Şimdi Ara

##SLR-LIKE : Fuji S6000fd (s6500fd) İNCELEMELERİ## (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.259
Cevap
1
Favori
78.603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bu konu başlığı altında yardım bulabilirm sanıyorum:
    ben de compact ve SLRlike arası gidip gelip, sonra bi de Nikon D40ı inceliyip, en son S6500fd modelde karar kılmıştım ama,
    Şimdi de boyutlar gözlerime takıldı...

S6500fd çok mu büyük?DSLR modelleri hantallık olarak geçer mi!?
    aşağıdaki ebatlar neye göre? D40 için sanırım body halidir?
    D40 kit lensi ile S6500fd deyi boyut olarak geçior mudur?
    D40- DSLR diye hantal bi imaj oluşmuştu ama Fuji S6500 daha hantal çıktı

SONY H2 çok iyi görünüyor ebat olarak.

Sony Cybershot DSC H2---107.8x81.4x91.2mm
    Canon Powershot S3 IS----113.4x78x75.5mm
    FujiFilm FinePix S6500fd--- 130.7x97.2x119.5mm
    Nikon D40 ------------------126x64x94mm
    Bunlar da compactlar:
    Canon PowerShot-----------97x66x41mm
    A710 IS FinePix F31fd------92.7x56.7x27.8mm
  • Compact modellerle Lütfen ölçüleri karşılaştırmayın. dSLR ile de karıştırmayın. O ölçüler body için. S3 ve H2 ve H5 ilede karşılaştırmayın. Derinlik olarak hepsi s6500fd den azdır nedeni şu. Bu makinelerin manuel zoomları ile foküs ayarları el ile kontrol edilerek yapılamaz Motorla yapılır (Nasıl Manuel kontrol diye yutturuluyor millete anlamak mümkün değil) veya objektif yanında düğmelerle veya makina arkasında joystic ile, dolayısıyla objektif gövde içine tümüyle çekilebilir. Ama s6500fd, s9500 ve s9600' ün objektifi üzerinde elle ayar halkası (2 adet, zoom ve Foküs(netleme) için) vardır ve objektif tam kapalı halde epey dışarda kalır Bu da makinenin SLR özelliklerinden biridir. Takın D40' ın üzerine kit olarak verilen 18-55 objektifi görün hangisi hantal. Ayrıca paket pil kullananların elbette ebatları daha küçük olacaktır. s6500fd 4 adet AA boyutlarında pil kullanır. Çoğumuz paket pil isteriz, iyi güzelde içindeki pillerden biri gittiğinde pilin tümünü atmak zorundasınız ve o alacalı bulacalı PAKET'e 60 YTL-120 YTL arası bir para ödersiniz ve içlerinde de çoğunlukla AAA cinsi pil vardır. 4 adet AA şarj edilebilir pil başına maliyeti 3-5 YTL arasındadır. ve size yeterli gücüde paşa paşa verir. Buyrun tercihinizi yapın. Paket pil kullanan üretici Firmaların bu yolla vurduğu vurgunu bir bilseniz....
    quote:

Orjinalden alıntı: gimmeluck

arkadaşlar,
    Bu konu başlığı altında yardım bulabilirm sanıyorum:
    ben de compact ve SLRlike arası gidip gelip, sonra bi de Nikon D40ı inceliyip, en son S6500fd modelde karar kılmıştım ama,
    Şimdi de boyutlar gözlerime takıldı...

S6500fd çok mu büyük?DSLR modelleri hantallık olarak geçer mi!?
    aşağıdaki ebatlar neye göre? D40 için sanırım body halidir?
    D40 kit lensi ile S6500fd deyi boyut olarak geçior mudur?
    D40- DSLR diye hantal bi imaj oluşmuştu ama Fuji S6500 daha hantal çıktı

SONY H2 çok iyi görünüyor ebat olarak.

