Şimdi Ara

##SLR-LIKE : Fuji S6000fd (s6500fd) İNCELEMELERİ## (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.259
Cevap
1
Favori
78.601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ben öyle yaptım.
    hem makina hem de lens getirttim sorun yok.
    baya bi uygun fiyatlara hem de.
  • Arkadaşlar,
    Bugün Kızılay'da bir Mali müşavir arkadaşımın bürosundaydım ve acayip bir tesadüf, ilkokul arkadaşım ve Amerikan pazarı denilen mahalde küçük bir mağazası olan arkadaşımla yaklaşık on yıldır ilk defa karşılaştım. Bu arada eski özelliği kalmadığından neredeyse bu çarşıya on yıldır da uğramadığımı söylemeliyim, Laf lafı açar ya, son 5 yıldır kamera ve fotograf makinaları üzerine çalışıyormuş, Ben de Burada işlediğimiz konunun derinlemesine girmeden, Fuji' nin s9600 ve s6500fd' ni aradığımı söyledim hala Türkiye'ye girmedi felan dedim. Dur bakalım dedi cep'ten birini aradı bir 3 dk kadar hararetle (YOk Ya, Çüş vb bir yığın laf kalabalığı ile) konuştular.
    Ve bana da Türlü-Çeşitli (!) bir yığın şey anlattı. Ve sonunda, beni 2.Mart' tan sonra tekrar ara dedi...
    Öğrendiklerim, Ticari Sır kabul edilebilecek sınırları içinde kaldığından sadece sonucu söyleyebileceğim,
    s9600 ve s6500 fd' nin, 2.Mart.2007 ' den önce sanal mağazalarda ve Tekno-SA da veya yetkili satıcılara dağıtılması ve satılması, arkadaşımın ifadesine göre imkansız. Bana göre de, Burası Türkiye, sabahtan akşama rüzgarın yönü değişir, % 80 imkansız. Diğer bir ip ucu, bu süre içinde , sadece 1 belki 2 yerde bu makine satılacak.
    Benim düşüncemi sorarsanız, aynı anda 2 ŞOK birden yaşadım, İ.Cem'in vefatını o büroda saat 12 haberlerinde öğrendim aynı anda ve 2. ŞOK' ta bu duyduklarımın (teferruatı) oldu....
    Artık Fiyat inceleme, şu, bu konularını kapattım. Tüm enerjimi , uygun bedel ve garantili yolla nasıl bu makineyi hatta bu s9600 da olabilir, (Yurt dışında fiyat aralığı 20-50 $/€ aralığına indi) alabilirim buna harcayacağım.
    Biz yine konunun teknik tarafına yönelelim, NERDE KAAAMIŞTIK.....!

• Amerikan Pasajının eskiden baya canlı bır yer oldugunu duydum ama ne zaman önünden gecsem ses soluk cıkmayan basıt bır mekan gibi demediklerinden anladığım bizim bu makineye yurdumuzdan sahip olamayacağımız (kazıklı dışında)

Bilgilendirme için sağolasın sayın @bipekkan
  • arkadaşlar yurtdışından nasıl alacağız? Bu konuyu iyi bilen birisi var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alfa147 -- 24 Ocak 2007; 17:10:36 >
  • Sayın alfa147,

Yurtdışı kargo yöntemiyle alım için yine bu konunun içinde arkadaşların verdiği bilgiler var.Ben çok detaylı bilmiyorum.Daha önce yolcu bereberinde getirttim,kargo ile almadım.

Öncelikle gelecek eşyanın 300€ yu geçmemesi ve kişiden kişiye hediye mahiyetinde olması gerekiyor diye biliyorum.Firma olmayacak.

Oradan buraya göndermek için sanırım FEDEX i tercih ediyorlar.Kutuya değerinin altını,hediye olduğunu,hatta değere göre de içine farklı bir içerik yazıyorlar diye biliyorum.
  • arkadaşlar yurtdışından nasıl alacağız? Bu konuyu iyi bilen birisi var mı?

