Şimdi Ara

SkyStar 2 vs Skystar HD2 vs Skystar 3

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
5.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu 3 karttan hangisini önerirsiniz, bu üç kartta da linux desteği varmı.

DVB-S2 yayınlar sadece Skystar HD2 modelindemi izlenir.

1 haftadır forum forum araştırıyorum işin içinden çıkamadım. Yardımcı olursanız sevinirim..

Saygılar...

• HD nin fiyatı nedir?
  • Bende SS3 USB ve SS-HD2 modelleri var, kesin olan şey DVB-s2 yayınlar sadece HD2 modelinden izlenebilir ama şifresiz DVB-S2 bulabilirsen, ama kart paylaşımı falan yapılırsa S2 yayın alınabilir tabi.

Fakat görüntü kalitesi olarak HD2 daha üstün, büyük ekran LCD tv de kullanacaksanız SS-HD2 normal SD yayınlarda bile daha iyi görüntü kalitesi veriyor 42" LCD de. Yani pc yi HDMI çıkışlı bir HD uydu aıcı gibi kullanabiliyorsunuz

Bendeki Hd olmayan kart yani SS3 USB ise daha çok laptop ve PC monitorundan izleme için uygun sayılır, Kart sorunsuz çalışıyor fakat büyük 42" LCD de kullanım için normal uydu alıcı kalitesine ulaşamıyor.

Linux desteği için kartların speclerine ve web sitelerine bakmanız iyi olur

selamlar

quote:

Orjinalden alıntı: ShaDoW_17

Arkadaşlar bu 3 karttan hangisini önerirsiniz, bu üç kartta da linux desteği varmı.

DVB-S2 yayınlar sadece Skystar HD2 modelindemi izlenir.

1 haftadır forum forum araştırıyorum işin içinden çıkamadım. Yardımcı olursanız sevinirim..

Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 12 Ocak 2009; 11:01:39 >

• Skystar 2 nin fiyatı 140 YTL civarında..

http://www.hepsiburada.com/technisat-skystar2-2.8-dijital-tv-karti/productDetails.aspx?categoryid=54&productid=bd850054

Skystar HD 2 nin fiyatı ise 270 civarı...

http://www.hepsiburada.com/technisat-skystar-hd2-dijital-tv-karti-/productDetails.aspx?categoryid=54&productid=bd850355

Ben asılnda dreambox düşünüyordum

Fakat Pc de izleyeceğim tv yi. O yüzden kararsızım 270 liraya ya Skystar HD 2 alacağım. Yada 190 liraya dreambox.

Çok kararsısızım siz ne önerirsiniz

• HD2 için 270 tl bence fazla. 190 ytl ye almıştım dolar düşükken, kullanım yeri ve amacına göre uyarsa onun yerine Crea vs HD uydu alıcı bile bulunabilir, veya paylaşım vs ile sadece SD izlenecekse dreambox olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 12 Ocak 2009; 16:13:11 >
  • Peki özellikleri düşünülünce hangisi ağır basar ?
  • Dreambox'i Pc'de izlemen mumkun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Skystar 2 Windows 10 Kurulum
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Evet dreamboxu pc den izlemek mümkünmüş fakat. 200 liralık Dreamboxun yapabileceklerini, 240 liralık SS HD2 de yapabiliyorsa HD Özelliğinden dolayı SS tercih etmek isterim.

İşte bu aradaki farkı o kadar araştırmama rağmen bulamadım. Hala ikisi arasında gidip geliyorum...

Hem HD yayında alabilirm. (Şu an pek kanal olmasa bile ilerisi için olacağına inanıyorum.)

Saygılar...
  • Bende HTPC (Home Theather PC) olarak kullandığım sistemde Skystar HD2 modeli var. Abimde de normal dreambox. Arada kabaca 70.- TL'lik bir fark gibi. İkisini de kullanmış biri olarak izlenimlerimi aktarmak isterim.

Öncelikle kart-paylaşımı servislerinin kullanılıp kullanılmayacağına karar vermek lazım. Eğer böyle bir niyetiniz yoksa, zaten dreambox da normal uydu alıcısından farksız çalışır. Bu durumda Crea gibi sadece şifresiz HD yayınları alabilirsiniz - ama düzgün içerikli bu tür pek kanal yok.

Skystar HD2, eğer hali hazırda bu amaçla kullanabileceğiniz bir bilgisayarınız varsa, anlamlı. Yoksa sadece bunu kullanmak için ayrı bilgisayar alınmaz.

