Şimdi Ara

##SLR-LIKE : Fuji S6000fd (s6500fd) İNCELEMELERİ## (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.259
Cevap
1
Favori
78.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Teşekkürler, Dprevew'e hemen baktım iki kamera arasındaki bariz iki farkı aşağıya aldım.Belki TV test alışkanlıklarımdan olacak resim kalitesinde (Genel anlamda) ilk aradığım, bu keskinlik olayı oluyor. Veya diğer tabiri ile netlik. TV de, eğer ayarlar ve ara frekans 5.5 MHz'in tamamını geçiremezse netlik ve detaylar kaybolduğu gibi resim sulu boya tablo gibi oluşur renkler de distorsiyonlarve renk kontrastında düşmeler olur Renk geçişleri çok yumuşaktır. Burada ise yani fotograf makinalarında ise eğer mercek düzeni ve algılayıcı yetersiz kaldığında (Teknik tarafını ancak benzetme ile çözmeye çalışıyorum), sonuç aşağıdaki gibi oluyor. Yatay ve dikey keskinlik konusundaki yorumu bu konuda tecrübeli arkadaşlarımıza bırakıyorum. Değerlendirmeyi onlar yapsınlar. Daha renk ayrımı ve noise olayına giremedim. Malum Bayram, Hababam kapıya koşuşturup duruyorum, ancak ISO' nun 200'den başlaması bana doğru değil gibi geldi....ISO100 için getirilen açıklamalarda beni tatmin edemedi. Ancak gördüğüm kadarıyla ISO1600 de D40 baya farklı başarılı, Objektif özelliklerinde manuel ayarların varlığından bahsedilmiyor.Var mı? Yokmu? Sürekli otomatik odaklamanın başarısı ön planda tutulmuş, Diğer Nikon Objektiflerin kullanılamaması (Odaklama motoru objektif üzerine alınmış İlginç bir nokta) ilk dikkatimi çekenler....
     ##SLR-LIKE : Fuji S6000fd (s6500fd) İNCELEMELERİ##

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 1 Ocak 2007; 12:42:53 >

• Herkesin Kurban Bayramını kutlar, yeni yılda sağlık ve başarı temenni ederim.

Bayram ziyareti için çatalca ya giderken yol kenarında mangal yaktık. Aslında güzel manzaralar vardı ama acelemiz olduğu için arabayı durdurup çekemedim. Bu da içiniz ısınsın diye...

görgüsüzlük yapmamışımdır umarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cabri -- 3 Ocak 2007; 4:16:13 >
  •  ##SLR-LIKE : Fuji S6000fd (s6500fd) İNCELEMELERİ##

• Resim kalitesinibaya tuttum.2. resmi fluresantın diğer 2 ayarı ile çekebilirmisiniz.
    • Fluorescent (daylight)
    • Fluorescent (warm white)
    • Fluorescent (cool white)
    mevcut resmi hangisi ile çektiniz bilemiyorum.Resmi renk analizine tuuttuğumda yeşil renk gereğinden çok yüksek, Zaten cilt rengindede bu belirli.Warm white sanırım gerçek tonlamayı verecek. Mangal resminiz iştahımı kabattı ama iyice inceledim kuşlarla birlikte özellikle kenarlar da renklenme yok denecek kadar az ve bu konuda Nikon D40'ı açık ara solluyor. ve gerçekten beklediğim resim keskinliği çok iyi. Resmleri (800.600 pix.) ACDsee de resize edip %400 büyültmede bile (3200x2400 pix.) resim dağılmıyor. Walla makine benim ölçülerime göre fazlasıyla yeterli performansta. Manzara resimlerini merakla bekliyorum. Güle güle iyi günlerde kullanın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 3 Ocak 2007; 13:26:18 >
  • Fotoğraf kalitesi gerçekten güzel görünüyor.Ocak oldu bakalım artık gelsin de fiyatını görelim.Umarım uygun olur.

Zaten dslr dan soğudum.Çok pahalılar, hele objektif almaya kalksan...
  • lutfen d40 la karsılastırmayalım.
    S6500fd, d40 dan 30% daha ucuz. ustelik kaliteli video cekimi de var.sizi bilmem ama benim için video cok onemli .
  • siz baya övdünüz makinayı ama dpreview den test sonuşları(daha doğrusu puanlama sonuçları):

Fujifilm FinePix S6000fd
    Detail Rating (out of 10)
    Build quality 8.0
    Ergonomics & handling 7.5
    Features 8.0
    Image quality 8.0
    Optics 8.5
    Performance (speed) 8.0
    Value 8.0

Canon Powershot S3 IS
    Build quality 8.0
    Ergonomics & handling 8.5
    Features 9.0
    Image quality 8.0
    Optics 7.5
    Performance (speed) 8.5
    Value 8.0

Hemen hemen aynı hatta S3 daha üstün. sadece Optics'te 1 puan geri düşmüş. acaba bu optics nedir? neyi gösterir? ayrıca bu puanlama ne kadar doğru. sizin dpview'e güvendiğinizi güşünüyorum ve bu puanlama da doğrudur diyorum.

