Şimdi Ara

##SLR-LIKE : Fuji S6000fd (s6500fd) İNCELEMELERİ## (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.259
Cevap
1
Favori
78.601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Resim kalitesini ve White Balance' ını çok beğendim. Çok güzel.
  • Ben biraz daha bekleyeceğim, diğer mağazalarada mal hele bir girsin. Mutlaka eğer talep beklenildiği gibi olmazsa ki olması NŞ altında mümkün değil fiyatın en az 11o-130€ düşmesi gerekir. Mart sonuna kadar da acelem yok. Zaten bu fiyatlarla göz göre göre de kazıklanmanın da alemi yok, Garanti için çok yüksek bir bedel, Ha, şunu diyecekler Avrupa'da USA' da bir yıl garanti, biz Türkiye kanuni zorunluk 2 yıl veriyoruz, Bende diyecem ki ! "Hadi oradan", İthal Bosch çamaşır makinası aldım 2 yıl önce 2 yıl garantiden 7 yıla çıkartmanın primi 50 YTL idi, şimdi firmalar 7 yıl garantiyi promosyon olarak veriyorlar. Üstelik bu konuyu çok fazla derinleştirmek istemiyorum. Fotograf makinası ve mlz., matbaa mak. ve malzemeleri, tepegöz,projeksiyon vb. alet ithalatı "eğitim malzemesi" sınıfında ve vergileri de bu sınıfta.... Bunu bilenler bilir. 25 €'luk HB' nin fotograf kağıtları Türkiyede neden 18-20 YTL civarında ? Bu sorumun cevabı ne anlatmak istediğimi anlatır herhalde, Tabi Fuji yetkilileri de bu formu takip ediyorsa ne anlatmak istediğimi anlarlar ve artık bu fiyat konusunu da kapatacağım. Ne de olsa 1927' lerde ki USA' nın acımasız kapitalizmini yaşıyoruz.....!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 8 Ocak 2007; 9:15:56 >

• Elbette....
    quote:

Orjinalden alıntı: Ahmet1980

Resim kalitesini ve White Balance' ını çok beğendim. Çok güzel.
  • "Ürün stoklara girdiği tarihte gerçek fiyatı aşağıda belirtilen fiyatlardan farklılık gösterebilir. 19.01.2007 tarihinde stokta olacaktır."

hepsiburada.com

Yani adamlar kafasına göre fiyat çekmişler.İnşallah gerçek fiyatı bu olmaz.Böyle bir satış politikası çok saçma.Eğer öyle olursa kesinlikle fuji almam.
  • Arkadaşlar bu fiyata niye şaşırdınız ki... min. 950 YTL den satışa çıkar diye tahmin ediyorduk zaten. Stoklara girdiğinde fiyatı biraz daha artacaktır sanırım.

