Şimdi Ara

Skoda SuperB Sahipleri Ve Sevenleri Kulübü (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.569
Cevap
25
Favori
171.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: enoktakenokta
    Cihan Bey, Skoda'nın en iyi pazarlarından 2'si olan İngiltere ve Almanya'da bile 170hp 4*4 DSG versiyonun fiyat listesinde olmaması ya bu aracın artık sunulmadığını ya da sunulsa bile sizin bu araca erişmenizin mümkün olmadığını gösteriyor bence...

Yapacağınız tercihte neyin daha önemli olduğuna karar vermeniz lazım...

Haklisiniz.almanyaya gittigimde aldigim superb almanca kataloguda elimde mevcut.ondada yok dsg 4x4 170 hp.yalniz almanyada deri doseme standart sunuluyor elegance modelinde.alcantara ise oposiyonel.onun haricinde almanyadaki tum opsiyonlari burada sunuyor.

Motora gelirsek 140 ligin yeterli oldugunu dusunuyorum.birde 4x4 olunca daha iyi bir yol tutus saglayacaktir.170 hp ise hizlanmalarda 1-2 sn.daha iyi toplanma saglayacaktir ve son hizi daha yuksek.hiz kurallarina uyan birisi olarak son hiza cikmayacagim.aradaki 1-2 sn hizlanmalarida fazla hissedecegimi dusunmuyorum.140 lik aractada yigilma olmayacagini cok bilinmeyenli denklem arkadasimiz bir donem kullandigim arac diye belirtmis.sanirim sizlerde ayni fikirdesiniz.4x4 ise aracin arkasinda yazmasi ve cekisi dusurmemesi acisindan onemli.en sinir oldugum sey cekisin dusmesi ve aracin sollamalarda yokuslarda yigilmasi olayidir.bunlari yasamayacaksam 140 lik motorda tercihim 140 4x4 seklinde olacaktir.goruslerinizi bekliyorum.

• Bu arada passatta 170 lik 4 motion dsg motor varsa superbde de cikmasi muhtemeldir.
  • Cihan Bey şimdi VW Almanya sitesinden Passat'ın teknik kataloğuna baktım; "TDI 4 motion BMT DSG 170hp" listede görünüyor. Yanlış anlamadıysam Passat'ta 170hp 4*4 DSG mevcut oluyor o zaman.
  • quote:

Orijinalden alıntı: enoktakenokta
    Cihan Bey şimdi VW Almanya sitesinden Passat'ın teknik kataloğuna baktım; "TDI 4 motion BMT DSG 170hp" listede görünüyor. Yanlış anlamadıysam Passat'ta 170hp 4*4 DSG mevcut oluyor o zaman.

Birde Turkiye web sitesine bakmak lazim satisa sunulmusmu diye.passattada 4 motion satilirken bir onceki kasada yeni superb ciktiginda 4x4 yoktu henuz daha 1 sene once satisa sunuldu.ayni zamanlama olursa en az 1 yil var demektir.birde su durum var yeti icinde dsg 4x4 sadece 140 hp icin var.170 hp 4x4 sadece manuel vites.bu nedenlede 140 hp dsg 4x4 superbede konuldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: chn06

Cr oldugunu ruhsat haric nasil anlarim.motora bakarak anlayabilirmiyim.motorda sadece tdi mi yazar yaninda cr de yazarmi yada aracin arkasinda.

aman birader burası çok önemli

ne motora bakarak ne de ruhsattan anlayabilirsin common rail veya pompa-meme olduğunu
    sakın, ama sakın pompa-meme alma.
    traktör gibi gırgır gırlar durur.
    allah fiattan razı olsun CR'yi hediye etti diesel dünyasına

4*4 mü önden çeker mi diye düşünmeden önce CR olayını hallet ve tekrar söyleyeyim
    Pompa-meme .. sakın ha..
  • Sayin derfgt cr alicam kesinlikle.hangi motor gucu oysa cr olucak.
    Arkadaslar bu arada yuce otonun bana telefonda soyledigi bazi opsiyonlar gelmiyor gibi laflari diger bayiler soylemedi.yuce otoya gore colombus alinamiyordu yada anahtarsiz calisma sistemi.ancak opsiyonlari secerken bunlar diger opsiyonlarla beraber hem bilgisayar ekraninda hemde liste halinde kagitta vardi.simdi nasil is bu anlamadim.birinin alamazsin yok dedigi digerinde var.ilginc geldi bana.
  • Saçma bir soru sorabilir miyi?