• http://urun.gittigidiyor.com/Fujifilm-FinePix-S6000-fd-6-MP-SIFIR-KUTUSUNDA_W0QQidZZ3291296#aciklama

Birisi 700 ytl ye satıyor ama gittigidiyordan alış veriş yapmadım tereddütlerim var.

Ve garantide yok.

Saygılarla...
  • Yaw biz niye boşuna uğraşıyoruz ki baksanıza arkadaş işin kolayını buluvermiş

Keşke zahmet edip diğer makinelerinde puanlarına baksaydın. genellikle hepsinin 8 ile 9 arasında puanlar aldığını görürdün.
    Puanlamanın mantığı nedir hiç düşündün mü? Yada şöyle düşün slr-like yada kompakt bir makineye 8 puan verilebiliyorsa profesyonel slr makineye kaç puan verecek bu adamlar. Bu puanlara bakarak bu ondan daha iyidir yada kötüdür denmez.

Bu kadar incelemenin, bilginin, karşılaştırmalı resmin bulunduğu bir ortamda siz baya övdünüz makinayı ama dpreview den test sonuşları(daha doğrusu puanlama sonuçları): diyebiliyorsan pess yani Biz lafla mı övdük... artılarını eksilerini kendimiz mi uydurduk.

Sanırım bir S3 sahibisin. Bana göre s3 f/p olarak h5 ve 6000fd den daha geride. 6000fd ise birçok yönü ile çok üstün bir slr-like.

quote:

Orjinalden alıntı: meliksahu

siz baya övdünüz makinayı ama dpreview den test sonuşları(daha doğrusu puanlama sonuçları):

Fujifilm FinePix S6000fd
    Build quality 8.0
    Features 8.0
    Image quality 8.0
    Optics 8.5
    Performance (speed) 8.0
    Value 8.0

Canon Powershot S3 IS
    Build quality 8.0
    Features 9.0
    Image quality 8.0
    Optics 7.5
    Performance (speed) 8.5
    Value 8.0

Hemen hemen aynı hatta S3 daha üstün. sadece Optics'te 1 puan geri düşmüş. acaba bu optics nedir? neyi gösterir? ayrıca bu puanlama ne kadar doğru. sizin dpview'e güvendiğinizi güşünüyorum ve bu puanlama da doğrudur diyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: bipekkan

Resim kalitesinibaya tuttum.2. resmi fluresantın diğer 2 ayarı ile çekebilirmisiniz.
    • Fluorescent (daylight)
    • Fluorescent (warm white)
    • Fluorescent (cool white)
    mevcut resmi hangisi ile çektiniz bilemiyorum.Resmi renk analizine tuuttuğumda yeşil renk gereğinden çok yüksek, Zaten cilt rengindede bu belirli.Warm white sanırım gerçek tonlamayı verecek. Mangal resminiz iştahımı kabattı ama iyice inceledim kuşlarla birlikte özellikle kenarlar da renklenme yok denecek kadar az ve bu konuda Nikon D40'ı açık ara solluyor. ve gerçekten beklediğim resim keskinliği çok iyi. Resmleri (800.600 pix.) ACDsee de resize edip %400 büyültmede bile (3200x2400 pix.) resim dağılmıyor. Walla makine benim ölçülerime göre fazlasıyla yeterli performansta. Manzara resimlerini merakla bekliyorum. Güle güle iyi günlerde kullanın.

Merhaba
    2.resim Fluorescent (daylight) renk-chrome. İlk aldığımda çektiğim deneme amaçlı resimlerden.
    Aynı objeyi 3 farklı ayarda çekip koyarım.

Bu Fluorescent (cool white)

• @cabri,
    fotoların gittikçe güzelleşmeye başladı. kumruları sevdim (ikisini de :)

beyaz dengesi konusunu da uygun WB modunu kullanarak halledince sonuçlar daha da iyi olacak. Tabii bunu PC de de düzeltmek mümkün...
    ----------------------------------------------

Bu arada, bu makinayı D40 ile kıyaslamamak lazım. D40 bir SLR! SLR almak demek, sunuşan geniş lens yelpazesinden faydalanmayı planlamak (hiç bir zaman bir SLR-like taki gibi tek bir lens ile hem geniş açı, hem de tele konusunu çözemeyeceksiniz. Tabii böyle lensler de var, ama hem büyük hem de kalitesinden dolayı tavsiye edilmezler) demek! Daha hızlı foto çekmek demek! Kesinlikle daha çok ekipman taşımak demek! Ve de daha çok para demek!

