Şimdi Ara

##SLR-LIKE : Fuji S6000fd (s6500fd) İNCELEMELERİ## (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.259
Cevap
1
Favori
78.601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tüm sayfaları okudum ve makine gerçekten çok etkileyici bence
    özellikle de renkler çok gerçekçi çıkmış
    makine tr de avrupa ve amerikaya göre yüksek bir fiyata çıkacak ama bu makineyi biraz para biriktirip kesinlikle elde edeceğim
    uzun zamandır yüksek zoom lu iyi makine arıyordum fakat bu tip makinelerdeki yüksek noise beni korkutuyordu ama bu makine noise olayını aşmışa benziyor.
    iş sadece para biriktirip almaya kaldı
  • Fiyat konusunda haklı çıktım malesef. En azından avrupa fiyatına yakın bir fiyatı olsaydı herkes rahatça alabilirdi. 1 100 ytl iyi para gerçekten ancak beni şaşırtmadı.

Ne yazık ki ülkemizde bazı şeyler lüks sınıfına giriyor. En basit bir hobi için dünyanın parasını dökmek gerekiyor. Avrupalının yaşam standartı ülke insanına sağlanmadıktan sonra boşuna AB diye yırtınmanın ne gereği var. Bütün aday ülkeler serbest dolaşım hakkına sahip iken işte böyle vizelerle karşı karşıya kalırız.

İthalatı yapanlar piyasanın bu kategoride en çok satan S3 ve H5 in fiyatlarını baz aldılar sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cabri -- 19 Ocak 2007; 2:55:25 >
  • Gerçekten bu fiyat çok abartı.O parayı verecek olsam 3-5 kuruş daha verir slr alırım.Zaten düşüncem de o.Ya da gg dan alıp geçmek.
  • Sevgili Capri,
    Elbette, yazdığın büyük etkendir, Malum Bizde fiyatlar, ossa, ossa bu kaaa olur metodu ile tespit edilir ve bilimsel hiç bi tarafı yoktur.
    Zaten diğer forumda da yazmıştım. Almanya' nın en pahalı satan mağazası neresi Amazon, oradan fiyat alınır, Bazı insaflılar en düşük ve en pahalının ortalamasını alırlar, Türkiye ederi nedir, kapıda teslim 650 YTL. değil mi? Şimdi kabaca devletimizin bu fatura değeri üzerinden aldığı var sayılan kabaca %25 (Bunun bir karışık hesaplama yöntemi belki 40 ayağı var ama ben ortalamayı konuşuyorum. Tabi şunu da kesinlikle unutmayalım nasıl bizler karşı tarafa "yaw şu şekilde bedel bildirin de fatura bedeli kadar haraç ödemeyelim" diyor ve sadece nakliye bedeli ödeyerek mal getirtiyorsak, İşin resmi ithalat rejimini aşamasında da 40 türlü atraksiyon vardır)
    İmdi, malın görünen bedeli nedir? 650 YTL+%25 vergi+50-70YTL arası nakliye= Malın maloluş bedeli dir.(Kaat Üstünde! ) Bunun üzerine %25 kar koyarsanız ne çıkar? Yalçınlar satış bedeli Keş para olarak. Kart çekersiniz, sonuçta bi 100 YTL daha biner üzerine, Ah, Oh çekersiniz, o ayrı, Bunlar extraları....
    Benim hesabıma göre bu mal Yalçınlar' da 1078 -1098 YTL arası tık para satılmalıdır. Ne fiyat açıklamışlar? 1093 YTL... Va'mı bunun Türlü, Çeşitli İzahı efendim?
    Efendim, bunu üstünden fatura keserler, KDV' yi mi unuttum, Yoooo, bize giren fiyat belli olduktan sonra, işlem geriye işler, 1093 YTL KDV dahil fiyattır, geriye giderseniz 926 YTL ana fiyat çıkar ve devlette bu işten memnundur gıkı çıkmaz, Çünkü 800 YTL'ye satılsaydı alacağı KDV 132 YTL idi. 1093'e satılınca onunda bu kazıktan aldığı pay arttı, 167 YTL'ye çıktı. Bu da, bu şekilde işleyen sistemde Devlet Baba'ya SUS payıdır.
    Gelelim yıl sonu hediyelerine. Bir bakalım neler, neler var sepette. Nedir satış rakkamları?, Kaç adet? , atalım 1000 adet türlü-çeşitli alet satmışık, ne eder gerçek fatura bedeli xxx EUR. Tamam ,alın %16 VAT değerini, ihracaattan dolayı vergi iadesini, yani bu da işin kaymaklı kadayıf tarafı, Halbuki bu iade sizin hakkınız ve bölece bi de çifte çatallı KDV kazığı yedik mi? bi alamanyadan, bi de bizden. Bu aleti siz Almanya'dan veya herhangi bir AB ülkesinden yolcu beraberinde getirtti iseniz Başta ödediğiniz 650 YTL' nin %16 vergi iadesini (VAT deyorlar mış artıkın)(90 YTL) geri alacaktınız. Yani aletin size maaliyeti 560 YTL olacaktı....
    Başlı başına kara mizahtır, Benim Sevgili Ülkem.....

