Şimdi Ara

skoda mı hyundai mi.bu gün almaya gideceğim akşam üstü (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
0
Favori
3.694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu kazalı araba paylaşanlar neyin kafasında dünyanın en güvenilir arabalarınıda görüyoruz
  • aliak81.81 A kullanıcısına yanıt
    100bin km 6 yaşındaki bir dizel araç için ideal senede 15bin km yapmayacak adam dizel niye alır ki kafanıza takmayın. Adi denilen Fransız PSA 1.4 dizelleriyle 170bin kmde yağını suyunu koyup kullandım. o motor bloğu bakımlı oldukça bir 100bin km daha üzmez sizi.
    Hyundai Era kitlesi belli yumurta gibi araba. önü ayrı arkası ayrı tarafa gider. İstanbulda çok taksiye bindim Era olan kıyas olmaz ama hepsinin iç trimleri gacır gucur ediyordu kasiste.
  • SoyluTurk3 kullanıcısına yanıt
    arada fiyat farkı var.
    ama accent 2 yıl daha yeni garantisi 2015 de bitecek.iç temizlikleri ikisinin de süper.o kadar temiz ki iki arabanın iç kısmı anlatamam.
    kardeşim fabia nın ön tamponda sıkıntı var gibi geldi dedi. zaten almaya niyet ettiğimde ustaya ya da servise göstereceğim. benden araba için akşama kadar haber bekliyorlar.sonra servise götüreceğim. ikisini de ayrı ayrı masraf etmek istemiyorum.

en az 2 yıl satmam kolay kolay bi terslik olmaz ise.
  • skoda duyduğumda hala aklıma eğri tekerli araçlar geliyor penelvanlar... siz gidin bi taksiciye sorun neden era kullanıyorsun diye neden skodayı seçmiyorsunuz diye size 100tane sebep söyler...
  • aliak81.81 A kullanıcısına yanıt
    Hocam temizlikleri de aynı seviyede diyorsan ve en az iki yıl bineceğini söylemişsin Fabia derim.

Yukarıdaki kaza fotoğraflarına anlam veremedim doğrusu. Dünyanın en sağlam arabasını bile belirli koşullarda bir yere çarparsanız perte çıkar. Koşullar özdeşmiş gibi kaza fotoğraflarıyla sağlamlık kıyaslamak nasıl bir aklın ürünüdür anlayamadım doğrusu.
  • kesinlikle era almalısın, 23.000tl ye 1.5 crdi team modelinden bulursun.Tavsiye ederim, motoru bir harika bu aracın, ayrıca parçası gayet ucuz ve piyasası hızlı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rbatasoy

quote:

Orijinalden alıntı: algebraic

Fotoğraftan kaza analizi yapabiliyorsunuz o kadar uzmansınız ki tü tü maşallah. Hangi standartlara göre sizin bu yorumlarınız? Ezbere konuşuyorsunuz. Çıkartın NCAP testlerini, IIHS testlerini. Fabia daha iyi puan almışsa daha güvenli demektir. Birinin NCAP testi yok birinin IIHS testi. Zaten siz kimsiniz ki sizin Fabia daha güvenli demenizle Fabia daha güvenli olacak. Benim sürüş izlenimlerim bu dersiniz insanlara fikir verirsiniz. O kadar. Hayır fabia da altı üstü fabia yani.

Ben de düzgün bi üslupla konuşacaksınız sanmıştım ilk mesajınızdan

Hani nerede kaza analizi???

Kaza sonucunda araba ne hale gelmiş onu yazdım.Bunun için tütütü uzman olmaya gerek yok, görmek için iki göz, yazmak için iki el yeterli

Yazmadan önce otorite testlerine biz de baktık herhalde, ortada bi test olmadığına göre yazdıklarımın hepsi tamamen benim tecrübelerime dayanıyor demektir dimi?Kaldı ki ilk mesajımda da bunu belirttim, tekrar okuyun diye veriyorum;

quote:

"3 gün benzinli Era kullanmak zorunda kalmıştım.Her yokuşta vites küçültüp virajlarda savrulmasın diye dikkat etmekten canım çıktı.Herhangi bir olası kazada da sonuç çok vahim olacaktır.Arabanın pasif güvenliği yok gibi bişey. "

Konuda bahsi geçen iki otomobil var, Era ve Fabia."Fabia da altı üstü Fabia" dediğiniz arabaya taç falan giydirmedik burada.Güvenliyse Era'ya göre güvenli, herşeyi dipnotla mı açıklayalım?

Keşke yorum yazmadan önce dişlerinizi bilemeseydiniz

• Skoda Fabia tabi ki de , LPG'li ERA'dan daha bile ekonomik olabilir dogru kullanimda , ayrica VW grubunun urettigi en saglam dizel motorlardan birine sahip , fakat gurultusu fenadir , guvenlik konusuna deginmiyorum bile...

