Şimdi Ara

SKODA RAPİD DİZEL-BENZİNLİ FARKI 1.600 TL- ÖNERİLER?? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
1
Favori
2.633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    E tamam işte; 81 km/s ortalama hızla 5 litre yakmışsın, 35 km/s ortalama hızla 6.8 litre yakmışsın. İkinci ortalama hız bana gerçekçi gelen seçenek, o yüzden benzinli 100 kilometrede 7 litre yakar dedim. Günümüzün büyük şehirlerinde 81 km/s ortalama hız tutturmak pek gerçekçi değil. Ben o mesajı Zotacing adlı üyeye hitaben yazdım ve dediklerimin arkasındayım. Küçük dizel bile olsa 12 TL mazot yakmak çok zor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dijital Binali

E tamam işte; 81 km/s ortalama hızla 5 litre yakmışsın, 35 km/s ortalama hızla 6.8 litre yakmışsın. İkinci ortalama hız bana gerçekçi gelen seçenek, o yüzden benzinli 100 kilometrede 7 litre yakar dedim. Günümüzün büyük şehirlerinde 81 km/s ortalama hız tutturmak pek gerçekçi değil. Ben o mesajı Zotacing adlı üyeye hitaben yazdım ve dediklerimin arkasındayım. Küçük dizel bile olsa 12 TL mazot yakmak çok zor.

o zaman dizel için almanız gereken değer 6.1 olması gerek zira onun ort tüketimi bu, hesaplamayı da buna göre yapmak gerek
    birini 7 lt diğeri 5 lt bana biraz adil gelmedi bu iki araç için konuşmamız gerekirse,

6.8x4.40=29.92
    6.1x3.57=21.77 en iyi ihtimal 5.7 düşürür oda 20.34 krs yapar

arada km de 10 krs fark var eğer benzin ile dizel arasındaki fark artmaz ise usd/euro gibi oldu :-)

• quote:

Orijinalden alıntı: thormentor

evet tercihim manuelden yana zira otomatik vites sistemleri araç kullanma zevkimi sekteye uğratıyor :) (bence araba kullanmanın zevki vites değişimlerinde..biraz eski kafalıyım sanırım) izmir de yaşadığım için çok fazla trafik derdimin olmadığını düşünüyorum, bir diğer unsur dsg vs sistemlerin sorun çıkarma olasılığının yüksek olduğunu düşünüyorum. 2. el fiyatları çok uçuk seviyelerde, sıfırından yüksek fiyatlı 2. el araç ilanları var :) bu durumda sıfır almak daha mantıklı gibi :)

dizel manuel dizel otomotikten daha az tüketiminiz olacak ve DSG şanzumanın korkusunu yaşamayacaksınız, ama dizel boş versiyonu sadece sizi A noktasından B noktasına taşıma işini yapar, biraz zevk alayım derseniz bu style donanımlı araç almanızda fayda var ki bir çok özelliğini arayacağınıza emin olun, arkadaşların da söylediği gibi eğer uzun km yapıyorsanız seçenek dizel ama yok ben 10bin km geçmiyorum o zaman benzin, aradaki vergi farkı bakım farkı size yakıt olarak döner.

• asbircan kullanıcısına yanıt
    bu tüketim değerleri baz alındığında örnek olarak: her iki araç için bir depo ile 1000 km yol yapılabileceğini baz alırsak benzine yaklaşık 300 tl, dizele yaklaşık 220 tl ödeme yaparız ki 1000 km de 80 tl fiyat farkı çıkarır 80 tl ile yaklaşık 22 lt mazot alıp her iki araç için verilen yakıt ücretini eşitlersek bu 22 lt ile yaklaşık 366 km daha yol gidebiliriz..
    Biraz karrışık gibi oldu sanki ama matematik doğru sanırım.. :)
    yıllık km 10-12 bini geçmez. şu anki aracımızla her yıl yaklaşık aynı kmleri yapıyoruz. araç 2007 1.2 clio hb şu an 74000 km de orjinal km'si :)

edit. biz aracı 2011 de ilk sahibinden 15000 de aldık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thormentor -- 19 Nisan 2016; 12:54:23 >
  • quote:

bu tüketim değerleri baz alındığında örnek olarak: her iki araç için bir depo ile 1000 km yol yapılabileceğini baz alırsak benzine yaklaşık 300 tl, dizele yaklaşık 220 tl ödeme yaparız ki 1000 km de 80 tl fiyat farkı çıkarır 80 tl ile yaklaşık 22 lt mazot alıp her iki araç için verilen yakıt ücretini eşitlersek bu 22 lt ile yaklaşık 366 km daha yol gidebiliriz..
    Biraz karrışık gibi oldu sanki ama matematik doğru sanırım.. :)

işte burada tercih size kalıyor daha fazla km mi? daha fazla donanım mı?
    senin gibi bende alırken çok düşündüm ama boş model içime ısınmadı, sonradan niye style paket almadım dememek için
    ama param olsa dizel full alırdım korkmadan basardım gaza.....

