Şimdi Ara

##SLR-LIKE : Fuji S6000fd (s6500fd) İNCELEMELERİ## (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.259
Cevap
1
Favori
78.603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yaştanmıdır nedir, çok kararsız kaldım, Sadece konu garanti değildi benim için, Kredi kartı kullanmıyorum. Bu nedenle "gg" ile yazıştım belki bir hafta, Ömrümde sanal mağazalardan alışveriş etmedim. Zatem malum fiyatlar Ultra kazık. Bu arada bir hafta önce yine forumdan bir arkadaş yardımıyla biri ile tanıştık ve o yolla 5 gün önce siparişimi verdim. "HB" de yeni fiyatları görmüş olmalısın .
    Yanında 2GB kart dahil havale ile 947 YTL oldu Sandisk mi Fuji mi belli değil ama 120-150 YTL' yi düşünce makina 820-850 YTL aralığına geliyor. bir ay önce olsa kabul edilebilir bir fiyat aralığı ama 400 € 'luk fiyatta 295 € düştü bu arada. ve şu anda USA fiyatlarında 30 $ civarında da artış var.... Bu defa Avrupaya göre yine 300 YTL fark oluştu,
    Kısacası artık siparişi verdim ya parasal olarak takip etmeyeceğim. Aynen BS piyasası gibi bu piyasa......
    O fotografları özellikle exif bilgileri ile birlikte yüklersen çok memnun olurum. Senin ve antique' nin fotograflarını saklayıp sürekli inceliyorum. Diğer sitelerdeki örnek resimlerlede birlikte ki 600 fotoyu geçti, bir not çıkartmaya başladım.Dial-Up bağlantı çok tuzluya gelmiyor mu. En azından 3 gb. ADSL daha uygun sanırım. Gerçi şuan ben kablo-net kullanıyorum 128/32 ama 3 aydır 59 kb. üstü resim yüklemelri sürekli başarısız. Komşunun dial up bağlantısını kullanıp resim yüklüyorum. Bakalım ne olacak. Şimdi ayda 10 YTL fazla verip 256/64' sınırsıza geçeceğim. Kampanyası var . Sizin orada kablo TV varsa iş kolay, bağlantı ücreti almadan sadece modem parası veriyorsunuz. Uygunsa linki bir yıkla....
    http://www.turksat.com.tr/kablotv/int_ucret.html
    quote:

Orjinalden alıntı: cabri

Hoş bulduk Bülent abi.. Makinen hayırlı olsun. En çok merak ettiğim senin ne zaman alacağın idi :) Sonunda...
    Yeni yapılan Bolu dağı yolunda güzel fotolar çektim eve dönünce yüklerim şuan dial-up bağlantı ile çok zaman alır. 6500fd resimleri diye yeni topikten devam ederiz artık.

quote:

Orjinalden alıntı: bipekkan

Hoş geldin Capri, ÖZLETTİN...... FAN CLUP Tamam Hele şu benim makinede bi gelsin....
    quote:

Orjinalden alıntı: cabri

bir süredir forumdan uzağım... ben ve antiqıe den sonra yavaş yavaş 6500fd kullanıcıları artmaya başlamış sanırım. yeni alan arkadaşlar 6500fd niz hayırlı olsun, güle güle kullanın. 6500fd fun clup kurulma vakti geliyor sanırım

