< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lamermorte -- 22 Haziran 2024; 13:20:20 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Scala vs Corolla Hangi Hatchback
-
-
Scalaların çoğu şirket çıkmasıdır ama yine de Scala tercih edilesi bir model. Yine de bu devirde o bütçe ile sıfır corsa, i20, clio, egea cross kovalardım.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ne alırsan al mutlaka DİZEL al.
Evde
Audi Q2 TSI dsg
Audi A3 TDI dsg
Citroen C4 e-hdi manuel
Sadece dizel araçlar kullanılıyor, benzinli ise nadir kullanılıyor
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Corolla kullanmadım kıyaslayamayacağım fakat 3 sene scala kullandım. Bagaj ve arka koltuk diz mesafesi çok iyi. Motor sessiz, yalıtımı gayet yeterli. Ses sistemi başarılı. 1.0 kullandım uzun yolda 4,5lt ye kadar düşüyor ortalama fakat şehir içi trafikte 8lt leri görecektir. Yol tutuşu da başarılıydı. Arkadaşın dediği clio, egea, corsa gibi araçlar yerine kesinlikle tercih edilir.
Olumsuz olarak yazın trim sesi oluşmuştu fakat servis müdahalesiyle düzeldi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kesinlikle scala
1.100 lira 0km gibi scala/corolla alıyor, arabaların garantisi , üstüne garanti uzatması var ne tamiri ne masrafı?
Bu araçların ikisi de alınabilir. Hangisi daha donanımlı ise o alınır
kia stonic 1.0 motor düşünülebilir. 3 kişilik bir aile için yeterli olacaktır.
Yeni corolla hb kasanın arkası dar, arka kapıları küçük ve geniş açılmıyor, arkaya binmesi-inmesi bile zor oluyor.
Küçük diye Bayon düşünmüyorum demişsiniz Corolla HB hacim olarak çok dar bir araç. 2 kişilik bir aile için uygun olur ancak. Scala, bahsettiğiniz kadar "premium" değil, uzatılmış Polo platformunu kullanıyor diye hatırlıyorum. Ama kötü bir araba değil kesinlikle. Alternatif olarak Ceed bakabilirsiniz, aklıma gelen o oldu.
-
Scala gibi tabiri caizse toplama bir model ile corolla sedanı geçtim corolla hatchbacki kıyaslamak mantıklı değil diye düşünüyorum,
Corolla hatchback gerçek c segmenti ve segmentinde öne çıkan bir model (her ne kadar ülkemize getirilen motor şanzıman kombinasyonu ve ülkemizdeki sedan algısı ile sedana kıyasla geride gibi gözükse de aslında yerli sedandan da daha kaliteli bir model) scala ise altyapısı b segmenti olan hacmen şişirilmiş bir model.
İki araç da kullanılınca bu durum hemen fark edilebilir.
Scala Polo şasisi üzerine kurulmuş bir araç. Yani B sınıfı şasisi üzerindeki C sınıfı araç diye kabul ediliyor.
Aslında kullanmak için tam mantık aracı ama ileride 2. eli nasıl olur biraz şüpheli. Çünkü bu araç ülkeye Abdi ibrahim ilaç firmasının şirket aracı olarak girdi. Şirket aracı imajını üstünden atması da biraz zor gibi. Çoğu araç da şirket çıkması zaten. Düşük km temizini bulursanız alın ama bu araçlardaki DSG'de direksiyon üstünden kontrol edilen F1 şanzıman kulakçıkları yok malesef. Araca binince sanki bir şeyler eksikmiş havası veriyor. 1.0 Premium donanım test sürüşü yaptım. Arka koltuk diz mesafesi ve bagajı 2 çocuklu aileleri tatmin eder.
Piyasada 1.0 TSI 1.5 TSI ve 1.6 TDI motorlu modelleri mevcut. Ben alacak olsam muhtemelen 1.6 TDI olanı tercih ederdim. Elite donanımda biraz boş oluyor araç. Yani dijital klima bile yok. Premium donanım daha alınası. Premium donanımlıların da dijital kadranlı olanları güzel görünüyor. Hepsinde dijital kadran yok.