Sony Cybershot DSC H2---107.8x81.4x91.2mm
    Canon Powershot S3 IS----113.4x78x75.5mm
    FujiFilm FinePix S6500fd--- 130.7x97.2x119.5mm
    Nikon D40 ------------------126x64x94mm
    Bunlar da compactlar:
    Canon PowerShot-----------97x66x41mm
    A710 IS FinePix F31fd------92.7x56.7x27.8mm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 31 Ocak 2007; 17:59:40 >

• ok, anlaşıldı.
    S6500fd alınacak hongkongtan.

eger fiyatlar netten baktıgım gibiyse, bir de kardeşime kucuk+iso performans için(ben de kurcalıycam tabii ^^) F30 alınacak veya F31fd,, bu ikisinin arasında da 450YTL/550YTL 100 YTL fiyat farkı var nedenini anlamak zor..hiçbiryerde farkını göremedim.

ebatla ilgili bilgiler için teşekkürler, çok açıklayıcı oldu.
  • Arkadaşlar,
    Netfotograftan bir haber,
    ".......dün sirkeciye indim 6500fd yi sormak için,makinayı yalçınlar 15 şubata kadar satışa çıkartmamaya karar vernişler,nedenini sordum fuji bayine ticari olduğunu söylediler ama çokta anlamış değilim................"
    Y O R U M S U Z
  • quote:

Orjinalden alıntı: bipekkan

Arkadaşlar,
    Netfotograftan bir haber,
    ".......dün sirkeciye indim 6500fd yi sormak için,makinayı yalçınlar 15 şubata kadar satışa çıkartmamaya karar vernişler,nedenini sordum fuji bayine ticari olduğunu söylediler ama çokta anlamış değilim................"
    Y O R U M S U Z

15 şubat sonrası fiyat ne olcak acaba???
  • Merhaba,

Bipekkan,Htintas ; Hayırlı olsun makinalarınız.

Yalçınlar'ın başka mağazasını bilmem ama,bu cumartesi Ankara Carrefour' daki Yalçınlar'da vitrinde ve satıştaydı.

Fiyatta da bir DEĞİŞİKLİK YOK.Kura göre 1180-1200 (645 € gibi) arasında gidip geliyor.ALMANYA-AVRUPA da ise 299 € ya DÜŞTÜ.

Birde daha önceki sayfalarda s6500fd kullanıcılarına bir soru yöneltmiştim ama cevap alamadım.

Sizce makinanın gövdesi güven veriyormu,sağlammı,plastik gövde sorun değil ama sağlam bir gövde dokunuşundamı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 06 -- 31 Ocak 2007; 23:03:33 >
  • quote:

06 Tarih 31 Ocak 2007; 23:02:26
    Merhaba,

Bipekkan,Htintas ; Hayırlı olsun makinalarınız.

Yalçınlar'ın başka mağazasını bilmem ama,bu cumartesi Ankara Carrefour' daki Yalçınlar'da vitrinde ve satıştaydı.

Fiyatta da bir DEĞİŞİKLİK YOK.Kura göre 1180-1200 (645 � gibi) arasında gidip geliyor.ALMANYA-AVRUPA da ise 299 � ya DÜŞTÜ.

Birde daha önceki sayfalarda s6500fd kullanıcılarına bir soru yöneltmiştim ama cevap alamadım.

Sizce makinanın gövdesi güven veriyormu,sağlammı,plastik gövde sorun değil ama sağlam bir gövde dokunuşundamı?

@06,

bu konuda özellikle yabancı incelemelere bakabilirsin.

bana kalırsa (elime alıp inceledim) taş gibi makina. hiç tereddüt etme.
  • arkadaşlar,
    S6500fd alternatifi denen sonyH2 ve cannon S3 modelleri incelemelrine baktım.
    sony H5 modele takılabilecek macro için close-up lens? veya başka tür lenslerden bahsediliyor, DLSR makinalrdaki gibi lens mi değişebiliyor?
    aynı sey S6500fd de de var mı?

bu arada "fd" ne demek?
  • FD = Face Detection = Yüz Tanıma yani yüze odaklanma yani eş-dost-arkadaş vb insan fotoğrafları çekerken otomatik olarak yüzlerin net çıkmasını sağlayan bir sistem.. otomatik olarak devreye girmiyor, bu özelliği açıp-kapatma tuşu var, yanılmıyorsam en fazla 12kişiyi aynı anda netleyebiliyor!