Ikinci el mevzusunda da , eger uygun fiyata alirsan arabani 2-3 sene icinde de elinden hemen cikarirsin. Ama araba almak yatirim isi degildir bunu butun foruma soyluyorum , bu isten para kazanmak istiyorsaniz elinizdeki meblagi enpara.com'a yatirin %10 Yillik faizde dursun.

Yok bana vasita lazim diyorsan da araba alirsin. Skoda da sonucta ulkemizde satmaya basladi epey. Rover aliyorum deseydin isin rengi degisirdi de

• quote:

quote:

quote:

Fotoğraftan kaza analizi yapabiliyorsunuz o kadar uzmansınız ki tü tü maşallah. Hangi standartlara göre sizin bu yorumlarınız? Ezbere konuşuyorsunuz. Çıkartın NCAP testlerini, IIHS testlerini. Fabia daha iyi puan almışsa daha güvenli demektir. Birinin NCAP testi yok birinin IIHS testi. Zaten siz kimsiniz ki sizin Fabia daha güvenli demenizle Fabia daha güvenli olacak. Benim sürüş izlenimlerim bu dersiniz insanlara fikir verirsiniz. O kadar. Hayır fabia da altı üstü fabia yani.

Kaza sonucunda araba ne hale gelmiş onu yazdım.Bunun için tütütü uzman olmaya gerek yok, görmek için iki göz, yazmak için iki el yeterli

Yazmadan önce otorite testlerine biz de baktık herhalde, ortada bi test olmadığına göre yazdıklarımın hepsi tamamen benim tecrübelerime dayanıyor demektir dimi?Kaldı ki ilk mesajımda da bunu belirttim, tekrar okuyun diye veriyorum;

quote:

"3 gün benzinli Era kullanmak zorunda kalmıştım.Her yokuşta vites küçültüp virajlarda savrulmasın diye dikkat etmekten canım çıktı.Herhangi bir olası kazada da sonuç çok vahim olacaktır.Arabanın pasif güvenliği yok gibi bişey. "

Konuda bahsi geçen iki otomobil var, Era ve Fabia."Fabia da altı üstü Fabia" dediğiniz arabaya taç falan giydirmedik burada.Güvenliyse Era'ya göre güvenli, herşeyi dipnotla mı açıklayalım?

Benim üslubum gayet düzgün. Daha güvenli olduğuna delil niteliğinde fotoğraf gösteren siz değil miydiniz? Sizin hissiyatınız insanlara fikir vermekten öte gidemez dedim yanlış mı söylemişim? Kazalı araç fotoğrafı koyup kaza hakkında en ufak fikri olmayıp atıp tutarak bu araba koruyamamış bu araba da korumuş diyen de sizsiniz. Kimde yanlışlık acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-18F1A75FA -- 27 Eylül 2013; 16:20:44 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Benim üslubum gayet düzgün. Daha güvenli olduğuna delil niteliğinde fotoğraf gösteren siz değil miydiniz? Sizin hissiyatınız insanlara fikir vermekten öte gidemez dedim yanlış mı söylemişim? Kazalı araç fotoğrafı koyup kaza hakkında en ufak fikri olmayıp atıp tutarak bu araba koruyamamış bu araba da korumuş diyen de sizsiniz. Kimde yanlışlık acaba?

Kusura bakmayın ama ben hiç bi detayda atıp tutmadım.

"Era haşat olmuş, Fabia olsaydı taş gibi çıkardı." minvalinde bir yorumumu gördüyseniz koyun önüme, onun üzerinden konuşalım.

İlk fotoğrafım hakkında geç kalmış bir açıklama yapayım, inanıp inanmamak size kalmış.İlk fotoğrafta farkettiyseniz kaza hakkında en ufak bir yorumda bulunmadım, "Fabia olsaydı kaportası eğrilmezdi." demedim.O fotoğraf o mesaja Era'nın güvenlik kusurlarını göstermek için konulmuş temsili bir fotoğrafdır.

Dediğim gibi inanıp inanmamak size kalmış.

Evet doğru söylüyorsunuz, ben insanlara fikir vermekten öteye gidemem.Otorite üslubuyla yazılmış bir yorumumu gördünüz mü konuda?Hemen hemen hepsini öznel cümle ögeleriyle desteklemeye çalıştım.

Yazdığım şeyler gerek kendi tecrübelerimi gerek de yakın çevremin tecrübelerini içermektedir.