Doğuş'un sayfasında tüm VW grubu arabalarının Türkiye dist. oldukları yazılı. Bu durumda Skoda da onların olmuyor mu? Öyle oluyorsa Yüce Oto neyin nesi? Ya da onlar getiriyor da Yüce Oto onlardan alıp Türkiye satışını mı yapıyor? Bu da bana saçma geliyor. Neden kendisi almasın.

Saçma ve konu dışındaysa silinsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hada

Saçma bir soru sorabilir miyi?

Doğuş'un sayfasında tüm VW grubu arabalarının Türkiye dist. oldukları yazılı. Bu durumda Skoda da onların olmuyor mu? Öyle oluyorsa Yüce Oto neyin nesi? Ya da onlar getiriyor da Yüce Oto onlardan alıp Türkiye satışını mı yapıyor? Bu da bana saçma geliyor. Neden kendisi almasın.

Saçma ve konu dışındaysa silinsin.

Eğer değişmediyse Yüce Oto'nun yarısı zaten Doğuş Grubu'nun.
  • quote:

Sayin derfgt cr alicam kesinlikle.hangi motor gucu oysa cr olucak.
    Arkadaslar bu arada yuce otonun bana telefonda soyledigi bazi opsiyonlar gelmiyor gibi laflari diger bayiler soylemedi.yuce otoya gore colombus alinamiyordu yada anahtarsiz calisma sistemi.ancak opsiyonlari secerken bunlar diger opsiyonlarla beraber hem bilgisayar ekraninda hemde liste halinde kagitta vardi.simdi nasil is bu anlamadim.birinin alamazsin yok dedigi digerinde var.ilginc geldi bana.

Cihan Bey, yanlış bilmiyorsam zaten artık PD motor gelmiyor; yani zaten her halukarda CR olacak aracınız, buna çok takılmayın bence...

Yüce Oto ve Skoda'yı opsiyonlar konusunda anlamak mümkün değil zaten. Siz almak istedikleriniz opsiyonlar konusunda ısrarcı olun, sonuçta alacağınız araç fabrikaya sipariş geçilip size özel üretilecek bir araç olacak, zaten bunun için 1,5 ay bekleyeceksiniz. Almanya'da "konfigüratör"den kendi aracımızı kendimiz oluşturamıyoruz maalesef.

Columbus konusu biraz farklı aslında. Sanırım yasal mevzuaatan dolayı, ben de hangi kanun maddesi ya da mevzuat tam emin değilim ancak Kıbrıs konusuyla ilgili olması lazımdı. Haritalarda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti görünmediği için miydi, yer adlarının güncelliği yüzünden miydi, yoksa bu tarz şeyler için izin almak gerektiği için miydi; böyle konularda bir sıkıntı var sanırım. Misal, bildiğim kadarıyla servise gidip harita güncelleyemiyoruz. Ancak şu da var ki bildiğim kadarıyla yeni Jetta'larda RNS-310 highline'da standart, standart olarak elde edilebilen bir ürünün türevi opsiyon olarak alınabilmeli diyor mantık.

Sizin aracın siparişini biraz içselleştirdim, bayağı bir bakındım yabancı ülkelerdeki Skoda sitelerine, hiçbir şekilde Adaptif Cruise Control opsiyonu yok, o olsaydı çok güzel olurdu. Sanırım ya makyajda ya da yeni kasada bu özellik sunulabilir.

