Şimdi Ara

slm sizce ne alınmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar merhaba ilk önce...bizde 2000 model opel vectra 1.6 16v gl onu satıp yeni bir araba almayı düşünüyoruz.vectranın 2. eli 15.000-16.000 ytl arası bi fiyata gider diye düşünüyorum.bizim aradığımız araç dizel weya düşük cc de yüksek performans verip az yakan benzinli araçlar(tsi i-vtec..).bu vectrayı satmamızın nedeni arabadan çok memnunuz performans olsun konfor olsun fiyatına göre güzel fakat çok yakıyor.hatta performansı 1600 klasmanına göre oldukça ii 1.viteste 65km/h 2.viteste 1.5 km/h 3.viteste 145km/h 4.viteste 170km/h 5.viteste 215-220km/h arası hız yapabiliyor.özellikle fren sistemi çok çok güzel 4 tekerde diskli abs frenleme sistemi war vites kçülterek filan yarım debriyaj yaparak 100km/h hızdan 0 km/h ye 30 m gibi bir mesafede indirebiliyorsunuz.(bu bilgileri vectra hakkında bilgi paylaşımı yapmak).yeni alcağımız araç 35.000 ytlye kadar çıkabilir.sizce ne almalıyım bu şekilde düşük cc de yülsek performans verip dizel veya benzinli olacak.dizellde cc sınırlamasaı yok her cc olabiir.fakat benzinlide 1800 cc ye kdar olabilrise daha ii olur.çünkü vectradan yakıt bakımından bir fark olmaz.bu yeni tsı lar nasıl yakıyor bilmiyorum ama az yakıyor diye duymuştum.
    markalar opel vectra (benzinli-dti-cdti)renault megane-laguna(dci) wolkwagen passat-jetta-golf(tdi tsi) volvo s40(dizel) ford focus-mondeo(hdi) toyota corolla(d4D) seat leon(tsi-dizel) olabilr bunalrdan hangisi olmalı sizce?

yakıtları ve maks. hız hakkındadada bilgi verirseniz sevinirim .teşekkürler

• quote:

Orjinalden alıntı: utqu--

arkadaşlar merhaba ilk önce...bizde 2000 model opel vectra 1.6 16v gl onu satıp yeni bir araba almayı düşünüyoruz.vectranın 2. eli 15.000-16.000 ytl arası bi fiyata gider diye düşünüyorum.bizim aradığımız araç dizel weya düşük cc de yüksek performans verip az yakan benzinli araçlar(tsi i-vtec..).bu vectrayı satmamızın nedeni arabadan çok memnunuz performans olsun konfor olsun fiyatına göre güzel fakat çok yakıyor.hatta performansı 1600 klasmanına göre oldukça ii 1.viteste 65km/h 2.viteste 1.5 km/h 3.viteste 145km/h 4.viteste 170km/h 5.viteste 215-220km/h arası hız yapabiliyor.özellikle fren sistemi çok çok güzel 4 tekerde diskli abs frenleme sistemi war vites kçülterek filan yarım debriyaj yaparak 100km/h hızdan 0 km/h ye 30 m gibi bir mesafede indirebiliyorsunuz.(bu bilgileri vectra hakkında bilgi paylaşımı yapmak).yeni alcağımız araç 35.000 ytlye kadar çıkabilir.sizce ne almalıyım bu şekilde düşük cc de yülsek performans verip dizel veya benzinli olacak.dizellde cc sınırlamasaı yok her cc olabiir.fakat benzinlide 1800 cc ye kdar olabilrise daha ii olur.çünkü vectradan yakıt bakımından bir fark olmaz.bu yeni tsı lar nasıl yakıyor bilmiyorum ama az yakıyor diye duymuştum.
    markalar opel vectra (benzinli-dti-cdti)renault megane-laguna(dci) wolkwagen passat-jetta-golf(tdi tsi) volvo s40(dizel) ford focus-mondeo(hdi) toyota corolla(d4D) seat leon(tsi-dizel) olabilr bunalrdan hangisi olmalı sizce?

yakıtları ve maks. hız hakkındadada bilgi verirseniz sevinirim .teşekkürler

Yok artık lebram diyorum sadece.

WRC'ler 28 metrede duruyor, en kral süper sporlar ise 32-33 metrenin altına inemezken helal olsun Vectra'ya.

Konuya dönersek Vectra'dan sonra konfor beklentini yine D segmenti bir araba karşılar.

Hem ekonomik hem de konforlu olsun dersen dizel olacaksa C5 1.6, benzinli olacaksa Passat TSI 1.4.

