Polo platformu derken, platform ne demek ? Platform derken şase polo şasesi mi ? Dingil aralığı faklı, genişlik yükseklik uzunluk arklı ? |
Skoda Scala tutuldu mu? (3. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Uzun dönemde de öyle midir sizce ? Günlükler haşat ama uzun dönem ?
-
Tutulmayan aracı sevmiyorum, böylelikle bu işi çözüme kavuşturdum :)
-
-
Skoda Scala'nın 2,649 mm'lik dingil mesafesi
VW polo 2,564 mm dingil mesafesi
Hani şase aynıydı ???
-
MQB A0 platformu diye geçiyor. istersen test videoları da var ünlü test youtuberlarının oralardan da daha geniş bilgi edinebilirsin.
-
quote:
Orijinalden alıntı: tekkral34
C HB pazarındaki boşluğu yerinde doldurdu ondan dolayı satıyor sevildiğinden değil.
Golf yok uzun süredir. 8. jenerasyon da 1.6 tdi ile gelmeyecek.
Megane HB zaten kısır uzun süredir tek motor seçeneğiyle satışta.
Leon da yenileniyor onun da uzun süredir 1.6 tdi seçeneği yok. Yenisinde de gelmeyecek.
308 ve Astra'nın durumu malum. Aslında bu açık için en uygun araç Astra gibi.
i30 bitti. Ceed de Astra gibi pazarlanamıyor, ya da yürütme maliyetleri ile 2.el algısı önünü kesiyor.
Gelelim Scala'ya. Scala aynı Egea gibi bariz şekilde fiyatından tercih edildi. En ucuz C HB olması lazım. Sirketlet 1.6'sini son kullanicilar 1.0 olani aldi. Hem otomatik hem dusuk vergi dusuk yakit dusuk satin alma maliyetinden ötürü alindi. Begenildiginden degil. Alternatifleri 2021 icinde artabilir o zaman ilgi gorecegini cok zannetmiyorum.Daha önce 5 yıl A3 kullanmış biri olarak şunu söyleyebilirim. Scala'yı bayide didik didik inceledim.
Aile kullanımı gözünden bakacak olursanız "Kompakt HB" kelimesini inanın bu sınıf da en çok scala'ya yakışıyor.
Hb araç sevmeyen bile Scala'ya ısınır.
-
-
Şase daha uzun ve geniş olduktan sonra “platform” aynı olmuş ne önem arz eder ?
Kamiq platformu kötü T-Roc çok iyi Polo berbat vs. diyemeyiz.
Velhasıl: “Platform” aynı olacak diye ürün kötü olmaz, şu forumda “platform” de demek bilmeyen adamlar geliyor “Kamiq ile Ibiza aynı platform iyi araban değildir.” diye mavra atıyor.
Bugün Polo kalitesi B sınıfında referans alınıyor,
Virtus dediğin araba tam bir yer uçağı, ama sorsan MQB A0
Ayrıca Golf 8 ile Caddy de ayni platform. MQB Evo
Hatta A3 ile de Caddy aynı platform?
Hele hele Arteon/CC İle Q2 aynı
Şimfi A3 alanlara söyle bakalım “Ticari araç platformunda araç alıyorsun.” de bakalım...
Özetle: “Platform” şehir efsanesi olmuş zannedildiği kadar önemli bir parametre değildir.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Volkswagen_Group_MQB_platform
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaptainSkyWalker -- 4 Aralık 2020; 18:14:27 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: CaptainSkyWalkerŞase daha uzun ve geniş olduktan sonra “platform” aynı olmuş ne önem arz eder ?
Kamiq platformu kötü T-Roc çok iyi Polo berbat vs. diyemeyiz.
Velhasıl: “Platform” aynı olacak diye ürün kötü olmaz, şu forumda “platform” de demek bilmeyen adamlar geliyor “Kamiq ile Ibiza aynı platform iyi araban değildir.” diye mavra atıyor.
Bugün Polo kalitesi B sınıfında referans alınıyor,
Virtus dediğin araba tam bir yer uçağı, ama sorsan MQB A0
Ayrıca Golf 8 ile Caddy de ayni platform. MQB Evo
Hatta A3 ile de Caddy aynı platform?
Hele hele Arteon/CC İle Q2 aynı
Şimfi A3 alanlara söyle bakalım “Ticari araç platformunda araç alıyorsun.” de bakalım...
Özetle: “Platform” şehir efsanesi olmuş zannedildiği kadar önemli bir parametre değildir.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Volkswagen_Group_MQB_platform
Scala ve Polo sedan aynı platform olduğu için çöp veya kötü gibi bir mesaj yazdığımı hatırlamıyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
aynı şaseyi kullanıyorlar eleştirilen tarafında o zaten c sınıfı golf ün şasesi neden kullanmadığı -
Polo platformu (MQB A0) yerine Caddy platformu (MQB Evo) kullansalardı iyi araba mı olacaktı ?
Polo platformu (MQB A0) kötü, Caddy platformu (MQB Evo) iyi mi ?
Bence Caddy platformu yerine Polo platformu daha konforlu olabilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
sizden iyi skodayi bilirim ama körü körüne de araba fanatiği değilim bu yapılan eleştiriyi iyidir kötüdür manası nerden çıkardınız onu anlamadım maliyet dusurulmek için yapılmış bir tercih ben alırmıyım octavia fiyatına bakar öyle alırım -
quote:
Orijinalden alıntı: HaketmedimToplam satış sayısı 7 bini geçti 2300'ü kiralık olduğu düşünülürse şahıslar da çok ilgi göstermiş, yani bu kadar kısa zamanda c2'de baya iyi satıyor denilebilir.
500 adet isini yaptigimiz bir kiralama sirketi aldi. Sadece abdi ibrahim degil..
Bu scala eski skoda rapid spaceback olmasın? Çok benziyor. Seat da da ibiza sporttourer sanki.
Polo platformunun maliyeti nedir, Caddy platform maliyeti ne kadar ki ?
Bana göre Polo platformunun maliyeti Caddy platformundan pahalı olmadı icab eder.
Yav erdal dayı bi kere de bilmediğini kabul et işte
Lafı çevire çevire destan yazmışsın yine
Neyse forum sayesinde birşey daha öğrenmiş oldun. Hadi yine iyisin
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hangi firma ?
quote:
Orijinalden alıntı: Hayalet sürücü 33
Bu scala eski skoda rapid spaceback olmasın? Çok benziyor. Seat da da ibiza sporttourer sanki.Uzunluk konusunda C segmette baya iyi ama genişlik için bana dar geldi. B segment ölçülerinde genişlik için. Bir anlamda rapid spacebackin devamı gibi duruyor. Önden cılız bir görünümü var arkası biraz daha C segment gibi.
-
Bence tutulmadı, ben şahsen almam. Skoda alınacaksa yeni gelecek octavia ya da güncel superb alınabilir
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X