Şimdi Ara

Skoda Favorit mi Lada Samara mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
28.280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • bunca insan övüyorken siz niye bu kadar kötülediniz hocam? kullandınız mı daha önce? basınıza neler geldi?
  • Hocam kullanmadim ama kullanan cok.kisiyi taniyorum...hadi iyi bir arac oldugunu varsayalim; almis olacaginiz arac 15_20 yaslarinda...tamiri bakimi bitmez

Ladada Elektrik sorunu devir daim ile alakali sogutma sisteminde sorunlari vardir...Yok Tank gibi araba ,simsicak kalorifer vs vs gec onlari...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E75606366 -- 17 Mart 2017; 23:26:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-sahibinden-1985-model-opel-ascona-1.6-dizel-410033513/detay

Buna göz at. Bir donem 1.8benzinlisini kullandim 2014yilinda. 1.6motor hakkinda bilgim yok.samaraya verecegin paraya acirim. Azcik donemin iyi arabalarina bin. Ilanla alakam yok. Boyasi falan yerinde baska masrafi var midir iyice baktir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • samara alınır abi
  • quote:

Orijinalden alıntı: ambassador26

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-sahibinden-1985-model-opel-ascona-1.6-dizel-410033513/detay

Buna göz at. Bir donem 1.8benzinlisini kullandim 2014yilinda. 1.6motor hakkinda bilgim yok.samaraya verecegin paraya acirim. Azcik donemin iyi arabalarina bin. Ilanla alakam yok. Boyasi falan yerinde baska masrafi var midir iyice baktir.

böyle araçlar alınmaz. parça sorunu vs.. çekilir. usta sorunu çekilir.

• zamanında samara'm oldu. gerçi ben aldığımda 2 yaşında bir araçtı:

-favorit demiş arkadaşlar. favorit samara'dan önce en çok satan ithal araçtı. samara geldi, 1.liği o aldı
    -favorit daha dardır, samara daha geniştir
    -favorit biraz daha kaliteli gibi duruyor, ama biraz
    -samaranın motoru harikadır (neye göre, şahin, brodway, favorit'e göre). az yakar, çok kaçar. 2'de 100, 3'te 140 gördüm ben. ya gösterge hatası ya da çok iyi gidiyor. rakiplerinin hepsinden iyi giderdi. daha güçlü motoru olanlardan bile
    -içi çok geniş, ferahtır, ön camı rakiplerine göre eğik, aerodinamiktir
    -feci motor sesi alır, öyle böyle değil. yalıtım sıfır
    -kaloriferi çok iyidir, öyle böyle değil
    -viraj tamamlandıktan sonra sinyallerin otomatik kapanmasını sağlayan parça bozuktur. değiştirme, yenisi de bozulur, elle kapatıcan
    -direksiyonunu çok severim, tam kırıktır. öyle brodway ya da şahindeki gibi tavana dönük değildir.
    -bagajı da rakiplerinden iyidir
    -brodway de şahin de ondan iyidir genel sağlamlık, kalite anlamında malesef.
    -motor sesi dışında brodway'den, şahin'den ve favorit'ten iyidir
    -parçası çok ucuzdur ve pazarda bile bulunur. ama debriyaj telini sakın pazardan alma. orjinalini al, kopuyor.
    -vakti zamanında avrupa'daki tüm araçların girdiği far testinde tüm araçları geçip (içlerinde bmw, mercedes modelleri de vardı) 1. olmuştu. avrupa'da da çok satabilen tek rus aracıydı sanırım. rusların zamanını yakalayabilen tek aracı diyebilirim.

