Şimdi Ara

SKODA OCTAVIA KULUBU (23. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
588
Cevap
11
Favori
76.451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sirxanthos

quote:

Orijinalden alıntı: gokhanemmi

bende de var octi den :)
    2006 1.9 TDI DSG Elegance, Deri koltuk. oldukça keyifli...
    kazasız sürüşler...

Skoda Sevrvislerinden memnun musunuz? Hangi şehirde yaşıyorsunuz?

Ben de İzmir'deki servisin nasıl olduğunu merak ediyorum, İzmir'deki servisi kullanan var mı?
  • gelecek senede 1,6 mpi motor üretirlermi yoksa sadece classicemi indirirler.
  • Arkadaşlar 2005 octavia 1.9 tdı elegance otomatik vites araca motor yaptırmak ne kadara patlar daha önceden yaptıran varmı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baykene -- 15 Mart 2012; 15:25:14 >
  • Slm arkadaşlar bende 2 hafta önce Skoda Octavia 1.6 TDI DSG Elagance aldım. arabam gelene kadar şüphem vardı ama geldikten sonra tam anlamıyla içime sindi. beklentilerimin hepsini karşılayan bir araç. yakıt olarak tam bir ölçüm yapamadım ama ortalama uzun yolda 19-20 krş civarında (tabi nasıl gittiğinede bağlı) şehiriçi 26krş u buluyor. konfor olarak 4*4lük bir araç. otomatik olarakta oldukça iyi vites geçişleri hissedilmiyor denilebilir. 7 ileri oluşu yakıtı azaltıyor. iç hacim ve yapı olarakta ferah. jetta almayı düşünüyordum ocakta gelir dediler vazgeçtim iyiki vazgeçmişim. düşünenlere tavsiye ederim. yakıt hakkında ileride yazarım...
  • Başka konuda yazdığım bilgiyi burda da paylaşayımda konuya mesaj yazmış olayım.

Skoda oktavia 1.6 tdi DSG ile hafta sonu bodrum gidiş dönüş tüketimim.

Bodrum gümbete cumartesi öğlen gittim, pazartesi gecesi döndüm.

Gidişte araçta 4 kişi bagaj fullerin fulu dolu, klima hep açık, hız genelde 110-130 civarı, 3-4 mola, 9 saat sürdü ve yakıt tüketimi ortalama 6.2 litre mazot.

Dönüşte tek sürücü, bagaj boş, gece olduğundan klima kapalı, yakıt tasarrufu açısından hız 100-110 (ama çok sıkıcı), susurlukta 10 dakika çay molası, sabah 5 te bursa çevre yolunda yarım saat uyku molası, toplam yine 9 saat sürdü ve ortalama yakıt tüketimi 4.7 litre (dönüşte 750 km yolu 130 liralık yakıtla gelmek iyiydi ama) .
  • MERHABA ARKADAŞLAR BENDE OKTAVİA ARABAMI 6 GÜN ÖNCE ALDIM VE ARANIZA YENİ KATILIYORUM. HAYIRLI FORUMLAR DİLİYORUM.
    1.6 ELEGANS 102HP 2005 BENZİNLİ+LPG GRANİT GRİ İLGİLİ ARKADAŞ EKLERSE MEMNUN OLURUM
  • Arkadaşlar octavia almayı düşünüyorum bayii fiyatı Active 1.6 102 HP 39.000 lira diyor. Binen arkadaşlar aracın çekiş durumu ve dizel ve benzinde (manuel) vites tercihinde yakıt ne civarda yakıyor bilgilendirirse sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: twnks

Arkadaşlar octavia almayı düşünüyorum bayii fiyatı Active 1.6 102 HP 39.000 lira diyor. Binen arkadaşlar aracın çekiş durumu ve dizel ve benzinde (manuel) vites tercihinde yakıt ne civarda yakıyor bilgilendirirse sevinirim.