şu ana kadar hiç eş-dost-arkadaş çekme durumu olmadığı için bu özelliği henüz kullanmış değilim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antique -- 1 Şubat 2007; 4:01:46 >
  • @gimmeluck,
    Bu makinelerin tamamında lens sabittir. Bahsedilen lensler, fotograf kalitesinden ödün vermeden geniş açıda kullanılan ve s6500fd (s9500-s9600-FinePix IS-1)de güneşliğin yerine takılabilen bir lenstir. Aksesuarlarda "Wide Conversion Lens,Kodu:WL-FXS6" Bunun siparişini de verecektim ama inceleyince dışarıda ve bana teklif edilen fiyat baya yüksek geldi.Belki değerinde ama ayırdığım bütçeyi zorlamaya başladı. Yurt dışında 135-170$ fiyatı var. Teklifi düşünün artık. Bu lens için sitesinde "8.0 x (Eşdeğeri 22.44mm Geniş Açıda) deniyor, ama satış noktalarında zoom çarpanı 0.8X olarak belirtilmiş. Bana bu daha mantıklı geldi.....Dikkat edin büyüteç gibi bir nesne, Resmi aşağıda:
     ##SLR-LIKE : Fuji S6000fd (s6500fd) İNCELEMELERİ##

Kolay Gelsin........
    quote:

Orjinalden alıntı: gimmeluck

arkadaşlar,
    S6500fd alternatifi denen sonyH2 ve cannon S3 modelleri incelemelrine baktım.
    sony H5 modele takılabilecek macro için close-up lens? veya başka tür lenslerden bahsediliyor, DLSR makinalrdaki gibi lens mi değişebiliyor?
    aynı sey S6500fd de de var mı?

bu arada "fd" ne demek?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 1 Şubat 2007; 10:06:39 >

• quote:

Orjinalden alıntı: antique

FD = Face Detection = Yüz Tanıma yani yüze odaklanma yani eş-dost-arkadaş vb insan fotoğrafları çekerken otomatik olarak yüzlerin net çıkmasını sağlayan bir sistem.. otomatik olarak devreye girmiyor, bu özelliği açıp-kapatma tuşu var, yanılmıyorsam en fazla 12kişiyi aynı anda netleyebiliyor!

şu ana kadar hiç eş-dost-arkadaş çekme durumu olmadığı için bu özelliği henüz kullanmış değilim

Merhaba Sn.antique makineyi kullanıyorsunuz peki pil durumu hakkında bilgi verir misiniz? Sizce nasıl ?
  • Merhaba arkadaşlar.
    Face Detection hakkında daha fazla bilgi sahip olmak isteyenlerhttp://www.youtube.com/watch?v=7l44yq9L4U0 ı izleyebilirler.Ayrıca s6500 ün Ankara 'da olup İstanbul da olmaması hayret verici.Ama ne olursa olsun Türkiye'den alınmaması gerektiği fikrindeyim ki ben öyle yaptım ve herşey dahil(ulaşım + makine) 435$ mal oldu.
    Pil konusunda internet sitelerinde 2500 mph lik pillerle lcd açıkken 400 çekim yapıldığı söyleniyo.Ama ben lcd yi ve flaşı fazla kullanmadığım 1906 fotograf için (bugün itibarıyle), 3 kere pil değiştirdim.Soru bana değildi sevgili antique ama kusura bakma sende deneyimlerini bizimle paylaşmaya devam edersen (özellikle exif bilgilerini) minnettar kalırım.
    Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aleric -- 1 Şubat 2007; 12:47:35 >

• quote:

Compact modellerle Lütfen ölçüleri karşılaştırmayın. dSLR ile de karıştırmayın. O ölçüler body için. S3 ve H2 ve H5 ilede karşılaştırmayın. Derinlik olarak hepsi s6500fd den azdır nedeni şu. Bu makinelerin manuel zoomları ile foküs ayarları el ile kontrol edilerek yapılamaz Motorla yapılır (Nasıl Manuel kontrol diye yutturuluyor millete anlamak mümkün değil) veya objektif yanında düğmelerle veya makina arkasında joystic ile, dolayısıyla objektif gövde içine tümüyle çekilebilir. Ama s6500fd, s9500 ve s9600' ün objektifi üzerinde elle ayar halkası (2 adet, zoom ve Foküs(netleme) için) vardır ve objektif tam kapalı halde epey dışarda kalır Bu da makinenin SLR özelliklerinden biridir. Takın D40' ın üzerine kit olarak verilen 18-55 objektifi görün hangisi hantal. Ayrıca paket pil kullananların elbette ebatları daha küçük olacaktır. s6500fd 4 adet AA boyutlarında pil kullanır. Çoğumuz paket pil isteriz, iyi güzelde içindeki pillerden biri gittiğinde pilin tümünü atmak zorundasınız ve o alacalı bulacalı PAKET'e 60 YTL-120 YTL arası bir para ödersiniz ve içlerinde de çoğunlukla AAA cinsi pil vardır. 4 adet AA şarj edilebilir pil başına maliyeti 3-5 YTL arasındadır. ve size yeterli gücüde paşa paşa verir. Buyrun tercihinizi yapın. Paket pil kullanan üretici Firmaların bu yolla vurduğu vurgunu bir bilseniz....

