Şimdi Ara

##SLR-LIKE : Fuji S6000fd (s6500fd) İNCELEMELERİ## (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.259
Cevap
1
Favori
78.601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: antique

walla inanır mısınız bilmem ama yıllar önce (euro'dan önce mark kullanılırken) 2200 mark olan bir bilgisayarın fiyatı 1400 mark'a düşürülüyor, almanya'da yaşayan abim kampanyadan yararlanıp bir bilgisayar alıyor.. 2-3gün sonra mağazanın önünden geçerken bir bakıyor ki bilgisayarın fiyatı 1200 mark'a düşmüş (yani 200mark daha düşmüş), hemen içeri girip konuşuyor ve abime 200 mark geri ödeme yapıyorlar..

hem de yıllar önce mark kullanılırken, euro daha yokken bunlar oluyor.. hizmet önplanda, müşteri memnuniyeti önplanda, kısa yoldan zengin olmak gibi bir amaçları yok, müşteriyi yolmak gibi bir amaçları yok, kazık fiyat uygulama mantığı hiç yok.. adamlarda dert yok tasa yok.. biz türkiyede asla göremeyiz böyle şeyleri aslaaa

almanyadaki gibi ayda sadece bir gün büyük indirim günleri olsa çok mu şey istemiş olurum acaba

Siz ayda bir demişsiniz, İnanın ben yaza girerken bir güne, çıkarken bir güne de razıyım sevgili ülkemde, Bırakın özel indirim günlerini, hani şu mevsim sonu indirimler var ya giyimde vb. , yeri burası değil ama 2 yıl önce bir tesadüf öğrendim, her zaman alışveriş ettiğim bir yer ve marka kalite satar. Bende yün alacaksam her zaman ...... markaya takılır ve mektup beklerim. Hani şu resmen indirim günleri başlamadan daimi müşterilere 15-20 gün önceden gönderilenler. Gider, ödeme şartlarına bağlı 250 YTL'lik saf yün kazağı, 100-130 YTL arası bir fiyatla alırım. Bir sezon atladım, ihtiyaç aldu resmi zamanda gittim. birini beğendim ama bir tuhaflık var malda, tezgahtar aynı zaman da arkadaşım sayılır, "abi zamanında gel bunlar indirim malı" ??? !!!! deyince şoka girdim. Meğerse bu ve benzeri isim yapmış firmalar, sezon sonu indirimleri için iplik kalınlığını incelterek imalat yaparlarmış. Neyse malı aldık, "İncesine de ihtiyaç var " diyerekten ama eve döner dönmez eski ile yeniyi alısın, Model ve numara aynı, doğru bakkalın elektronik tartısına İnanın tam 67 gram fark var. Siz, siz olun mektupsuz sezon indirimine gitmeyin. Çünkü o zaman diliminde o sezondan gerçek arta kalan malların indirimi olurmuş, onu da sürekli müşterilerine vermeyi tercih ederlermiş, Hatırlarım, 30 sene önceki indirimlerde bir malın tüm model, renk ve numaralarını bulamazdın, Şimdi ise her model renk numara bol bol var. Şimdilerde ise bazı mallarda ise indirim de fiyat düşmesin diye yanında olur olmaz her şey verilir, hemi de en ucuzu, satılmayan demode ne varsa depo temizlenir. Ana konumuzun bir evvelki modeli gibi !, eğer mal domates ise Mersin' den denize dökülür.
    Almanya örneğine çok daha küşük çapta bana da denk geldi. Hertie' den (Şimdi var mı hala bilmiyorum. Kapandığını duymuştum, gerçek Alman malı nefis bir karbüratör lokma takımı aldım 59 DM verdim. 2 ya da 3 gün sonra aynı mal 39 DM, caf, caflı reklam panoları asmışlar raflara, onun yanında 2-3 gün önce aldığım hemen hemen herşey indirime girmiş. Şimdi teferruatına girmeyeyim Nürnberg' de, Hertie'nin her ayın ayın son haftası cuma günü indirim günüymüş. Ve yıllardır böyleymiş, kanunen indirim günü o hafta içinde hangi mallarda yapılacaksa ilan edilmesi gerekiyormuş binanın dışında, millet nasıl olsa biliyor diye de 3-5 yıldır da bu ilan yapılmazmış. EEE ben yabancıyım bunu nerden bilecem, ama bizim iş için gittiğimiz şirketin, bizden sorumlu Alman' a laf arasında dert yanınca fişi sordu, duruyor, dedim adam üşenmedi daha o akşam bizle otele geldi. Fiş ve aldığım mallar ile birlikte, doğru Hertie' ye, çok sürmedi hiç itiraz yok, mağaza sorumlusu hanım geldi, binbir özür ve hemen bir makbuzla 90 marka yakın para geri ödendi ve çocuğumun olup olmadığını sordular, arkasından yaşını, o zamanlar küçüktü 5 yaşında ve orta çaplı ve 100 DM civarında elektrikli raylı tren hediye ettiler.
    Bu olay tam 1981 yılında oldu, yani 26 yıl önce....... Biz bu noktaya, 2077 yılında gelirmiyiz acaba , ne dersiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 10 Ocak 2007; 9:38:00 >