çok severek kullandım. parasına göre çok iyi bir araç. ama "parasına göre". o kadar param olsa samara alırım yine. tabii ki bir twingo ondan çok üstün bir araç. kuşak farkı var. her ne kadar fransız işçiliğini beğenmesem de rus işçiliği ondan beter. arkadaşımın yetkili lada satış/servisi vardı. rusya'dan gelen araçların çok kötü durumda olduğunu ve çelik motor'da elden geçirildiğini söylerdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: TruckTörMinator

Hocam kullanmadim ama kullanan cok.kisiyi taniyorum...hadi iyi bir arac oldugunu varsayalim; almis olacaginiz arac 15_20 yaslarinda...tamiri bakimi bitmez

Ladada Elektrik sorunu devir daim ile alakali sogutma sisteminde sorunlari vardir...Yok Tank gibi araba ,simsicak kalorifer vs vs gec onlari...

benim de ladam'm oldu. elektrik ve soğutma sorunlarının sebebi parası ancak lada'ya yeten insanların arabanın gerekli bakımlarını yaptırmamasıdır. şöyle söyleyeyim; her ne kadar basit olsa da lada'da beyin bile vardır. brodway ve şahin gerçek manada beyinsiz araçlardır. direk yıka motorlarını, hiçbişey olmaz. lada'nın yıkadın mı kalırsın yolda (başıma geldi).
    ben de lada'da soğutma sorunu yaşadım. fan müşiri bozuldu. o zamanlar brodway, şahin'de de yaşadım bu sorunu. kaloriferi açardım bozulduğunda, temmuz ayı bile olsa tıkır tıkır giderdi (kalorifer de sonuçta motordan aldığı için ısısını iş görüyor, tabii fenalık geçiriyorsun o ayrı). ha termostat bozulduysa yapacak birşey yok. o zaman yolda kalırsın. ama o zamanlardaki tüm düşük sınıf araçlarda fan müşiri, termostat arızaları yaşanırdı. o da olmasa radyatör çatlardı, olurdu bişeyler.
    şahsen elektrik sorunu çok yaşamadım lada'da. ama mesela çok modern bir araç olan stilo'da yaşadım. 6 ayda bir ampul patlatırdı. hep te ön farları patlardı ki değiştirmesi 1 saat sürüyordu usta için bile (ben hiç değiştiremezdim heralde). ama mesela samara'nın ampulünü değiştirebiliyordum.

• kardeşim senin durumundaydım 1 ay önce lada samara taunus favorit bunların hepsine baktım fakat aracın içine bindiğinde emin ol fikrin değişecek çünkü genç adama gitmez. taunus gider ama çok yakar o yüzden vazgeçtim ve reno flas 1.4 motora karar kıldım inşallah 1-2 ay içinde temizine denk gelirsem alacam
  • +100000

@beyinsiz

Hocam Lada takintim olmasina ragmen yorumlarimini zevkle okudum...güzel toparlarmisin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E75606366 -- 18 Mart 2017; 7:57:0 >
  • motor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Covboy0606

kardeşim senin durumundaydım 1 ay önce lada samara taunus favorit bunların hepsine baktım fakat aracın içine bindiğinde emin ol fikrin değişecek çünkü genç adama gitmez. taunus gider ama çok yakar o yüzden vazgeçtim ve reno flas 1.4 motora karar kıldım inşallah 1-2 ay içinde temizine denk gelirsem alacam

genç adama samara gitmez, taunus gider öyle mi?

taunus tam bir yaşlı işi arabadır. samara için bilmiyorum hala var mı ama benim aldığım zamanlarda (90'lı yıllar) her türlü faça vardı. spor tamponlar, spoyler, sis farı falan taktırmıştım ben. çok havalı olmuştu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TruckTörMinator

+100000

@beyinsiz

Hocam Lada takintim olmasina ragmen yorumlarimini zevkle okudum...güzel toparlarmisin

"güzel toparlarmisin" derken ne demek istediğini anlayamadım.
  • beyinsis B kullanıcısına yanıt
    hocam taunus tabiki gider. iç gövdesi bildginiz piç kasa bmw konsolu hafiften yan duruyor içi çok güzel. dışarıdan da zaten bir jant takarsın al sana american arabası, babam jeep alıyım dedi de klasik takıntım var binmesinden daha zevk alıyorum dersin olur biter ;)
  • @beyinsiz

Samaranin + / - lerini objektif bir sekilde anlatmissin

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.