Şimdi Ara

##SLR-LIKE : Fuji S6000fd (s6500fd) İNCELEMELERİ## (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.259
Cevap
1
Favori
78.601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arada 20 $ fark var ise, 9100 daha cazip olabilir. Ama daha büyük bir makina, taşımak isteyip istemediğine karar vermelisin. Üstelik henüz 9100 ile ilgili review lar çıkmadı, peformansının 6500 ile aynı olduğunu varsayıyoruz sadece!!

"bozulma olayı"nı çok kafana takmanı önermem. Üstelik ayar tekerleği bir önceki modelde sorun olmuştu bu durumda, yeni modelde, en az arıza yapma riski olan kısım bence ayar tekerleğidir. Bu gibi girdiler, mühendisler için önemlidir, ve yeni bir tasarımda aynı hatayı yapmalarına imkan vermiyorum şahsen.

quote:

Orjinalden alıntı: derkin

Arkadaşlar bu bozulma olayı nediR?Bozulma olayı var mı?
    Bu açıdan düşününce ben makinayı amerikadan getirtireceğim.Sanırım burada garanti geçmior.BAşıma iş açar mı?
    Birde sağlamlık açısından 6500 mü alsam yoksa 9100 mü?Arada 20 dolar fark var sizce hangisini tercih edeyim?Dediğim gibi halka problemi oluyorsa ve amerika cihazının garantisi burada geçmiyorsa tekrar canon s3 ıs'ye döneceğim...

• s3 de ne kadar hafiza kartiniz olsa dahi 1gb lik(yaklasik 8-9dk 640x480 30 fps) video çekebiliyorsunuz,yani 4gb lik bir kartiniz varsa 9ar dklik 4 video cekebiliyorsunuz yanlis bilmiyorsam. s6500 de böyle bir sinirlama var mi,yoksa hafiza karti dolana kadar çekim yapilabiliniyor mu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: armored

s3 de ne kadar hafiza kartiniz olsa dahi 1gb lik(yaklasik 8-9dk 640x480 30 fps) video çekebiliyorsunuz,yani 4gb lik bir kartiniz varsa 9ar dklik 4 video cekebiliyorsunuz yanlis bilmiyorsam. s6500 de böyle bir sinirlama var mi,yoksa hafiza karti dolana kadar çekim yapilabiliniyor mu?

farketmez,
    s6500 e kımse 1 gb dan buyuk kart olmaz
    cok pahalı cunku

2gb sd kart 45 ytl
    1gb xd kart 80 ytl
  • Arkadaslar,

Bu kartlar s6000 ile çalışır mı?

##SLR-LIKE : Fuji S6000fd (s6500fd) İNCELEMELERİ##
  • Arkadaşlar,
    Fuji/Türkiye' ye fiyatlarla ilgili olarak gönderdiğim ve Fuji' den aldığım cevap aşağıdadır.
    Tüm, Türkiye'den s6500fd veya başka bir model ürün almayı düşünenlere YORUMSUZ sunulur.....
     ##SLR-LIKE : Fuji S6000fd (s6500fd) İNCELEMELERİ##
  • quote:

Orjinalden alıntı: bipekkan

Arkadaşlar,
    Fuji/Türkiye' ye fiyatlarla ilgili olarak gönderdiğim ve Fuji' den aldığım cevap aşağıdadır.
    Tüm, Türkiye'den s6500fd veya başka bir model ürün almayı düşünenlere YORUMSUZ sunulur.....

Arkadaşım bana atılan cevap da aynı.Kelimesi kelimesine.

Ben fujifilme para kazandırmadığım için mutluyum diyeceğim ama yine elin adamına gidiyo paralar
  • adamların umrunda olmaz tabi, resmen arz-talep dengesini suçlu gösteriyorlar, yani daha çok kişi bu ürünü talep etse belki biz de biraz fiyat kırardık sürümden kazanırdık diyorlar.. malesef bir TC vatandaşı olarak kaliteli bir makina almak istiyorsanız önce garantiden vazgeçeceksiniz sonra da yurtdışından bir şekilde getirteceksiniz, bir aksilik olurda ürün bozulursa o zaman peşinen ödemediğiniz yüksek farklarla ürünü tamir ettirirsiniz..

daha düşük fiyatlı ülkeler oldugu kadar daha yüksek fiyatlı ülkeler de mevcuttur demişler, bizim ülkemizden daha pahalı fiyat çeken ülkeler hangileri acaba çok merak ettim.. mozambik, etiyopya, kenya olabilir mi
  • Şimdi yorum yapabilirim, bir an tereddüte düştüm acaba yanlış bir şey mi yazdım diye ,demek ki FİRMA, ACAYİP TOK,
    Ama bu cevabın özellikle bu bölümü, ".....gerçekçi olarak bakıldığında:Abesle iştigal etmektir" Türkiye dışında herhangi bir AB ülkesinde, haddini aşmakla eşdeğerdir ve manevi tazminat söz konusudur,
    Ve ya o son paragrafta ki tümceler ?, ya bu tümcelerin yazarının ipini çekerler ya da işletmenin Ticari hayatının sonu demektir.
    Kısacası, Bu ülkede NEDEN, NİÇİN gibi soruları sormayacaksın, Sorulmaması gerekenlerin örneklerini yüzlerce verebilirim ama başka anlamlara çekilir olmaz, Kısacası 3 MAYMUNLARI OYNAYACAKSIN, Tepki ? O ne demek, O dediğin Lise sıralarında Kimya laboraturında kaldı.....H2O+ Elektrik akımı---->2H |+O| İşte bizim halimiz........Sürüye takıl ve git......
    Acayip moralim bozuldu, verilen cevap arz talep/gerekçesi ile kalsa gülümseyip geçecem ama gerçekten para hırsı uğruna hadlerini aştılar. Hemen "gg" ye üye oldum ama mesaj geçeceğim siteye ama bir türlü yerini bulamadım, Bize ulaşında abuk subuk sorular çıkıyor, Yardım edebilirmisiniz?
    Artık Fuji/Türkiye' den, bedava olsa bile bir kıntık mal almayacağım gibi soran herkese de, bu e-maili gönderip "İYİ DÜŞÜNÜN" diyeceğim.

quote:

Orjinalden alıntı: rb.atasoy

quote:

Orjinalden alıntı: bipekkan

Arkadaşlar,

Arkadaşım bana atılan cevap da aynı.Kelimesi kelimesine.

Ben fujifilme para kazandırmadığım için mutluyum diyeceğim ama yine elin adamına gidiyo paralar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 23 Ocak 2007; 18:03:45 >

• arkadaşlar bu ürün yurtdışından hangi siteden türkiye'ye adrese teslim olarak ucuza alınır? Ben yurtdışından k.kartı ile almayı düşünüyorum.
  • Bu lafları okuyup ta üstüne Fuji TR'ye para kazandıranlara şaşarım.
    Fiyatlarıyla yurdum insanlarını saf yerine koydukları yetmiyomuş gibi bunu sorgulayanıda abesle iştigal etmekle suçluyorlar.

Madem öyle , BİZDEN TALEP YOK, ARZINIZDA SİZDE KALSIN !!!

Alın size arz-talep dengesi......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi htintas -- 23 Ocak 2007; 20:11:27 >
  • Arkadaşlar herkes fiyattan şikayetçi fakat, bu fiyatın içinde neler var hiç merak edip sordunuzmu?

Bakın fiyatın içinde neler var, hep beraber görelim.

1- Ürüne 2 yıl garanti
    2- Kredi Kartına 12 taksit (Peşin fiyatına)
    3- NATIONAL GEOGRPHIC (İnteraktif Fotoğraf Okulu) Fotoğraf çekmenin sırları 4 adet CD.
    4- 200 adet 10X15cm bedava fotoğraf baskı kuponu. (31.12.2007'ye kadar geçerli)
    5- Hafta sonları fotoğraf çekimi hakkında eğitici seminer. (2-3 seans)

Bunlarında bir maliyeti var muhakkak.