selamlar ben aralık 2011 de ambiante optimal aracı 41.500 civarına aldım. Araca 400 km de iken brc lpg kiti uygulattım. Aracım şu an 11.500 km. de Hafta sonu 3 günlüğüne Amasya dan Aydın Söke'ye gidip geldim ve yaklaşık 2170 km. yol yaptım. Ortalama 1,95 tl.den lpg aldım ve klima sürekli açık genelde 140 km/h altına düşmeden (gidiş-dönüş 5 kişi ve dolu bir bagaj) yer yer 170-180 yol aldım ve total de 415tl. lik lpg aldım. Aracın çekişi ile ilgili nasıl beklentiniz var bilemem ama benim için gayet makul. bundan önceki aracım megane 2 1.6 16v 115 hp. idi. İkisi arasında hissedilir derecede fark yok. Dizel octavıa kullanmadığım için yorum yapamıyorum ama çekişinin 1,6 dan daha iyi olduğu kesindir. Araç benim için tam bir aile arabası (2 çocuk koltuğu, çocuk arabası, beşiği, valizleri.....) çok rahat sığıyorum. 560 lt. devasa bir bagajı var. kullanımı keyifli, ve en önemlisi lpg'ye uyumlu. Eğer düşünürseniz active değil de biraz daha zorlayarak Ambition ya da ambition optimal almanızı tavsiye ederim... Tabii ki gönül elegance ister ama..... :)))

• quote:

Orijinalden alıntı: möhkem

quote:

Orijinalden alıntı: twnks

Arkadaşlar octavia almayı düşünüyorum bayii fiyatı Active 1.6 102 HP 39.000 lira diyor. Binen arkadaşlar aracın çekiş durumu ve dizel ve benzinde (manuel) vites tercihinde yakıt ne civarda yakıyor bilgilendirirse sevinirim.

selamlar ben aralık 2011 de ambiante optimal aracı 41.500 civarına aldım. Araca 400 km de iken brc lpg kiti uygulattım. Aracım şu an 11.500 km. de Hafta sonu 3 günlüğüne Amasya dan Aydın Söke'ye gidip geldim ve yaklaşık 2170 km. yol yaptım. Ortalama 1,95 tl.den lpg aldım ve klima sürekli açık genelde 140 km/h altına düşmeden (gidiş-dönüş 5 kişi ve dolu bir bagaj) yer yer 170-180 yol aldım ve total de 415tl. lik lpg aldım. Aracın çekişi ile ilgili nasıl beklentiniz var bilemem ama benim için gayet makul. bundan önceki aracım megane 2 1.6 16v 115 hp. idi. İkisi arasında hissedilir derecede fark yok. Dizel octavıa kullanmadığım için yorum yapamıyorum ama çekişinin 1,6 dan daha iyi olduğu kesindir. Araç benim için tam bir aile arabası (2 çocuk koltuğu, çocuk arabası, beşiği, valizleri.....) çok rahat sığıyorum. 560 lt. devasa bir bagajı var. kullanımı keyifli, ve en önemlisi lpg'ye uyumlu. Eğer düşünürseniz active değil de biraz daha zorlayarak Ambition ya da ambition optimal almanızı tavsiye ederim... Tabii ki gönül elegance ister ama..... :)))

Demi gönül neler istemez :)) Söylediğinize göre yakıtı ortalama yaptığınız sürati ve aracın doluluk oranını göze alırsak makul görünüyor.bayii dolaştım bu seferde octavia ile superb karşılaştırması yapıyorum kafam iyice karıştı performans+fiyat+yakıt+.....vs derken hepsini bütün anlamda incelemek gerekiyor.Verdiğiniz bilgiler için tşk ederim kardeşim.

• Arkadaslar yaklaşık 9 ay önce octavia mı alınca çok sevinmiştim ama iki haftadır resmen paranoya oldum araba d2 viteste yaklaşık 20 ila 30 km süratlerde titremeye başladi su andaki km si 14250 ve yuce otonun servis yolunu tuttum ustabasi aracı kullandı ve titreşimi oda gördü yazılım vs dedi aracı bilgisayara bağladı sonrasında ise 1 aya kadar yeni bir yazılım gelecegini o zaman problem kalmayacağını söyledi ama diğer forumlardaki yorum ve sıkıntıları görünce aslında o kadarda basit bir süreç olmayacağını anladım vw audi vb diğer markalarda kullanılan dsg sanzumanla ilgili tamda yaşadığım problemlerin aynısı zaten yaşanıyormuş ...skoda kullanan arkadaslardan benim durumumda olan var mı ve eğer böyle ise keriz gibi dişimizden tırnağımızdan artırdığımız paraları birileri hatalı malı bize satsınlar diyemi verdik bazı duyarlı arkadaslar mahkeme yoluna başvurmuşlar ve devam eden bir süreç olduğunuzda biliyorum ama yinede bu kadarda kolayca olabir Yaa deyip kabullenme niyetinde değilim..neyse sorunsuz sürüşler ...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• arkadaşlar merhaba bende dahil oldum 2003 octiva elegance ımız var 1.9tdı 220 yi buluyor satmayı düşündük ama babam istemedi passat almayı düşünüyoryuz 1.6 yeni çıkardığı 56 milyarlık yada diğer seçenek 2013 octavia full 2.0 ne denersiniz hangisi ?
  • ve bende katılayım Beyaz Octavia 2003 Elgance 1.9TDI
  • Şu anda satışı yapılan octavia kasasının yenisi çıkacağı doğru mudur? hiç bir yabancı ve yerli sitede yeni kasa ile ilgili bir ipucuna ve resime rastlamadım. otomobil fuarlarında da bir bilgi olmadı. Asparagas olma ihtimali varmı. imkanlarımı zorlayıp 1.6 TDI Ambiton plus optimal almayı düşünüyorum ama bu kadar bekleyip bu kadar da kendimi zorlayıp yenilenecek bir kasası olan araç almak hoş olmaz. kasa yenilenince prim kaybı da cabası.