• Sevgili Arkadaşlarım,
    Biraz evvel yeni bir duyum aldım.
    Almanya' dan Fuji s6500fd' yi kargo yoluyla getirtmeye kalktığınızda, 313-318 EUR arası satan yerler olduğunu (Takriben 600 YTL) civarında ve Yeni gümrük mevzuatına göre vergiden de muaf olabileceğini, (max. 300 EUR) tanıdığınız varsa yolcu beraberinde 1500 EUR'a kadar hiçbir işleme uğramadan doğrudan getirilebileceğini aşağıdaki link'ten panctom nickli arkadaşın yazdıklarından yeni öğrendim.
    Ayrıca bu arkadaşımız, Fuji/Türkiye ile yaptığı yazışmalarında, Almanya' dan getirtilen yani alınan Fujilerin garanti belgesi ve Faturasını da aldığınızda, Türkiye' de de garanti kapsamında olduğunu teyid ettirmiş.
    Aşağıdaki linke bir göz atın lütfen.....
    http://forum.netfotograf.com/dslr_slrlike_reviews.asp?msg_id=16081&syf=2

• Çok ilginç, HB' da, s9500 ve s6500fd tümü ile listelerden çıkartıldı, Toplam sayı Fuji FM. sayısı, 9'dan 7'ye düşmüş.....
  • Gümrük olayı karışık... 100 dolar yada euro nun üzerinde ise vergiye tabidir. Amerika dan alışveriş topiğine bakabilirsin.http://forum.donanimhaber.com/m_1094003/mpage_69/key_amerikadan%2Caly%3Fveri%3F/tm.htm
    Gümrük yasasında yicari mahiyet taşımıyor ise 300 dolar ın altında olabilir demekte.Yani gerçek kişiden gelecek ve para ödenmemiş olacak

quote:

Orjinalden alıntı: bipekkan

Sevgili Arkadaşlarım,
    Biraz evvel yeni bir duyum aldım.
    Almanya' dan Fuji s6500fd' yi kargo yoluyla getirtmeye kalktığınızda, 313-318 EUR arası satan yerler olduğunu (Takriben 600 YTL) civarında ve Yeni gümrük mevzuatına göre vergiden de muaf olabileceğini, (max. 300 EUR) tanıdığınız varsa yolcu beraberinde 1500 EUR'a kadar hiçbir işleme uğramadan doğrudan getirilebileceğini aşağıdaki link'ten panctom nickli arkadaşın yazdıklarından yeni öğrendim.
    Ayrıca bu arkadaşımız, Fuji/Türkiye ile yaptığı yazışmalarında, Almanya' dan getirtilen yani alınan Fujilerin garanti belgesi ve Faturasını da aldığınızda, Türkiye' de de garanti kapsamında olduğunu teyid ettirmiş.
    Aşağıdaki linke bir göz atın lütfen.....
    http://forum.netfotograf.com/dslr_slrlike_reviews.asp?msg_id=16081&syf=2

• HB dslr ler için yeni bölüm açtı fujini dslr leri

quote:

Çok ilginç, HB' da, s9500 ve s6500fd tümü ile listelerden çıkartıldı, Toplam sayı Fuji FM. sayısı, 9'dan 7'ye düşmüş.....

