Şimdi Ara

Skoda Superb sunroof ses sorunu destek! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Seyir esnasında kasislerden falan geçerken sunrooftan tak tuk ses geliyorsa sinir bozucu bir durum.

Başka yetkili servise götürün birde onlar baksın.

Ustayla beraber test sürüşüne çıkın problemi izah edin.

Garantili araç sonuçta çözümünü bulsunlar.

Yada tanıdığınız iyi bir vag grubu kaporta ustası varsa ona götürün söksün sunroofu bağlantılarını vs. kontrol etsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Destek.

• wincheaster W kullanıcısına yanıt
    Valla 18 bin km de 2023 model 508’i yaklaşık 20 bin km kullandım ve kış mevsimiydi
    Cam tavan ve sunroof vardı
    Gacır gucur esneme yapar gibi ses geliyor bazen kesiyordu
    Hava ekstra soğuk olunca ses artabiliyordu
    Perde ile kapatınca ses biraz kesiyordu vs
    Onda da vardı buna benzer durum

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • sssemih24 kullanıcısına yanıt
    Sanayi de bir çevrem yok. Hani birini tanırsınız gönül rahatlığıyla aracı bırakırsınız öyle tanıdığım kimse yok. Ama olsa da Garantisi olan bir araci kendim alıp götürüp yaptırmak zoruma gider cebimden para vermek aracla oynatmak. Bilemiyorum 😔

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • werneke W kullanıcısına yanıt
    Sunroof marifetmiş gibi alıyoruz nerden bakarsan bak dezavantaj aslında. Ama ülkemizde sunroofsuz araba balkonsuz ev gibi bakılıyor.

Ben nasıl monte edildiğini bir bulmaya çalışayım servis kılavuzları dan vesaire. Ses her türlü kesilir ama ben müdahale edemeyeceğime göre sizi doğru yönlendirerek çözmeye çalışalım. Yarın PC başına geçtiğimde ilgileneceğim.

Pozitif yorum yapan arkadaşlara da teşekkür ederim.

• think of idea kullanıcısına yanıt
    Umarım benim elimden gelecek bir mudahale ile ses kesilir

Avrupa arabaları zaten sorun olanlar çoğunlukla. Hatta bu sorunlara sebep olanlar da Avrupalı siyasetçiler ve Avrupalı yasa koyucular. Adamların yarattığı sorunlar yüzünden otomotiv sektörü rezil hale geldi ( Mantıksız seviyelere gelen euro emisyon normları özetle ).

Avrupa'da da artık sandığınız gibi bir durum yok üstüne garanti süreleri çok kısa uzatılmış garanti de çoğunlukla yoktur. Uzun randevu verme süreleri, yetkili personel düşüklüğü daha birçok sorunlar var orada da. Kısacası Avrupayı büyütmeyin gözünüzde fazla adamlar kendi oluşturduğu sorunları bildiği için onlarda geçiştiriyorlar artık.

Sorun gelince, normalde sürüş esnasında tıkırtı gelmemesi beklenir. Eğer geliyorsa ve servis çözemiyorsa bunun tek anlamı bu parçanın iyileştirilmiş versiyonu üretilmemiş demektir. Emisyon değerlerini düşürmek için araçların hafifletilmesi de bir yöntem. O yüzden araçlar mümkün olduğu kadar hafifletilmeye çalışıyor. Bunun da götürüsü de araçlar eskisi gibi tok değil, titreşime meyilli. Sunroof, kapı camı gibi parçalar günümüzdeki araçların çoğunda eninde sonunda ses yapmaya başlıyor.

Çözüm derseniz, yeni parça üretilinceye kadar olmayacağına göre ya kabullenmek bu sesi ya da mahkeme.

• tenekekutu kullanıcısına yanıt
    Avrupa'daki garanti sureleri konusunda bir bilgim yok ama çoğu mevzuatı Avrupadan aldığımıza göre en az bizim ülkemizde ki kadar garanti süreleri olduğunu düşünüyorum.

Uzatılmış garanti konusuna gelirsekte ilk garanti kadar kapsamlı bir garanti değil. Zaten garantinin basli başına geçerliliği olması için üretici firmayla bir muhalefet yaşandığında mahkeme kararlarıyla desteklenmesi lazım ki üretici malınin arkasında durabilsin.

An itibariyle dava açmak dışında bir seçeneğim kalmadı. Emsal kararları dahi çıkarttım. Kafamda ki soru işareti dava yıllar sürecek. Davayı kazanacağımı da düşünüyorum. Ancak firma sonucunda arac yok para iadesi yapalim diyecek bilirkişilik araca o anki piyasa değerinden bile düşük ücret bicecek vs.

Ez cümle ses idare edilebilecek bir ses değil. Aracı bu şekilde satadabolirim kimsenin ruhu bile duymaz ancak bu ahlaksızlık ve aynı zamanda skoda gibi malının arkasında durmayan firmalara kıyak olur

• think of idea kullanıcısına yanıt

VW araçlarının grup programları ETKA , Erwin , Elsawin dir.

Etka Vw , Erwin vw, veya Elsawin vw diye aratırsanız mutlaka ilaçlı programları bulursunuz. Bundan sonrası artık el becerinize kalmış. Bu programlar sayesinde en küçük civatasına kadar araçların teknik dökümanlarına , servis işlemlerine vs. vs. ulaşabilirsiniz.

Ben aramaya uğraşamam diyorsanız aliexpress te programlar var. Ordan alırsınız. Programı aldığınızda size link gönderirler ordan indirirsiniz. Satıcıyla konuşursunuz artık aklınızda ki soruları.

Almadan youtube videolarını filanda incelersiniz. Aklınıza yatarsa alırsınız.