Şimdi yukarıdakileri okuduktan sonra, şapkanızı önünüze alıp birdaha düşünün bence...
    Yada gidip paranızı riske atın, seçim sizin...

• Sevgili Domanici,
    1. Avrupa 2 yıl, USA bir yıl garanti veriyor, Üstelik garantileri Etiypya'dada geçerli Papua Yeni Gine' de de! Ama Türkiye' nin, Dünya coğrafyasında yeri 5. dünya ülkesi olmalı ki (!), GARANTİ GEÇERSİZ....
    2. Ben peşin alacağım, yani KEŞ, Tring para. Kredi kartının maliyeti En kötü şartlarda %8 dir. O da bana, Distribütöre değil, O zaten trink parayı anında bankadan kuruşuna kadar alıyor.
    3. O dediğiniz Derginin maliyeti 4x6 YTL dir. Aralık ayına kadar bende aldım, Abone olduğum için bana 4x4.5 YTL oldu. Yani 18 YTL !
    4. Benim Fotografçım tanesini 25 YKrş basıyor Yani toplam maliyet 50 YTL. Tabi bu fiyat sana, bana, Benim fotografçımın ana maliyeti 35 YTL. Banyo vaya CD'ye çekme dahil.
    5. Ankara' da kişi başına 1 seans maliyeti 20 YTL, 3 seans 60 YTL
    T O P L A M....:İlk 2 maddeyi bir kenara atarsak, Bunun maliyey içindeki etkisi SIFIR. 3-4-5. maddelerin maliyeti yaklaşık 119 YTL' dir. Birbirimize karanlıkta göz kırpmayalım. Zaten benim burada anlatmaya çalıştığım, fiyatın dışarıdan 2. misli olması değil. O kazığın eni, boyu ve kaç çatal olduğu belli,
    Ben ve bazı arkadaşlar, işin derinine inmeden akıllı-uslu ve de farklı örneklerden yola çıkarak ta değil, Bizzat Fuji sorumlusu Cihan Şenol Bey' in verdiği Amazon.com.de örneğinden yola çıkarak bir sorgulamada bulunuyoruz. Ve Dünya tarihine geçecek Müşteri-Satıcı memnuniyetine örnek bir cevapta,
    1. Abesle iştigalle ve,
    2. Dolaylı olarak ima ediliyor, dışardan alanlar, meşru olmayan yollardan mal satın almakla suçlanıyoruz.
    Cevaplarını, Arz - Talep dengesine sığınıp geçiştirseler, bende hafifçe gülümseyip geçeceğim. Sonuçta, fiyat işime gelirse alırım, Gelmez ise almam bu kadar basit....
    Kaldı ki size çok basit bir BAKKAL hesabı yapayım Şapkayı ondan sonra önümüze koyup düşünelim,
    USA' dan getirtirsem maliyet tam 490 YTL, Almanyadan getirtirsem 560 YTL. Eğer bu iki Ülkeden Yolcu beraberinde getirtirsem 60 YTL civarında düşün vergi iadesini hatta 50 YTL isteyen nakliyeyi de düşsün. Ve ilaveten verilen garantilerde Gümrüklerinde deklare ettiğiniz sürece geçerli. "gg" den alırsanız 30$ karşılığı garantiniz de var....
    Türkiye'den alırsanız, Fiyat, Tık para 1000 YTL (Yaklaşık), USA'ya göre 550 YTL, Avrupa' ya göre 500 YTL. FAZLA Ödeyeceksiniz.
    O zaman kardeşim, 2 makine al tepe tepe kullan, Bu aletleri yere düşürmediğiniz veya çarpmadığınız sürece kesin 5 yıl, gıkı çıkmadan kullanırsınız. Ve bir nevi CEP telefonu gibidir bu iş. Bir noktadan sonra sizi kesmez yenisini kesin alırsınız 2 yıl içinde.
    Elbette dışarıya göre 100-150 YTL civarında bir fark olsa bende hiç düşünmem buradan alırım, ama kimse aklını peynir ekmekle yemedi, 2 makina fiyatına bir makinayı 2 yıl garantisi var diye alsın.....

quote:

Orjinalden alıntı: domainci_

Arkadaşlar herkes fiyattan şikayetçi fakat, bu fiyatın içinde neler var hiç merak edip sordunuzmu?