Bunları planlamıyorsanız bence SLR iyi bir çözüm olmaz...
  • Beğenmene sevindim. Şimdilik beyaz dengesini auto modu kullanarak idare ediyorum. Makine üzerineki manuel ayarları tanımaya çalışıyorum şu sıralar. Tam olarak alışınca daha iyi fotolar çıkacak ortaya.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Alehar

@cabri,

beyaz dengesi konusunu da uygun WB modunu kullanarak halledince sonuçlar daha da iyi olacak. Tabii bunu PC de de düzeltmek mümkün...

Bu arada, bu makinayı D40 ile kıyaslamamak lazım. D40 bir SLR! SLR almak demek, sunuşan geniş lens yelpazesinden faydalanmayı planlamak (hiç bir zaman bir SLR-like taki gibi tek bir lens ile hem geniş açı, hem de tele konusunu çözemeyeceksiniz. Tabii böyle lensler de var, ama hem büyük hem de kalitesinden dolayı tavsiye edilmezler) demek! Daha hızlı foto çekmek demek! Kesinlikle daha çok ekipman taşımak demek! Ve de daha çok para demek!

Zaten kıyaslamıyorum, sınıfları farklı ama ancak yukarda yatay ve dikey keskinlik konusunda "BABALAR" gibi kıyaslarım...
    Hamiş:Malum laf, bana ait değil,
    Sonuçta benimkisi espri de, düşüncem doğru ise keskinliğin s6500'den kötü olması ve dikeyde ve yatayda (16) YF frekanslardan sonra keskinliğin resmen kaybolmasıve dikeyde renklenmenin olması, kişisel düşüncem D40'ın kit olarak verilen objektifinin pek te iyi bir nesne olmadığını, en azından s6500' den daha kötü geçirgenliği olduğunu ve optik kalitesinin yine 6500 den daha kötü olduğunu gösterir, şeklinde. Body ve algılayıcı olarak hiç bir şey diyemem ancak algılayıcısının, ISO açısından s6500 den baya baya iyi olduğu yönünde bir tespitim var.
    Eğer, bu kıt bilgimle, yatay ve dikey keskinlik konusunun nedeni objektifse, D40 farklı ve kaliteli optiğe sahip lenslerle çok farklı iyi netice verecektir diye düşünüyorum.
    Ayrıca, dpreview' de bu konuda bilgi verilmesi ve sonuçları itibariyle bence en önemli konulardan birinin bu keskinlik konusu olduğunu ve incelemelerde önem verilmesi gerektiğini düşünüyorum.
    Ne dersiniz....?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 4 Ocak 2007; 19:02:27 >

• quote:

Orjinalden alıntı: cabri

Yaw biz niye boşuna uğraşıyoruz ki baksanıza arkadaş işin kolayını buluvermiş

Keşke zahmet edip diğer makinelerinde puanlarına baksaydın. genellikle hepsinin 8 ile 9 arasında puanlar aldığını görürdün.
    Puanlamanın mantığı nedir hiç düşündün mü? Yada şöyle düşün slr-like yada kompakt bir makineye 8 puan verilebiliyorsa profesyonel slr makineye kaç puan verecek bu adamlar. Bu puanlara bakarak bu ondan daha iyidir yada kötüdür denmez.

Bu kadar incelemenin, bilginin, karşılaştırmalı resmin bulunduğu bir ortamda siz baya övdünüz makinayı ama dpreview den test sonuşları(daha doğrusu puanlama sonuçları): diyebiliyorsan pess yani Biz lafla mı övdük... artılarını eksilerini kendimiz mi uydurduk.

Sanırım bir S3 sahibisin. Bana göre s3 f/p olarak h5 ve 6000fd den daha geride. 6000fd ise birçok yönü ile çok üstün bir slr-like.

quote:

Orjinalden alıntı: meliksahu

siz baya övdünüz makinayı ama dpreview den test sonuşları(daha doğrusu puanlama sonuçları):

Fujifilm FinePix S6000fd
    Build quality 8.0
    Features 8.0
    Image quality 8.0
    Optics 8.5
    Performance (speed) 8.0
    Value 8.0

Canon Powershot S3 IS
    Build quality 8.0
    Features 9.0
    Image quality 8.0
    Optics 7.5
    Performance (speed) 8.5
    Value 8.0

Başta söyleyeyim. s3 sahibi değilim. ama beğeniyorum
    inan araştırdım. sitedeki bütün incelemelere baktım. hatta s3 ün fotoğraflarıyla karşılaştırdım(sitede var zaten)
    en son puanlamalarına da baktım. gerçekten çok yakın bazı dallarda da s3ü üstün gördüm.
    dslr/dslr-like/kompakt makinaları kendi arasında puanlamışlardır diye düşündüm ondan sordum. ayrıca siteye güveniyorsunuz, çıkar veya başka amaçlı böyle bir oyun yapmazlar diye düşündüm. ve size danıştım

• doğrudur, keskinlik bence de önemli ama işin içine SLR girince "hangi lens ile?" sorusu gündeme gelir. Çünkü SLR lerin kapasitesi lense çok bağımlıdır. Bahsettiğiniz kıyaslamalardaki fark lensten kaynaklanmış olmalı. Daha iyi bir lens ile D40 tabii ki 6500fd den daha iyi sonuç verecektir, özellikle yüksek ISO larda...