quote:

Orjinalden alıntı: cabri

Fiyat konusunda haklı çıktım malesef. En azından avrupa fiyatına yakın bir fiyatı olsaydı herkes rahatça alabilirdi. 1 100 ytl iyi para gerçekten ancak beni şaşırtmadı.

Ne yazık ki ülkemizde bazı şeyler lüks sınıfına giriyor. En basit bir hobi için dünyanın parasını dökmek gerekiyor. Avrupalının yaşam standartı ülke insanına sağlanmadıktan sonra boşuna AB diye yırtınmanın ne gereği var. Bütün aday ülkeler serbest dolaşım hakkına sahip iken işte böyle vizelerle karşı karşıya kalırız.

İthalatı yapanlar piyasanın bu kategoride en çok satan S3 ve H5 in fiyatlarını baz aldılar sanırım.

• Sevgili arkadaşım,
    Aynı şeyi düşünmeye başladım, Fark resmen %100 oluyor gibi bu gidişle, tabi fiyat açıklandıktan sonra "gg" de aynı fiyattan vermeye devam ederse...
    quote:

Orjinalden alıntı: rb.atasoy

Gerçekten bu fiyat çok abartı.O parayı verecek olsam 3-5 kuruş daha verir slr alırım.Zaten düşüncem de o.Ya da gg dan alıp geçmek.
  • Merhaba,

Bende yakın zamanda yurtdışına gidecek birini bulamadım.1 ay içinde olmazsa bu GG dekinden isteyeceğim.GG deki de en fazla malı 350-50 (indirimi var)=300 $ a alıyordur.Tabi bende bu indirim kuponunu sormuştum.Size onu göndermiyor kendi kullanıyormuş.Neyseki ithalatçısı gibi maliyet politikaları,mazeretleri üretmiyor,insaflı.Kargoyuda karşılıyor.Maliyet peşin fiyata 3 taksit 700 ytl. 1.5 ay içinde nerdeyse 10 tane sattı adam.Bipekkan'ın dediği gibi fiyatı yükseltmezse düşünülür.

Ve bir ek yapayım.Bu 3 gün içinde s6500fd Almanya'da fiyatları düştü.325 e satanlar 316 ya düşürdü, vergi ( %19 VAT) dahil.Düşmeyede devam eder.Bizde yükselirken :-). 990 derken 1100 oldu,sonra 1200 ytl oldu.Yalçınlarda görülen o 1100 ytl varya;satın al butonuna basarda sepeti kontrol ederseniz 1200 ytl ödemeniz gerektiğini yazıyor.

