Şimdi Ara

Skoda Favorit mi Lada Samara mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
28.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamın aleyküm sevgili forum, öncelikle ögrenciyim. Calısarak kazandıgım belli bi miktar var, araba almak istiyorum kendime. Biraz daha bütçe arttırıp Twingo baktım, ama sonra arttıramıcagımı anladım arabanın cıkarıcagı masraflarla falan biraz daha kücük düsünmek zorundayım. Öncelikle sunu belirtmek istiyorum, ayda bir 350km yol yapıcam bu arabayla. Okudugum sehirden İstanbula gitmek icin, sıkıntı cıkarmaz insallah. Hız cok önemli degil 80-100 arası yeter de artar bile. Tesekkür ederim her türlü yoruma acıgım

• Yapay Zekanın Yanıtı

Lada Samara mı Skoda Favorit mi: Karşılaştırmalı Bir Kılavuz

İster ilk arabanızı arıyor olun ister kullanılmış araç piyasasında daha iyi bir seçenek peşinde olun, Lada Samara ve Skoda Favorit, bütçeye uygun kompakt otomobiller arasında popüler seçeneklerdir. Her iki araç da benzer fiyat aralıklarında olsa da, aralarında dikkate alınması gereken bazı önemli farklılıklar vardır.

Tasarım

Lada Samara, daha keskin köşeleri ve dik açılı farlarıyla daha geleneksel bir tasarıma sahiptir. Skoda Favorit ise daha yumuşak eğrileri ve oval farlarıyla daha modern bir görünüme sahiptir.

Motor ve Performans

Lada Samara, 1,3 litre veya 1,5 litre benzinli motor seçenekleriyle gelir ve 71 ile 79 beygir gücü üretir. Skoda Favorit, daha güçlü bir 1,3 litre veya 1,6 litre benzinli motor seçeneğine sahiptir ve 63 ile 90 beygir gücü üretir. Favorit, daha yüksek beygir gücü ve daha rafine sürüş deneyimi sunar.

Yakıt Verimliliği

Yakıt verimliliği açısından Skoda Favorit yine öne çıkıyor. Lada Samara, karma sürüşte yaklaşık 7,5 litre/100 km yakıt tüketirken, Skoda Favorit daha iyi bir 6,5 litre/100 km verimlilik sunar.

İç Mekan ve Özellikler

Lada Samara'nın iç mekanı oldukça temeldir ve sınırlı özellikler sunar. Skoda Favorit ise daha ferah bir iç mekana sahiptir ve klima, elektrikli camlar ve merkezi kilitleme gibi daha fazla konfor özelliği sunar.

Güvenlik ve Güvenilirlik

Güvenlik özellikleri söz konusu olduğunda Skoda Favorit, Lada Samara'dan daha iyi notlar alır. Favorit, sürücü ve yolcu hava yastıkları ile donatılmıştır, Samara ise yalnızca sürücü hava yastığına sahiptir. Güvenilirlik açısından her iki araç da ortalama derecelere sahiptir.

Sonuç

Lada Samara ve Skoda Favorit, uygun fiyatlı kompakt otomobil segmentinde farklı ihtiyaçlara hitap eden iki seçenektir. Daha düşük satın alma fiyatı ve bakım maliyetleri arayanlar için Lada Samara iyi bir seçimdir. Ancak daha güçlü performans, daha iyi yakıt verimliliği ve daha fazla özellik isteyenler için Skoda Favorit daha iyi bir seçenektir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Skoda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • neden skoda peki hocam?
  • ben de Skoda derim, daha derli toplu ve sağlam bir araç olduğunu düşünüyorum.
  • bu iki araç birbirininin kopyası
    bir farkları yok bence..
  • Lada kullandim memnundum ama skoda daha derli toplu geliyo benim içinde ama hiç kullanmadım. Ama skodo fiyatları ladalara göre bi tık üst sanki

• Hocam araştırırsanız felicia da alabilirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    palio mu skoda felicia mı ?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Favorit al derim, ikisi değil benzer araçlar. Tipik Doğu bloku araçları. Fakat Favorit alacaksan 1991-92 sonrası modellere bak.

• vereceğiniz para ne kadar alternatif var ise bakayım
  • Skodaların motoru zayıf, aluminyum blok.tercih etmeni önermem.
  • spring , fairway yada forman tavsiye ederim...6-8 bin arası bulunur... yok illa başlıktaki araç diyorsanız favorit derim...
  • bir dönem iki araçla da ilgilenmiştim. samara'nın daha iyi olduğunu söylerler genelde. evet favorit daha derli toplu ama çok fazla kronik sorunu var diyorlardı. samara bildiğimiz lada tipik rus arabası..
  • Fiyat aralıgım 6-8 bin arası olduğu için felicia bakamıyorum. Araba sektöründe şunu düşünüyorum, her zaman bir sonra ki üst seviyeye geçilen bir olay benim icin. O yüzden 6-8 bin fiyatı aşamam gibime geliyor. Felicia da aslında pazarlık payı olabilir satan kişiye bağlı ama şimdi kesin düşünmek istiyorum.

Hocam favorit baktım şimdi listeye onu da ekledim.

Dediğim gibi her türlü yoruma açığım, araba da önerebilirsiniz sevgili forum. Çok tesekkur ederim yorumlarınız icin hepsi benim icin çok önemli bu süreçte iyi düşünme açısından

• Favoritlerde klima oluyordu dimi? Kalorifer mi desem ya da.. birde favoritin hangi motorunu önerirsiniz

• wehby W kullanıcısına yanıt
    Hocam, spring daha önce kullandım rahatlığı gerçekten fiyatına göre çok iyi, aynı zamanda kliması ve otomatik ön camlar iyiydi. Ama yalan yok frenlerini hiç ama hiç beğenmemiştim :) şimdi spring bakıyorum, fiyatı 7000e kadar indirecegim arabalar var aslında. Ama favoriti daha çok öneriyorlar. Neden sizce ? Yakıt hangisinde daha az?

• Fade to Black kullanıcısına yanıt
    Peki ne önerirsin bu fiyatlara hocam

• Brksnn1 kullanıcısına yanıt
    denildiği gibi samara ve renault 9 uygun olur ancak yeterki araç yorgun olmasın.bu iki araçta araçtan anlamayan usta sıkıntısı çekmezsin.

• Samara derim ben. Sorunsuz araç diyebiliriz kendisine.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.