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Alehar

@cabri,

Zaten kıyaslamıyorum, sınıfları farklı ama ancak yukarda yatay ve dikey keskinlik konusunda "BABALAR" gibi kıyaslarım...
    Hamiş:Malum laf, bana ait değil,
    Sonuçta benimkisi espri de, düşüncem doğru ise keskinliğin s6500'den kötü olması ve dikeyde ve yatayda (16) YF frekanslardan sonra keskinliğin resmen kaybolmasıve dikeyde renklenmenin olması, kişisel düşüncem D40'ın kit olarak verilen objektifinin pek te iyi bir nesne olmadığını, en azından s6500' den daha kötü geçirgenliği olduğunu ve optik kalitesinin yine 6500 den daha kötü olduğunu gösterir, şeklinde. Body ve algılayıcı olarak hiç bir şey diyemem ancak algılayıcısının, ISO açısından s6500 den baya baya iyi olduğu yönünde bir tespitim var.
    Eğer, bu kıt bilgimle, yatay ve dikey keskinlik konusunun nedeni objektifse, D40 farklı ve kaliteli optiğe sahip lenslerle çok farklı iyi netice verecektir diye düşünüyorum.
    Ayrıca, dpreview' de bu konuda bilgi verilmesi ve sonuçları itibariyle bence en önemli konulardan birinin bu keskinlik konusu olduğunu ve incelemelerde önem verilmesi gerektiğini düşünüyorum.
    Ne dersiniz....?

• Arkadaşlar,
    Bu Fuji n'apıyor....Şimdide yeni bir aleti Şubat ayında 900 $ civarında bir fiyatla çıkaracakmışmış, s9500--->s9600--->Fujifilm FinePix IS-1, IR sensitive, (Gece Görüşlü kamera) Tüm Özellikler vs. s9500-s9600 ile aynı, gıdım gıdım ilavelerle model değiştiriyor. Nokia telefonları bu yüzden hiç sevmem, adamlar vida değiştirip yeni model diye milleti aldatırlar, Fuji'de mi aynı yolda?....walla !

http://www.dpreview.com/news/0701/07010403fujifilmfinepixis1.asp#specs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 5 Ocak 2007; 9:05:14 >

• Üzülme,
    bahsettiğin model, suç takipçileri ve bilimsel amaçlı kullanımlar için infrared özellikli dönüştürülmüş model. Yani gözün göremediği tayfta da çekim yapıyor delilleri yakalamak için. Normal fotoğrafçıların kullanacağı bir model değil.

Anlaşılan, Fuji, bu modele "criminal" departmanlardan ve laboratuvarlardan da talep olacağına inanıyor. Neticede 6500fd ile aynı başarılı sensör ve prosesörü paylaşıyor ve ilgili sektörde lens değişimi vs gerektirmediği için pratiklik açısından tutulacağını düşünebiliriz.

Benzer infrared özellikli modeller canon ve Nikon'da da var.

quote:

Arkadaşlar,
    Bu Fuji n'apıyor....Şimdide yeni bir aleti Şubat ayında 900 $ civarında bir fiyatla çıkaracakmışmış, s9500--->s9600--->Fujifilm FinePix IS-1, IR sensitive, (Gece Görüşlü kamera) Tüm Özellikler vs. s9500-s9600 ile aynı, gıdım gıdım ilavelerle model değiştiriyor. Nokia telefonları bu yüzden hiç sevmem, adamlar vida değiştirip yeni model diye milleti aldatırlar, Fuji'de mi aynı yolda?....walla !

http://www.dpreview.com/news/0701/07010403fujifilmfinepixis1.asp#specs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alehar -- 5 Ocak 2007; 10:30:16 >

•  ##SLR-LIKE : Fuji S6000fd (s6500fd) İNCELEMELERİ##

daylight

daytime white

cool white
    1600x1200

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cabri -- 6 Ocak 2007; 14:56:00 >

• s600 fd ile çekilmiş 280 e yakın örnek foto 1600*1200 boyutunda burada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radiko -- 6 Ocak 2007; 5:58:04 >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.