@147 çok güzel bir topiğimiz vardı yanlış hatırlamıyorsam 70-80 sayfayı bulmuştu. Kısaca şöyle özetliyeyim. Amazon Türkiye'ye malzeme göndermiyor. Amerika'da fiyat karşılaştırma siteleri var.
    www.froogle.com
    www.diduprice.com
    www.everyprice.com gibi. Bunlardan sana uygun fiyatlı siteyi bulup Türkiye'ye gönderen olması gerek siparişi verip kredi kartıyla ya da paypal ile ödeme yapıyorsun. Şirketten aldığın için postalama masrafı dahil 100 Euroyu geçen kısmına %10 vergi ödemek suretiyle alabiliyorsun.
    Yalnız bu işin en basit hali burda gümrük vergisi ödemeden geçme şansın da var, sadece 24 YTL Damga Vergisi ödeyerek geçirme şansında var. En sorunsuz yol olan USPS yi seçersen sana en yakın posta işleme merkezi müdürlüğünün gümrüğüne gelir. Eğere UPS yada Fed Ex gibi kargolarla istersen o kadar çok sorun çıkarabilirler ki uğraşamayıp geri bile gönderebilirsin. Bu kaldırılan konuda her kes başına gelenleri anlatıyordu.
    Birde çok ucuz olan yerler eğer aksesuar almazsan sadece body ye yok çekebiliyorlar siparişi verir vermez alışveriş numaran ile telefon açıp gönderilip gönderilmeyeceği hakkında bilgi almanı tavsiye edrim.
    Fazl auğraşmadan sana en ucuz siteyi söyleyeyim: http://www.royalcamera.com/s6000.html Burada tek sorun çok ucuz olduğu için aksesuar almazsan yok çekebilirler diğer sitelerede bakabilirsin. Kolay gelsin...

• Takip ettiğim kadarıyla 9600fd nin henüz bir incelemesi çıkmadı değil mi?!

quote:

Orjinalden alıntı: bipekkan

Arkadaşlar,
    Bugün Kızılay'da bir Mali müşavir arkadaşımın bürosundaydım ve acayip bir tesadüf, ilkokul arkadaşım ve Amerikan pazarı denilen mahalde küçük bir mağazası olan arkadaşımla yaklaşık on yıldır ilk defa karşılaştım. Bu arada eski özelliği kalmadığından neredeyse bu çarşıya on yıldır da uğramadığımı söylemeliyim, Laf lafı açar ya, son 5 yıldır kamera ve fotograf makinaları üzerine çalışıyormuş, Ben de Burada işlediğimiz konunun derinlemesine girmeden, Fuji' nin s9600 ve s6500fd' ni aradığımı söyledim hala Türkiye'ye girmedi felan dedim. Dur bakalım dedi cep'ten birini aradı bir 3 dk kadar hararetle (YOk Ya, Çüş vb bir yığın laf kalabalığı ile) konuştular.
    Ve bana da Türlü-Çeşitli (!) bir yığın şey anlattı. Ve sonunda, beni 2.Mart' tan sonra tekrar ara dedi...
    Öğrendiklerim, Ticari Sır kabul edilebilecek sınırları içinde kaldığından sadece sonucu söyleyebileceğim,
    s9600 ve s6500 fd' nin, 2.Mart.2007 ' den önce sanal mağazalarda ve Tekno-SA da veya yetkili satıcılara dağıtılması ve satılması, arkadaşımın ifadesine göre imkansız. Bana göre de, Burası Türkiye, sabahtan akşama rüzgarın yönü değişir, % 80 imkansız. Diğer bir ip ucu, bu süre içinde , sadece 1 belki 2 yerde bu makine satılacak.
    Benim düşüncemi sorarsanız, aynı anda 2 ŞOK birden yaşadım, İ.Cem'in vefatını o büroda saat 12 haberlerinde öğrendim aynı anda ve 2. ŞOK' ta bu duyduklarımın (teferruatı) oldu....
    Artık Fiyat inceleme, şu, bu konularını kapattım. Tüm enerjimi , uygun bedel ve garantili yolla nasıl bu makineyi hatta bu s9600 da olabilir, (Yurt dışında fiyat aralığı 20-50 $/€ aralığına indi) alabilirim buna harcayacağım.
    Biz yine konunun teknik tarafına yönelelim, NERDE KAAAMIŞTIK.....!