• Tanrı iyiliğini versin, aletin yan tarafı çok net çıkmış ! Aletin tam üstünden niye çekmedin... Neyse ilk çekişin ama gerçekten aletin yanı o kadar net çıkmışki pürüzler bile fıstık gibi çıkmış....
    Orjinalden alıntı: The_WeB
    ılk makro cekımım,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 3 Şubat 2007; 10:27:00 >
  • @atbanaposta,
    Şu an YTL olarak bana maliyeti 1gB fuji kart dahil 738 YTL ve USA garantili. HB' deki fiyat Peşin Havale ödemeli 947 YTL ve yeni öğrendim SANDISK miş kart 113 YTL, 1 GB Fufi kart 68-70 YTL arası alınabiliyor. O takdirde: Fiyatı 1GB+Makine' ye indirgersek mukayese edebilmek için;
    947-113+70= 904 YTL. oluyor ve 2 yıllık TR garantisi var. FARK: 166 YTL oluyor.
    Burada objektif olmak gerekiyor. Benim tercihim eğer sipariş vermeseydim Kişisel tercihim "HB" olurdu.
    Bunun nedenini de açıklayayım, Şu an USA' da tam tersine fiyatları 30 $ civarında arttı. Eğer Mal Avrupa'dan Almanya' dan özellikle de yolcu beraberinde getirtmek imkanı olanlar için Avrupa cazip. Çünkü fiyatlar 295 € (VAT hariç) kadar ve orada ikamet etmeyen biri yoluyla getirtiyorsanız ödenen %16-19 arası vergi iadesini de alma imkanınız var. Buna göre basit bir hesap yaparsak Vergi iadeli olarak:
    295 €x1.82 YTL= 537 YTL+ 52€ 2gb kart Sandisk(95 YTL)= 732 YTL Fark=215 YTL olur . Tabi bunlar çok kaba hesaplar, Daha uygun yer bulunur fark 250 YTL olur veya 180 YTL olur. Ama aradaki fark 150 YTL' yi aştı mı kişisel tercihim dışarısı olur....
    Gelelim Canon S3' e. Yine kişisel düşüncem,
    Canon iyi bir marka, bu tartışma götürmez bir gerçek. Ancak bence burada sapla, samanı karıştırmamak gerekiyor.
    Makine elimde iyi dursun gibi bir öncelik düşünceniz varsa o zaman makineyi elbisenizin bir aksesuarı olarak düşünüyorsunuz demektir. Bu takdirde.... ALIN.
    İşlevsellik ön planda ise, sınıfında (dSLR/like) iyi fotograf çeksin, renkleri canlı olsun vb. vb. vb. gerekçelerle alacaksanız ÖZELLiKLE S3 UZAK DURMANIZ GEREKEN, HATTA BU SINIFTA ADINI DAHİ ANMAMANIZ GEREKEN BİR MAKİNADIR
    3. Eğer yukarıda kabaca yaptığım hesaplara itimat ederseniz, Fiyat farkına göre kararı sizin vermeniz gerekir. Garanti konusu sizin için farkeden bir öğe değilse ve yurt dışına karar verirseniz. Benim siparişimde herhangi bir pürüz çıkmazsa (10 güne kadar belli olacak) Size PM atar görüşürüz. (Sadece bu konuda şu an söyleyebileceğim, Malın ücreti PEŞİN (KEŞ) ve ödeme $ olarak yapılıyor)
    quote:

Orjinalden alıntı: atbanaposta

Arkadaşlar makinayı aldım alacağım.. Bir kaç tereddütüm var.. Benim kafamdaki soru işaretlerini silerseniz çok sevineceğim...
    1. Hepsiburadadaki fiyat makul gibi geldi bana... Fiyatta ileride daha düşme olur mu? Aradaki fark için yurtdışı makina koşturmaya gerek var mı?
    2.makinanın boyutu beni biraz korkuttu... Rahatlıkla her yere taşıyabiliyor musunuz? s3 çok kibar ve boyutça küçük.. s3 le s6500 arasında gidip gelmekteyim.
    3. şu anda sizin önerebileceğiniz uygun fiyatlı bir yer var mı? garantili veya garantisiz farketmez...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 3 Şubat 2007; 11:24:58 >

• hocam teşekkür ederim.. taksitle HB den siparişimi veriyorum..
  • Karar verip almışsın artık fiyatları boşver, ben makine üzerine yoğunlaştım fotoğraf karelerine harciyorum vaktimi Şuan Devrek teyim. Kayınpedere ziyarete geldik. Yarıyıl tatilini değerlendiriyoruz.
    Burda mecburen dial-up bağlantı kullanıyorum. Evde adsl im var. İstanbul a dönünce yolda ve burda çektiğim fotoları yüklerim kolayca. Yeni Bolu yolunda müthiş dağ ve kar manzaraları vardı ancak yol kenarında kar yığınları yüzünden duramadım. Zaten otobanda duraklama yapmak yasak :) Mecburen eski Bolu dağı yolunu kullanmak lazım foto için. Bu kış şartlarında o riske girmek istemedim. Hareket halinde olmamıza rağmen güzel fotolar çektik yine de.

