Şimdi Ara

Skoda Yeti RESMİ Fiyatları Belli oldu! (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
29.942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün Ankara'da Konya yolundaki Skoda Bayisine Yeti'yi görmeye gittim. Galeride 1.2 TSI düz vites experience donanımı araç vardı. Daha test aracı gelmemiş, bir ay sonra ellerinde olur dediler.

Genel olarak Yeti'yi epey beğendim. Gerçekten alınabilecek, ferah iç mekanı sunan bir araç tasarlanmış. Arka bagaj hacmi de bana gayet yeterli gözüktü.

Qashqai almayı düşünenlerin kesin bakması gereken bir araç. Tiguan'a göre küçük bir araç diyebilirim, sanki Tiguan'a jeep derseniz, Yeti bir nevi jeepçik gibi duruyor; ama biraz abartıyorum tabii

Baktığım aracın 17inch jantları vardı. Dikkat ederseniz aracın tekerleği üstünde inanılmaz bir boşluk var ve süspansiyonlar apaçık gözüküyor. Bu durum bana ilginç geldi doğrusu.

Skoda'nın içinde kullanılan plastiğin epey sert olduğunu söyleyebilirim. Tiguan'daki plastik epey yumuşaktı.

Yeti'de beğendiğim bir özellik de sis farlarının normal farların hemen yanında bulunması oldu, epey hoş bir tasarım doğrusu. Experience donanımında bi-xenon far da varmış.

Yeti gerçekten başarılı bir tasarım, Skoda'yı ve VW firmasını tebrik ediyorum.

Skoda Yeti RESMİ Fiyatları Belli oldu!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teaman1977 -- 19 Mart 2010; 18:29:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: teaman1977
    ....
    Baktığım aracın 17inch jantları vardı. Dikkat ederseniz aracın tekerleği üstünde inanılmaz bir boşluk var ve süspansiyonlar apaçık gözüküyor. Bu durum bana ilginç geldi doğrusu.
    ....
    Skoda'nın içinde kullanılan plastiğin epey sert olduğunu söyleyebilirim. Tiguan'daki plastik epey yumuşaktı.
    .....

plastiğinin sertliğine ve ilginç olarak yorumladığınız boşluğa rağmen epey beğenmişsiniz. bayinin ilgisi ve fiyatlandırması hakkında da bir yorum yapmış olsaydınız tam olacaktı.

bilgiler ve resimler için teşekkürler.
  • Alana beğenene hayırlı olsun ama fiyat fazla, araç gösterişli durmuyor, en azından görüntüsünde albeni yok. fotoğrafları ekleyen arkadaşın eline sağlık.
  • Acıkcası bu aracın 1.2TSI motor ile sunulmasını çok anlamlı bulmadım, octavia ile aralarında ne kadar ağırlık farkı var bilmiyorum ama 1.4 TSI 122hp Octavianın ortalama yakıt tüketimi 6.3 iken, 1.2TSI 105hp Yeti nin ortalama yakıt tüketimi 6.6. E ne anladım ben bu işten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mkelleci -- 20 Mart 2010; 0:54:16 >
  • Dış tasarımını beğenmedim ancak donanımı ve teknik özellikleri çok güzel.
    1.2tsi dsg seçeneğini geç de olsa ülkemizde görmek güzel.Umarım yakın zamanda vw polo'ya da bu motor,şanzıman gelir.
  • Satıcıya 1.2 TSI motorla ilgili soru sormuştum. Kendisi aracı Şile İstanbul'da yapılan tanıtımında kullanmış. Kendi tabiri ile araç sanki 1.8 motor araç gibi performanslı kalkıyormuş ve sürüşü çok rahatmış. Biraz abartı bir yoruma benziyor. Sonuçta adam Skoda satıcısı ve biraz gaz vermeye çalıştı gibime geldi.

Bunun dışında aracın fiyatı üzerinde konuşmadım ve soru sormadım doğrusu. Ben sadece aracı görmeye gitmiştim. İnanın araç güzel gözüküyor, ben beğendim. Tamam araç biraz ticari araç tarzında, ama mutlaka o araçlardan daha konforlu.

Gene de ben SUV tarzı bir araç alırsam Tiguan alırdım. Tiguan'ın tipi çok daha SUV tarzında ve insana boyutları ile daha çok güven veriyor.
  • http://www.otomobil.com.tr/detay.asp?bolum=1420&baslik=Skoda-Yeti-satışa-sunuldu

Ancak Temmuz 2010’da 140 HP’lik 2.0 TDI 4x4 versiyonuna 6 kademeli DSG şanzıman opsiyonu eklenecek. Otomobilin en pahalı versiyonu olan, Experience donanımlı 2.0 TDI CR 170 HP 4x4’ün fiyatı 72.990 TL. Öte yandan, yurtdışında satılan 1.8 TSI 160 HP 4x4 modelin, Türkiye’ye sadece özel siparişle getirildiğini de belirtelim.