Corolla'yı 2024 öncesi ve sonrası diye ikiye ayırmak gerek. Çünkü 2024 yenilenen Corolla'da daha önceki X-pack donanımlardaki tüm güvenlik ekipmanları standart oldu. Şerit takip otomatik frenleme vs hepsi 2024 modellerde standart. Yalnız Corolla HB'de arka koltuk diz mesafesi ve bagaj çok kısıtlı. Corolla HB arka koltuk yaşam alanı neredeyse Clio'nunki kadar. Corolla tercih edilecekse sedanı tercih edilmeli.
-
scalanın ikinci el durumu ne olacak merak ediyorum.
corollanın ikinci elinin kuvvetli olması nedeniyle benim tercihim corolla olurdu
-
sarı sitede 405 tane scala ilanı var... hadi x y z satsın 500-600 tane 2.el piyasada dolanan araç buluruz...
henüz 4-5 yaşında bir araç...
bu araçların çoğu filo'da kiralıktı ve kiralıklar devam ediyor...
(sadece 10.000+ adetini 1 firma aldı filo'da koştu koşuyor...)
2019: Skoda Scala, Türkiye'de 2019 yılında satışa sunuldu ve o yıl 13.474 adet sattı.
2020: 2020 yılında satışlar 14.238 adete yükseldi.
2021: Pandemiye rağmen satışlar artmaya devam etti ve 2021 yılında 16.812 Scala satıldı.
2022: 2022 yılı Skoda Scala için en başarılı yıl oldu ve 19.464 adet satıldı.
2023: Son verilere göre, 2023 yılında 5.824 adet Scala satıldı.
Toplam: Son 5 yılda Türkiye'de toplam 79.812 adet Skoda Scala satılmış oldu.
Corolla ise 58 yaşında ... ikinci el sarı sitede 15.000 adet ilan sergileniyor... ortalama 20bin tane araç satışta diyelim...
farklı araçlar...
Corolla sorunsuz, atmosferik motor ve cvt şanzımanı ile uzun ömür geniş hacim sunarken
Scala 1.0 TSI motor ve dsg ile satışta...
ben hangisi daha az sorun çıkarır diye bakarım, performansla işim olmaz...getirsin götürsün derim
ama sen biraz bastımı gitsin, şimşek hızında vites değiştirsin dersin...
-
2014 model bir Auris sahibi olarak, HB Corolla bende tam bir hayal kırıklığı yaşatmıştı.
Bu yeni kasa, kısa bir dönem de olsa Auris olarak ta satıldı.
Bütçen dahilinde 2017 model oldukça donanımlı Auris bulabilirsin.
1.6 Valvematic motor LPG ile tam uyumlu. Sen takmasan bile yakın gelecekte elektrik haricinde, ekonomi odaklı tek seçenek olarak LPG kalacak.
Dizel zaten artık üretilmiyor. Fındık motorlu turbolar sorun yumağı. Stellantis'in 1.2'si kronik sorunlarıyla sahiplerinin cüzdanlarını tırtıklarken, Renault'un 1.33'ü, arıza yaptığında rektifiye olamıyor. Direk sandık motor alınması gerekiyor.
Netice olarak geniş iç hacmi, sorunsuzluğu, yedek parça bulunurluğu ve uygun fiyatı nedenleriyle Toyota daha mantıklı bir seçenek olarak görülüyor. Ayrıca CVT şanzıman sorunsuzluğu ile DSG'nin bir adım önündedir.
İlla HB olacaksa dediğim gibi Auris, sedan da olur diyorsan Corolla'ya yönelebilirsin.
LPG'ye mesafeliyim diyorsan da 1.2 Turbo CHR'ları da bir incele. İç hacim olarak HB Corolla'dan daha geniştir. Üstelik Adapazarı üretimidir ve yedek parça vb sıkıntısı o da yaşatmaz.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X