122 HP ve 200 NM tork kesinlikle yeterli ve yakıt tüketimi de makul (şehir içi 9 L, şehir dışı 6 L civarı) .
Alıntıları Göster
chip tuning in motora zararı var mı birde garantiden çıkıyor mu
quote:
Orijinalden alıntı: ahcasa
chip tuning in motora zararı var mı birde garantiden çıkıyor mu
Alıntıları Göster
ralli yapmayacaksanız gayet yeterli
Bakımlarını yaptırırsanız sorun olmaz.Siz söylemediğiniz sürece garanti devam eder.Yani adam bi test edeyim chip var mı diye birşey yapmaz :)
skoda süperb 1.4 tsi motor dehşet güç ve perfonmans bulunmakta.test etmekistersen bayrampaşa atik otoda araç var test edebilirsin bende orda test ettim inanılmaz bir makina ve dehşet performans
quote:
Orijinalden alıntı: PAMPANA
skoda süperb 1.4 tsi motor dehşet güç ve perfonmans bulunmakta.test etmekistersen bayrampaşa atik otoda araç var test edebilirsin bende orda test ettim inanılmaz bir makina ve dehşet performans
Bu araba, sitede en çok tavsiye edilen ama asla alınmayan bir arabadır. Passat, Mondeo, İnsignia, vs. için soru soranlara veya 45.000 TL civarı C-segmenti araba soranlara hep bu araba tavsiye edilir ama her ne hikmetse bu aracı tavsiye eden bile kendisi araba alacak olsa bile bu arabayı almaz. 1.4TSI Superb böyle bir arabadır işte .
quote:
Orijinalden alıntı: barisozyurt
Bu araba, sitede en çok tavsiye edilen ama asla alınmayan bir arabadır. Passat, Mondeo, İnsignia, vs. için soru soranlara veya 45.000 TL civarı C-segmenti araba soranlara hep bu araba tavsiye edilir ama her ne hikmetse bu aracı tavsiye eden bile kendisi araba alacak olsa bile bu arabayı almaz. 1.4TSI Superb böyle bir arabadır işte .
Alanlarda Full+Full alıyolar genelde
1.4 TSI yerine bence 1.8TSI alın hem daha seri ve güzel gider biraz araştırın skoda forumlarında incelemeler var
superb in tam donanımlı fiyatı insignia mondeo passattan az değil...hani biraz daha uygun yapsa vw teknoloji ve muhendisliğidir diye iyi satacak ama...fiyattan kaybediyor bence..ayrıca kullananlar yazsa da öğrensek biraz daha superbi
quote:
Orijinalden alıntı: akyuzm
superb in tam donanımlı fiyatı insignia mondeo passattan az değil...hani biraz daha uygun yapsa vw teknoloji ve muhendisliğidir diye iyi satacak ama...fiyattan kaybediyor bence..ayrıca kullananlar yazsa da öğrensek biraz daha superbi
ralli yapmicaksanız efendi efedi efendi kullanacaksanız yeterli
quote:
Orijinalden alıntı: akyuzm
Superb motorunu 1.4 deyip geçme,en azından bi test edip binmekte yarar var ama 1.4 TSI nin oldukça tatminkar olduğunu belirteyim.Yine de en sağlıklı yorumu Sevgili Taner GÖDE nin yapacağından eminim..
quote:
Orijinalden alıntı: kızgın159
ralli yapmicaksanız efendi efedi efendi kullanacaksanız yeterli
Alıntıları Göster
Aracı test ettim, gayet iyiydi klima açıkta kullandım hiçte baymıyordu performansı..
quote:
Orijinalden alıntı: unknownartist
Aracı test ettim, gayet iyiydi klima açıkta kullandım hiçte baymıyordu performansı..
Alıntıları Göster
Taner abi buraya buraya..
quote:
Orijinalden alıntı: TIME
Taner abi buraya buraya..
Alıntıları Göster
SuperB 1,4 TSI yakıt tüketim verileri fabrika verilerine göre; ş.içi 9,0 , Ş.arası: 5,4 Ortalama ise 6,8 olarak verilmiş, üstelik performansı aynı motor sahip Passat TSI'ye göre daha iyi örneğin, Passat 0-100km hızlanma fabrika verisi (1,4 TSİ motorda) 10,5 saniye olarak yer almış ama SuperB'de bu 9,7 saniyeye düşüyor, üstelik iki aracın ağırlıkları kıyaslandığında SuperB daha ağır olduğu halde...