Konuyu baştan tararsanız farkedersiniz, fotoğraflar üzerinden yorum yapmaya başlamamın sebebi karşı taraftan saldırı niteliğinde fotoğraflar gelmeye başlaması.Benim koyduğum fotoğrafa ilişkin yorum yapmamama rağmen karşı taraftan fotoğraflarla cevap gelmesi.Sizin mesajınız da ti'ye alır nitelikte olmasına rağmen gayet düzgün bir şekilde gördüğümü yorumladım.

Bu kadar uzun tutmamın sebebi; yok yere kimsenin kalbini kırıp da ahını almak istememem.Saygı çerçevesinde konuşan her üyeye değer veririm, siz de bunun dışında değilsiniz.

Konu içerisindeki diğer yorumlar da Era'nın güvenlik zaafiyetini gösterirken benim temsili tek bir fotoğraf koymam (ki onu da simage yaptım) neden bu kadar olay oldu anlamak güç.

• quote:

Kusura bakmayın ama ben hiç bi detayda atıp tutmadım.

"Era haşat olmuş, Fabia olsaydı taş gibi çıkardı." minvalinde bir yorumumu gördüyseniz koyun önüme, onun üzerinden konuşalım.

İlk fotoğrafım hakkında geç kalmış bir açıklama yapayım, inanıp inanmamak size kalmış.İlk fotoğrafta farkettiyseniz kaza hakkında en ufak bir yorumda bulunmadım, "Fabia olsaydı kaportası eğrilmezdi." demedim.O fotoğraf o mesaja Era'nın güvenlik kusurlarını göstermek için konulmuş temsili bir fotoğrafdır.

Dediğim gibi inanıp inanmamak size kalmış.

Evet doğru söylüyorsunuz, ben insanlara fikir vermekten öteye gidemem.Otorite üslubuyla yazılmış bir yorumumu gördünüz mü konuda?Hemen hemen hepsini öznel cümle ögeleriyle desteklemeye çalıştım.

Yazdığım şeyler gerek kendi tecrübelerimi gerek de yakın çevremin tecrübelerini içermektedir.

Konuyu baştan tararsanız farkedersiniz, fotoğraflar üzerinden yorum yapmaya başlamamın sebebi karşı taraftan saldırı niteliğinde fotoğraflar gelmeye başlaması.Benim koyduğum fotoğrafa ilişkin yorum yapmamama rağmen karşı taraftan fotoğraflarla cevap gelmesi.Sizin mesajınız da ti'ye alır nitelikte olmasına rağmen gayet düzgün bir şekilde gördüğümü yorumladım.

Bu kadar uzun tutmamın sebebi; yok yere kimsenin kalbini kırıp da ahını almak istememem.Saygı çerçevesinde konuşan her üyeye değer veririm, siz de bunun dışında değilsiniz.

Konu içerisindeki diğer yorumlar da Era'nın güvenlik zaafiyetini gösterirken benim temsili tek bir fotoğraf koymam (ki onu da simage yaptım) neden bu kadar olay oldu anlamak güç.

Kimse kimsenin kalbini kırmaya çalışmıyor zaten. O fotoğrafın böyle bir konuya konulması olayı yanlış yerlere çekerdi ki çekti zaten. Hele ki şakayla karışık benim koyduğum veya arkadaşların koyduğu fotoğraflar üzerinden şoför kapıyı açıp çıkmıştır, arkadakiler kurtulmuştur gibi yorumlar yapmanız daha da yanlış yere çekti. Sizin niyetiniz o olmayabilir. Benim niyetim de kimseye yüklenmek değil. Benim niyetim öyle ne idüğü belirsiz bir fotoğraftan kaza yorumu yapılmaz demek. Saldırı niteliğinde bir fotoğraf değil yani. Zira kendiniz de zaten iki parça lambo fotoğrafı koyarak gösterdiniz.

Ayrıca Accent Era hakkındaki fikirlerinize de saygı duyarım. Muhtemelen de doğru konuşuyorsunuzdur. Lüzumsuz bir fotoğraf yüzünden belki yanlış anlaşıldınız. Sağlık olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-18F1A75FA -- 27 Eylül 2013; 16:47:12 >

• quote:

Kimse kimsenin kalbini kırmaya çalışmıyor zaten. O fotoğrafın böyle bir konuya konulması olayı yanlış yerlere çekerdi ki çekti zaten. Hele ki şakayla karışık benim koyduğum veya arkadaşların koyduğu fotoğraflar üzerinden şoför kapıyı açıp çıkmıştır, arkadakiler kurtulmuştur gibi yorumlar yapmanız daha da yanlış yere çekti. Sizin niyetiniz o olmayabilir. Benim niyetim de kimseye yüklenmek değil. Benim niyetim öyle ne idüğü belirsiz bir fotoğraftan kaza yorumu yapılmaz demek. Saldırı niteliğinde bir fotoğraf değil yani. Zira kendiniz de zaten iki parça lambo fotoğrafı koyarak gösterdiniz.