• blocklanmak ne oluyor
  • selamlar 1.6 tdı kullanıcıları yakıt konusunda ayrıntılı bilgi paylaşabilir mi rica etsem? birde aracın parça fiyatlarının vw reno ve toyotaya kıyasla değerini merak ediyorum bu konudada bilgi paylaşımı yapılabilr mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: eylülnisaeyvaz

blocklanmak ne oluyor

En azından kendi adıma sorunuzu tam anlayamadım?
  • Oguslar grup sinan beyden az once mail geldi.yeti icin 92bin+trafik sigortasi superb icinde ( anahtarsiz calisma ve kisliklar icin yedek trifid jant haric) 106bin+trafik sigortasi seklinde fiyat geldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: banchi_doğan

selamlar 1.6 tdı kullanıcıları yakıt konusunda ayrıntılı bilgi paylaşabilir mi rica etsem? birde aracın parça fiyatlarının vw reno ve toyotaya kıyasla değerini merak ediyorum bu konudada bilgi paylaşımı yapılabilr mi?

Sizin haricinizde bu başlıkta 2 kullanıcı var bildiğim TDI sahibi.. Cüneyt Bey önceki sayfalarda detaylı bilgi vermişti tüketim hakkında, fakat kendisinin de yazdığı gibi sanırım yoğunluğundan dolayı pek giremiyor bu aralar foruma. En tatmin edici yanıtı o verecektir.
    Bunun haricinde brk55 nickli kullanıcı var, ancak pek görmedim mesajını...
  • ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ccüneyt -- 2 Mart 2011; 0:30:31 >
  • quote:

Oguslar grup sinan beyden az once mail geldi.yeti icin 92bin+trafik sigortasi superb icinde ( anahtarsiz calisma ve kisliklar icin yedek trifid jant haric) 106bin+trafik sigortasi seklinde fiyat geldi.

Arkadaslar kafam cok karisti.yuce otoyla gorusmemde colombusun gelmedigi soylenmisti.and otomotiv ve oguslar grupla gorusmemde ise bunlar geliyor.fakat oguslar gruptan sinan beyle gorusmemde anahtarsiz calisma ( kessy) opsiyon listesinde olmadigini soyledi.fakat bu opsiyon katalogta arac tanitilirken opsiyon olarak belirtilmis.and otodanda bu konuda yok diye birsey duymadim.bu soylenenlerden hangisi dogru sizce.hatta anahtarsiz calismanin fiyati var elimde.1.4 motorlar icin 899 lira 2.0 icin 1099 lira.ama oguslar grup yok diyor and oto ise alabilirsiniz diyor hangisi dogru.tam kesinlesmesi siparis ekranindami belli olur.ekranda varsa vardir yoksa yokturmu diyebiliriz.kagit halinde cikti seklinde yazip ekranda yoksa varmidir yokmudur kafam karisti acikcasi.goruslerinizi bekliyorum.

• ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ccüneyt -- 2 Mart 2011; 0:32:04 >
  • quote:

quote:

Oguslar grup sinan beyden az once mail geldi.yeti icin 92bin+trafik sigortasi superb icinde ( anahtarsiz calisma ve kisliklar icin yedek trifid jant haric) 106bin+trafik sigortasi seklinde fiyat geldi.

Arkadaslar kafam cok karisti.yuce otoyla gorusmemde colombusun gelmedigi soylenmisti.and otomotiv ve oguslar grupla gorusmemde ise bunlar geliyor.fakat oguslar gruptan sinan beyle gorusmemde anahtarsiz calisma ( kessy) opsiyon listesinde olmadigini soyledi.fakat bu opsiyon katalogta arac tanitilirken opsiyon olarak belirtilmis.and otodanda bu konuda yok diye birsey duymadim.bu soylenenlerden hangisi dogru sizce.hatta anahtarsiz calismanin fiyati var elimde.1.4 motorlar icin 899 lira 2.0 icin 1099 lira.ama oguslar grup yok diyor and oto ise alabilirsiniz diyor hangisi dogru.tam kesinlesmesi siparis ekranindami belli olur.ekranda varsa vardir yoksa yokturmu diyebiliriz.kagit halinde cikti seklinde yazip ekranda yoksa varmidir yokmudur kafam karisti acikcasi.goruslerinizi bekliyorum.

