Şimdi Ara

SKODA KODIAQ 1.4 TSI 4x4 kaç litre yakar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
4.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Sizce Skoda Kodiaq 1.4 TSI 4x4 DSG kombinasyonuyla kaç litre yakar ?

• İstanbulda 10 litre yakarsa öp başına koy

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba hocam, bizim sportage 10 altına zor düşüyor şehir içi. Bu sehir içi 12-13 litreleri rahat görür 4×4 bir de.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracın fiyatı 160 bin lira. Bu parayı verebilen adam nasıl yakıt hesabı yapar ben anlayamıyorum. 8 litre yaksa ne olur, 10 litre yaksa ne olur?
  • Act ise zorlanamaz 8.5-10 arası olur sanırım istanbulda.

Ankara gibi trafiksiz ve düz bir şehirde 7 hayal degil

• alperdgal A kullanıcısına yanıt
    Aracın şehir içi verisi 8.5 litre zaten, nasıl 7 litre yaksın ? İstanbul'da 11-12 garanti, normal bir trafiği olan izmir-ankara gibi şehirlerde de 10 litresi var. Anadolu şehirlerinde fabrika verisi tutturulabilir belki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 18 Haziran 2017; 0:29:21 >
  • Tiguan ve Kodiaq hemen hemen aynı ağırlıkta araçlar benzer bir değer yakalar şehir trafiği 10 11 altını göreceğini düşünmüyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: lojistisyen

Aracın şehir içi verisi 8.5 litre zaten, nasıl 7 litre yaksın ? İstanbul'da 11-12 garanti, normal bir trafiği olan izmir-ankara gibi şehirlerde de 10 litresi var. Anadolu şehirlerinde fabrika verisi tutturulabilir belki.

Hocam Ankara ise şehirde içi pek şehir içi gibi değil. Ortalama hız 40 in altına düşmez kolay kolay.Ama dediğiniz doğru çok yoğun trafikte 10-11 görülür tabiki

• alperdgal A kullanıcısına yanıt
    Ankara o kadar sakin mi ya, benim izmir'de ortalama hızım 24
  • Kullanımdan kullanıma değişir ama sakin kullanımda ortalama hız 20kmh civarıyken 9-11L arası, 30kmh civarıyken 9L, 40kmh ve üzerinde de 7-8L arasında gezinir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Caniggia

Aracın fiyatı 160 bin lira. Bu parayı verebilen adam nasıl yakıt hesabı yapar ben anlayamıyorum. 8 litre yaksa ne olur, 10 litre yaksa ne olur?

artık şu kafadan kurtulun, zengin olmakla salak olmak arasında fark vardır, bugün e180 değil de e220 dizel alan adam da aradaki 40 beygir güç farkı için değil daha az yaksın diye fazladan 150 bin lira para veriyor, bu mantığa göre üst segment hiçbir aracın da dizel satmaması lazım ama gerçek dünya öyle değil, trilyonluk adamlar bile parayı havadan kazanmıyorsa maliyet hesabı yapar ki burada bahsi geçen araba sıradan bir suv, 160 bin lira da bu tarz arabalar için yüksek bir fiyat değil artık ülke şartlarında
  • forumda tsı kullananlar maksimum 5 lt yakıyorlar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu araç ankarada bile 10 lt aşağı yakmaz benzinli suv bana hiç ama hiç mantıklı gelmiyor!
  • Aracın test sürüşüne katıldı bir arkadaşım. Kendisi X5 sahibi. Performansı tatminkar olarak niteledi. Yakıt olarak anlık tüketimde 14leri görmüş. Ortalama kullanımda 10 lt altına inmez demiş satış temislcisi. Yer Antalya

• quote:

Orijinalden alıntı: alperdgal

quote:

Hocam Ankara ise şehirde içi pek şehir içi gibi değil. Ortalama hız 40 in altına düşmez kolay kolay.Ama dediğiniz doğru çok yoğun trafikte 10-11 görülür tabiki

Nasıl değil ya! siz hiç tunalı hilmi caddesinde bulundunuz mu saat 16.00 sonrası ya da kızılay civarı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu araba İstanbul trafiğinde 13 lt'den az yakmaz. Adana-Mersin gibi büyük şehirlerde de 10-11 lt yakar.

• quote:

Orijinalden alıntı: KaSaTuRa.

quote:

Orijinalden alıntı: Caniggia

Aracın fiyatı 160 bin lira. Bu parayı verebilen adam nasıl yakıt hesabı yapar ben anlayamıyorum. 8 litre yaksa ne olur, 10 litre yaksa ne olur?

artık şu kafadan kurtulun, zengin olmakla salak olmak arasında fark vardır, bugün e180 değil de e220 dizel alan adam da aradaki 40 beygir güç farkı için değil daha az yaksın diye fazladan 150 bin lira para veriyor, bu mantığa göre üst segment hiçbir aracın da dizel satmaması lazım ama gerçek dünya öyle değil, trilyonluk adamlar bile parayı havadan kazanmıyorsa maliyet hesabı yapar ki burada bahsi geçen araba sıradan bir suv, 160 bin lira da bu tarz arabalar için yüksek bir fiyat değil artık ülke şartlarında

Sırf yakıt ekonomisi sağlayacağını düşünerek dizele 150bin tl fark ödemekte pek mantıklı gelmiyor bana... O yakıt farkı olan lt başı ~0.5 krş ile bu uzun bir zaman alacaktır... Premium diye tabir edilen araçları kullanan kitlenin büyük çoğunluğu çok daha sık periyotlarda model yükseltiyor... (150bin fark vermek yerine benzinli tercih ederdim)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 4X4 va ağırlığa göre iyi bence tüketim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: El Gato Negro

quote:

Orijinalden alıntı: alperdgal

quote:

Nasıl değil ya! siz hiç tunalı hilmi caddesinde bulundunuz mu saat 16.00 sonrası ya da kızılay civarı?

Hocam 2005 -2016 arası ankarada yaşadım.Hatta evim bascavus sokaktayi. Haklısınız yoğunluk tabiki var ama en fazla 1-2 km olur o yoğunluk ankarada, sonrasında yine 80-90 km leri görebilirsiniz. Bu şekilde bir trafiği şehir içi olarak değerlendirmek zor.Örnek verecek olursak;

Çayyolunda oturuken eşim her cayyolu-sihhiye (ankara. Bulvarı uzerinden) yapardı. Günlük yaklaşık 60 km giderdi.

Bizim 1.2 tsi polonun ordaki ortalaması 5.6 ydi. Şimdi bu trafiğe şehir içi demek çok mümkün değil. Çünkü bu yolun 10 km sinde 20-30 la gidersiniz, kalan yolda 100 un altına düşülmez.

Bu arada aynı araba istanbulda 8.5-9 yakiyot😨

Tsi trafikte affetmez☺

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperdgal -- 18 Haziran 2017; 10:24:6 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.