• Alehar, Megapizel.net bugün incelemeyi yayınlamış, ancak bu sitenin incelemelerini hiç sevmiyorum o da ayrı konu....
    http://www.megapixel.net/html/reviews.php
  • Biraz önce Ege Bölgeye yazdığım maile cevap gelmiş. Anladığım bizim burazsı müşteriye daha nazik davranıyor

İYİ GÜNLER

ÖNCELİKLE TÜRKİYEYE S6000 DİYE Bİ MODEL GİRMEYECEKTİR.TÜRKİYEYE YENİ GİREN MODELİMİZ S65OOfd MODELİ OLACAKTIR.BAZI ÜLKELERE ÇIKAN MODEL SERİ NO LARI FARKLI OLABİLİYOR FAKAT MODEL AYNI.BU MODELİMİZ ŞU AN İÇİN TÜRKİYEYE GİRİŞ YAPMIŞTIR FAKAT SADECE YALÇINLAR MAĞAZASINDA SATILMAKTADIR.RAF SATIŞ FİYATI 1.182 YTL DİR.SATIŞ FİYATLARIMIZ AVRUPA VE YAKIN ÜLKELERLE AŞAĞI YUKARI AYNI OLMAKTADIR..SADECE AMERİKA FİYATLARI BİZİM ÜLKEMİZE ÇOK UCUZ OLARAK BULABİLİRSİNİZ.

İLGİNİZE ÇOK TEŞEKKÜRLER.

HASAN DEMREN

FUJI EGE DAĞITIM A.Ş

TEL:0232 279 22 22

• Evet nazikler, ne de olmasa az ötesi, suyun öte tarafı AVRUPA, Ama adamı s....k yerine koyma onlarda da var. Kimse hesap, hendese bilmiyor , çünküm !. Bir sorsak "YALÇINLAR" KİMDEN TEMİN ETMİŞ, Neden 15.Ocaktan itibaren 45 gün bu malın satışı Yalçınların dışında yapılmayacak? Yaw beni zorla konuşturuyorlar, Sizin İZMİR bölge resmen açıklamış bu soruların cevabını...... Ben sadece cavaplara, soru uydurdum....
    quote:

Orjinalden alıntı: duduco

Biraz önce Ege Bölgeye yazdığım maile cevap gelmiş. Anladığım bizim burazsı müşteriye daha nazik davranıyor

İYİ GÜNLER

ÖNCELİKLE TÜRKİYEYE S6000 DİYE Bİ MODEL GİRMEYECEKTİR.TÜRKİYEYE YENİ GİREN MODELİMİZ S65OOfd MODELİ OLACAKTIR.BAZI ÜLKELERE ÇIKAN MODEL SERİ NO LARI FARKLI OLABİLİYOR FAKAT MODEL AYNI.BU MODELİMİZ ŞU AN İÇİN TÜRKİYEYE GİRİŞ YAPMIŞTIR FAKAT SADECE YALÇINLAR MAĞAZASINDA SATILMAKTADIR.RAF SATIŞ FİYATI 1.182 YTL DİR.SATIŞ FİYATLARIMIZ AVRUPA VE YAKIN ÜLKELERLE AŞAĞI YUKARI AYNI OLMAKTADIR..SADECE AMERİKA FİYATLARI BİZİM ÜLKEMİZE ÇOK UCUZ OLARAK BULABİLİRSİNİZ.

İLGİNİZE ÇOK TEŞEKKÜRLER.