burada
  • Evet bizim alet terfi etmiş, hadi şeytanın avukatlığına soyunayım. Bizim makine d-SLR ya , artıkın ,,,,, elbette artık 990 YTL eder di mi? Ne kadar fesatım değil mi?

quote:

Orjinalden alıntı: radiko

HB dslr ler için yeni bölüm açtı fujini dslr leri

quote:

Çok ilginç, HB' da, s9500 ve s6500fd tümü ile listelerden çıkartıldı, Toplam sayı Fuji FM. sayısı, 9'dan 7'ye düşmüş.....

burada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 11 Ocak 2007; 23:34:17 >

• Canon 520 kullanıyorum SLR makina almaya karar verdim ama SLR kullanmak için pek bilgiye sahip değilim. Bu yüzden SLR Like bir makine aramaya başladım. Bu konuyu okudukatan sonra Fuji s6500 almaya karar verdim. Türkiye ye gelmesini bekleyemedim :) İngiltere den arkadaşım gelecekti ona sipariş verdim 210 £
  • quote:

Orjinalden alıntı: joe_black

Canon 520 kullanıyorum SLR makina almaya karar verdim ama SLR kullanmak için pek bilgiye sahip değilim. Bu yüzden SLR Like bir makine aramaya başladım. Bu konuyu okudukatan sonra Fuji s6500 almaya karar verdim. Türkiye ye gelmesini bekleyemedim :) İngiltere den arkadaşım gelecekti ona sipariş verdim 210 £

Yani yaklaşık 581 ytl ne güzel valla hayırlı olsun iyi günlerde kullan.Paylaşımlarını bekleriz.
  • İşte bu kadar ! Güle, güle iyi günlerde kullan, Fotolarını bekleriz.
    Bu arada yeni haber benden, İdfx s9600' ü "coming soon" yapmış linki aşağıda, Galiba HB s6500fd'yi, diğeri s9600 ' pazarlayacak ki millet mukayese yapmasın, Bizim s6500fd de satıla satıla tükenmiş. Ah şu şeytan efendinin Avukat'lığı yok mu? hepten fesat etti beni !
    s9600, bu linkte yayına hazırlanıyormuş:
    http://www.ideefixe.com/Fotograf/tanim.asp?sid=VQY4KNSS30YL6VKME070
    s6500fd' de satılmadan tükenmiş bu linkte:
    http://www.ideefixe.com/Fotograf/tanim.asp?sid=RAV1WMCJB5438O5JK1CX
    quote:

Orjinalden alıntı: joe_black

Canon 520 kullanıyorum SLR makina almaya karar verdim ama SLR kullanmak için pek bilgiye sahip değilim. Bu yüzden SLR Like bir makine aramaya başladım. Bu konuyu okudukatan sonra Fuji s6500 almaya karar verdim. Türkiye ye gelmesini bekleyemedim :) İngiltere den arkadaşım gelecekti ona sipariş verdim 210 £

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 12 Ocak 2007; 16:15:18 >

• belli ki hepsiburada ve ideefixe siteleri, fuji s6500 modeli için gerekli hazırlıkları yapmışlar
  • Evet Yarbay'ım, MAL yolda !
    quote:

belli ki hepsiburada ve ideefixe siteleri, fuji s6500 modeli için gerekli hazırlıkları yapmışlar
  • Tekrar merhaba,
    Mal yolda dedik ama Hepsi Burada' dan gelen mesaj, İNANILMAZ,
    Mesaj aşağıda ve bir arkadaşımıza da gelmiş aynı mesajdan....

Sn Bülent İpekkan
    Stok alarm listenize eklediğiniz FUJIFILM FINEPIX S6500FD 6.2-66.7mm LENS 6.3MP DİJİTAL FOTOĞRAF MAKİNESİ ürünü üretici firma tarafından artık üretilmediği için satıştan kaldırılmıştır.
    Detaylı bilgi için StokAlarm Listenizi inceleyebilirsiniz.
    Hepsiburada.com'u tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz

Şu makina için yaklaşık 1.5 ay mesaimi verdim. Yanar yanarım buna yanarım,
    İdefix' teki cuma günkü durum bunu açıklıyordu aslında bir gariplik olduğunu, s9600 ilanı vardı ve s6599fd için TÜKENDİ mesajı vardı ve halada var.
    Hepsi Burada' da, s6500fd ile olan bilgilerin tamamı kaldırılmış dSLR sınıfında gösterilen s9500 de eski yerine dönmüş.....

