Şimdi Ara

SKODA OCTAVIA KULUBU (22. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
588
Cevap
11
Favori
76.451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • skoda octavia 1.6 FSI ambiante 2005 model 60.000 civarında

arkadaşlar bu aracı almayı düşünüyorum ancak yakıt tuketımı nedir?

lpg taktırılıyormudur? taktırılıyorsa hangısını onerıyorsunuz? lpg sistemde benzinle birlikte kullanıyormus sanırım , kar marjımız azalıyormu cok fazla?

birde aracın fiyatı ne civardadair? bir tanıdık oldugundan fiyat konusmadım arastırayım diyerekten...

cevaplar için teşekkürler şimdiden...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kagan06

skoda octavia 1.6 FSI ambiante 2005 model 60.000 civarında

lpg taktırılıyormudur? taktırılıyorsa hangısını onerıyorsunuz? lpg sistemde benzinle birlikte kullanıyormus sanırım , kar marjımız azalıyormu cok fazla?

birde aracın fiyatı ne civardadair? bir tanıdık oldugundan fiyat konusmadım arastırayım diyerekten...

FSI lere lpg takılmıyor hocam takılıyorsa bile cok yaygın deil tam emin değilim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkfire45

quote:

FSI lere lpg takılmıyor hocam takılıyorsa bile cok yaygın deil tam emin değilim.

diğer sorular :D
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: darkfire45

quote:

diğer sorular :D

Lpg uygulaması şu an yapılıyor ama randıman sağlayamazsınız. Hatalı bir montaj ve kalibrasyon ile benzin enjektörlerinizi elinize almanız büyük bir olasılıktır...Belirttiğiniz araç ve direk enjeksiyonlu araçlar için yeni bir lpg sistemi üretildi. prins marka lpg nin şu an sizin aracınıza uygun bir dönüşüm sistemi var. 4500 tl. civarlarında tutuyor diye biliyorum. Yeni sistemin adı LPDI sistemi... benzin enjektörlerinden lpg püskürtülüyor ve araçta herhangi bir güç kaybı, problem yaşanmıyor diye belirtilmiş. Yurt dışında uygulanmaya başlanmış ama ülkemizde yasal birkaç belge eksikliği tamamlandıktan sonra iyice yaygınlaşmaya başlayacakmış. Brc ise birkaç ay içerisinde LPDI sistemi montajlarına başlayacağını belirtiyor ama fiyat belirtmemiş... Eğer aracı alırsanız 1-1.5 sene lpg siz binip LPDI sistemi yaygınlaşmaya başladıktan sonra lpg dönüşümü yaptırabilirsiniz. Aracın fiyatı ise 25-28 civarlarında geziniyor. Benzinde ne kadar yaktığı konusunda yorum yapamayacağım daha önce fsı motorlu bir araç kullanmadım. Ama fabrika verileri + %10-15 civarlarında düşünebilirsiniz. Saygılar...

• Yukarida hersey cok guzel anlatilmis.Ek olarak benim kisisel dusuncem lpg dusunmiyorsaniz alinabilir.Yakit tuketiminin normal 1.6 lardan oyle cokta dusuk olacagini sanmiyorum 25 26 bine alacaginiz bir araca 4 bin tlye lpg taktirmakta mantiksiz karar sizin
  • cevaplar icin tesekkurler arkadaslar , kullananlar varsa onlardan yorum alabilirmiyim , yani onemli olan benzinle ne kadar yakacagi , ankara trafiginde kullanilacak, suanki opel astra 1.6 aracimi aratirmi yakit konusunda?

birde segment olarak c ve d diyenler var , ama daha cok d sinifina yakin sanirim ? yaniliyormuyum acaba , konfor acisindan iyimidir tavsiye edermisiniz , artik lpg siz kullanilacak , sifir alsam 4000 lpg verebilirdim belkide 2.el de veremem sanirim, cok pahali,

evet arkadaslar kullananlardan yorum alalim, simdiden tesekkurler cevaplar icin...
  • ayrica 60 bin bakimi ne kadara patlar? triger falan degisirmi ? ona gore alacagim da ...

kullanan kimse yok sanirim aractan??
  • @kagan06, dostum araba oldukça konforlu. ben çok memnunum. hatta bu arabayı almadan önce bakıyorduk ve benim hanım hiç istemiyordu fakat gel gör ki şu ana satmamı hiç istemiyor . bagaj desen salon salonanje, direksiyon güzel, şanzıman güzel, süspansiyon konforu güzel, yalıtım güzel. sadece çakıl asfaltta yani kaymak olmayan asfaltta biraz yol sesi alıyor. ama bu biraz da motor yalıtımının çok iyi olmasından kaynaklanıyor bence.

bu arada bugün okuduğum güzel bir haberi paylaşayım arkadaşlar. alman dekra firmasının bir kaç yaş araçlarda yaptığı sağlamlık ölçümlerinde bizim araba oldukça iyi sonuçlar elde etmiş . ben her segmentten bir çok arabaya baktım ve gerçekten de güzel sonuçlar var. örneğin audi a3'den biraz da olsa daha iyi.