Ama ben internetten arama taraftarıyım. Mutlaka vardır. Özellikle Ruslar bu konuda çok iyiler. Rus sitelerine takılın.

Ama benim anlamadığım, özellikle ilk video da bastırdığında bile oluşan sesi nasıl bulamıyorlar?

En sevdiğim hata çeşidi bu . Dokunduğunda oluşan hatayı görebilirsin ama bulamamışlar. İlginç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oky33 -- 23 Mart 2025; 15:44:2 >

• oky33 O kullanıcısına yanıt
    İlk videodaki boşluk sunroof havalandirma konumundan bir tık daha açıkken yapiyor. Ancak arac yürür halde gelen ses camın tavanda oturduğu mekanizma ile cam arasından geliyor. Camın oturduğu platforma ne ile monte edildiyse güneşi görünce çatirti citirti tikirti eksik olmuyor.

Arac hareket etmiyorken cam tavan kapalı konumdayken güneş yediğinde gelen ses
    Omer Ozcanyoutube
    skoda superb 2023 sunroof ses problemi #noise #problem @skoda @SkodaTurkiye @skodacz
    https://www.youtube.com/shorts/0N_9oDFwJvg?si=Obz015do8sZRwcCP

güneş olmayınca tık yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wincheaster -- 23 Mart 2025; 16:47:34 >

• Sunroof tıkırtı yapıyor diye dava açmayı düşünecek kadar hayatı çok mu önemsiyorsunuz hocam

• hardcrss kullanıcısına yanıt
    Sahip olduğum arac parayla satın alınan bir şey. Para benim emeğim hayatımdan çalarak verdigim zamanım. Hakkımı arıyorum. Ses ilk defa gelmiste bende hemen dava diye mubala yapmisim gibi konusuyorsunuz. 5 kez yapılsın diye yetkili servise emanet etmisim bu aracı. Yapamamış en sonunda gelen ses normal demiş.
    Bu kadar ses duymaya razı olsam gider hyundai accent era alırdım Hocam empati yapmanı beklemiyorum

Benim 2021 Skoda Superb Prestige aracımda böyle bir ses yok. Bu ses hiç normal değil. Düzgün bir montaj yapılmamış gibi. Çerçeve çatlaması problemleri var deniyor. Sıcakta fazla kalan araçlarda daha çpk oluyor diye düşünüyorum. Benim aracım 41 binde ve kapalı garajda duruyor fazla da kullanmıyorum. Cam tavanıda çok nadiren kullanırım. Açıkken yüksek süratte giderken cam tavan ve bağlantı noktalarında deformasyon ve çatlaklar olabiliyor diye şikayetler görmüştüm. Servis çözümü zor gelen şikayetleri baştan savıyor malesef. Garantiniz bitmeden başka servise de gösterin bence.

• tornadosi T kullanıcısına yanıt
    Ankarada yasiyorum. Önce aydoganlar yetkili servise toplamda 3 kere gittim. Cam tavan orada degisti diğerlerinde yağlama ayar vs yapıldı. Cam tavan değişimi için arac orada 1 ay kaldı ve 405 km sözde test sürüşü yaptılar. Mahkemelik olduk vs.
    Sonrasında 2 kezde and skodaya götürdüm. Onlar sadece ayar ve yağlama yaptı. En son ayar ve yağlama sonunda bu ses bu kadar gider normal denildi.
    Keşke siz ya da sizin gibi biri ankarada çıksa aracıyla birlikte and skodaya gidip sesin tüm superblerde olmadığını gogusumu gere gere söylesem tüm yol masrafı artı yemek ve kahveside benden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wincheaster -- 24 Mart 2025; 6:4:26 >
    Malesef şu an Anlaraya gelebilmem mümkün değil. Yoksa yardımcı olabilmeyi isterdim. Ama talebinizde ısrarcı olup genel merkeze şikayet edin. Ayrıca sikayetvar.com sitesine de şikayetinizi yazın belki işe yarar.

• tornadosi T kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim 🙏 illaki ankarada ikamet eden skoda superbi olan bir arkadaşımız vardır belki yardımcı olur.
    Yüce autoya buraya koyduğum videoları gönderdim. Sese normal her skoda superbde olan ses dediler. Yalan söylüyorlar Hocam biliyorum uğraşmak istemiyorlar. Linkedlin üzerinden paylaştım 100 begeni 7 yorum oldu gonderim kıllarını bile kipirdatmiyorlar.
    Her şeye rağmen kaybım dahi olsa hukuki sürece başlayacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wincheaster -- 24 Mart 2025; 18:30:14 >
  • Yaşadığınız durum can sıkıcı gecmis olsun. Umarım hakkınızı alırsınız. Fakat şunu demeden de geçemeyeceğim.

Ülkede kimse kolay kolay distribütör garantili telefon almazken distribütör garantili araba alınıyor. Cesaretlisiniz tabiki de başından savıcaklar sizi hatta kullanıcı hatası bile diyebilirler di.

Neyse tekrar geçmiş olsun.

Ekleme yapayım distribütör garantisi resmi garantili demektir normalde fakat bizde ithalatçı durumunda olduğu için çoğu distribütör firması gerekli satış sonrası özeni göstermiyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kikiemre61 -- 24 Mart 2025; 18:49:13 >
  • kikiemre61 kullanıcısına yanıt
    Araç distributor garantisinde değil ki skoda tr garantisinde...yüce oto araçların satış, yedek parça ve servisinden sorumlu, garantiyi veren merci değil...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • YouGotThatRight kullanıcısına yanıt

Anlatmak istediğimi ekleme yaparak söyledim. Biraz eksik kalmış mesajim.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.