Hemen, USA ve Japon/Fuji'ye mesaj attım, sonuç gelene kadar herhangi bir yorumda bulunmayacağım, Alman/Fuji'ye atmadım, Olur a imalatı onlar durdurmuş olabilir netekim !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 13 Ocak 2007; 20:00:59 >

• boşver be Bülent Abi ,1 milyar cebinde kaldı fena mı ?

Ayrıca bu bence HepsiBurda nın sistemindeki bi hatadan dolayı yanlışlıkla atılmış otomatik maillerden başka bişeydegildir. pazartesi düzeltirler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: znk

boşver be Bülent Abi ,1 milyar cebinde kaldı fena mı ?

Ayrıca bu bence HepsiBurda nın sistemindeki bi hatadan dolayı yanlışlıkla atılmış otomatik maillerden başka bişeydegildir. pazartesi düzeltirler.

Gerçekten, gerçekse mail , aynen öyle olacak, 1000 lira benim, makine onların Filme devam..... Bu macera da burada biter....
  • "fujifilm türkiye" dururken neden amerikalara japonyalara mail atıyorsun ki.. ayrıca hepsiburada.com fuji makinalarının ana bayii mi onun söylediklerine itimat edelim.. bence bu kadar güzel bir ürünün üretimi durmamıştır, hepsiburada.com'un klasik hatalarından biridir.. daha ürün TR'de satışa çıkmadı insaf
  • Benim temennimde bu ama, Ana distribütör'ün bizi yönlendirdiği 3 firma var. HB_İdfx ve Tek-Sa, birincisi mail ile birlikte tanıtım sayfaları dahil tümünü sildi, İkincisi Çıkmadan Tükendi diyor. 3. zaten hiç sayfalarda yer vermedi, bakmadım bile. 2 saat kadar önce bir mail'de Fuji/Türkiye'ye attım.
    Amerika ve Japonya'ya attığım mail'lerde sadece s6500fd İle ilgili olarak imalatının durduğu şeklinde duyumlarımız var, imalatın durup durmadığı konusunda bilgi istedim. ve Yahoo üzerinden gönderdim. Şeytanın Avukatlığına soyunduk ya, Elbette kendime göre bir teorim var ama işin gerçeğini öğrenmeden de herhangi bir şey söylemek, yorum yapmakta hiç doğru değil. Sonuçta, Bizim Usul Ticaret' ide dikkate almak lazım. Çok ilginçtir, Yıllar önce, hem de Türkiye'de imal edilen bir ürünün bir modelinde talep patlaması yaşanınca, diğer model ürünlerin satışı durma noktasına da gelince firma hiç önününe, ardına bakmadan o modelin imalatı durduruvermişti. Kaldı ki, makine ithal, zaten her modeli de getirtmiyorlar, gerekçe bile açıklamaya mecbur değiller, açıklarlar ise bazen inandırıcı olmaz, bazen komik kaçar gülümsetir, kısacası bazen itimatı da yok eder, ayak bağı olur. Sonuçta mal onların, para bizim.

quote:

"fujifilm türkiye" dururken neden amerikalara japonyalara mail atıyorsun ki.. ayrıca hepsiburada.com fuji makinalarının ana bayii mi onun söylediklerine itimat edelim.. bence bu kadar güzel bir ürünün üretimi durmamıştır, hepsiburada.com'un klasik hatalarından biridir.. daha ürün TR'de satışa çıkmadı insaf