Sevgili Capri,
    Yaştanmıdır nedir, çok kararsız kaldım, Sadece konu garanti değildi benim için, Kredi kartı kullanmıyorum. Bu nedenle "gg" ile yazıştım belki bir hafta, Ömrümde sanal mağazalardan alışveriş etmedim. Zatem malum fiyatlar Ultra kazık. Bu arada bir hafta önce yine forumdan bir arkadaş yardımıyla biri ile tanıştık ve o yolla 5 gün önce siparişimi verdim. "HB" de yeni fiyatları görmüş olmalısın .
    Yanında 2GB kart dahil havale ile 947 YTL oldu Sandisk mi Fuji mi belli değil ama 120-150 YTL' yi düşünce makina 820-850 YTL aralığına geliyor. bir ay önce olsa kabul edilebilir bir fiyat aralığı ama 400 € 'luk fiyatta 295 € düştü bu arada. ve şu anda USA fiyatlarında 30 $ civarında da artış var.... Bu defa Avrupaya göre yine 300 YTL fark oluştu,
    Kısacası artık siparişi verdim ya parasal olarak takip etmeyeceğim. Aynen BS piyasası gibi bu piyasa......
    O fotografları özellikle exif bilgileri ile birlikte yüklersen çok memnun olurum. Senin ve antique' nin fotograflarını saklayıp sürekli inceliyorum. Diğer sitelerdeki örnek resimlerlede birlikte ki 600 fotoyu geçti, bir not çıkartmaya başladım.Dial-Up bağlantı çok tuzluya gelmiyor mu. En azından 3 gb. ADSL daha uygun sanırım. Gerçi şuan ben kablo-net kullanıyorum 128/32 ama 3 aydır 59 kb. üstü resim yüklemelri sürekli başarısız. Komşunun dial up bağlantısını kullanıp resim yüklüyorum. Bakalım ne olacak. Şimdi ayda 10 YTL fazla verip 256/64' sınırsıza geçeceğim. Kampanyası var . Sizin orada kablo TV varsa iş kolay, bağlantı ücreti almadan sadece modem parası veriyorsunuz. Uygunsa linki bir yıkla....
    http://www.turksat.com.tr/kablotv/int_ucret.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cabri -- 3 Şubat 2007; 15:38:29 >

•  ##SLR-LIKE : Fuji S6000fd (s6500fd) İNCELEMELERİ##

auto modunda çekildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cabri -- 3 Şubat 2007; 16:17:55 >
  • geçen hafta annem almanyaya gitti s3 siparisi verecektim fakat burayı biraz okuyunca vazgeçtim ve bir tane s6500fd getirtiyorum. kısmetse yarın makine elime geçmiş olacak. 333€'ya mal oldu. henüz elimi deymedim ama çekilmiş fotoları ve yorumları okudukça daha da heycanlanıyorum.

bilmek isteyenler icin garantisi uluslararası imiş.

bu forumdan faydalanarak asus a6vc almıştım çok memnunum birde s6500 oldu. bas çekten fazla foto cekmeyi bilmediğimden öğrenmek zamanımı alacak ama örnek fotolar yollamaya calisacam.

saygılar.
  • Hayırlı olsun, iyi günlerde kullanmak nasip etsin. Fotograflarınızı bekleyeceğiz....
    quote:

Orjinalden alıntı: uruzgar

geçen hafta annem almanyaya gitti s3 siparisi verecektim fakat burayı biraz okuyunca vazgeçtim ve bir tane s6500fd getirtiyorum. kısmetse yarın makine elime geçmiş olacak. 333€'ya mal oldu. henüz elimi deymedim ama çekilmiş fotoları ve yorumları okudukça daha da heycanlanıyorum.

bilmek isteyenler icin garantisi uluslararası imiş.

bu forumdan faydalanarak asus a6vc almıştım çok memnunum birde s6500 oldu. bas çekten fazla foto cekmeyi bilmediğimden öğrenmek zamanımı alacak ama örnek fotolar yollamaya calisacam.

