Şimdi Ara

Skoda Rapid Sedan (96. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.079
Cevap
27
Favori
281.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9495969798
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • daha oncede yazmistim fakat geri gorus kamerasini daimi olacak sekilde(en azindan double din alana kadar) yerine yerlestirdim. ekrana cerceveyi ve butun montajlari kendim elde yaptim, biraz daha iyilestirilebilir.

• iyi heves yani, uğraşmışsınız güle güle kullanın
  • Merhaba. Bursada memnun kaldığınız volkswagen skoda seat özel servisi var mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • suicide kullanıcısına yanıt
    sizin rapid in ses yalıtımına ne diyorsunuz, önceki araç tecrübeleri, Türkiye yolları, skodanın yapısı.
    18 bin km dir ki izleniminiz nedir yalıtım konusunda?
  • tigerito T kullanıcısına yanıt
    daha once surekli kullandigim aracim 20 yasindaydi, kiyaslama pek dogru olmaz o yuzden.

onun disinda farkli araclari bu konuya dikkat ederek incelemedim malesef. En son symbolle uzun yol yapmistim, rapidin daha iyi oldugunu soyleyebilirim.
    Daha oncede dedigim gibi hic takintili bir insan degilim, sehir icinde yalitimi gayet yeterli fakat uzun yolda yuksek hizlarda ruzgar var oldukca. eger asfaltta puruzlu ise ordan da ses geliyor baya baya. Ben bir miktar rahatsiz oluyorum, pimpirikli olan kisiler direk kotu diyecektir sanirim.

ek olarak dusuk hizlarda motor sesi fazla, 40-50 km ye gelince motorun sesi bitiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suicide -- 8 Ekim 2016; 10:46:47 >
  • Herkese merhabalar, aşağıdaki mesajımı başka bir forumda daha paylaştım, ihtiyacı olan arkadaşlara belki faydası olur...

Arkadaşlar, sahibi olduğum 2013 model Rapid 1.6 TDI aracımı iki senedir Maltepe’de bulunan Yüce Oto Merkez Servis’e götürüyordum. Ancak bazı arkadaşların da bildiği üzere bu sene orası kapandı ve tekrar açılıp açılmayacağı da şu an için belli değil.
    Bu nedenle Anadolu yakasında yetkili servis arayışı içine girdim. Bu arayışlarım içinde gördüm ki, birisinin beğendiği servisten bir başkası o veya bu nedenle memnun kalmayabiliyor.
    Ne yapmam gerektiğini düşünüp araştırmaya devam ederken, aklıma çok eskiden, daha Favorit sahibi iken, Skoda Merkez Servis’te tanıştığım Nuri Usta geldi. Kendisi servisin hem idarecisi idi , hem de araçlar konusunda çok bilgili idi.
    İnternet ortamında yaptığım kısa bir araştırmanın ardından, Kartal Oto Sanayi’ de kendi işyerini açtığı bilgisine ulaştım. Adresini öğrendim, gidip kendisini buldum, bugün için de, zaten garantisi dolmuş olan aracımın (bu arada araç yaklaşık 18.000 km.de) bakımı için randevu aldım.
    Şunu söylemeliyim ki, müşterisine yaklaşımı dostça, ucuz parça kullanmak istemiyor, ucuz Çin malı parçalar ile gelenlere servis hizmeti vermek istemiyor (daha sonra problem çıkmasını en aza indirmek için).
    Aracımda kilometresinden dolayı sadece yağ, yağ filtresi, hava filtresi değişti ve genel kontrol yapıldı. Sadece yağın süzülmesi için yaklaşık 45 dakika bekledik.
    Kullanılan malzeme (Mann marka (Alman ve Avusturya imalatı) filtreler ve 5 Kg. lık Castrol Edge Titanium 5W-30 LL motor yağı (2016 imalatı)) ve işçilik için toplamda 300 tl. ye yakın ödeme yaptım.
    Bu yazıyı neden yazdın derseniz; ben kendisini çok seneler evvelinden tanıyordum (Favorit sahibi iken az kahrımı çekmemiş idi), güvendim ve gittim ve de yapılan işten memnun kaldım (en azından hizmeti aldığım gün itibarı ile).
    Aracının garantisi bitmiş ve iyi bir özel servis arayan tüm Skoda markalı araç sahibi (model farketmiyor) arkadaşlara en azından bir görüşmelerini tavsiye ederim.
    Bu arada, Nuri Usta tek başına çalışıyor, her işi kendisi yapıyor...