Ama bunları da 35.000 YTL'ye alamazsın. Cetta, Focus vs bunlara bak derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Polemik -- 11 Aralık 2008; 19:50:07 >

• Passat 1.8 TSI önerirdim ama onunda ikinci elini bu bütçeye bulşmak zor. Cetta'da öyle. Dizellerine bakma bile. Uçuyorlar.

Vectra CDTI motorlar 1.9 DTI olanlar 2.0 ve 2.2 diye hatırlıyorum.

Laguna eski kasaları 1900 CC dizel. Yeniler 1500 ama 35.000'e bulmanız zor. Benzinli bir önceki kasa bulunabilir. Ama onda da 1.8 motor yoktu. 2.0 vardı. 1.6 önermiyorum. D sınıfına 1.6 gitmiyor çünkü. (Her marka için geçerli olan şahsi fikrimdir.)

Peugeot 407 olabilir ama. 1.6 HDI ekonomiktir de.

Leonlarında dizelleri 1.9 ve 2.0 TDI. VW'den dolayı.

Düşük km TDCI Mondeo bulabilir misiniz acaca? İlanlardakilerin tamamı 100.000' dayanmış oluyor genelde.
  • teşekkürler arkadaşlar.407 hdi biliyorum ucuz ama hiç ısınmadım o arabaya 1 motor sesi çok 2 arabanın ön kaputla bağaj uzunluğu orantısız uzun kısa yani hoşuma gitmedi tip oalrak 2005 model opel vectra 2.2 dti ler var bunda ısrarlıyımda performasnları nasıl bilmiyorum gösterge 220 gösteriyor yeni araç en azından eski vectradan hızlı olmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi utqu-- -- 11 Aralık 2008; 20:05:53 >
  • birde yine 2005-2007 arası opel vectra 1.6 lar nasıl yakıyor?.çok hoş araba konfor süper içerdeki ses 10 üzerinden değerlendirirsek 8 verilir bence.ama yakıtı hakkıdna bilgi bilmiyorum
  • arkadaşlar önerisi olan yokmu:(
    bunlardan başka önerilerde olabilir
  • quote:

Orjinalden alıntı: utqu--

teşekkürler arkadaşlar.407 hdi biliyorum ucuz ama hiç ısınmadım o arabaya 1 motor sesi çok 2 arabanın ön kaputla bağaj uzunluğu orantısız uzun kısa yani hoşuma gitmedi tip oalrak 2005 model opel vectra 2.2 dti ler var bunda ısrarlıyımda performasnları nasıl bilmiyorum gösterge 220 gösteriyor yeni araç en azından eski vectradan hızlı olmalı.

2.2 DTI olan motorlar eski tip dizel motor. Gürültülüdür ve Common Rail değildir.

1.9 CDTI 150 HP
    2.2 DTI 120 HP:

Hem 30 HP düşük, hem vergide yüksek, hem 1.9'a göre çok yakan bir motordur kendisi.

Yeni kasa 1.6 Vectralar 105 HP 155 NM torka sahip. Makyajsız Astra H motorunu takmışlar. Yakıt olarak Astra'dan örnek vermek gerekirse uygundu. Ama Vectra Astra'ya göre daha ağır bir araç. Vergisinin altından kalkarız diyorsanız 1.9 CDTI uygun olabilir.

http://www.sahibinden.com/2006_makyajli_1_9cdti_vectraWQQaXQQ11054654WQQpXQQdisplayitem
    http://www.sahibinden.com/98_000_km_de_2005_model_1_9_tdi_opel_vectra_WQQaXQQ10835435WQQpXQQdisplayitem
    http://www.sahibinden.com/opel_vectra_1_9_cdti_comfort_asWQQaXQQ11050546WQQpXQQdisplayitem
    http://www.sahibinden.com/opel_vectra_1_9dtiWQQaXQQ11481823WQQpXQQdisplayitem

• @Ünal Korkmaz çok sağol bilgiler için 2005-2006 model opel vectra 1.9 cdti almakta karar kıldık.ben hatay/iskenderunda oturuyorum yakın illerde(hatay-osmaniye-adana-mersin...) olupta bu aracı olup satmayı düşünene varsa pm atabilrimi? .bütün arkadaşlara teşekkürler.
  • Arabanın 3. viteste onu 4. viteste şunu yapması hızlı olduğunu kanıtlamaz ki? Ben 3. viteste 170i geçiyorum çok mu hızlı oldu aracım şimdi?

Bu arada madem D sınıfı bir araca biniyorsunuz D sınıfı ile devam edin derim. Yakıt çok önemli ise dizele yönelmenizde fayda var. Keza vectra 1.9da karar kılmışsınız ama insignia yüzünden eski kasa olacak yine. Güncel birşeyler alabiliyorsanız(mondeo passat vs) daha iyi olur bence.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.