• Arkadaslar,

Ben bir sey sormak istiyorum. Mesajlarınızı ilgi ve dikkat ile okuyorum. Yazdıklarınız ilgimi çekiyor. Ancak aklıma takılan konu; fotoğraf çekimleri esnasında en büyük sıkıntıyı (özellikle yolculuklarda) tripod kullnamadan yapılan çekimlerde yaşamaktayım. Çekilen resimler bulanık olarak çıkmakta. Dolayısı ile görüntü sabitleme özelliği olmayan Fuji S6000fd'nin bu konuda eksikliği nasıl kapatılmaktadır veya örneğin bir Canon S3 IS'nin bu konudaki avantajı karşısında ne dersiniz?
  • Fuji Bu makinede ve s9500 de, bu sorunu yüksek ISO ve yüksek enstantane ile çözmeye çalışıyor. İnceleme sitelerinde bu makinede ISO 800' e kadar kabul edilebilir bir ISO hassasiyeti sensörde(Algılayıcıda) elde edilmiş gözüküyor. Aynı sitelerin S3 IS incelemelerinde ISO 200 den sonra gürültü (Noise-Gren) başlıyor. Benim de 3.5 ay önce ilk almayı düşündüğüm makina S3 IS idi. Ama görünen o ki yine biz filme talim edeceğiz yada gözü karartıp dışardan getireceğiz. Fuji/Türkiye kanımca s9600'ü öne çekecek ve 1500 YTL'nin üzerinde bir fiyatla piyasaya sürecek. İdefix'in sayfalarından anladığım o...
  • quote:

bipekkan Tarih 14 Ocak 2007; 18:33:14
    Fuji Bu makinede ve s9500 de, bu sorunu yüksek ISO ve yüksek enstantane ile çözmeye çalışıyor. İnceleme sitelerinde bu makinede ISO 800' e kadar kabul edilebilir bir ISO hassasiyeti sensörde(Algılayıcıda) elde edilmiş gözüküyor. Aynı sitelerin S3 IS incelemelerinde ISO 200 den sonra gürültü (Noise-Gren) başlıyor. Benim de 3.5 ay önce ilk almayı düşündüğüm makina S3 IS idi. Ama görünen o ki yine biz filme talim edeceğiz yada gözü karartıp dışardan getireceğiz. Fuji/Türkiye kanımca s9600'ü öne çekecek ve 1500 YTL'nin üzerinde bir fiyatla piyasaya sürecek. İdefix'in sayfalarından anladığım o...

fazla teknik olduğu için tek anladığım 3.5 ay önceki makinenizden vazgeçtiğiniz. dolayısı ile imaj stabilizasyon çok önemli değilmiş.

teşekkür ederim.

• YOO, Yooo... Sakın böyle anlamayın, Keşke, söz konusu makine de konu ettiğim çözümün yanında IS' (Images Stabizied) de olmuş olsaydı. O takdirde bu makine tadından yenmez, d-SLR/like sınıfının tozunu attırırdı, Benim vazgeçmemin nedeni, teknik olduğu kadar (ISO- 5x den sonra resim kenarlarında Renk sapması (Color Aberation)- Objektifin 2.8 -35 mm eşdeğeri olmaması, Resim kenarlarında morluk etkisi, RAW kaydı olmaması gibi) Türkiye Distribütörünün genel tutum bozukluğu da büyük etken oldu.

quote:

Orjinalden alıntı: soberman

quote:

bipekkan Tarih 14 Ocak 2007; 18:33:14
    Fuji Bu makinede ve s9500 de, bu sorunu yüksek ISO ve yüksek enstantane ile çözmeye çalışıyor. İnceleme sitelerinde bu makinede ISO 800' e kadar kabul edilebilir bir ISO hassasiyeti sensörde(Algılayıcıda) elde edilmiş gözüküyor. Aynı sitelerin S3 IS incelemelerinde ISO 200 den sonra gürültü (Noise-Gren) başlıyor. Benim de 3.5 ay önce ilk almayı düşündüğüm makina S3 IS idi. Ama görünen o ki yine biz filme talim edeceğiz yada gözü karartıp dışardan getireceğiz. Fuji/Türkiye kanımca s9600'ü öne çekecek ve 1500 YTL'nin üzerinde bir fiyatla piyasaya sürecek. İdefix'in sayfalarından anladığım o...

fazla teknik olduğu için tek anladığım 3.5 ay önceki makinenizden vazgeçtiğiniz. dolayısı ile imaj stabilizasyon çok önemli değilmiş.

teşekkür ederim.

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.