Ayrıca Accent Era hakkındaki fikirlerinize de saygı duyarım. Muhtemelen de doğru konuşuyorsunuzdur. Lüzumsuz bir fotoğraf yüzünden belki yanlış anlaşıldınız. Sağlık olsun.

Şoför kapıyı açıp çıkmıştır dediğimde ciddiydim :) Farkettiyseniz direksiyon tarafından hasar almamış araba.

Neyse konu o değil.

Tekrar belirteyim; ben ilk fotoğrafı, Era'nın güvenlik zaafiyetine dikkat çekmek adına temsili olarak koydum.Fotoğraf için de herhangi bir yorum yapmadım zaten, "Ehehe teneke işte dağılmış." tarzında bir atıfta bulunmadım fotoğrafa.

Diğer Lambo fotoğrafına gelirsek, Fabia'nın ikiye bölündüğü fotoğrafı koyan üyeye yönelik koydum o fotoğrafı.Açıklamasını da mesaj içerisinde yaptım.Temas yüzeyi oldukça dar olan bir yerden darbe aldığında o tarz sonuçların her arabada olabileceğini göstermek için Lambo örneğini verdim.Ona rağmen o mesajımda bile "Burada Era olsaydı ....." tarzında bir yorumda bulunmadım.

Evet ilk fotoğrafı koymakla hata yaptım büyük ihtimalle, fakat artık asıl niyetimi ve görüşlerimi anladığınızı düşünüyorum?

• Era uçan teneke desem çok laf yerim ama uzun yolda 100 lerden itibaren yol sesi asfalt sesi rüzgar sesi bütün sesleri alıyor. Yolda sallana sallana gidiyor ve hiç am hiç güven vermiyor.

Ben bagaj sorunu yoksa fabia seçerdim ama şöyle bir şey

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-skoda-1.4-fabia-abs,lpg-yeni-kasa-138769924/detay/
  • quote:

Orijinalden alıntı: eylülnisaeyvaz

Era uçan teneke desem çok laf yerim ama uzun yolda 100 lerden itibaren yol sesi asfalt sesi rüzgar sesi bütün sesleri alıyor. Yolda sallana sallana gidiyor ve hiç am hiç güven vermiyor.

Ben bagaj sorunu yoksa fabia seçerdim ama şöyle bir şey

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-skoda-1.4-fabia-abs,lpg-yeni-kasa-138769924/detay/

Yenebilecek bütün lafları ben yedim zaten, bundan sonrasında sıkıntı olmaz hocam merak etme

• Şu fotoğrafı da ekleyelim bari, paylaşmak farz oldu.

skoda mı hyundai mi.bu gün almaya gideceğim akşam üstü
  • eski bir fabia sahibi olarak kesinlikle fabia! su an 2012 astra kullanıyorum inanın fabia nın konforu ve seriliği yok!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stand Alone

Şu fotoğrafı da ekleyelim bari, paylaşmak farz oldu.

• quote:

Orijinalden alıntı: avensis42

quote:

Orijinalden alıntı: aliak81.81

quote:

Orijinalden alıntı: avensis42

fabia tdi yi bilmem ama düzgün fiyat yazdığın zaman erayı ilan verdikten en geç 1 gün sonra satarsın, kendimden biliyorum

arkadaş ın sürücü kursu vr.360.000 km fabia motor yedi dedi.acemi sürücüler arabayı bozamadı diyor.
    hyundai için ise kullanmadım yorum yapmıyorum diyor.ama sağlamlık olarak hyundailer saç kısmı ince diyor.

iki araba arasında kaldım.satması kolay dedi.ne yapayım.aslında toyota yada wolsvagen alcaktım. ama bu aralar biraz pahallı fiyatları.

sizce ne yapayım

hangisi hoşuna gidiyorsa onu al, erayı çok hızlı satarsın sağlam piyasası var, malum ülkemizde 100.000 km devirmiş dizellere pek yanaşılmaz bunuda hesap et..

Olur mu, "dizel satarken de avantaj sagliyor" ekibi gelir birazdan seni topa tutarlar

• quote:

Accent Era ne aktif ne de pasif olarak hiçbir şekilde güven vermiyor.Arabada can taşıyacaksınız.2.eli hızlı diye araba alacaksak hepimiz Şahin'e binelim.

Kazalı arac resmiyle aracmı kıyaslanır

• quote:

Orijinalden alıntı: delgado5445

quote:

Accent Era ne aktif ne de pasif olarak hiçbir şekilde güven vermiyor.Arabada can taşıyacaksınız.2.eli hızlı diye araba alacaksak hepimiz Şahin'e binelim.

Kazalı arac resmiyle aracmı kıyaslanır

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.