Genel olarak birbirine kıyasla artıları ve eskilerini şu şekilde özetleyebilirim:

Skystar HD2

ARTILAR
    Çok yüksek olmayan fiyata full HD görüntü, kart paylaşımı da kullanıldığında çok başarılı görüntüler (forum kuralları açısından fazla detayına girmeyeyim).
    SD kanallarda bilgisayar tarafından yapılan upscaling (codec'e bağlı olarak iyi sonuçlar verebiliyor).
    Uygun ekran kartı ile HDMI bağlantı olanağı
    "Kaydet-seyret" imkanı

EKSİLER
    Uzaktan kumanda da kullanılabilmesine rağmen, normal uydu alıcı kumandası kadar kolay / etkin olmayan yönetim
    Kart paylaşımı kullanılması durumunda, biraz teferruatlı VMWARE üzerine Linux ve server yazılımı kurulumu
    TV izleme yazılımı ve VWMARE üzerinde Linux'un aynı anda çalışması için en az çift çekirdekli işlemci gerekliliği

Dreambox

ARTILAR
    Uğraştırmayan "tak-izle" kurulum
    Düşük enerji tüketimi

EKSİLER
    HD görüntü alabilmek için 1000TL civarında bir modeli gerekli.
    Standart modelinin HDMI çıkışı olmaması

Sorularınız varsa, yardımcı olmaya çalışırım..

Selamlar!

• skystar 3 alırdım yerinde olsam
  • Arkadaşım istersen daha kutusundan açılmamış Skystar HD2'yi 200'e bırakabilirim peşin. Almanyadan getirdim, orginal. PM'ni bekliyorum ilgilenirsen. SS3 kartım vardı, artık HD yayın dönemi başlayacak o yüzden kartlar pahalanmadan geçeyim dedim. 2 Tane aldım, 1ini arkadaş alacaktı vazgeçti maddi durumu yetersiz olduğu için, elimde kaldı.
  • @ cfiliz - Skystar hd2 için minimum hangi özellikler olmalı?

Intel Pentium D 2.8 ( Çift Çekirdek )
    1GB Kingston 667 MHz Ram
    Sapphire 512MB Ram x1550 Ekran Kartı'm var.
  • quote:

Orjinalden alıntı: HULKBABA

@ cfiliz - Skystar hd2 için minimum hangi özellikler olmalı?

Intel Pentium D 2.8 ( Çift Çekirdek )
    1GB Kingston 667 MHz Ram
    Sapphire 512MB Ram x1550 Ekran Kartı'm var.

skystar hd2 için bu sistemin zorlanır en az çift çekirdek ve ekran kartın 8600 gt ve yukarısı uygun
  • tam olarak "şu işlemci" demek zor - sonuçta sadece skystar'ın yazılımı çalışmıyor. Bir yandan da sanal makine üzerinde linux çalışacağı için "virtualization" destekli bir işlemci işleri çok kolaylaştıracaktır. Sonuçta burada sadece güç değil, paralel işlem yapma özelliği de öne çıkıyor..

Ekran kartı olarak da donanımsal hd destekli bir kart işlemciye binen yükü rahatlatıyor. Ekran kartınızın bunu destekleyip desteklemediğinden emin değilim. Artık yeni nesil giriş seviyesi ekran kartlarının çoğu destekleyecektir.

Nihai olarak -politik bir cevap olacak ama- çalışıp çalışmayacağını yükleyip denemeden tam olarak bilemeyiz diye düşünüyorum.

Bendeki donanıma bakarsak;
    AMD X2 4850e
    Ati 2600XT

Sorunsuz izleyebiliyorum..

• cfiliz,

Gerçekten çok büyük bi şans oldu benim için bu çünkü iki ürünüde (SSHD2-Dreambox) deneme imkanına sahip olan bir kullanıcının görüşleri çok önemli. Çok teşekkür ediyorum.

Peki Dreambox için düşün enerji tüketimi demişsiniz.

Skystar HD2 kasa içerisinde tahminen onun tükettiği gücü tüketmezmi?

Bu arada kart paylaşımı olayı skystarda da oluyorsa. F/P yönünden anlattıklarınıza göre 240 YTL lik SKSTAR HD2 düz dreamboxun önüne geçiyor. (1000YTL lik HD modeliyle kıyaslamıyorum)

Bana sankı Skystar biraz daha yakın gibi geliyor ama.

Sizin kişisel görüşünüz nedir acaba?

Saygılar...

• quote:

cfiliz,

Gerçekten çok büyük bi şans oldu benim için bu çünkü iki ürünüde (SSHD2-Dreambox) deneme imkanına sahip olan bir kullanıcının görüşleri çok önemli. Çok teşekkür ediyorum.

Peki Dreambox için düşün enerji tüketimi demişsiniz.

Skystar HD2 kasa içerisinde tahminen onun tükettiği gücü tüketmezmi?

hmm.. kart o mertebede enerji tüketse bile, bilgisayarda işlemci, harddisk, ekran kartı gibi bileşenler de çalışacak. Çok önemli gibi gelmese de, uzun vadede elektrik faturasına yansıması olacaktır. Ama aldığın servis ile kıyasladığında çok önemli sayılmayabilir.

