsa bi gözü hurdada artık.
    ilk kez araba alacak bir kişi, samaraya springe canı sıkıldıkca parça değiştirse bile çok koymaz.
    araba deyince sadece mazda ve mitsubishi aklına gelen biri olarak söylüyorum bunları.
  • Fade to Black kullanıcısına yanıt
    bu mantıkla zaten bu paralara araba almamak gerek bence de alterntf sunayım dedim
  • Favorit ve Formanerin motoru hem zayıf hem hararete çabuk kaçıyor.Biraz fazla yokuşlu güzergah ya kullanırsanız hemen çokta yakıyor.Lada samarra daha sağlam ve çekişi çok daha iyi bence Lada alın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • lada samara agırlık basıyor suan bircok insanın gorusunu aldıktan sonra
  • Lada Samara derim ben.

Lakin 6 -7 bine temize denk gelirmisin bilemem. Peşinde koşarsan denk getirsin.

İmzadaki araca 0 motor yaptıktan sonra ayda 1500 km olacak şekilde 9 ay kadar kullandım (halen daha kullanıyorum lakin km artık ayda 100 km falan gidiyor yatışlarda yani). Sıkıntı çıkarmadı, LPG ayarına dikkat et, soğutma sistemi bakımlı olmalı, ki alternatif skoda da istediğin kadar bak fark etmez illaki conta yakar.

Lada samaranın halen daha orjinal parcası ucuz bir şekilde bulunabiliyor. Üstüne düşüp düzgün pediyodik bakımları yaparsan, sorunsuz, az yakan, performanslı bir araç. (tabi yerli grubuna göre konuşuyorum).

Alırken, şanzımanına çok dikkat et, bunun dışında aracın arka amortisor kuleleri, arka çamurluklar iyice gözden geçirilmeli çürüme oralardan başlıyor. Ayrıca, koltuklara ve iç trime özel hassasiyet gösterilmeli, koltuklar bozuksa kafadan 1000 tl düş. (yenisi o para). Bunların göğüslüğü iki parça. Üst göğüslük var lakin alt göğüslük yok. Bu yüzden oraların derli toplu olması temiz bir araç için önemli. Kalan her şeyi zaten bulabiliyorsun. Elektriği biraz gıcıktır.

Performans olarak iyidir, benzinde 3. vitesin sonuna kadar benim diyen çok arabayı üzer. Kendi grubu içinde en iyi yol tutuşa sahip olandır, kesmez ise toplam 150 tl verip ön arka kule gergisi alıp takabilir virajlarda performansını arttırabilirsin. Muhtemelen şahinin bazı parçaları daha ucuzdur. Şirketin 1.3 mj paliosu var. Muhtemelen onun kadar falan yakıyor, tabi paliodaki konfor daha iyi. İçeri ses alır, (sağlam ses sistemi lazım), kendi başına yapma merakın varsa ladaklubu diye web siteside ses izolasyonu konusunda bir sürü detaylı anlatım var.

Acayip bir araçtır vesselam ya seversin ya nefret edersin.

• lada samara (9 yıldır kullanıyoruz merak ettiğin şeyleri sorabilirsin )
  • Arkadaşımda Skoda Favorit var Hocam.Gerçekten iyi araç.Hatta Toros alacağıma Favorit neden almadım diye düşündüğüm var.
  • neden özellikle bu ikisi hocam ?
  • Delifisek.Tux kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim yorumunuz için vallahi çok işime yaradı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ByBaterist kullanıcısına yanıt
    Bilmiyorum fakat bu fiyata en sağlamı bunlar diye geçiyor , alternatif varsa söyle hocam dilimlerim