HASAN DEMREN

FUJI EGE DAĞITIM A.Ş

TEL:0232 279 22 22

• Çok ilginç, aynı sitenin 26500fd ve s9600 değerlendirmelerine baktım. Fotografları indirip inceledim, s9600 aynen s9500 deki yumuşaklığı ve max. zoomdaki hafif bulanıklığı aynen devam ettiriyor. Biraz gerçeğe yakın buldum puanlamasını , örneğin bina çekimlerinde color aberration olayı açısından s6500 fd'nin bariz üstünlüğü görülüyor. Az biraz tereddütlüydüm kafamın bir köşesinde bir minik kuş acaba s9600 mü? diyordu. Bazı eksikliklerine rağmen s9600 'e göre, ama kesin s6500fd
    quote:

Orjinalden alıntı: supersonicbluepearl

Alehar, Megapizel.net bugün incelemeyi yayınlamış, ancak bu sitenin incelemelerini hiç sevmiyorum o da ayrı konu....
    http://www.megapixel.net/html/reviews.php

• Bu topiği okumadan önce s3 siparişi vermiştim.Burda yapılan yorumlardan sonra aklım karıştı.S3'ü çok rahat elimden çıkarabilirim.alıcısı bile hazır.Yaklaşık 90 ytl daha fark verip s6000FD alabilirim.Tabi bunun yanında fujiler xd hafıza kartı kullanıyor ve 2 gb alsam o da ortalama 130 ytl.Sizce buna değermi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: fred78

Bu topiği okumadan önce s3 siparişi vermiştim.Burda yapılan yorumlardan sonra aklım karıştı.S3'ü çok rahat elimden çıkarabilirim.alıcısı bile hazır.Yaklaşık 90 ytl daha fark verip s6000FD alabilirim.Tabi bunun yanında fujiler xd hafıza kartı kullanıyor ve 2 gb alsam o da ortalama 130 ytl.Sizce buna değermi?

Bende S3 ile S6500 FD arasında seçim yapıp, S6500 FD'ye karar vermiştim. Bazı özellikleri S3'ten daha iyi gerçekten. Seçimde forumdaki diğer kullanıcı (tecrübeli) arkadaşların yorumları etkili olmuştur.

Evet, Fujiler sadece XD kart kullanıyorlar fakat 2 Gb destekleyeceğini sanmıyorum. Birçok yerdeki özelliklerinde (16Mb-1Gb) arası XD kart kullanılabilir diye yazıyor.
  • arkadaşlar biraz amelece bir soru olacak ama tam emin olmak için soruyorum s6500 veya s9000 video çekerken zoom yapıyor mu?

Birde amerikadan getiricem makinayı 9000 mi 6500 mü?fiyatlar aynı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derkin -- 27 Ocak 2007; 16:25:18 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: derkin

arkadaşlar biraz amelece bir soru olacak ama tam emin olmak için soruyorum s6500 veya s9000 video çekerken zoom yapıyor mu?

Zoom olayının video ile bir alakası yok tabiki yapıyor, 9000 ile 6500 arasında ufak tefek farklar olabilir ama ben kullandığım iin söylüyorum S6500 gerçekten iyi.
    Forumda bi araştırma yap, içinde kuşku kalmasın.
  • Selam Derkin,
    s9000=s9500 ...... s6000fd=s6500fd ........ s9100=s9600
    İlki Amerka' da anılan model, 2. si Avrupa' da anılan model ve 2 makinada da Türkçe menü vardır. Teknik ve dış görüntü olarak birbirinin aynıdır. s9000=s9500 bu modelleri unutun, zoom tekerlekleri problemli,yumuşak fotograf veren ve max zoom'da flu fotograf verir, s9600 içinde arıza hariç aynı notlar düşülmüş ilk detaylı incelemede. Benimde kafamda s9600 ile s6500fd arasında tereddütler vardı düne kadar. ve dün İstanbul'da bir yerde aynı anda max zomm da aynı kareyi fotografladım ve kesin s6500fd' de karar kıldım. Şu anda tek sorunum güven duyabileceğim bir yerden getirtebilmek.
    Arkadaşların yardımcı olacağını düşünüyorum.
    quote:

arkadaşlar biraz amelece bir soru olacak ama tam emin olmak için soruyorum s6500 veya s9000 video çekerken zoom yapıyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 27 Ocak 2007; 18:10:08 >