Peki neden Passat ortalama 5000TL-6.000TL daha pahalı sadece marka mıdır olay yani?
Her iki aracın baz versiyonlarının fiyatı şöyle; Passat 1,4 TSI Trendline 53.600TL, SuperB1,4 TSI Comfort 46.900 TL
SuperB kullanan komşumuz çok memnun, passat kullanan iş arkadaşım da çok memnun, fiyat farkının düşününce zor bir tercih
quote:
Orijinalden alıntı: ebolukbas
SuperB 1,4 TSI yakıt tüketim verileri fabrika verilerine göre; ş.içi 9,0 , Ş.arası: 5,4 Ortalama ise 6,8 olarak verilmiş, üstelik performansı aynı motor sahip Passat TSI'ye göre daha iyi örneğin, Passat 0-100km hızlanma fabrika verisi (1,4 TSİ motorda) 10,5 saniye olarak yer almış ama SuperB'de bu 9,7 saniyeye düşüyor, üstelik iki aracın ağırlıkları kıyaslandığında SuperB daha ağır olduğu halde...
Peki neden Passat ortalama 5000TL-6.000TL daha pahalı sadece marka mıdır olay yani?
Her iki aracın baz versiyonlarının fiyatı şöyle; Passat 1,4 TSI Trendline 53.600TL, SuperB1,4 TSI Comfort 46.900 TL
SuperB kullanan komşumuz çok memnun, passat kullanan iş arkadaşım da çok memnun, fiyat farkının düşününce zor bir tercih
Alıntıları Göster
2010 superB 1.4 elegance sahibiyim.Sorunuzun cevabı şu: her türlü çeker,hatta gaz pedalına dokundukça 'daha daha' dercesine bir hızlanması var.Bilmem anlatabildim mi:)
quote:
Gönülden katılıyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: eczman2000
quote:
Gönülden katılıyorum.
Alıntıları Göster
Ekim'de Skoda Superb 1.6 TDI (140 HP?) gelecek.
Çok iyi anlattınız.
1.4 TSI 122 HP "kaldırmaz" 1.6 MPI 102 HP "çekmez"
halbuki ikisi de gaza basınca gidiyor! 1.4 TSI performansından azami derecede memnunum. Sanırım ben anlatabildim 2,5 yılda.
quote:
Orijinalden alıntı: tecno_sih
2010 superB 1.4 elegance sahibiyim.Sorunuzun cevabı şu: her türlü çeker,hatta gaz pedalına dokundukça 'daha daha' dercesine bir hızlanması var.Bilmem anlatabildim mi:)
quote:
Orijinalden alıntı: Taner Göde
Çok iyi anlattınız.
1.4 TSI 122 HP "kaldırmaz" 1.6 MPI 102 HP "çekmez"
halbuki ikisi de gaza basınca gidiyor! 1.4 TSI performansından azami derecede memnunum. Sanırım ben anlatabildim 2,5 yılda.
quote:
Orijinalden alıntı: tecno_sih
Alıntıları Göster
superb imi satalı 2 ay oldu. performans kaygınız kesinlikle olmasın. donanım ve işçilik passattan iyidir. superbden önce passat kullanıyordum. 115 ps fsi. yan komşum 2009 model passat almıştı. yan yana çektik döşemelere kadar açıp kalite kontrolü yaptık. oda superb in daha kaliteli olduğunu kabül etti.
AMA
1-1 YIL BOYUNCA SUPERB Yİ İNSANLARA ANLATMAYA ÇALIŞTIM ANLATAMADIM. 2-ARAÇ BANA BÜYÜK GELDİ SATAYIM DEDİM SAHİBİNDENE VERDİM 3 HAFTADA 1500 KİŞİ BAKMIŞ 2 KİŞİ ARADI. GALARİYE ZOR VERDİM. HABERİN OLSUN. 2001 MODEL CLK KOMP ARACIMI 2 GÜNDE SAHİBİNDEN DE SATMIŞTIM. PASSATI İSE 1 GÜNDE 3-AYRICA VW O KADAR AKILLIKİ SUPERB İN 1.4 TSİ DSG ŞANZIMANLISINI ÜRETMİYOR. ÇÜNKÜ PASSATI SALLAR BİLİYOR. BU MAKAM OTOMOBİLİNDE DE VİTES DEĞİŞTİRMEK EZİYET YANİ. 4-TEK FARKETTİĞİM OLUMSUZLUK KESKİN VİRAJLARDA KARARSIZLIK GÖSTERMESİ ÖNDEN KAYMA OLUYOR. BUDA MUHTEMELEN DİNGİL MESAFESİNİN AŞIRI UZUN OLMASINDAN KAYNAKLANIYOR. ESP NİN ÇOK YARDIMINI GÖRDÜM. ARAÇ ÇOK KONFORLU VE GÜÇLÜ OLDUĞU İÇİN HIZINIZI FARKETMİYORSUNUZ. HIZLI GİREBİLİYORSUNUZ VİRAJLARA DİKKAT EDİN DERİM.
