Düzgün formda deadlift yapmak skolyozu olumlu veya olumsuz nasil etkiler < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Skolyoz
-
-
daha kötüleştirebilir. Düzenli fizik tedavi egzersizleri şart bunun dışında çok ağır ağırlıklarla idman yapmamak lazım.
-
Hocam yaş 19 bu saatten sonra düzeltmenin imkani var mi ameliyatsiz şekilde. Şu saate kadar sorun olmuyordu ama işim geregi ağır kaldirmak zorundayim artik agriyor sirtim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Düzeltmek imkansıza yakın. Akciğer hacminin bir bölümünden vazgeçmek şartıyla korse denenebilir. İlerlemeyi azaltabiliyor.
-
Skolyozun kaç derece hocam
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
hocam tamamen düzeltmek imkansız ama fizik tedaviyle ilerleyişi durdurulabiliyor ya da geriletebiliyorlar diye biliyorum.
-
Anladim hocam cok teşekkür ederim
Say 1200
Akcigerden neden vazgeciyoz hocam. Ablam kullanmisti 1 sene cok zor yaw
Tüm vücudunu sıkıyor korse. O sırada ciğerlerini rahatça şişiremiyorsun. Skolyoz eğriliğin göğüs kısmında olursa ve açısı artarsa da omurgan akciğerini baskılıyor. Yine nefes darlığı yaşıyorsun.
-
yamuk durmayı, estetik görüntüyü falan geçtim ağrısı fenadır. Allah belasını versin bunun
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hicbiseyapmiyorum -- 15 Temmuz 2024; 20:7:21 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
işim gereği diye yazmışsın ama, ağırlık kaldırman hastalığını ilerletir. ve ileride düzeltmek için çok daha fazla çaba gerekir. işini değiştirmen bence çok daha akıllıca. bedenen yorucu olmayan bir iş tercih etmelisin.
iş yerine özürlü memur olarak bir arkadaşımız atandı 1 sendir çalışıyor. ileri skolyoz mevcuz ve ameliyetlı. ameliyat ile bile tam manası ile normalleşememiş ama bu haline şükrediyor, öncesi baya kötü durumda imiş.
arkadaş eline 1 tane ekmek bile almıyor eve giderken. doktoru platin çivilere yük asla bindirme demiş.
demem o ki durumunuzu bilip, kendinizi incitmeden devam etseniz daha konforlu olur sizin için.
ayrıca hafif skolyoz eşimde de var. evimize taşınırken asarsör çalışmıyordu yeni bina idi. ekmek kasalarına mutfak eşyalarını biz taşıdık, hem kırılmasın diye hemde paketlemeye uğraşmıyalım diye. sade +1 kat çıktık zeminden. sonuç 1-2 sene sonra kaburga kemiklerinde torsiy(burulma ve hafif dönme) başladı. bir süre fizik tedavi yaptı ama şuan boşladı pek yapmıyor. artık en ufak şeyde bile sırtı ağrıyor.
-
Core kaslarını başta farklı egzersizlerle güçlendir side plank, bird dog gibi. Sonrasında bu bahsettiğine geçersen faydalı olabilir ama bir anda yapman o kaslae güçsüz olduğundan omurgaya yük bindirir. Bende fıtık da var skolyoz da var skolyoz 15 derece civari tek sorunum sağ omzum biraz aşağıda kalıyor ilk bakışta anlaşılmıyor ama çıplakken kızlar söylüyordu aa senin sağ omzun aşağısa sanki gibisinden nasıl düzelteceğim bilmiyorum ama deniyorum bir şeyler ki fıtık çok daha fazla canımı sıkıyor skolyozun ilerleme eğer genetik değilse kas güçlendirince duruyor genelde ama fıtık allah belasını versin. Allahtan sağlıklı bir omurga dilerdim başka bir şey değil o da olmadı çilekeş acınası bir hayat yaşıyorum yaşıtlarım basket oynarken yok bele yük biner vs diye koşmayı bıraktım dedeler benden daha atletik. Schroth egzersizleri hakkında olumlu dönütler var da 19dan sonra ne kadar etkiler bilmiyorum ayrıca.skolyoz.bel ağrılarıyla 1200 yapmak büyük başarı eğer bel sorunlarım olmasa 1 veya 2 sıfır atabilirdim belki de hayatımı kararttı.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Hocam iş degistirmek imkanisiz aile işini yapiyorum. Ne yapacam bilmiyom 2 gun sonra doktora gidecem fizik tedavi iyi eder inş
sınav esnasında deadlift yapmayı düşünüyorsanız kitapçığınız elinizden alınabilir
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Naber afro cocuk
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X