Şimdi Ara

Hafif Skolyoz olmuşum.(skolyoz değilmiş ''Kifoz''muş)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
8.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Doktor şu kadar derece skolyozun yok dedi ancak hafif skolyozun var dedi.Sırtımda inanılmaz bir ağrı var.
    17 yaşındayım.

Emar çekildim.5 haziranda bi film çekimim daha var.Ona göre doktor kesin sonucu söyleyecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speedman -- 16 Haziran 2008; 17:07:11 >

• geçmiş olsun... acil şifalar...
  • Bu skolyoz hakkında bilgisi olan varmı? Nedir, neden olur, tadavisi nasıldır? tekrar edermi vs.
  • Skolyoz

Skolyoz, omurganın göğüs (thoracic) veya bel (lumbar) bölgelerinde görülebilen, yana doğru eğriliğidir. Tek başına olabileceği gibi, kifoz (arkadan öne doğru anormal bir eğrilik) ile beraber de görülebilir (Kifoskolyoz).[1]

Türkiye'de 2,5 milyon skolyoz hastası mevcuttur.Skolyoz hastaları üzerine Türkiye’de yapılmış özel araştırma olmasa da ortopedi uzmanlarının birleştikleri nokta, hastalığın kız çocuklarında çok daha sık görüldüğü. Fakat bunun sebebi henüz bilinmiyor. Özellikle 20 dereceyi geçen skolyozlar kızlarda erkeklere oranla 8 kat fazla görülüyor.

Skolyoz çok çeşitli nedenlerle ortaya çıkabimaktedir. Mesela spastik çocuklarda ya da çocukluk çağında felç geçirenlerde görülmektedir. Ancak sıklıkla kaşılaşılan skolyozlar, daha çok 10’lu yaşlarda ortaya çıkan ve nedeni tam olarak halen bilinmeyen (idiyopatik) grupta görülen skolyozlar ile anne karnındaki etmenler nedeniyle ortaya çıkan ve doğuştan itibaren bulgu veren doğumsal (konjenital) skolyozlardır. Birincinin nedenini tam olarak bilinmemektedir. Konjenital skolyoza ise gebelik sırasında geçirilen enfeksiyonlar, şeker hastalığı, bazı vitamin eksikliklerinin neden olduğu düşünülmektedir.[3]

Doğuştan olabilir (konjenital). Bu durum genellikle omurgadaki bir kusura veya birbirine kaynamış kaburgalara bağlıdır.
    Polio (çocuk felci), beyin felci veya kas distrofisi (erimesi) gibi durumlara bağlı olarak kasların felci sonucunda oluşabilir.
    İdiyopatik (nedeni bilinmeyen) olabilir. Daha önce düzgün olan bir omurgada, bilinmeyen bir nedenle ortaya çıkabilir.

• KARDEŞ GEÇMİŞ OLSUN..UMARIM TEDAVİN BAŞARILI OLUR..
  • Bugün kayıt yaptırmak için hastaneye gittim.O arada doktorada rastladım.hemen tanıdı beni.Sırtımdaki çantayı görünce beni azarladı.Bi daha çanta taşımayacaksın dedi..Sağlıgın için okula 1 defter 1 kalemle git dedi.

yoksa günden güne eğim açısı artar buda sırt ağrılarını arttırır dedi.

Yüzmeye gidiyorum.Ameliyat olmayı düşünüyorum.Ciddi ciddi.inanılmaz ağrılarım var
  • Skolyoz İnsanların %93 ünde görülen bir rahatsızlık tabi derecesi önemli.Belli bir dereceyi aşınca ameliyat gerekli olabiliyor.Allah şifa versin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oblomòv -- 3 Haziran 2008; 23:32:33 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Skolyoz Olduğumu Öğrendim
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Skolyoz veya kifoz derecesi %40 a kadar fizik tedavi ve korseyle tedavi edilebiliyor. %40 dan fazlaysa büyük ihtimalle drunuz cerrahi müdahale diyecektir...

geçmiş olsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mori -- 3 Haziran 2008; 23:16:31 >
  • benim ablamda vardı skolyoz keşfettikten tam 1 hafta sonra ameliyata girdi

yaş ilerledikçe daha da ağrın olur dediler, eğimi artar dediler, hamileliğin çok zor geçer dediler filan filan...

oda gözünü kararttı girdi ameliyata.

10 gün hastanede kaldı. ondan sonra 2 3 ay korse kullandı. (baya rahatsız bir korse)

şu anda benimle depişebiliyor

sadece tam olarak mekik çekemiyor ve halter kaldırması yasak (zaten kaldırmasında)

3 yıl sonra çıkıcak sırtındaki platinler

varsa soruların seve seve yardımcı olurum

bu arada ameliyattan sonra boyu 4 5 parmak kadar uzadı

• Bugün tekrar olagan kontrole gittim.Bu sefer farklı bi doktor geldi.Kifoz dedi.
    Sonradan kendi düzelir falan dedi.Moral tek kelimeyse daha doğrusu tek rakamla 0

Hafif Skolyoz olmuşum.(skolyoz değilmiş ''Kifoz''muş)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speedman -- 16 Haziran 2008; 17:09:14 >
  • [Deleted by Admins]
  • gecmis olsun
  • gecmıs olsun
    quote:

Orjinalden alıntı: AtillaHuN

benim ablamda vardı skolyoz keşfettikten tam 1 hafta sonra ameliyata girdi

yaş ilerledikçe daha da ağrın olur dediler, eğimi artar dediler, hamileliğin çok zor geçer dediler filan filan...

oda gözünü kararttı girdi ameliyata.

10 gün hastanede kaldı. ondan sonra 2 3 ay korse kullandı. (baya rahatsız bir korse)

şu anda benimle depişebiliyor

sadece tam olarak mekik çekemiyor ve halter kaldırması yasak (zaten kaldırmasında)

3 yıl sonra çıkıcak sırtındaki platinler

varsa soruların seve seve yardımcı olurum

bu arada ameliyattan sonra boyu 4 5 parmak kadar uzadı

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.