• al şu favoriti artık

93 model favorit nerelere taşıdı bizi. Biraz orjinal parça kullanımı ve babamın titizliği sonucu masraf yerdi ama lada dan hayli hayli iyidir. LX GLX bak, 135l 136l olmasın. 92 93 olsun. Zaten o sıralarda Vw gruba katıldı. Arka çamurlukta bertone yazar aracı çizenler. Duruşu on numara. Made in Çekoslavakya yazar üst lambada efsane araçtır yakıtı üzmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mob411 -- 17 Mart 2017; 0:40:19 >
  • Aynı ikilemde kalarak 90 model lada samara 1500 aldım yol tutuşu güzel karışık kullanım 25krş yakıyor gibi hesapladım 10 gün kadar oldu alalı memnunum. Favorit hararet sorunu genel olarak beni soğuttu birde gerçekten lada nın çekişi güzel 3. Viteste rampa çıkıyorum o kadar yani

• Samara al keyifle bin. Samara heyecandir keyiflidir ucuzdur rölantide titresimle masaj yapar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mob411 kullanıcısına yanıt
    zaten 92den önceki modellerde lpg uyum sorunu vardı sanırım.
  • Herkese çok tesekkür ederim ama şu sonuca ulaştım, kimisi samarayı övüyor kimisi skodayo :D galiba hangisi temizse ona bakıcam ya da yazın daha çok çalışıp daha üst modele zorlıcam, yazın çalışıp parayı tatilde yiyedebilirim herkese çok teşekkür ederim beyler Allah razı olsun samimi yorumlarınız icin, o paraya git bisiklet al demeyip saygı gösterdiğiniz icin

• quote:

Orijinalden alıntı: Beksu

Aynı ikilemde kalarak 90 model lada samara 1500 aldım yol tutuşu güzel karışık kullanım 25krş yakıyor gibi hesapladım 10 gün kadar oldu alalı memnunum. Favorit hararet sorunu genel olarak beni soğuttu birde gerçekten lada nın çekişi güzel 3. Viteste rampa çıkıyorum o kadar yani

Ne kadara aldınız? Alırken aracı gösterdiniz mı? Nelere dikkat edilmeli?

• TURKISHBOSS kullanıcısına yanıt
    Hocam benim ki dost işi oldu memurdan memura geçen bir araç 5 e bitti kaporta masrafı var 500tl gibi küçük oksitler var ben göstermedim 2.önceki sahibine kadar sorularımı sordum aklıma yattı ama alırken motor elektirik ustasına göstermekte fayda var özellikle elektirik önemli diyorlar birde benzin aksamının çalışıp çalışmadığını kontrol edin diyırlardı aldığım kişi ben zaten haftada bir benzinde çalıştırırım dediği için içim rahattı Allah herkese gönlüne göre versin ve bilindik araçla karşılaştırsın

• quote:

Orijinalden alıntı: Fade to Black

zaten 92den önceki modellerde lpg uyum sorunu vardı sanırım.

doğrudur pek bi bilgim yok o konuda. Bizimki 93 lx di. Benzinli bindik 150 bin km 2009 da sattık alan tanıdık lpg bağlattı bindi sonra paraya sıkışınca sattı aracın ilk sahibiydik
  • 1 ay önce 93 model lada samara aldık.Bizde 3 araç arasında kalmıştık uno-favorit-samara.Baktığımız fiyat bandında en iyi terchih samara oldu.Parçaları çok ucuz ve kolay bulunuyor.Reklam olmasın ama ladaci.com dan sipariş ediyoruz ertesi gün geliyor.Aracın motoru lpg ile beklediğimden iyi gidiyor.Bizde 5 vitesli modeli var. 2. vitesin oranı çok uzun şehir içinde henüz 5.vitese atamadık.LPG ayarını tam tutturamadık bir süre benzinde kullandık.Şehirçi 9 litre gibi bir tüketimi vardı.Aracın dezavantajlarına gelirsek ses yalıtımı yok.Hiç yok ama, hareret sorunu var deniyor fakat kış şartlarında bir problemle karşılaşmadık.
  • Sanayiden cikmazsin...Özellikle Lada basini agirtir

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.