Şimdi Ara

Skylake bellek hızı desteği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

ileriye yönelik uygun bütçeli skylake sistem topluyordum. 3000mhz lık ramler ile i3 kullanmayı düşündüm sonradan yükseltilirim diye düşünerek. Intel'in sitesine baktığımda i3 6100 de bellek hızı DDR4-1866/2133, DDR3L-1333/1600 @ 1.35V yazıyordu. Merak edip i7 6700 e baktım onda da aynı. Bu bellek hızları tam olarak nedir, 3000 lik belleği anakartımız desteklese de işlemci desteklemiyor mu ?

http://ark.intel.com/tr/products/88195/Intel-Core-i7-6700K-Processor-8M-Cache-up-to-4_20-GHz

yanlış anladığım bir yer mi var ?

• Rami ilk taktıgınızda genelde stock hızda 1333mhz de çalışıyor xmp ram profilini aktif ettiginizde genelde 3000mhz ye kadar çıkabiliyor bu deger.Taktıgınız ram ve anakartınız belirliyor birazda bu konuyu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • black modern kullanıcısına yanıt
    i3 i7 gibi modeller arası fark etmez di mi hocam bu konuda sonuçta aynı mimari, aynı anakart.
  • Bellek hızları işlemcinin fsb sine göre eşit çalışır işlemcinizin fsb sine göre bellek alın zaten fsb yüksekse sorun olmaz rem mhz si yüksekse biostan rem mhz sini manuel yükseltirsiniz.

Tabiki bu arada Anakartınızda çok önemli sitesinden baktınız mı anakartınıza kaç mhz ye kadar bellek hızı destekliyor hangi belleklerle uyumluk sağlıyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6Clas kullanıcısına yanıt
    Anakart 3400mhz ya kadar destekliyor, 3000 lik ddr4 ram kullanmayı düşünüyorum ama 6. nesilde bile işlemcilerde o değerler yok. Onun için kafam karıştı. Biostan açınca işlemci fsb si desteklemese bile 3000'i verimli kullanamaz mıyım ? ddr4'de standart hız nedir sizce kaç mhz'lik ram kullanmak lazım.
  • Henüz ddr4 de geçmediğim araştırmadığım içi bu konuda net bir fikrim yok.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • roser137 R kullanıcısına yanıt
    XMP yani extreme memory profile. Eğer anakartın modelinde 3400*OC gibi ifadeler varsa o anakartta bu teknoloji var demektir. Rami taktıktan sonra xmp aktif edersen anakartın desteklediği ölçüde ramin hızından faydalanabilirsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MSI anakart ram desteği
    14 yıl önce açıldı
    Anakartım Max Ram Desteği
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.