Yuce Auto Yönetim Kurulu Üyeleri Emir Berduk Marsan ve Nazmi Akıman’ın da katıldıkları tanıtım toplantısında bir konuşma yapan Skoda Yüce Auto Genel Müdürü Mahmut Kadirbeyoğlu, 2010 yılını Skoda için yeni bir başlangıç olarak değerlendirdiklerini belirtti. Kadirbeyoğlu, bu yıl Skoda olarak toplam 4200 adetlik satış hedeflediklerini ve bu satışın Skoda’nın Türkiye’deki pazar payını yüzde 1,2’ye çıkaracağını (350.000 adetlik pazar tahminine göre) öngördüklerini söyledi. 2011 yılı pazar paylarını yüzde 1,5 olarak açıklayan Mahmut Kadirbeyoğlu, 2010 yılında toplam Skoda Yeti satış hedeflerini ise 700 adet olarak açıkladı.

• quote:

Orijinalden alıntı: teaman1977
    .....

Gene de ben SUV tarzı bir araç alırsam Tiguan alırdım. Tiguan'ın tipi çok daha SUV tarzında ve insana boyutları ile daha çok güven veriyor.

yine teşekkürler de demirelin dediği gibi 60-70 bin aralığındaotomatik tiguan (1.4 veya 1.2 tsi) vardı da almadık mı?
  • 1.2 motorların Türkiye'deki vergi sistemine göre avantajlı olmasına rağmen, bu avantajı fiyata yansıtamadığını düşünüyorum.

Yoksa güzel araba
  • quote:

Orijinalden alıntı: cfiliz

1.2 motorların Türkiye'deki vergi sistemine göre avantajlı olmasına rağmen, bu avantajı fiyata yansıtamadığını düşünüyorum.

Yoksa güzel araba

ötv oranı 1.600 cm³ e kadar % 37 olduğundan; maalesef bir vergi avantajı bulunmamakta.
    mtv ise 1.400 cm³ e göre yıllık 240 lira (0 araçlar için) farkediyor.
  • Aracı inceleme fırsatım oldu.İç dizaynı fena değil,ferah gibiydi.Yer yer sert plastik kullanımı var ama genel olarak işçilikle birlikte iyi diyebilirim.Ancak bagajı çok küçük sadece 322lt.Nasıl bu kadar küçük bir bagaj tasarlamışlar anlayamadım b segmenti fabiada bile 300lt.Çoğu c segmenti hb arabada 350lt-400lt bagaj hacmi varken buna şaşırdım.Neyse experience donanımı çok dolu,adaptif bi-xenon'un bu versiyonda standart sunulması güzel bir detay.Fiyatı fena değil,1.2tsi dsg seçeneği çok iyi olmuş,performansının çok kötü olacağını düşünmüyorum.Bu tarz araçlarda otomatik,ulaşılabilir fiyatlı bir seçenek pek yoku yeti o boşluğu doldurmaya aday gibi duruyor.Ancak 1.6 dizeli olmaması ve 1.2tsi olması da lpg taktırmak isteyenler için kötü ama yakıtı çok fazla değil normal bir araba gibi değerleri var kağıt üstünde.Dış tasarım konusunu sona sakladım,ne yazık ki beğenemedim.Önden bakınca iyi gibi ama yandan arkadan çok sıradan ve hafif ticari araç havası var.Ticari araca büyük lastikler takılmış,yükseltilmiş,azıcık kaslandırılmışı gibi.Basit,aceleyle tasarlanmış sanki.Pek suv havası yok bence.Skodadan daha iyi bir tasarım beklerdim doğrusu octavia,superb tasarımları çok güzelken fabia,roomster,yeti öyle değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: omurkadir

Aracı inceleme fırsatım oldu.İç dizaynı fena değil,ferah gibiydi.Yer yer sert plastik kullanımı var ama genel olarak işçilikle birlikte iyi diyebilirim.Ancak bagajı çok küçük sadece 322lt.Nasıl bu kadar küçük bir bagaj tasarlamışlar anlayamadım b segmenti fabiada bile 300lt.Çoğu c segmenti hb arabada 350lt-400lt bagaj hacmi varken buna şaşırdım.Neyse experience donanımı çok dolu,adaptif bi-xenon'un bu versiyonda standart sunulması güzel bir detay.Fiyatı fena değil,1.2tsi dsg seçeneği çok iyi olmuş,performansının çok kötü olacağını düşünmüyorum.Bu tarz araçlarda otomatik,ulaşılabilir fiyatlı bir seçenek pek yoku yeti o boşluğu doldurmaya aday gibi duruyor.Ancak 1.6 dizeli olmaması ve 1.2tsi olması da lpg taktırmak isteyenler için kötü ama yakıtı çok fazla değil normal bir araba gibi değerleri var kağıt üstünde.Dış tasarım konusunu sona sakladım,ne yazık ki beğenemedim.Önden bakınca iyi gibi ama yandan arkadan çok sıradan ve hafif ticari araç havası var.Ticari araca büyük lastikler takılmış,yükseltilmiş,azıcık kaslandırılmışı gibi.Basit,aceleyle tasarlanmış sanki.Pek suv havası yok bence.Skodadan daha iyi bir tasarım beklerdim doğrusu octavia,superb tasarımları çok güzelken fabia,roomster,yeti öyle değil.