sony h serisi ve canon s serisi de kalem pille çalışır. canon 4 sony 2 pil kullanır. kaliteli pil kullanıdıldığında her iki makine de 500 foto sınırını zorlar. ama bu demek değil ki sizin paket pil dediğiniz şeyden daha cazip.
    4 tane AAA pil ihtiyacımız olan gücü paşa paşa vermez. paket pil dediğiniz dahili bataryalar her zaman için daha iyidir. fiyatları yüksek olur, maliyet artar. fakat makinenin enerji ihtiyacını çabucak karşılarlar. flaşın şarj olmasını beklemezsiniz.genel performansı da olumlu etkiler.dslr olmayan bir makine için kalem pil kullanımı bazı avantajlar içerse de genel anlamda bakınca minik de olsa bir dezavantajdır.

• quote:

Orjinalden alıntı: aleric

Merhaba arkadaşlar.
    Face Detection hakkında daha fazla bilgi sahip olmak isteyenlerhttp://www.youtube.com/watch?v=7l44yq9L4U0 ı izleyebilirler.Ayrıca s6500 ün Ankara 'da olup İstanbul da olmaması hayret verici.Ama ne olursa olsun Türkiye'den alınmaması gerektiği fikrindeyim ki ben öyle yaptım ve herşey dahil(ulaşım + makine) 435$ mal oldu.
    Pil konusunda internet sitelerinde 2500 mph lik pillerle lcd açıkken 400 çekim yapıldığı söyleniyo.Ama ben lcd yi ve flaşı fazla kullanmadığım 1906 fotograf için (bugün itibarıyle), 3 kere pil değiştirdim.

Soru bana değildi sevgili antique ama kusura bakma sende deneyimlerini bizimle paylaşmaya devam edersen (özellikle exif bilgilerini) minnettar kalırım.
    Saygılar...

herkes herşeyi yazmakta özgür forumun güzelliği de bu zaten.. LCD ekranı kullanmadan fotoğraf çekiyorsanız piller oldukça uzun süre gidiyor.. ben fotoğraf çekmek için dışarı çıktıgım zamanlar ortalama 500kare çekerim ve çekim yapmadığım zamanlar makina kapalı halde yürürüm..

bu durumda günlerce gidiyor piller

• Pardon sevgili Buffalo, AAA değil AA olacak. Zaten paket pillerin randımanlı olamama nedeni de içlerinde AAA veya köşeli AAA diyebileceğimiz pil kullanmalarından (Max 600-800 mA/h) kaynaklanıyor. Tabi bu arada compact makina ebatlarının küçük olması veya gittikçe incelmesi sensörlerin çektiği akımları azaltılması, Ebat küçülmesi-Teknik gelişmeler)ve buna bağlı akım ihtiyacının azalması üreticiyi paket pil (Pocket Battery) kullanmaya sevk ediyor. Benim burada esas vurgulamaya çalıştığım, verimleri açısından değil (Üretici tüketiciyi tatmin açısından, ortalama 350-500 çekimi garanti edecek bir batarya modeli seçimi yapmak zorunda) arızalandığı durumda ki bu genellikle içindeki 2-3-4 adet pilden birinin aşırı şarj nedeniyle kısa devre olmasından kaynaklanır ve pilin tamamının çöpe atılması zorunluluğunu göstermekti. Kaldı ki, Flash'ın çabuk toparlaması(Piyasa ağzı) pilin Paket pil veya tek tek olması ile ilgili bir konu değildir olamazda.,Flash'ın çektiği akım makinenin motor ve sensörünün hatta ekranının çektiği akımın yanında devede kulaktır. Pilden çekilen akım Flash içindeki bir kaskat devre yardımı ile 600 VDC çıkarılarak, bir Elektrolitik Kondenzatör şarj edilir. Ve şarj, bir direnç üzerinden akım sınırlaması yapılarak gerçekleştirilir. Aksi halde devrenin çektiği akım diğer devrelerin çalışmasını aksatacak kadar yüksek olur. Şarj edilebilir piller yaklaşık olarak %95 boşalıncaya kadar sabit gerilim ve akım verebildiklerinden flash'ın ve diğer devrelerin çalışma verimi de teorik olarak sabittir. Ancak alkalin pillerde deşarj sırasında gerilime paralel, iç direnç artışı nedeniyle verebildikleri akım kapasitesi de düştüğünden Flash'ın dolma süresi de uzayacaltır. AA pil kullanan makinalar için hem verebildikleri yüksek akım değerleri, hem de tek tek değiştirilebilmeleri, son kullanıcı açısından kanımca iyi bir avantajdır. (Kullanım ve taşınım kolaylığı dışında)-(dSLR/like ve dSLR makinelerde) Burada pil'den kastim Alkalin gibi aksini belirtmedikçe Şarj edilebilir Ni-MH pillerdir.
    quote:

Orjinalden alıntı: buffalo
    quote:

Compact modellerle Lütfen ölçüleri karşılaştırmayın. dSLR ile de karıştırmayın. O ölçüler body için. S3 ve H2 ve H5 ilede karşılaştırmayın. Derinlik olarak hepsi s6500fd den azdır nedeni şu. Bu makinelerin manuel zoomları ile foküs ayarları el ile kontrol edilerek yapılamaz Motorla yapılır (Nasıl Manuel kontrol diye yutturuluyor millete anlamak mümkün değil) veya objektif yanında düğmelerle veya makina arkasında joystic ile, dolayısıyla objektif gövde içine tümüyle çekilebilir. Ama s6500fd, s9500 ve s9600' ün objektifi üzerinde elle ayar halkası (2 adet, zoom ve Foküs(netleme) için) vardır ve objektif tam kapalı halde epey dışarda kalır Bu da makinenin SLR özelliklerinden biridir. Takın D40' ın üzerine kit olarak verilen 18-55 objektifi görün hangisi hantal. Ayrıca paket pil kullananların elbette ebatları daha küçük olacaktır. s6500fd 4 adet AA boyutlarında pil kullanır. Çoğumuz paket pil isteriz, iyi güzelde içindeki pillerden biri gittiğinde pilin tümünü atmak zorundasınız ve o alacalı bulacalı PAKET'e 60 YTL-120 YTL arası bir para ödersiniz ve içlerinde de çoğunlukla AAA cinsi pil vardır. 4 adet AA şarj edilebilir pil başına maliyeti 3-5 YTL arasındadır. ve size yeterli gücüde paşa paşa verir. Buyrun tercihinizi yapın. Paket pil kullanan üretici Firmaların bu yolla vurduğu vurgunu bir bilseniz....

sony h serisi ve canon s serisi de kalem pille çalışır. canon 4 sony 2 pil kullanır. kaliteli pil kullanıdıldığında her iki makine de 500 foto sınırını zorlar. ama bu demek değil ki sizin paket pil dediğiniz şeyden daha cazip.
    4 tane AAA pil ihtiyacımız olan gücü paşa paşa vermez. paket pil dediğiniz dahili bataryalar her zaman için daha iyidir. fiyatları yüksek olur, maliyet artar. fakat makinenin enerji ihtiyacını çabucak karşılarlar. flaşın şarj olmasını beklemezsiniz.genel performansı da olumlu etkiler.dslr olmayan bir makine için kalem pil kullanımı bazı avantajlar içerse de genel anlamda bakınca minik de olsa bir dezavantajdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 1 Şubat 2007; 19:50:42 >

• sonunda fujı s6000FD em elıme ulastı,
    ılk defa slr -like makıne kullanmama ragmen cok hosuma gıttı ,
    usa dan almama ragmen turkce menusu cıkması benı sasırttı

• hayırlı olsun.Ne kadara mal oldu hocam?
    quote:

Orjinalden alıntı: The_WeB

sonunda fujı s6000FD em elıme ulastı,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derkin -- 2 Şubat 2007; 3:42:30 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: derkin

hayırlı olsun.Ne kadara mal oldu hocam?
    quote:

sagolasın,darısı sana
    5 yıllık uluslar arası garantısı ıle (trde gecıyo dedıler ya emın degılım :) )730 ytl ye mal oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cydonia -- 2 Şubat 2007; 3:56:42 >

• quote:

Yaşasın güle güle kullan, darısı başımıza artık
  • quote:

Sn.The_WeB makineniz hayırlı olsun nice güzel fotoğraflar çekmeniz dileğiyle.Darısı başımıza inşallah.

Makineyi hangi yolla aldınız ? Web den mi? yoksa arkadaş vasıtasıyla felan mı?
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.