Bir adet next receiver vardı 1 adette skystar 2 kart aldım. Uydunun kablosunu nexte taktığımda 2 adet uydu olduğunu görüyorum biri turksat turk kanalları diğeride hotbird(galiba) uydular arasında seçim yapabildiğim için bu kanıya vardım:) Next te yabancı yayınları izleyebiliyorum ama sky starda sadece turk kanallarının olduğu uyduyu izliyorum yabancıların hiçbiri yok acaba bu sorunu nasıl çözebilirim şimdiden tşkler.
Yanlış anlamadımda,
iki tane antenin çift çıkışlı LNB ve bir next receiverın bir de skystar2 kartın var yada LNBlerin tekli oradan çıkarıp diğerine takıyorsun.
kullandığın yazılımı bilemiyorum progdvb kullanıyorsan, ana menüden setting, diseqc ayarlarına girip diseqc 1.0 ve 2.0 seç ve ikinci uyduya hotbird'ü ekle ve kanal taraması yaptır, eğer yüm bunları zaten yaptım diyorsan problem diseqc den kaynaklanıyordur.
pc kartları receiverlara göre daha hassas cihazlardır ve daha kaliteli ekipmanlarla çalıştırılmaları gerekir, aynı sorunu ben de yaşadım diseqc anahtarını değiştirip yerine kaliteli bir ürün alırsan problem kalmayacaktır. spaun, philips, elcon veya hipon diseq problemini kesinlikle çözecektir.
teşekkürler. o zaman kesinlikle diseq almam gerekecek. inşallah çok pahalı değildir
saydığım markaların ikilisini 10 dolar dan alırsın. 4 lüsü de 15 dolar civarında
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme