Şimdi Ara

slmlar yardım bekliyorum...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • slmlar abilerim,kardeşlerim biz ALLAH nasip ederse 4-5 aya 0 km yada 5-20 bin kmde araba almayı düşünüyoruz şimdi elimizdeki mevcut arabamız 2002 model toyota corolla terra 1.6 110 hp arabamızdan çok memnunuz ama pederbey emekli olmayı düşünüyor bizde hayırlısıysa yeni birşey alalım diyoruz :) buqüne kadar birçok arabaya baktık önceleri 2.0lt arabalara baktık ama vergiden dolayı vazgeçtik şimdi 1.6 lt benzinli bir araba alıpta tüp taktırıpta 8-10 sene tık demeden binmek istiyoruz sorunsuz binebileceğimiz arabalar olarakta japon kasaları düşünüyoruz max. limitimiz 40bin TL bizim aklımızda önce 1.8 honda civic hb. exculusive vardı ama biraz küçük geldi sanki bizde şimdilik 1.6 lt 2010-2011 civic sedan düşünüyoruz ama aklımızda bazı sorular var;

1-neden honda civic almalıyız ?
    2-iyi yönleri nelerdir? yol tutuş ? performans ?
    3-yeni civiclerde herhangi bir kronik sorun oluşuyormu ilerde ?
    4-lpg'de performans nasıl olur ?
    5-bizim corolla 110 hp civic ise 125hp aradaki 15 hp lik farkı gerçekten kaliteli bir şekilde hissedebilirmiyiz ?_

şimdiden teşekkür ediyorum,yardımlarınızı bekliyorum...

• Civic HB'i yakından inceleyin derim..
    Tahmin ettiğinizin aksine çok geniş ve ferah bir araçtır. En basitinden bagajı sedandan daha büyüktür. Sedan 389lt, HB 415 lt.dir.

1-Sınıfının en iyi araçlarından birisi..
    2-Hem konforu, hem de iyi seviyede yol tutuşu bir arada sunar. (HB biraz daha sert, biraz daha sportiftir.)
    3-Bu güne kadar herhangi bir kronik sorun duymadım.
    4-LPG ile kullananlar gayet memnun.
    5-Performansları birbirine yakın olur. (Civic birazcık daha iyi olabilir, sedan kullanmadım hiç) 15 hp var ama Civic ~100kg daha ağır..
  • bilgi için teşekkürler. inanın abim ve ben daha çok hb istiyoruz evet hb'in bağajı sedanınkinden daha büyükmüş biryerden okumuştum h.b daha sportif ama hayırlısı civic alacaz ama inceleriz iyice hb mi yoksa sedan mı ? inceleyipte kararımızı veririz hayırlısı...
  • japon kullanmışsınız bence birazda alman teknolojisine yönelin
    ama tercih meselesi karar sizin
  • Bu arada bildiğim kadarıyla Honda Türkiye 1.8 Civic HB getirmiyor artık. O yüzden sıfır alma ihtimaliniz yok diye biliyorum. Bir araştırın isterseniz.
    1.6 ve 1.8 arasında yakıt tüketimi açısından anlamlı bir fark yoktur, hatta bazı durumlarda 1.8 daha ekonomik olabiliyor.
    1.6 yıllık vergisi 700 lira civarında, 1.8'inki 1230 lira civarında.. Aradaki 500 liralık farka değer bence..
    Sedandaki 205-55-16 ebattaki kış lastiğini bir arkadaşın Mazdası için 700 liraya almıştık (4tane), HBdeki 225-45-17 kış lastiği için 1050 lira verdim.. Aradaki 350 lira farka değer bence.. (Bu arada ikisi de GoodYear)

17 jant, spor süspansiyon ve Türkiye yolları birarada eziyet olabilir ama yol tutuşu olağanüstü..
  • quote:

Orijinalden alıntı: lamina propria

japon kullanmışsınız bence birazda alman teknolojisine yönelin

kardeş almanlara baktıkda onlar hep tsi ve tsi lpg uyumlu değil henüz. benzinli sürecek kadarda zengin değiliz. yoksa 1.4 tsi skoda superb'a bakmıştık 125 hp & 200 nm tork süper olur ama lpg uyumlu değil...
  • quote:

Orijinalden alıntı: nrglife

Bu arada bildiğim kadarıyla Honda Türkiye 1.8 Civic HB getirmiyor artık. O yüzden sıfır alma ihtimaliniz yok diye biliyorum. Bir araştırın isterseniz.
    1.6 ve 1.8 arasında yakıt tüketimi açısından anlamlı bir fark yoktur, hatta bazı durumlarda 1.8 daha ekonomik olabiliyor.
    1.6 yıllık vergisi 700 lira civarında, 1.8'inki 1230 lira civarında.. Aradaki 500 liralık farka değer bence..
    Sedandaki 205-55-16 ebattaki kış lastiğini bir arkadaşın Mazdası için 700 liraya almıştık (4tane), HBdeki 225-45-17 kış lastiği için 1050 lira verdim.. Aradaki 350 lira farka değer bence.. (Bu arada ikisi de GoodYear)

17 jant, spor süspansiyon ve Türkiye yolları birarada eziyet olabilir ama yol tutuşu olağanüstü..

dediğiniz gibi hb daha cazip geliyor. evet artık 0 km hb getirmiyorlar.nette ilanlara baktım şu linkteki araba çok uygun,qüzel duruyor

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-honda-civic-hb-140-hp-6-ileri-triptonik-vites-kazasiz-boyasiz-37830473/detay

ama 1.8 sedan civic exculusive de alabiliriz ben istiyorumki vergi ve yakıt çok olmasın,araba performanslı olsun :)

• benzinli civic
    dizel corolla. arius. yaris
  • quote:

Orijinalden alıntı: hyuan

quote:

kardeş almanlara baktıkda onlar hep tsi ve tsi lpg uyumlu değil henüz. benzinli sürecek kadarda zengin değiliz. yoksa 1.4 tsi skoda superb'a bakmıştık 125 hp & 200 nm tork süper olur ama lpg uyumlu değil...

fsi ve tsi lara lpg montajı başladı diye bir haber okumuştum
    dizel passat yada jetta 2-4 yaş aralığında bulabilirsinz
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hyuan

quote:

fsi ve tsi lara lpg montajı başladı diye bir haber okumuştum
    dizel passat yada jetta 2-4 yaş aralığında bulabilirsinz

biz k.maraş'ta oturuyoruz hemen dibimizdeki şehirde g.antep'te takılıyormuş bizim bulunduğumuz bölgede ama tam olarak kesin bir bilgi yok internette ilanları var artık tsi araçlarada lpg takıyoruz diye ama tam net birşey yok...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.