quote:
Orijinalden alıntı: sertugen
superb imi satalı 2 ay oldu. performans kaygınız kesinlikle olmasın. donanım ve işçilik passattan iyidir. superbden önce passat kullanıyordum. 115 ps fsi. yan komşum 2009 model passat almıştı. yan yana çektik döşemelere kadar açıp kalite kontrolü yaptık. oda superb in daha kaliteli olduğunu kabül etti.
AMA
1-1 YIL BOYUNCA SUPERB Yİ İNSANLARA ANLATMAYA ÇALIŞTIM ANLATAMADIM. 2-ARAÇ BANA BÜYÜK GELDİ SATAYIM DEDİM SAHİBİNDENE VERDİM 3 HAFTADA 1500 KİŞİ BAKMIŞ 2 KİŞİ ARADI. GALARİYE ZOR VERDİM. HABERİN OLSUN. 2001 MODEL CLK KOMP ARACIMI 2 GÜNDE SAHİBİNDEN DE SATMIŞTIM. PASSATI İSE 1 GÜNDE 3-AYRICA VW O KADAR AKILLIKİ SUPERB İN 1.4 TSİ DSG ŞANZIMANLISINI ÜRETMİYOR. ÇÜNKÜ PASSATI SALLAR BİLİYOR. BU MAKAM OTOMOBİLİNDE DE VİTES DEĞİŞTİRMEK EZİYET YANİ. 4-TEK FARKETTİĞİM OLUMSUZLUK KESKİN VİRAJLARDA KARARSIZLIK GÖSTERMESİ ÖNDEN KAYMA OLUYOR. BUDA MUHTEMELEN DİNGİL MESAFESİNİN AŞIRI UZUN OLMASINDAN KAYNAKLANIYOR. ESP NİN ÇOK YARDIMINI GÖRDÜM. ARAÇ ÇOK KONFORLU VE GÜÇLÜ OLDUĞU İÇİN HIZINIZI FARKETMİYORSUNUZ. HIZLI GİREBİLİYORSUNUZ VİRAJLARA DİKKAT EDİN DERİM.
Alıntıları Göster
Skoda'danın kendi anavatanındaki web sitesinden kopyaladım.
Şu an skodanın sitesi zararlı içerik gerekçesiyle google tarafından bloklanmış ama daha önce forumda da çok tavsiye edilmesi nedeniyle superb nin donanımını incelemiş fiyatlarına bakmıştım..Comfort ve ambience donanımın içeriği zayıf gelmişti bana..Elegance ın fiyatı da pahalıydı..Passat tsi trendline ya da comfortline almak donanım ve fiyat açısından çok daha mantıklı gelmişti bana..Skoda liste fiyatlarından ne kadar indirim yapıyor bilmiyorum ama skodanın bir de 2.elini düşünürsek neden fazla satmadığı anlaşılabilir..
çekişinde bi sorun olmaz bizim millete 1.4 dedinmi o çekmez yok mu derler tenoloji ilerledi artık artı senin diğer 1.4 araçlardan farkın aracında Turbo olmasıdır perofmorns konusunda seni üzmez ama atmosferik yani turbosuz bi araç gibide bunu zormlayamassın fazla turbo ve motor zarar görebilir basınc fazla olduğundan ama kullnımı bildiğin sürece 4 max 5 bin devir aralığında kullanırsın hem canlı bi sürüş hemde aracı fazla zorlamamış olursun. TSI motorlan bugne kadar bi sıkıntı duymadım hatta jettalarda felan aanlatıyorlar TSI motor HONDA VTEC gibi efsane olmuş bir motor gönül rahatlığıyla al...