Aslında S3 ve H5 1000 ytl nin üzerinde satıldığı bir yerde onlardan daha iyi bir alet için fazla acımasız olmayın. Bu fiyata muadili başka bir cihazı alabiliyor musunuz? Yurtdışından getiren adam 700 ytl ye satarken TR de 1000 YTL olması bence gayet normal.
  • Tekrar düşündüm de haklısın.S3 1200ytl civarı satılıyorken bu alet kaçmaz.Çok kararsızım çok.
  • Size şimdi bir link vereceğim,
    http://forum.netfotograf.com/dslr_slrlike_reviews.asp?msg_id=16081
    Aynı konuyu orada da yazdım ve Fuji/Türkiye yetkilisi Cihan Şenol Bey'le epey mesajlaştık. Aslında sorun zaten tek Fuji' de değil ki, Tüm ithal malzemede bu olayı yaşıyoruz. Sn. rbAtasoy' un yaklaşımı hem doğru hemde bir gerçeği yansıtıyor. Şimdi Devletimiz n'pıyor bir örnek. Doğal Gaza, gaz veriyor fiyatları kafasına göre belirliyor. Vatandaş Ucuz kalan kömüre kaçacak değilmi? IIhhh kaçamaz, Ya gümrükle oynuyor ya yeni vergi icat ediyor ve DG daima diğer yakıtlara göre Ucuz kalıyor. İşin Maliyeti ya da ederi hiç önemli değil, Yaw adamın Amerkalısı, Avrupalısı, Papua Yeni Ginelisi, şu malı 350 $' a alırken biz neden 500 $'a alıyoruz diyen ve ortak tavır alan olmuyor. Diyoruz ki! "Canım S3, 1200 YTL iken 990 YTL'lik s6500fd daha kaliteli ve Ucuz ve bu alet kaçmaz."(Sn. rb.atasoy sizin sözleri kullandım,İnanın bir kastim ya da hedefim yok sakın ola alınmayın belirli bir noktaya ancak böyle gelebilirim) İşte bu yaklaşımı, distribütör veya satıcılarda aynen gösteriyor, Malın ederi değil, gideri olan fiyat ne ise o tespit ediliyor. Ben 800 YTL derken inanın işkembeden sallamış değilim, Mantıkta zaten ortada. ""gg"", Sn. Cabri arkadaşımıza bu aleti 700 YTL'ye verirken herhalde HİLAL-İ AHMER'e çalışmıyordu, "gg" de gümrük ödedi, nakliye ödedi + bir de temel maliyeti var ve kaçak getirmedi herhalde, Çünkü, ben sattım dedi, Faturada kesti. Tek fark USA garantisi 1 yıl. ve alet arızalanırsa 30-40 $ yatıracaksın ben bunu USA'ya gönderip yaptıracam diyor. O da ayrı bir tartışma konusu ama konuyu alevlendirmek istemiyorum. Ancak satışın şartı böyle ve kural başta konuyor. Doğrudur veya yanlış ama böyle.... Öf ki Öf, Bu ülkede derin düşünürsen yaşamak gerçekten çooook ZOR. Nerelere gitsem bilmem ki, Papua Yeni Gine beni bu yaştan sonra kabul edermi ki? Bunaldım yaw.....

quote:

Orjinalden alıntı: cabri

Arkadaşlar bu fiyata niye şaşırdınız ki... min. 950 YTL den satışa çıkar diye tahmin ediyorduk zaten. Stoklara girdiğinde fiyatı biraz daha artacaktır sanırım.

Aslında S3 ve H5 1000 ytl nin üzerinde satıldığı bir yerde onlardan daha iyi bir alet için fazla acımasız olmayın. Bu fiyata muadili başka bir cihazı alabiliyor musunuz? Yurtdışından getiren adam 700 ytl ye satarken TR de 1000 YTL olması bence gayet normal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 8 Ocak 2007; 21:52:04 >

• Bu şartlar altında böyle düşünmek zorunda bırakılıyor insanlar. Kıyaslama yoluna gidildiğinde f/p oranı en yüksek ürüne yönelmek mantıklı olan.
    Aslında böyle bir fiyatı ben tahmin ediyordum. Makine ve 1gb xd kart için 700 ytl yi görünce aldım hemen. Tabi bana satan arkadaşın da kargo dahil bu fiyat üzerinden kar ettiğini düşününce burda resmen soyulduğumuz ortaya çıkmış oluyor.
    Not: 1 gb xd kart burda yaklaşık 100 ytl.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cabri -- 8 Ocak 2007; 22:20:46 >
  • hepsiburadadan sipariş edin .
    70 ytl idi.
    sandisk yazıyor içinden fuji yada olympus çıkıyor.
  • Aslında sıkı pazarlık gerekiyor. Pazarlık yapacaksam şöyle bir yol izliyorum. Kredi kartı zaten temelde kullanmam ve kredi kartlarının piyasayı % 8-12 arası pahalandırdığını büyük marketlerinde (İsim vermeyeyim) Hayatı %30 pahalandırdığını bizzat gözlemişimdir. Bu nedenle sabrederim, param yoksa olabilecek fiyatı kestirir cebe atar gider ve pazarlığıda uzatmam, Peşin yerine şimdi büyük şehirlerde " keş !!! mi abim" diyorlar evet derim. bir fiyat söyler. bende son fiyatımı söylerim. Bakarım hık-mık ediyor," sağol kardeş der hemen kapıya yönelir çıkmaya hazırlanır 3-5 adım atarım, Eğer salladığım fiyat tutuyorsa ve onu kurtarıyorsa %40 hemen "gel abi" derler. Tutmuyorsa hiç ses çıkartmazlar %30 ihtmal, Alıcı olduğumu hissederlerse, arkamdam yine bir fiyat söylerler, bende fiyatımın üstüne %10 koyar tekrarlarım. Genellikle fit olurlar. Dün akşam son pazarlığımı söyleyeyim. Gözler bozuk, Hacettepede muayene oldum 3 çeşit gözlük verdiler. bir nedenden dolayı daimi uzak gözlük çerçevem kaliteli olmalı yoksa 6 ayda saplardan eritiyorum. Safilo'ya karar verdim, fiyat 420 YTL. İçimden Ç... demek geldi ama alacam kafaya koydum 3 dükkan gezmişim Kızılayda, imanım gevremiş AT suratıma uyan bi alet bulamamışım, Ulusa geldim, her zaman alışveriş ettiğim yer. " beni uğraştırma dedim 180 YTL" dedim. İçimden de bunu 220-250 arası kapatırsam iyi diyorum, 245' e aldım çıktım Tık para. Herkese tavsiye ederim bu yöntemi.
    Bu arada, Dikkat edin artık çok mene bir şeymiş gibi insanları sanal mağazalara yönlendiriyorlar ISRARLA..... Örneğin Fuji'nin Ankara ve İstanbul yetkili satıcılarında bu makineleri doğrudan bulamazsın. Kapora verecen getirtecekler, 2.yi dahi deneme şansın yok. Sanal Mağazalarda pazarlık şansımız hiç yok ve bu da malesef kötü niyetle kullanılıyor, herşeyde olduğu gibi, Ya da insanlar süper Store mağazalara yönlendiriliyor, Adı yanlış Süper Kazık demek lazım T...S. gibi....
    Ülkemiz çok çok zor ülke.... Gözünü Kulağnı açık tutacaksın, aranı buranı kapatacaksın. Yoksa anında TIK !
    quote:

