Şimdi Ara

SKODA RAPİD DİZEL-BENZİNLİ FARKI 1.600 TL- ÖNERİLER?? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
1
Favori
2.633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: thormentor

önler disk arkalar kampana

Onu da almam :) Alana da mani olmam.
  • yigit105 Y kullanıcısına yanıt
    sizin öneriniz nedir. yada şöyle sorayım. siz ne alırsınız 60 bin tlye sıfır olarak..
  • quote:

sizin öneriniz nedir. yada şöyle sorayım. siz ne alırsınız 60 bin tlye sıfır olarak..

O hacimde başka araç yok o fiyata aklıma gelen. Style olan bence daha iyi. Çok detaylı incelemedim ama Hyundai Accent Blue Prime dizel 2015 kaldıysa düşebilir o fiyatlara sıfır km'de. Ama karşılaştırmak lazım detaylıca. İncelemek, test sürüşü yapmak lazım ikisini de.
  • dijital klima kol dayama ve sis farları syle donanımla gelecek sana. ekstra artıları bunlar.

ambiance de yılda 10bin km de 2200 lira para harcarsın yakıta.
    style de 3000. arada 800 var.

mtv 623
    diğerinde 997 fark 374 lira

senede dizel ile yakıt ve mtv (800-374= 426) ile 10binde dizelden 426 lira karınız olur. dizel ile benzinli arasındaki fiyat farkını eklemiyorum. çünkü ikinci elde yine o farkı koyarak satabilirsiniz.

eğer klima, kol dayama ve sis sizin için önemliyse benzinli alın. ama kol dayamayı dışarda taktırırım. nasıl olsa araç içinde fazla km yapmıyorum manuel klimada işimi görür derseniz dizeli seçin. ikisini de kullanmış biri olarak benim seçimim dizel olurdu. psikolojik olarakda dizelin yakıtı insanı kullanırken motive ediyor.
  • Arkadaşlar ne yakıt konusuna giricem ne donanım nede marka, yanlız şunu tavsiye edicem, kullanmış biri olarsk 3 SİLİNDİRLİ ARAÇTAN UZAK DURUN HELE DIZELSE, onun sağlayacağı yakıt tüketimi titreşimi ve gürültüsune asla değmez, yok bu yeni nesil 3 silindirli yada motor isininca titreşim azalıyor hikayesine kanmayin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dizelin psikolojik etkisigerçekten güzel hissettiriyor tek seferde cepten çıkan yakıt parası ve benzinliğin yolunu unutma avantajı :)

ancak güvenlik ve konfora etki edebilecek donanımlar :

Perde hava yastıkları
    Ön ve arka tekerleklerde fren diskleri
    Bolero 6.5" Dokunmatik Multimedya Ekranı
    hız sabitleyici (Cruise Control)
    Bluetooth
    Radyo ekranına entegre görsel destek özelliği olan arka park sensörü

(Aydınlatmalı ve soğutmalı torpido gözü)

bunlar gözardı edilmelimi yada olmazsa olmazmıdır..
  • quote:

Orijinalden alıntı: fasson

Arkadaşlar ne yakıt konusuna giricem ne donanım nede marka, yanlız şunu tavsiye edicem, kullanmış biri olarsk 3 SİLİNDİRLİ ARAÇTAN UZAK DURUN HELE DIZELSE, onun sağlayacağı yakıt tüketimi titreşimi ve gürültüsune asla değmez, yok bu yeni nesil 3 silindirli yada motor isininca titreşim azalıyor hikayesine kanmayin.

Bunu da söyleyen çok. Ben kullanmadım ama kullanıcı yorumları böyle.
  • benzinlide dahada indirim yaparlar.

• Perde hava yastıkları dışında diğerleri olmasada olur bence kol dayatma zımbırtısını hız kontrolü sonradan kendin yaptırabiliyosun diye biliyorum eğer senin için sorun olursa

sonradan yaptırırsın onları onun dışında multimedia ambition modelinden biraz daha gelişmiş çokda bişiy farketmez geri dönüş kamerası eğer aracı iyi parkedemiyosan öneli

bir şey sonuç olarak bence perde hava yastıkları ve geri dönüş kamerası dışında gerisi çokta önemli değil dizel al üzerine bide gri metalik renk al keyiflen dolaş tam bir aile

arabası tip olarak çok hoş ve wv motoru var ama 3 silindiri iyice araştır bide almadan önce arabayı biyerden 1 haftalığına kirala iyice takıl içine sindiyse burdaki kimsenin lafını

dinleme önemli olan senin içine sinmesi hatta 1 hafta içinde bi dizelini bide benzinlisini test et konfor mu yakıtmı duruma göre bak zaten kendine göre nabza şerbet yaparsın

içine sinmessede alma arabayı en iyisi kendin karar ver araba genel olarak olumlu sonuçlar almış zaten buralardan incelenecek pek bişey yok yani sadece konforu tipi

duruşu sürüş deneyimi seni mutlu ediyormu buna bakıcaksın bunları sağlıyosa düşünmeden al derim yoksa bu tartışma uzup gider kafan iyice karışır hele hele forum

dh a bakarsan iyice karışır almaktan vazgeçersin bende arabanın takipçisiyim bu arada ama money yok