Birde Bipekkan'ın dediği gibi eğer yolcunuz varsa Almanya'dan almak gayet güzel, maliyet peşin ve mağazadan olmak,vergiyide sonradan iade etmek üzere = 490 YTL .
    Tabi oturma izni olmayan yolcu olacak,havalanında faturasını onaylatacak,bu onaylı faturayıda aldığı yere bildireceksiniz.316€-50€(vergi) =266€ => 490 YTL

Hadi hepimize geçmiş olsun.Kalın sağlıkla.

• Arkadaşlar, bu makinaları almak isteyip de aşırı fiyatlı olmasından dolayı alamıyor olmanız üzücü bir durum. Açıkçası ben de içime sindiremezdim iki katı para vermeyi. Bu yüzden fırsatını bulup 300D mi Amerika'dan getirtmiştim. Tabii herkesin de her an bu imkanı olmaz.

Size tavsiyem, Fuji Türkiye yetkilileri ile veya Fuji satan büyük satıcılarla bu ürün ve fiyatı hakkında konuştuğunuzda (temasa geçtiğinizde) bahsettiğiniz Avrupa fiyatlarını açıklayın ve Türkiye'de çok kazık sattıklarını, onlardan almaktansa yurtdışından sipariş edeceğinizi uygun bir dille dile getirin, tepkinizi ortaya koyun. Ne kadar etkili olur bilmiyorum ama, ilk satışlar istedikleri gibi olmaz ise, zaten ürünün de ucuzluyacak olmasını bahane edip iskontolara gideceklerdir diye düşünüyorum. Olmadı biraz daha beklersiniz...

Ama bilinçli ve düzgün bir tepki koymadıkça, bu arz-talep dünyasında bu dengeler böyle gider...

Not: S6500fd nin Türkiyede olması gereken satış fiyatı: resmi US fiyatı miktarı kadar € + %18 KDV dir! mesela, Amerikada 400$ ise satış fiyatı (Amazon olabilir) Türkiye de 400€+KDV olmalıdır en fazla!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alehar -- 19 Ocak 2007; 16:16:50 >

• sevgili Alehar ın dediği gibi ortak bir tepki göstermedikçe bu düzen böyle devam edecek. Birilerinin cebi dolarken biz sesimizi çıkarmadığımız sürece kazıklanmaya devam edeceğiz...
    aynı ürünü abd yada almanya dan %200 daha pahalıya almanın mantığı yok. Sanki biz daha zenginiz, onların kişi başına milli geliri ile bizimkini karşılaştırınca yarı yarıya ucuza satılması gerekir burda.
    tabi canon yada sony gibi bu işin başını çekenler de aynı fiyat politikasını uyguluyor. fuji ye has bir olay değil bu. Hepsi aynı
  • Hocam şeytan diyo ki 600 milyona al s5600 geç.Ne uğraşcaksın geniş açıyla felan
  • sakın haaa :)
    arada kıyas bile yapılmaz, sonra çok pişman olursun...

quote:

Orjinalden alıntı: rb.atasoy

Hocam şeytan diyo ki 600 milyona al s5600 geç.Ne uğraşcaksın geniş açıyla felan
  • Daha ilk fiyatlar gözüktüğünde defelarca yüksek fiyat uyarısı gönderdim satış sitelerine,ilgili forumlara durumu yazdım,sadece ben değil tabi.

Fiyat tepkime devam edeceğim,önerinize katılıyorum.

Teknik olarak lütfen incelemere devam edelim,bilenler de bizlere bilgilerini sunmaya devam etsinler.
    Hepinize teşekkür ederim.
  • Sn. Alehar' a, 06' ya, rbatasoya,cabri'ye aynen katılıyorum. Fuji'nin Bilişim Kanal Sorumlusu Cihan Bey' de üye, Benim önerim, netfotograf.com'a üye olmak ki ben üyeyim, usulünce ve kibarca tepkiyi ortaya koymak. Şu an zaten 3 kişi yapıyoruz, Diğer arkadaşlar yaptımı bilmem ben 3 defa bu fiyatla ilgili Fujinin sitesinden e-mail gönderdim,........... Diğer talebiniz incelemeye alınmıştır, gibi cevaplar aldım. Bu sayı çoğalırsa çok fazla umudum yok ama birazda olsa etkileriz gibime geliyor.
    İlgili kişinin bilgileri aşağıda:

Cihan ŞENOL
    Bilişim Kanal Sorumlusu

FUJIFILM Plaza Dereboyu Cad. No:39
    34403 Halkalı / İstanbul
    Tel: +90 (212) 473 3800
    Fax:+90 (212) 473 3810
    Gsm:+90 (533) 601 9585
    cihan@fujifilm.com.tr

Biz yine teknik konulara dönelim.
    Cabri, çok teşekkürler Şimdi İndirdim, İncelemeye başlayacağım....

• Hocam ben netfotoya üyeyim.Katılıyorum bu fikrinize ancak ne kadar etkili olabiliriz bilmiyorum.Bakalım neler var netfotoda.
  • valla netfotodaki konudada Bunu Cihan bey'e cevap olarakta yazdım, burdada yazıyorum. Ben Almanyadan 330 Euro'ya getirticem.

330 *1,85 = 610 YTL
    Türkiye'de = 1200 YTL
    Fark = 600 YTL
    Türkiyedeki fiyatı verecek param olsa yine Türkiyeden almam Almanyadan iki tane alırım.

Cihanbey kafasınca bi hesap yapmış ve Türkiyedeki fiyat Avrupa fiyatlarıyla aynı demiş. Anlayan varsa beri gelsin. Bu tabiki Fujiye has bir durum değil. Ama benim aklım fujide kaldı. Bugün Yalçınlara gidip gördüm makineyi, makineye olan aşkım ikiye katlandı
    . Almanya fiyatlarını burdan kontrol edebilirsiniz.

Almanya Fiyatları

• Hocam bu fiyat konusunda fujifilm.com.tr ye mail attım.Siz de üşenmeyip bir mail atarsanız bunların dikkate alınma şansı artar.Eğer hala böyle bir fiyattan devam ederse o makineye türkiyede o kadar para vermem.Gider amerikadan alırım conilere para kazandırırım ama göz göre göre kazık yemeye dayanamam.
  • Yansımaaaaaaaaazz
  • quote:

Orjinalden alıntı: htintas

Yansımaaaaaaaaazz

+1milyon

bence de yansımaz..
    ne zaman ki hizmet kavramı para hırsının önüne geçecek ancak o zaman bu gibi değişiklikler TR'deki fiyatları da etkileyecektir
  • quote:

Orjinalden alıntı: htintas

valla netfotodaki konudada Bunu Cihan bey'e cevap olarakta yazdım, burdada yazıyorum. Ben Almanyadan 330 Euro'ya getirticem.

330 *1,85 = 610 YTL
    Türkiye'de = 1200 YTL
    Fark = 600 YTL
    Türkiyedeki fiyatı verecek param olsa yine Türkiyeden almam Almanyadan iki tane alırım.

Cihanbey kafasınca bi hesap yapmış ve Türkiyedeki fiyat Avrupa fiyatlarıyla aynı demiş. Anlayan varsa beri gelsin. Bu tabiki Fujiye has bir durum değil. Ama benim aklım fujide kaldı. Bugün Yalçınlara gidip gördüm makineyi, makineye olan aşkım ikiye katlandı
    . Almanya fiyatlarını burdan kontrol edebilirsiniz.

Almanya Fiyatları

tr de su an 1150 ytl /12
    pesın ıse 1.000 ytl su an yalcınlarda

• Arkadaşlar bu bozulma olayı nediR?Bozulma olayı var mı?
    Bu açıdan düşününce ben makinayı amerikadan getirtireceğim.Sanırım burada garanti geçmior.BAşıma iş açar mı?
    Birde sağlamlık açısından 6500 mü alsam yoksa 9100 mü?Arada 20 dolar fark var sizce hangisini tercih edeyim?Dediğim gibi halka problemi oluyorsa ve amerika cihazının garantisi burada geçmiyorsa tekrar canon s3 ıs'ye döneceğim...
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.