Orjinalden alıntı: radiko

hepsiburadadan sipariş edin .
    70 ytl idi.
    sandisk yazıyor içinden fuji yada olympus çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 9 Ocak 2007; 9:28:28 >

• Hesaplara bakılırsa 990ytl den çıkan fiyat gerçekten pahalı.Ki s3ün 1200 gibi bir fiyattan satıldığını düşünürsek vatandaşımız çok kazık yiyor.Buna ben sen o bu şu herkes dahil.
    Bu ülkede hobi adı altında yapılan herşey lüks olarak görülüyor galiba ve fiyatı da lüks oluyor tabi.

Sayın bipekkan, sözlerinizde alınacağım birşey yok.Çünkü haklı olduğunuz kanatindeyim.

Şimdi iki satış sitesinde de fiyat yok.Ne olacak acaba bunun gerçek fiyatı.Sanırım yine beklememiz gerekecek.
  • ben xd kartı fuji yetkili satıcı ve foto studyolarına sordum ( burada başka yerde yoktu.)
    hatta bilgisayarcılara sorduğumda flash disk, mp3 player gösterenler oldu.
    (hemde gold pc yetkili satıcısı )

fuji yetkili satıcı ve foto studyolarının bana verdiği fiyat fujinin kendi sitesindeki fiyattı . pazarlığa yanaşmadı.
    bana verdiği fiyatlar euro cinsinden ve
    512 mb 43 euro
    1 gb 72 euro dedi.
    üzerinde fiyat etiketi de bu şekilde yapıştırılmıştı.

tabii pazarlık yapılırsa daha uygun fiyata alınabilir.
    gittigidiyor da nispeten ucuz ama satıcılar gg nin yüzde 10 kar payını koyduğu için spot tan daha fazlaya geliyor.
    internet ve sanal alışveriş küçük yerlerde yaşayanlar için çok büyük nimet ..
    araştırmayan ve bilmeyen için insanlar için çok kullanışlı.

daha dün burada bir satıcıda bir çift gördüm .
    foto mak. alacaklardı .
    ama hiç özelliklerini bilmiyorlardı satıcıda bilmiyordu veya söylemiyordu. bayan tipine baktı çok güzel dedi.(panasonic ls2)
    spot olmasına rağmen 340 ytl fiyat biçti.
    halbuki gg de 175 ytl sıfırı vardı.
    şimdi pazarlık yapsa bu fiyata iner miydi bilmem ama
    ben sessiz video kaydı var deyince müşteri soğudu makineden bu fahiş fiyatı veren satıcınında yüzü buruştu .