İş telefonu: 0216 374 00 96
    Cep: 0533 135 88 44

Not 1: Memnuniyet kişiseldir ve herkes benim memnun kaldığım servis hizmetinden memnun kalmayabilir.

Not 2: Ödenen ücretin az veya çok olması da kişiye göre farklılık gösterebilir, bana normal geldi.

Not 3: Bu yazı tamamen kişilere faydalı olmak amaçlı yazılmıştır.
    Forum kurallarına aykırı ise silinmesini rica ederim..

Herkese saygılar...

• elantra E kullanıcısına yanıt
    tecrube yansitan her mesaj degerlidir, istanbulda olsam degerlendirirdim mutlaka. ankarada tavsiyesi olan varsa onu da bekleriz, tesekkurler.

• leon vs rapid sedan dersek hangisini almak daha makul olur hem donanim hem de kullanim açısından artıları eksileri nedir acaba?

• Rapid daha ailemsi duruyor, leon ise hız ve hareket istiyor gibi. Bence başka fark yok, yaş a göre araçlar gibime geliyor.
    Bana göre motor sesini biraz fazla alıyor ama bir süre sonra alışıyorsunuz ve dikkat çekmiyor.
  • Bagaj önemli ise Rapid, değilse Leon daha şık bir araç bana göre.
  • sercos kullanıcısına yanıt
    belli hızdan sonra ses yapacaktır muhakkak. ama hani aşırı öyle kulak rahatsız eden cinsden falansa... 150 lerde giderken mesela mesela
    O kadar rahatsız edici bir ses değil. Bende 2009 model 308 de var, ona göre daha yüksek içeri aldığı motor sesi. İzolasyon kalitesinden kaynaklı. Bunun haricinde güzel araba, dsg vites geçişleri vs çok iyi. Uzun yolda kullanması da keyifli. Bagajı vs sınıfındakilere göre çok büyük. En çok bagaj ve diz mesafesini sevdim.
    150 ile giderken ruzgardan motoru duymazsiniz zaten

• Park halinde iken geri geri giderken birden frene basıp durduğumda amortisör yada helezon yaylardan gıcırtı geliyor. Sanki ikinci el eski bir araba hissiyatı veriyor. 6 aylık bir araçta normal mi. Sizlerde de böyle bir ses var mı.

• honda civic e binmiştim bir sefer, 150 lerde çok kötüydü içerdeki uğultu, hani böyle rahatsız edici şekilde mi
  • Nissan Pulsar hakkında fikri olan var mı?
  • Arkadaşlar 1.2 tsi 90bg dsg kullananlar yakıt ve performans bilgisi verebilirmi.

Brnde 1.2 110luk manuel golf var mesela memnunum bu araçları kıyaslayabilirmisiniz çekiş vs yönünden babama almayı düşünüyorum kararsız kaldım

150 civarı kullandığım azdır, genelde 120-130 aralığında kullanırım, bu hızlarda C sınıfı Avrupa bir araçtan daha fazla olduğunu söyleyebilirim.
  • suicide kullanıcısına yanıt
    uzun yol konforu hakkında fikriniz nedir? 300-500 km lik yolda sıkıntı veriyor mu, koltuk rahatlığı, pedalların kullanımı vs...
  • 
Sayfa: önceki 9495969798
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.