sizin araç rapid style paketmi. ?? gaza basmak konusunda ayağı korkaklığa mı alıştırmak gerekiyor 1.2 tsi benzinli için yeni nesil tsi motorlar için çok basılmadığında korkmaya da gerek olmadığını düşünüyorum aslında. bir yerlere giderken yapılabilecek en fazla km 100-120 olur hadi arada 130-140 olur o da sollama filan yaparken. (verdiğim hızlar kendi kullanım ölçülerindedir.)
  • O paraya benzinli 1600 cc ve saat gibi 132 Hp motoru ile Corolla alıp keyfime bakarım... 62 Bin C sınıfı demek....Rapid ile B sınıfına razı olmam...
  • Vergi avantajı,sorunsuzluk,sessizlik,bakıma girme sıklığı,ülkemizdeki mazot kalitesizliği,donanım artıları ve en önemlisi yapacağınız km yi düşünürsek benzinli ve donanımlı olanı tercih ederdim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

sizin araç rapid style paketmi. ?? gaza basmak konusunda ayağı korkaklığa mı alıştırmak gerekiyor 1.2 tsi benzinli için yeni nesil tsi motorlar için çok basılmadığında korkmaya da gerek olmadığını düşünüyorum aslında. bir yerlere giderken yapılabilecek en fazla km 100-120 olur hadi arada 130-140 olur o da sollama filan yaparken. (verdiğim hızlar kendi kullanım ölçülerindedir.)

bende seat toledo style var. Yüksek hızlara 120 geçtiğinizde tüketim değerleriniz artıyor, burada dizel avantajlı oluyor.
    aynen dediğiniz gibi ilk kalkma hariç eğer aracı zorlamaz iseniz çok iyi değerlere ulaşabilirsiniz.

• İkinci elde satarken bi arabanın full donanımı ile boş donanımı arasındaki makas daralıyor.
    Ayrıca bazı özellikler ihtiyaç varsa sonradan da ilave edilebilir.
    Dizeli almak daha mantıklı gibi duruyor
  • tsi motor çok az yakıyor ama yine de golf'de bu kadar az fark olsaydı ben direk dizel alırdım. daha düşük donanımı da takmazdım. o hatayı bir kere yaptım, pişman oldum. koç indirimiyle full stilo veya boş c-max alabiliyordum, c-max 3.000tl pahalıya geliyordu. sonra çok pişman oldum. c-max'ı kullanırken de satarken de memnun kalırdım. üstte duran vitesi de cabası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: taşkafa

O paraya benzinli 1600 cc ve saat gibi 132 Hp motoru ile Corolla alıp keyfime bakarım... 62 Bin C sınıfı demek....Rapid ile B sınıfına razı olmam...

atmosferik şişirme beygirler onlar. c sınıfı ama çok da keyifli bir araç değil corolla.
  • şu ana kadar yanlışlık yapmadıysam 10 arkadaş dizel, 9 arkadaş benzinliden yana tercih kullanmış.. ortada..
  • Ben sallama tavsiye yazmıyorum 11 yıl Corolla 2004 kullandım...Şimdi 2014 Avensis var....Şişirme beygir dediğin 1600 CC motor 132 beygir... İstanbul Edirne arası düz yolda 220 Km / saat yapıyor.....Rapidle 1200 CC fındık motorla çok yaparsın....Dene....Yarım saat sonra motoru kucağına al....Doğru servise...... Özeti....Yorumlar kişiden kişiye farklılık gösterebilir....Normaldir....Kim ne isterse onu alıp güle güle kullansın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 19 Nisan 2016; 19:10:38 >
  • 1.2tsi zaten çok yakan bir benzinli motor değil, eğer fazla km yapmıyorsanız benzinli dolu araç daha iyi olur bence.

Yok ek özellikler çok önemli değil benim için, ayda en az 1000km yol yapıyorum da derseniz dizel alın.
  • Lord Sparhawk L kullanıcısına yanıt
    genelde izmir içi, hafta sonları gezmek, aile ziyareti vs için şehir dışı yapılıyor. çeşme, kuşadası, tire 90-100 km mesafeler, en uzak burhaniye- edremit vs yaplıyor bayramlar ve yaz tatili, ortalama 8-10 bin km yıllık azami...
  • Yapacaginiz yola gore degerlendin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis

tsi motor çok az yakıyor ama yine de golf'de bu kadar az fark olsaydı ben direk dizel alırdım. daha düşük donanımı da takmazdım. o hatayı bir kere yaptım, pişman oldum. koç indirimiyle full stilo veya boş c-max alabiliyordum, c-max 3.000tl pahalıya geliyordu. sonra çok pişman oldum. c-max'ı kullanırken de satarken de memnun kalırdım. üstte duran vitesi de cabası.

Şişirme beygir yoktur, devir bandına göre beygir değişir max güç verilenle aynıdır. Sakin ve şehir içi kullanımda max gücü düşük devirde veren araçların kullanımı daha kolaydır, ama uzun yol yüksek hızda beygir gücü önemlidir.

• Bu hayata kac defa geliyoruz, istedigim gucu istedigim
    Arabadan alamayacaksam, ayda 100 200 tl
    Daha fazla
    Verip daha mutlu olamicaksam, benzinli araba alip yag gibi akip basamicaksam, o zaman ne diye araba aliyorum?

Benzinliden baska araba almayi Allah bana nasip etmesin. Amin!

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.