insanlarımız dediğiniz gibi taksit olayı ,kredi kartı nedeniyle araştırmadan hemen alıyorlar..

bende sizin yaptığınız yöntemi uyguluyorum ve de mecbur kalmadıkça kredi kartı veya taksitle almıyorum.

ama sanal mağazalarından bazılarını güvenli buluyorum.
    bir ara samsung marka foto mak. aldım.
    2 gün kullandım (tipini beğenmediğim ve ilerideki hayatımda makine ile mutlu olamayacağımı ) yazarak iade ettim paramı verdiler .sadece kargo parası kesildi benden.
    garanti olayınada girdim 2 hafta içinde ups mi tamir edip bana gönderdiler.
    Allaha şükür şu ana kadar bu tür sitelerle sorun yaşamadım..

bir örnek ...
    a710is bir arkadaşa iki hafta önce buradaki spot mağazadan beraber aldık.

A710is +1gb toshiba sd +4 aa +2 aaa şarjlı pil+şarj makinesi 520 ytl aldık.
    pazarlık sonucu en son 540 ta diretti .
    arkadaş peşin para dedi. ve çıkmaya çalıştı .
    hemen 520 everdi.. üstelik yukaradaki 2 aa pili de pazarlıktan sonra kopardık çıktık.(üstelik made in japan )

büyük meblağlarda peşin para ile kredi kartı veya taksite göre büyük fiyat farkı ile satın alabiliyorsunuz..
    vesselam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radiko -- 9 Ocak 2007; 10:13:41 >

• Malesef, bekleyeceğiz 19.Ocak tarihini.......
    quote:

Orjinalden alıntı: rb.atasoy

Hesaplara bakılırsa 990ytl den çıkan fiyat gerçekten pahalı.Ki s3ün 1200 gibi bir fiyattan satıldığını düşünürsek vatandaşımız çok kazık yiyor.Buna ben sen o bu şu herkes dahil.
    Bu ülkede hobi adı altında yapılan herşey lüks olarak görülüyor galiba ve fiyatı da lüks oluyor tabi.

Sayın bipekkan, sözlerinizde alınacağım birşey yok.Çünkü haklı olduğunuz kanatindeyim.

Şimdi iki satış sitesinde de fiyat yok.Ne olacak acaba bunun gerçek fiyatı.Sanırım yine beklememiz gerekecek.
  • türkiyeden almak istedigim bir üründü fakat napalım kısmet degilmiş almanya mediamarkt ta 360 euro olan bi ürünü ki 300 euroyu geçen alışverişlerinizde taxfreeden de yararlanabiliyorsunuz çok daha ucuza 600-650 milyon civarı almak zorunda kalacagım garanti için 300 milyon fark vermek akıl karı deil sonuçta almanya garantiside olucak.Bizi bunları hesaplamaya yöneltenler utansın diyorum başka bişey demiyorum.Bence olayda fuji türkiyenin hiç bir suçu yok onlarında eli kolu baglı
  • Selam Radiko,
    Aynen katılıyorum ve ister istemez ilk defa elim mahkum bu makina için sanal mağazaları kullanacağım. T..S. yı şu anda hiç düşünmüyorum belki yakından görmek için kullanabilirim ve peşin düşüneceğim, Galiba havale diyorlar. Bunun nasıl yapıldığını anlatabilirmisiniz ve hangisi daha güvenceli "HB" mi, "İDX" mi?,
    Selam Cabri,
    "gg" den alırken güvenli bir yoldan bahsetmiştin, anlatabilirmisiniz? Ya da peşin de Pardon KEŞ!' te nasıl bir yol izleniyor ve görüştüğünü yazmıştın. Tlf. verebilirmisin?
  • bence çekinmeden HB için kredi kartı ile ödeme yapabilirsin havale ile hiç yapmadım şu ana kadar sorun çıkmadı.
    GG den alışverişte 6500fd satan şahıs güvenilir görüşmeler GG üzerinden mesajlaşarak yazdık.
    çok az mesaj çektim.
    Fİyat sordum söyledi .alacağım dedim ertesi gün satışa sundu iki adet ürünü..
    hemen birincisin aldım.USA dan 3 günde ist. memleketi,me 3 günde geldi.Cumartesi gününe rastladı musait değildim.pazartesi aldım..
    makine sıfırdı.temizdi.
    gümrükte sorun çıkmadı.(çünkü üst faturasında mp3 player yazıyordu 85 usd dolar)
    ama kendileri makina sağlammı diye bir kere açıyorlarmış . ben açıldığına dair ize rastlamadım.
  • Merhaba arkadaşlar,