Bagajı 416 L diye biliyorum. Ben incelediğimde de küçük gelmişti ama 400 L'nin altında değil. Ben en üst donanımda bile işçiliği ve malzeme kalitesini beğenmedim. En azından yeni Octavia kalitesinde bir iç mekan beklerdim Skoda'dan .

• quote:

Orijinalden alıntı: vincentvega

Bagajı 416 L diye biliyorum. Ben incelediğimde de küçük gelmişti ama 400 L'nin altında değil. Ben en üst donanımda bile işçiliği ve malzeme kalitesini beğenmedim. En azından yeni Octavia kalitesinde bir iç mekan beklerdim Skoda'dan .

Kendi sitesinde teknik özelliklerde 322dm3 yazıyor.Fabia'nınki 300dm3,roomster 430dm3,octavia 560dm3
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: vincentvega

Kendi sitesinde teknik özelliklerde 322dm3 yazıyor.Fabia'nınki 300dm3,roomster 430dm3,octavia 560dm3

bagaj hacmi hakkında, uluslararası ingilizce sitede yazanlar ile türkiye sitesinde arasında çelişkili bilgiler mevcut:

http://new.skoda-auto.com/com/model/yeti/facts/Pages/facts.aspx

Luggage room min./max. (l): 405/510*

Luggage room with rear seat backrests down/out (l): 1580/1760

*) Depending on the backrest and adjustable rear seat positions.

http://www.yeti.com.tr/ozellikler.asp

Bagaj hacmi azami/asgari (l): : 310/415*
    Arka koltuklar katlandığında/çıkarıldığında bagaj bölmesi hacmi (l) : 1485/1665

*) Koltuk sırtlığına ve ayarlanabilir arka koltuk konumlarına bağlı.

• 322 çok az gelmişti bana bir gariplik var diye düşünüyordum.Arka koltuk öne arkaya mı hareket ediyor?Öyle ise 415lt konumunda iken diz mesafesi nasıl bakmak lazım.Uzun yolculuklarda hem geniş bagaj,hem de iyi-en azından normal diz mesafesi lazım.Bunu sağlayabiliyorsa ne ala.
  • quote:

322 çok az gelmişti bana bir gariplik var diye düşünüyordum.Arka koltuk öne arkaya mı hareket ediyor?Öyle ise 415lt konumunda iken diz mesafesi nasıl bakmak lazım.Uzun yolculuklarda hem geniş bagaj,hem de iyi-en azından normal diz mesafesi lazım.Bunu sağlayabiliyorsa ne ala.

uluslararası site

min/max : 405/510 lt

diyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: higtr

quote:

Orijinalden alıntı: cfiliz

1.2 motorların Türkiye'deki vergi sistemine göre avantajlı olmasına rağmen, bu avantajı fiyata yansıtamadığını düşünüyorum.

Yoksa güzel araba

ötv oranı 1.600 cm³ e kadar % 37 olduğundan; maalesef bir vergi avantajı bulunmamakta.
    mtv ise 1.400 cm³ e göre yıllık 240 lira (0 araçlar için) farkediyor.

Pardon, karıştırmışım

• yakın zamanda bir SUV almayı düşünüyorum (qashqai-duster-yeti vb.) ve bugün bir gazetede ilanını görerek aracı canlı yerinde görmeye bayii'e gittim.Ancak aracı ilk gördüğümde bir fiat-doblo v.b. cinslere benzeyen bir araçla karşılaşıyorsunuz.Hoşuma gitmeyen yanları ; ön motor kaputu kısa ve alçak olmuş, bagaj arkası düz iniyor,tekerlekler ile davlumbaz araları bayağı boşluk, sanki aracı yüksek gözükmesi için böyle yapılmış gibi geldi bana.Kısaca bu bir SUV değil ticari araç olur gibi biraz.Yani aşk başlamadan Yet(t)i.
  • maddi gücüm ölçüsünde hayalimdeki arabalardan birisi olan "subaru forester" in UZUN./GENİŞ. / YÜK. (mm)= 4.560/1.780/1.700 yetinin ise 4223/1793/1691 dir. yani değerler epey yakın sadece uzunluğu yetiden 30 cm fazla.

ölçüleri bu kadar yakınken ve forester epey alımlı gözükürken, yeti de tam tersine ifade edildiği kadar tipsiz mi? acaba 30 cmlik fark mı etkiliyor aracın görünüşünü?

"and oto" 1 km yakın olmasına rağmen üşendiğimden gidip şu aracı görmedim.tez zamanda alıcı gözle bir bakayım forester ın tipinden ne kadar uzak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi higtr -- 13 Nisan 2010; 0:50:41 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.