• quote:

Orijinalden alıntı: norton772

@kagan06, dostum araba oldukça konforlu. ben çok memnunum. hatta bu arabayı almadan önce bakıyorduk ve benim hanım hiç istemiyordu fakat gel gör ki şu ana satmamı hiç istemiyor . bagaj desen salon salonanje, direksiyon güzel, şanzıman güzel, süspansiyon konforu güzel, yalıtım güzel. sadece çakıl asfaltta yani kaymak olmayan asfaltta biraz yol sesi alıyor. ama bu biraz da motor yalıtımının çok iyi olmasından kaynaklanıyor bence.

bu arada bugün okuduğum güzel bir haberi paylaşayım arkadaşlar. alman dekra firmasının bir kaç yaş araçlarda yaptığı sağlamlık ölçümlerinde bizim araba oldukça iyi sonuçlar elde etmiş . ben her segmentten bir çok arabaya baktım ve gerçekten de güzel sonuçlar var. örneğin audi a3'den biraz da olsa daha iyi.

tesekkurler dostum , yakitta ne yakiyorsun? bizde suan 1.6 astra var lpg ile 20 kurus civari yakiyoruz...

ambiante 1.6 fsi benzin ne yakar ? bi ortalama hesap verirsen sevinirim , 2005 arac , hasar vs yok 60.000 km. de , kac para ederi vardir ?

ayrica 60.000 bakimi ne kadara patliyor, trigel vs. ne degisiyor 60.000 bakiminda ?

yardimin icin simdiden tesekkurler...

• dostum benim araba 2010 octavia dizel. dolayısıyla sorularına cevap veremiyeceğim. ayrıca bakım maaliyetini de bilmiyorum. aç bi telefon skoda bayisine sor , onlar fiyat konusunda bilgi verirler, çok zor bir şey değil.
  • quote:

dostum benim araba 2010 octavia dizel. dolayısıyla sorularına cevap veremiyeceğim. ayrıca bakım maaliyetini de bilmiyorum. aç bi telefon skoda bayisine sor , onlar fiyat konusunda bilgi verirler, çok zor bir şey değil.

onu sormayi biliyorum zaten arkadasim, ama her servis farkli fiyat verir, yada servis harici yaptir daha uygun gibi oneriler gelir diye dusundum...

zaten servise soracaksam forumun amaci sohbet etmek mi bilgi edinmekmi ?

herneyse 3-5 yil kullananlar cevaplarsa sevinirim...
  • Ben de fikir olsun diye yazdım zaten. Niyetim bozmak falan değil. Tabi ki forumun amacı bu. Neticede benim araba sana cevap verebileceğim bir model değil. Kullanıcılardan geri dönüş olur muhakkak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Ben de fikir olsun diye yazdım zaten. Niyetim bozmak falan değil. Tabi ki forumun amacı bu. Neticede benim araba sana cevap verebileceğim bir model değil. Kullanıcılardan geri dönüş olur muhakkak

tesekkurler ben yanlis algilmisim o zaman,

evet 3-5 yil kullanan arkadaslar cevaplarsa sevinirim...
  • Merhaba arkadaşlar bende aranıza katılmak için bekleyiş içindeyim.
    Skodalarda Aralık fiyatlarında ne kadar bir oynama oluyor.
    1.6 ambiante lokal 0 ı ne kadara mal edebilirim 2011 model yada 2012.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arkin11

Merhaba arkadaşlar bende aranıza katılmak için bekleyiş içindeyim.

Geçen yıl; yıl boyu sürekli zam geldi. bu aylardan aralık ayını bekleyenler zararlı çıktı.
    Bu yıl nasıl olur bilmem. Bir kaç yıldır yeni kasanın çıkacağı söyleniyor.

Muhtemelen yeni kasası çıkacak.
    Ben biraz daha beklemenizi tavsiye ederim.
    Yenisini beğenirseniz yenisini alırsınız beğenmezseniz şimdiki kasayı daha uygun fiyata alma şansınız olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arkin11

Merhaba arkadaşlar bende aranıza katılmak için bekleyiş içindeyim.

Çok acil değilse ben de bekleminizi öneririm.. Muhtemelen 2012 ancak en geç 2013 yılı başlarında tamamen yenilenecek Octavia.. Bekleyip ona göre karar vermek daha mantıklı..
  • beni de dahil ederseniz sevinirim. 2012 Octavia 1.6MPI ambiante optimal antrasit gri .
  • AYNEN BENİMDE
    SKODA OCTAVİA 1.6 TDİ DSG BEYAZ AMBİANTE
  • Yeni kasa çıkınca ona hiç gücüm yetmez sanırım.Birde yeni kasaya mpi motor koymazlar artık.Yeni kasa çıkarsa 2012 si baya ucuzlar aralıkta.
    Hayırlısı bekleyip göreceğiz.Nasipse bizde oktavia ya bineceğiz inşallah.
  • Merhaba arkadaşlar; skoda genel foruma da yazdım belki orayı takip etmeyen vardır. Buraya da yazayım.
    2010 Octavia Elegance için kadran testi (selamlama) kodunu bilen ya da yaptıran var mı? Yaptırnızsa hangi serviste yapıldı?
    Serviste açamadılar, kodunu bulursanız girer deneriz dediler.
    Ayrıca 2012 modellerde Yol bilgisayarı ve Boleroda Türkçe kullanılıyor.
    Aynı şekilde serviste açamadılar, yöntemini bilen varsa yardımcı olursanız sevinirim..
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.