Hepsiburada.com da dün 900 Ytl fiyat ile ökayıt alıyorlardı ama bakıyorum bugün fiyat vermekten vazgeçmişler. Bu arada Amerika'da
    ki fiyatının ortalama 360 - 380 $ olduğunu ve bu fiyattan da 50 $ rebate olduğunu biliyormusunuz???
  • Sevgili RoaDHuNTeR,
    Yaramı bile bile kaşıma, tuz, biber dökme, ! Dünden beri olmayan saçlarımı yolup yolup duruyorum zaten. Sevgili Capri' de, Radiko' da yolsun bu arada.... Ne tatlı iş değil mi? Vergi İadesini ancak getiren kişiye yaparlar, Yani burada, eğer tanıdık filan kullanmıyorsanız, bunun üstüne getirenler YATARRRR.... (Firma-Distribütör-Şahıs).......! Tabi buradan istediğiniz yorumu bol bol yapın ana distribütörler açısından da. Yavaş yavaş öğrenmeye başladık ithalat-gümrük- sigorta iş ve işlemlerini... Nasıl ballı börek, kaymaklı kadayıf değil mi? Tabi burada altı kızaran biz tüketici veya son kullanıcılar. 58 senedir yolunmadık tüyüm kalmadı bu memlekette....

quote:

Orjinalden alıntı: RoaDHuNTeR

Merhaba arkadaşlar,

Hepsiburada.com da dün 900 Ytl fiyat ile ökayıt alıyorlardı ama bakıyorum bugün fiyat vermekten vazgeçmişler. Bu arada Amerika'da
    ki fiyatının ortalama 360 - 380 $ olduğunu ve bu fiyattan da 50 $ rebate olduğunu biliyormusunuz???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 9 Ocak 2007; 15:53:54 >

• Sevgili bipekkan,

Ben sadece yakını olan kişileri bilgilendirmek için yazmıştım. Amerika çok ilginç bir yer.
    Yaklaşık 20 gün önce kuzenime Canon S3 sipariş ettim 399 dolardan. Aldıktan 2 gün sonra
    aynı mağazada hafta sonu indirimi yaptılar ve 2 gün için 359 dolardan sattılar. Ben bunları
    yaşadıktan sonra formda bir baktım ki Fuji S6500 ( yada Amerikada'ki kodu ile S6000) den
    bahsediliyor. Bir de fiyatını araştırınca beynimden vurulmuşa döndüm. Çünkü bana alınan
    mağazada ki fiyatı, 360 dolar ve 50 dolarda rebate i vardı ve hala devam ediyor. Sadece
    arkadaşları bilgilendirmek istedim. Canım Türkiye'mde bizi devlet, dağıtıcılar ve diğerleri
    hiç bıkmadan usanmadan yoluyorlar. (burada başka kelimeler kullanmak isterdim ama)

Getirtme şansı olanlara duyurulur. (tabiki yakını aracılığı ile)

• walla inanır mısınız bilmem ama yıllar önce (euro'dan önce mark kullanılırken) 2200 mark olan bir bilgisayarın fiyatı 1400 mark'a düşürülüyor, almanya'da yaşayan abim kampanyadan yararlanıp bir bilgisayar alıyor.. 2-3gün sonra mağazanın önünden geçerken bir bakıyor ki bilgisayarın fiyatı 1200 mark'a düşmüş (yani 200mark daha düşmüş), hemen içeri girip konuşuyor ve abime 200 mark geri ödeme yapıyorlar..

hem de yıllar önce mark kullanılırken, euro daha yokken bunlar oluyor.. hizmet önplanda, müşteri memnuniyeti önplanda, kısa yoldan zengin olmak gibi bir amaçları yok, müşteriyi yolmak gibi bir amaçları yok, kazık fiyat uygulama mantığı hiç yok.. adamlarda dert yok tasa yok.. biz türkiyede asla göremeyiz böyle şeyleri aslaaa

almanyadaki gibi ayda sadece bir gün büyük indirim günleri olsa çok mu şey istemiş olurum acaba

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.