Aracı siz alıyorsunuz ancak Skoda Türkiye ve bayiilerinin saçma davranışları benim de sinirimi bozuyor.

Yurt dışında sunulan tüm opsiyonları alabiliyorken anahtarsız çalıştırmayı alamamak gibi bir şeyi bana kimse izah edemez. Daha önce de yazdım, bence siz de bu perspektiften argümanınızı oluşturun; bu araç sizin istekleriniz doğrultusunda konfigüre edilen ve fabrikada size özel üretilecek bir araç, bu durumda sunulan tüm opsiyonları istediğiniz takdirde alabilmeniz gerekiyor, ötesi yok. Gerekirse Skoda Global ile temasa geçin ve durumu anlatın. Şahsen ben 2 kez farklı konularda temasa geçtim ve sorularıma yanıt aldım 2 sefer de...

Yanılmıyorsam Oğuşlar 4.000-TL düşük fiyat vermiş oluyor; And Otomotiv'le dostluğunuz olduğunu yazmıştınız, bu fiyatı söyleyin kendilerine ve en azından aynı fiyatı ve hatta daha fazla indirimi talep edin.

• Ender bey skoda globalden kastiniz turkiye sitesimi.siz nasil ulastiniz mail yada numara verebilirseniz memnun olurum.
    And oto ile gorusmemde 110 bin lira fiyat almistim.icinde anahtarsiz calisma yedek trifid jantlar uzatilmis garanti boya koruma paspas gibi aksesuarlarda dahildi.anahtarsiz calisma fiyati and otoda 1099 lira jantlarda o kadar ederse uzatilmis garantiyle beraber ayni hesaba gelir.ankarada yasadigim icin fiyatta ayni oldugu icin and otoyu tercih ederim sanirim.yeti icinde 90bin fiyat verdiler oguslar otodan 2bin daha uygun.

Tek sorun anahtarsiz calismayi halledebilmem.zaten alamiyorsam sorun degil ama bir bayide fiyat listesinde olup ayrica superb katalogunda olup diger bayide olmamasi garip geldi ve kafami karistirdi.

Motoruda 140 hp 4x4 seklinde degistirecegim.sanirim 2bin lira fazla verecegim bu durumda da.
  • quote:

Ender bey skoda globalden kastiniz turkiye sitesimi.siz nasil ulastiniz mail yada numara verebilirseniz memnun olurum.
    And oto ile gorusmemde 110 bin lira fiyat almistim.icinde anahtarsiz calisma yedek trifid jantlar uzatilmis garanti boya koruma paspas gibi aksesuarlarda dahildi.anahtarsiz calisma fiyati and otoda 1099 lira jantlarda o kadar ederse uzatilmis garantiyle beraber ayni hesaba gelir.ankarada yasadigim icin fiyatta ayni oldugu icin and otoyu tercih ederim sanirim.yeti icinde 90bin fiyat verdiler oguslar otodan 2bin daha uygun.

Tek sorun anahtarsiz calismayi halledebilmem.zaten alamiyorsam sorun degil ama bir bayide fiyat listesinde olup ayrica superb katalogunda olup diger bayide olmamasi garip geldi ve kafami karistirdi.

Motoruda 140 hp 4x4 seklinde degistirecegim.sanirim 2bin lira fazla verecegim bu durumda da.

Ekstraları katınca dediğiniz gibi oluyor, o zaman da And'dan almak daha mantıklı...

info@skoda-info.cz e-posta adresi üzerinden ulaştım ben.http://new.skoda-auto.com/com/about/contacts/pages/contacts.aspx sitesinde ise telefon numaraları da mevcut. Yabancı dil konusunda sıkıntı yoksa ve eğer istediğiniz opsiyonları alabilmek konusunda sıkıntı yaşamaya devam eder ve çözemezseniz direkt telefonla arayıp meramınızı direkt olarak Skoda'ya anlatın. İlgileneceklerine eminim.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.