Bir de renk tercihiniz ne olurdu ben BEJ seviyorum renk olarak görüp de beğenen var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hebelup

Şu anda satışı yapılan octavia kasasının yenisi çıkacağı doğru mudur? hiç bir yabancı ve yerli sitede yeni kasa ile ilgili bir ipucuna ve resime rastlamadım. otomobil fuarlarında da bir bilgi olmadı. Asparagas olma ihtimali varmı. imkanlarımı zorlayıp 1.6 TDI Ambiton plus optimal almayı düşünüyorum ama bu kadar bekleyip bu kadar da kendimi zorlayıp yenilenecek bir kasası olan araç almak hoş olmaz. kasa yenilenince prim kaybı da cabası.

Bir de renk tercihiniz ne olurdu ben BEJ seviyorum renk olarak görüp de beğenen var mı?

Genel kanı en geç 2013 sonunda kasa değiştireceği yönünde.
    Asparagas olma şansı az, yeni kasa çıkarma vakti için geç kalındı bile denilebilir.
    Az daha bekleyin derim RAPİD piyasaya girecek.
    Hemen ardından da octavia yeni kasa girer diye düşünüyorum.

• Rapid modeli zaten fabia segmenti yerine geliyor bu konuda yüce oto başkanının açıklamasını okumuştum. 2014 başında gelecek diyorlar. bu nedenle her iki aracı da harcarlar mı acaba diye düşünüyorum. Doğru mu sizce.
  • 29 Eylül-14 Ekim aralığında açık olacak paris oto whow da skoda sadece rapidi duyrdu. octavia ile ilgili bir gelişme ya da değişme yok sanırım bu sene de octaviacılar bekleyecek. Hayırlısı olsun bakalım. Herkese kazasız sürüşler
  • quote:

Orijinalden alıntı: hebelup

Rapid modeli zaten fabia segmenti yerine geliyor bu konuda yüce oto başkanının açıklamasını okumuştum. 2014 başında gelecek diyorlar. bu nedenle her iki aracı da harcarlar mı acaba diye düşünüyorum. Doğru mu sizce.

http://www.skoda.co.uk/GBR/newcars/rapid/prices/Pages/pricing_list.aspx
    http://www.skoda.co.uk/gbr/newcars/rapid/equipment/Pages/equipment1.aspx
    ingiltere fiyatları

• Fiyatlar olumlu görünüyor ama bizim piyasamızda zor gibime geliyor.
    Bu arada hatasız, tüplü, 2004 model, a4kasa, elegance plus, 66000 KM de octavia sizce ne eder. bugun biraz araştırdım piyasa 25lerde gibi geziyor ama sizce ederi nedir bir de bu yıllarda a5 te var mpi a5 mi a4 elegance mı siz ne dersiniz.

yani donanımsız a5 kasa mı tercih edilmeli?
    Full donanım(hafızalı koltuk hız sabitleyici sunroof vsvsvs) a4 kasa mı?

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hebelup -- 1 Ekim 2012; 20:38:51 >
  • Farklı bir forumdan alıntıdır.. RAPID için;

''Arkadaşlar Petr HORAK(Avrupa ve Orta doğu Satış Müdürü) ile görüştüm, Kasım 1 ' de istanbulda tanıtımı yapılacakmış rapidin ve ilk hafta üretime başlanacakmış aralık ayında da Türkiye pazarına gönderilecekmiş versiyon ve fiyat bilgisi almaya çalışacağım.!!
  • değerli octavia kullanıcıları bu araba nasıl detaylı yorumnlarınızı bekliyorum.tskler..

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-skoda-hatasiz-octavia-1-6-lpg-li-takasli-aile-otomobili-100550849/detay
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.