• Konfor sizin için önemliyse hem benzinli aracı sürmek ayrı bir haz hemde alacagınız araç biraz daha dolu olur.1.2 motora fınfık motor diyenler olmuş dogru hacim küçük fakat degerlere bakın siz.1.6 atmosferik üniteler kadar performans sunar hatta daha fazla performans sunar ve bu torku düşük devirden itibaren verir.Fakat tüp düşünüyorsanız atmosferik ünitelere bakın.Ayrıca en alt vergi diliminde.

Donanım olarak Stylede disk frenler,klimatronik ve en önemlisi PERDE hava yastıkları en önemli donanımlar.Bunlar stylede yok.

Çekmez gitmez diyenlere inanma git test et.Hangi insan evladı rapid yada corolla ile 220 km hıza çıkmak ister merak ediyorum eceline mi susadın azraile sellektör mü yapacaksın?Hem kendi hayatını hem başkalarının hayatını riske atıyorsun.

Fakat iş ekonomiye gelince benzinli araç dizel kadar az yakmaz.Donanımı boşver ekonomi şart diyorsanız dizele yönelin.Aradaki farkıda hesaba katınca dizel mantıklı oluyor.Mümkün ise 1.4 yerine 1.6 115 ünite alınırsa daha performanslı olur.Fabrika verilerine görede 1.4 daha az yakıyor.

• alembizim kullanıcısına yanıt
    elbette 1.6 daha performanslı ama bu defa aradaki far 8 bin liralara çıkıyor. 70 bine rapid dizel 1.6. o fiyata çıkınca da başka alternatifler geliyor mesela leon :) zor bu işler gerçekten. :)))
  • quote:

dizelin psikolojik etkisigerçekten güzel hissettiriyor tek seferde cepten çıkan yakıt parası ve benzinliğin yolunu unutma avantajı :)

ancak güvenlik ve konfora etki edebilecek donanımlar :

Perde hava yastıkları
    Bluetooth

(Aydınlatmalı ve soğutmalı torpido gözü)

bunlar gözardı edilmelimi yada olmazsa olmazmıdır..

perde hava yastıkları
    frenler

iyi.

hız sabitleyici ve park sensörleri büyük nimet. olmazsa olmaz değil ama çok gerekli bu ikisi. diğerleri olmasa da olur. bilmiyorum tercih senin. bana kalırsa bunlarda olmasına rağmen dizel derim. haa hız sabitleyici ve park sensörü de çok cezbedici ama. sana kalmış seçim dostum. yaptığın km lerin yüzde 40ı 50si uzun yolsa hız sensörü çok önemli. ama ş.içi kullanıp yılda bi kere ş.dışı yapana da pek gerekmiyor.

• Kısaca gönül 1.2 benzinli diyor.Fakat büyük şehirde yaşıyorsanız ülkemizdeki benzin fiyatlarınada bakınca dizel alın.
  • araştırmaya devam......
  • Şahsi fikrim farkı verip dizel alırdım. 1.600'dahada koyar cebime kol dayama, sis farı(yada gündüz ledi) taktırır. O ekrandan daha büyük ve daha kullanışlı markalıda bir teyp taktırırdım. Hem aracımla uğraşıp kendime göre ufak tefek birşeyler eklemiş olurdum hemde 3 bin tl fark ile dizel arabaya binmenin keyfini yaşardım.

Perde hava yastıkları
    * bu konuda bir şey diyemeyeceğim.

* kullanışınızı ve performansını etkileyecek birşey değil. Pistte zaman kasmıyoruz. o mühendisler uygun gördüyse yeterli demek ki.

Bluetooth
    * sonradan takılma teyp ile halledilecek şeyler

* evet büyük rahatlık ama malesef bazı şeylerden ödün vermek gerekiyor. Sürekli uzun yolda kullanmıyorsanız yılda 1 veya 2 defa kullanıcak bir donanım

Edit: Birçok firma 3 silindir kullanımını artırıyor. Bmw'dede 3 silindirli motor var şuan(hyundaidede). Karar verirken en son hatta hiç düşünmemeniz gereken bir konu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozzylc -- 27 Nisan 2016; 23:02:54 >

• ozzylc O kullanıcısına yanıt
    sorun çıkarma ihtimali yüksek olduğu söyleniyor 3 silindir için hal böyle olunca ister istemez soru işaretleri oluşuyor. :))
  • güncel..
  • up..
  • o kadar para verilip benzinli b sınıfı alınır mı ya?
    seat leon var 1.2 tsi manuel. c sınıfı.
  • Sirf meraktan soruyorum 17-18 km hiz ile dizelin yakit ortalamasi kac.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.