• Yaw bii saat önce neredeydin.Verdim siparişi s9000 olarak tüh yaw.Bakayım değiştirmeye çalışacağım
    Bazı yerlerde s6500 e dahili pille çalışıyor diyor ancak dpreview de kalem pil gösteriyor.Sanırım kalem pille çalışıyordur.
    quote:

Orjinalden alıntı: bipekkan

Selam Derkin,
    İlki Amerka' da anılan model, 2. si Avrupa' da anılan model ve 2 makinada da Türkçe menü vardır. Teknik ve dış görüntü olarak birbirinin aynıdır. s9000=s9500 bu modelleri unutun, zoom tekerlekleri problemli,yumuşak fotograf veren ve max zoom'da flu fotograf verir, s9600 içinde arıza hariç aynı notlar düşülmüş ilk detaylı incelemede. Benimde kafamda s9600 ile s6500fd arasında tereddütler vardı düne kadar. ve dün İstanbul'da bir yerde aynı anda max zomm da aynı kareyi fotografladım ve kesin s6500fd' de karar kıldım. Şu anda tek sorunum güven duyabileceğim bir yerden getirtebilmek.
    quote:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derkin -- 27 Ocak 2007; 18:27:08 >

• fuji s6500fd modeli 4adet kalem pille çalışıyor ve fotoğraf çekerken LCD ekranını değilde benim gibi vizörü kullanmaya alışıksanız piller bayaa uzun gidiyor..

alehar arkadaşımız s6500 ile ilgili tanıtım forumunu açana kadar canon s3 almayı düşünüyordum ancak fujinin bu modelini görünce anında keskin bir dönüş yaptım.. fakat almaya yakın günlerde nikon d40 çıkınca tekrar frene bastım, düşünmeye başladım, nihayet fuji s6500 modeli için son kararımı verdim.. makinayı kullandıkça ne kadar doğru bir karar verdiğimi görüyorum, ben makinamla mutluyum, dSLR modeller çok daha iyi olabilir ama hiç umrumda değil, bu makina benim her türlü ihtiyacımı karşılıyorsa benim için en iyisi budur

almayı düşünenlere kesinlikle tavsiye ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antique -- 27 Ocak 2007; 18:53:41 >

• Değil mi yani, Aynen katılıyorum. Tüm çekimler süper net ve detaylı İnan sharpen bile uygulama gerekmiyor...
    quote:

Orjinalden alıntı: antique

fuji s6500fd modeli 4adet kalem pille çalışıyor ve fotoğraf çekerken LCD ekranını değilde benim gibi vizörü kullanmaya alışıksanız piller bayaa uzun gidiyor..

alehar arkadaşımız s6500 ile ilgili tanıtım forumunu açana kadar canon s3 almayı düşünüyordum ancak fujinin bu modelini görünce anında keskin bir dönüş yaptım.. fakat almaya yakın günlerde nikon d40 çıkınca tekrar frene bastım, düşünmeye başladım, nihayet fuji s6500 modeli için son kararımı verdim.. makinayı kullandıkça ne kadar doğru bir karar verdiğimi görüyorum, ben makinamla mutluyum, dSLR modeller çok daha iyi olabilir ama hiç umrumda değil, bu makina benim her türlü ihtiyacımı karşılıyorsa benim için en iyisi budur

almayı düşünenlere kesinlikle tavsiye ederim

• Orjinalden alıntı: bipekkan

Selam Derkin,

PM attım

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.