|
Skoda Scala
-
-
Yıllık ne kadar km yaptığınıza bağlı değişen bir durum bu. 1 ayda şehir içi/şehir dışı 800/1000km yapıyorsanız, bence benzinli daha uygun. Daha yüksek kilometre yapıyorsanız dizel. Bununla birlikte dizel araçların özellikle 2.el alınanların sürpriz sorunları olabiliyor (enjektör, turbo). Birde 1.6 dizel DSG ise şanzımanı periyodik bakım görmediyse, başka bir sürpriz konusu.
-
Çok km yapan bir değilim gönlüm 1.0 tsıdan yana ama 3 silindirli olduğu için kafamı çok karıştırıyor motor ömrü kısa mı olur sizce 100bin -150bin km arası 3 silindirli alınır mı sizce ? -
Ben 1 senedir 1.0 tsi seat arona kullanıyorum. Daha 12000km aracım. Motordan memnunum. Ölü değil turbonun yardımıyla güzel çalışıyor. Ama 100.000km de 3 silindirli motorlar nasıldır araştırmak lazım.
-
Bakımı yapıldıysa bir şey olmaz 100bin dediğin nedir motor yeni açılıyor. -
Ben 1.0 ı sıfır alıp 12 bin km kullandım %80 ist şehiriçi ortalama 6,5 ti. Sessiz ve vergsi düşük, gerek yok dizele -
Teşekkürler -
Avrupa’da çöp diye atıyorlar işte o kilometredeki araçları biz anca alabiliyoruz ı yüzden kafam karışık üç silindirlilerde. -
Sıfır almak çok mantıklı ama benim bütçe yeterli değil alabaşlceğim km 100bin üstü o yüzden kararsızım -
https://www.sahibinden.com/s/8Ed3JqQa alır hasarlı böyle bi araç var sizce nasıl alınır mı ? -
Aslında avrupada çöp diye atan yok. Doğu avrupa veya balkan ülkeri tarafından import ediliyor.
Orada da bir 400 500 km biniyorlar.
Bizim bu forumda avrupa algısı baya farklı çözemedim pek.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metufkcr -- 2 Kasım 2024; 9:50:37 > -
Tabii genellemek yanlış olur ama bizdeki kadar dert değil araba almak çoğu Avrupa ülkesinde bizim gibi gelişmekte olan ülkelere revize edilip gönderiliyor olabilir. -
Almasanız daha iyi gibi, airbag açılmış. Kaza önceki sahibinde olmuş. Riske girmeye değmez. Piyasasının çok altındaysa belki olabilir ama, satarken uğraşacağınızı unutmayın. (Direkler de boyalıymış). Kaç hocam kaç.
-
almanya'da kuzenim 500bini çoktan doldurmuş sharan'ını başına birşey gelmese daha da kullanacaktı. öyle yüzbinde araba falan attıkları yok yani. doğuya da göndermiyorlar. herkes sıfır alamıyor orda da. maaşı net 2000-2500 olan biri nasıl sıfır araç alsın?
-
Zaten öyle. Burada farklı bir dünya var sanıyorlar.
Lakin doğu avrupa ve balkanlara ikinci el genelde almanya isviçreden gidiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metufkcr -- 5 Kasım 2024; 18:50:54 > -
mantıklı tabii ki. almanya'da alım gücü daha fazla. daha fazla sıfır orda satılıyor. haliyle daha fazla 2. el de orada oluyor. bulgaristan'da akrabalar var. almanya'nın eskileri doldu orda resmen.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X