Bu arada, şahsi fikrim, Skystar HD2'li bir sistem kuracaksan, bileşenlerinin sessiz olmasıdır. Çünkü kimse film veya maç izlerken yandan bir elektrik süpürgesi sesi gelmesini istemez

quote:

Bu arada kart paylaşımı olayı skystarda da oluyorsa.

Evet oluyor, HD kanalları da içerecek şekilde kart paylaşımının bende sorunsuz çalıştığını için açıkça söyleyebilirim Forum kuralları gereği, daha fazlasını da söylemeyeyim

quote:

F/P yönünden anlattıklarınıza göre 240 YTL lik SKSTAR HD2 düz dreamboxun önüne geçiyor. (1000YTL lik HD modeliyle kıyaslamıyorum)

Bana sankı Skystar biraz daha yakın gibi geliyor ama.

Sizin kişisel görüşünüz nedir acaba?

Saygılar...

Şahsi fikrim, Skystar HD2 haricinde mevcut bileşenleriniz yeterli güçte ise, dreambox yerine Skystar HD2 almak daha mantıklı olacağıdır HD görüntüyü izledikten sonra diğer kanallar çamur gibi gelecek LCD'lerin hakkını vermek için HD yayın şart.

Skystar'ın kumandasını da bağlayabilirsiniz.. Ama normal kanalları fazla uğraşmadan izlemek için de Digiturk -hoş paket- aboneliğim var. veya normal uydu alıcı da olabilir. Bazen insan programla filan uğraşmadan normal kanalları kolayca izleyebilmek istiyor.

EDIT: İmza kısmında donanımlarınızı gördüm. Fazlasıyla yeterli gelecektir. Ancak nVidia 260'ı sürekli çalıştırmak önemli miktarda elektrik çekerek ses açısından da rahatsız edici olabilir (tabii odaya, yerleşime vs bağlı).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cat_power -- 17 Ocak 2009; 23:01:53 >

• quote:

Evet oluyor, HD kanalları da içerecek şekilde kart paylaşımının bende sorunsuz çalıştığını için açıkça söyleyebilirim Forum kuralları gereği, daha fazlasını da söylemeyeyim

Evet bende o yüzden sormadım

Ama aradığım cevabı aldım o konuda bunun için teşekkür ederim

F/p yönünde SS daha güzel bi seçim olacak sanırım. (ama biraz uğraştıracak sanırım) Artık yardımcı olursunuz

En kısa zamanda inşallah alırım malum dolarda uçtu.

Tekrar teşekkür ediyorum

• quote:

quote:

Evet bende o yüzden sormadım

Ama aradığım cevabı aldım o konuda bunun için teşekkür ederim

F/p yönünde SS daha güzel bi seçim olacak sanırım. (ama biraz uğraştıracak sanırım) Artık yardımcı olursunuz

En kısa zamanda inşallah alırım malum dolarda uçtu.

Tekrar teşekkür ediyorum

Rica ederim, bilgiler faydalı olduysa ne güzel Artık alınca haber verirsiniz

• Yakın zamanda SS HD2 almış birisi olarak birkaç şey söylemek isterim.
    Henüz çok fazla card sharing vs olaylara girememiş olsamda ss hd2yi Vista x64 MCE ile kullanmanın çok keyifli olduğunu söyleyebilirim.
    Tabii ki direk televizyonunuza taktığınız bir uydu alıcısı gibi olmuyor ama HTPC için bence olmazsa olmazlardan birisi.
    Ayrica pc'nin size sunduğu esneklik tartışılamaz :)
    Aşağıdaki mesajımda yazdığım yöntem ile MCe içerinden SS HD2nin yayınlarına ulaşabiliyorsunuz.
    http://forum.donanimhaber.com/m_23104192/tm.htm#29183952

Ama ben hiç ara program kullanmadan erişeyim derseniz Haupage'in HVR-4000 kartının yakında yayınlanacak sürücüleri ile vista tvpack 2008'li bir pc'de tüm dvb-s ve dvb-s2 içeriğine erişebiliyorsunuz.
    Ancak bu kart 460 ytl civarında ve ülkemizde çok popüler olmadığı için pluginler bulmak vs sorun olabilir.

• Evet oluyor, HD kanalları da içerecek şekilde kart paylaşımının bende sorunsuz çalıştığını için açıkça söyleyebilirim Forum kuralları gereği, daha fazlasını da söylemeyeyim

selam
    E8400 - 4850HD
    T260 - skystar HD2

sistem boyle, ve deli gibi HD yayin izleme istegi icindeyim!!
    suanda digitukun yayin yaptiigi EutelsatW3A ya donuk canagim var sadece..
    Buradaki dvbs2 yayin ypaan HD kanallari nasil alabilirim? bu kanallar icin cardsharing var mi? PM de haberleselim :)
    veya test olsaydi en azindan o goruntuyu gorebilseydim :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.