binbaşı ve yüzbaşı ilginize tşkkr.belli bir seviyeye gelmiştim zaten ama acemilik gerçekten zor :( şuan tek çanağım var ve hotbird 13 E eden sinyal alabiliyorum fakat 'cannot set tunerstatüs' hatası veriyor ve herhangi bir kanalı izlemek istediğimde sinyal kesiliyor ve henüz hiçbir şekilde görüntü alamadım DVBvieber i açtığım an sinyal kesiliyor ???şimdiden teşekkürler.
s_line_x
progdvb power instal ı kur ve onunla izle. kurulumuda kolay zaten.
ya da altdvb powerinstall. ama ss2 yüklerken de hata yapmış olabilirsin. bunlar işe yaramazsa tekrar yükle kartı ve progdvb yi setup4 mü ne onu kur oradan uyduyu ayarla. bu da sorunu çözebilir.
dvbwieverı açtığında sinyal kesiliyorsa dvbwieverda diseq ayarları yapılmamıştır. seçili olan bir kanalı açmaya çalışıyordur ve diseq ayaraları yapılmadığı için uydudan sinyal alamıyordur. sen benim dediğim gibi progdvb power instali yada arkadaşın dediği gibi altdvb power instali kur. bunları kurarken zaten sana diseq ayarlarınıda yaptıracak. kurulumu kolay bunların. kur ve çalıştır.
"cannot set tuner status" bir hata mesajı değil uyarıdır,
kartınızın tuneri belli bir frekansa kilitlenmezse bu uyarı yazısı her defasında çıkacaktır. power installer vs tembel ve ahmak işidir ve bunlarda her türlü hata çıkma olasılığı mevcuttur, en iyisi yeni baştan gerekli dosyaları ve yazılımları kendinizin kurmasıdır, power installerde arkadaşlar sağ olsun ne bulmuşlarsa yüklemişler bu da hem bilgisayarın CPU'suna ekstra yük getiriyor hemde plugin çatısması yüzünden izleyebileceğiniz kanalları dahi izleyememe durumu ile karşı karşıya kalabilirsiniz.
slm arkadaşlar açıklama gereği duyuyorum ;p4 2.8 512 ram 128 5200 geforce konfigürasyon. sky star 2 tv kartı ------------fakat çanak anten digitürk e ait çanak anten (sanırım sorunu burda yaşıyorum )ve şimdilik tek çanak var,progDVB yi kurdum plugları ve kanal menüsünü buldum (çanak Hotbird 13 E yi görüyor -sinyal alıyor ) ama hala hiç bir kanal görüntüsü yok ?? şimdi ne dersiniz?? şimdiden teşekkürler
gerekli her şeyi yükledikten sonra bizim kurduğumuz progdvb de power installden pek farklı olmuyor zaten. ayrıca sistemi filanda yorduğu yok. ss2 sistemi aynı anda birden fazla softcam devredeyse yorar. yoksa çok rahat çalışıyor. birileri ne güzel hazırlayıp kurmuş. niye bir saat tekrar bunları kurmaya çalışayımki. kullanmasını biliyorsanız sorun yok.