Bakın fiyatın içinde neler var, hep beraber görelim.

1- Ürüne 2 yıl garanti
    2- Kredi Kartına 12 taksit (Peşin fiyatına)
    3- NATIONAL GEOGRPHIC (İnteraktif Fotoğraf Okulu) Fotoğraf çekmenin sırları 4 adet CD.
    4- 200 adet 10X15cm bedava fotoğraf baskı kuponu. (31.12.2007'ye kadar geçerli)
    5- Hafta sonları fotoğraf çekimi hakkında eğitici seminer. (2-3 seans)

Bunlarında bir maliyeti var muhakkak.

Şimdi yukarıdakileri okuduktan sonra, şapkanızı önünüze alıp birdaha düşünün bence...
    Yada gidip paranızı riske atın, seçim sizin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 23 Ocak 2007; 22:33:40 >

• @bipekkan
    arkadaşım güzel söylüyorsunda malesef burası Türkiye. sırf bu fotoğraf makinasında olsa can kurban.
    Bizler herşeyi pahalı kullanmaya alışmışız, örneklerin hepsini yazmaya kalsam DH'nin host kapasitesi %50 dolar gibi.
    O yüzden bilinen 2-3 tanesini yazsam yeterli sanırım, Adsl, Benzin ve Otomobil.
  • fuji türkiye resmen haddini aşmış. ayıp ötesi bir cevap. abesle iştigal ediyorsunuz deme cüretini bile göstermişler.
    tam sopalık bunlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cabri -- 24 Ocak 2007; 5:40:54 >
  • Ben de abesle iştigal etmeyip bu makineyi Türkiye'den almayacağım, almak isteyene de aldırmayacağım.
  • @bipekkan iyi yazmışsınız ama en sonda makineyi düşürmediğiniz veya çarpmadığınız sürece demişsiniz; zaten buradan garantili alsanız da düşürme ve çarpmada garanti dışı kalıyor. Yani buradan almak hiç mi hiç mantıklı değil. Ben de dün akşam fuhi ege bölgete yazdım bakalım bana nasıl cevap gelecek
  • Anlaşılan pek çoğumuz tepkimizi yurtdışı ürün alarak göstermiş olacağız.
    Hele Fuji Türkiye'nin konu ile ilgili kişilere gönderdiği son posta/posta koyuştan sonra.

Biz bir an evvel makinalarımızı alıpta faaliyete geçelim,değerlendirmeleri görelim,öğrenelim derken,
    gün bugün oldu.

Ve bir uyarı;durum bu hale gelmişken ve isteklilerde varken,yurtdışı ürüne bizler yönelmişken, belkide bundan faydalanmak isteyen uyanıklar çıkacaktır.Lütfen sağlam kişilerden,sağlam yolla yapın işinizi.Elden bire bir,önerilen kişilerden veya güvenli ticaret yapılan yerlerle iş yapın derim.

Bizlerin bu istekli halimizi,heyecanımızı görüpte fiyatı da yukarıda tutmak veya yükseltmek isteyecekler çıkacaktır.Fuji Türkiye ye öpülmeyelim derken başkasınada yalatmayalım.

Kalın sağlıkla.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cabri

fuji türkiye resmen haddini aşmış. ayıp ötesi bir cevap. abesle iştigal ediyorsunuz deme cüretini bile göstermişler.
    tam sopalık bunlar

+1

Yazık ya kendi milletine bu kelimeleri sarf ediyorsa

• arkadaşlar

elimde 3 adt s6500fd var ;)
    ilgilenenler bağlantıya geçsin özelden...
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.