saygılar.
  • herkesın atladıgı bır kac olay var,

fujı s6000fd ıle kesınlıkle M type kullanmayın rezalet bır kart

H type aldım bu bıle rezalet, test sonucları hazır

http://www.hjreggel.net/cardspeed/

SIZLER ICIN ARASTIRDIM

##SLR-LIKE : Fuji S6000fd (s6500fd) İNCELEMELERİ##

bu 1 gb orjınal fujı, ıcındekı bellek samsung olup H type dır

ortlama yazım hız sadece 4 mb tır,

okuyucu alet, sandısk 13-1 usb 2.0 card reader dır,

aynı xd 1 gb sandısk /fujı/olympos M type da ıse ortlama yazım hızı 2.5 mb tır

anlayacagını fujı ole bı kazık atıyorkı bıze
    hızlı dıye cıkardıgı H type surunuyor,
    pıyasada 40 ytl ye 2 gb 133x sd kart gormustum buda 15mb ortlama yazım hızına esıt,

anlayacagınız resımlerı karttan aktarırken M type ıle bu ıskence, mutlaka H type alın
    makıne ıcın herhangı bır katkısını su an gozlemlemedgım ıncelemelerım devam edıyor

• İşkencenin ötesinde başka bir konu daha var. Çin malı piyasada bir yığın mal var ve üzerinde xD yazdığı halde, okuma güçlüğü çeken ve okumayanlarda var. Verdiğin linkte, yaklaşık 10-12 ayrı kart okuyucu ile yapılan testlerde 4mb okuma/yazma hızı içinde dahi farklı sonuçlar vermiş ve okumayanda var. Okuma hızlarıda 1.35-3.95 mb. arası değişiyor. Bu da ilginç bir sonuç.... Ankara Kızılay' da bir Fuji bayisi , Kasım ayında bu konuyu (o tarihte s9500 üzerindeydim) Kart okuyucu için Fuji' nin kendi kart okuyucularını tercih edin, deyince ben farklı yorumlamıştım. Fuji Türkiye temsilcisi Netfotografta Cihan Şenol Bey'den de sormuştum o cevabı da aşağıya aynen alıyorum.

"Sevgili bipekkan;

1 - S6500 ve S9600 için şu ana kadar kullanılmakta ve satışta olan WL-FX9 ve TL-FX9 adaptörleri kullanabilirsiniz. Şu anda stoklarımızda yok ama en kısa zamanda tekrar gelecek.

2 - Şu anda stoklarımızda kart okuyucu kalmadı, bize Japonya'dan Ye-Data markalı bi kart okuyucu gönderdiler ve şirkette onları kullanıyoruz. Açıkçası kart okuyucular hakkında pek fazla tecrübem yok, bi marka önermem doğru olmaz."

2 no'lu madde ilginç, ta Japonya'dan kart okuyucu geliyor. Bu mantıksız. Çünkü piyasada harcı alem 10-20 YTL arası sadece benim test edip boynumun ölçüsünü aldığım 4 cihaz var ve diğer kartlarda sorun yaratmazken xD' yi görünce nazlanıyor.
    EVET Bu da bizi bekleyen, baya KÖTÜ bir durum. Ama, daha evvelce aldığım yazıcıyı 170 dolara sattım, dün PSC 7180 alıp sorunu hallettim, bana ilave 225 dolara patladı ama bütçemin de içine etti. Bu da Fuji'yi seçmenin bedeli deyip geçtik artık ama yine de kart okuyucusu peşinde olacağım. Bir şekilde çözüm getirmem gereken 2. yer var.
    M ve H farkına gelince, bu kart okuyucularda sorun, Bilgisayar da sorun olmuyor, anında görüntü ! ve tabi millet 7-15 mb hızında kart kullanırken bizim o da H de 4 mb. olması bir dezavantaj. ve makinede H veya M farketmez xD kart kullanılması hız düşüklüğü nedeni ile doğrudan RAW çekiminde yazarken acayip süre uzamasına neden olur ama dikkat edin bu ve benzer s9500 ve s9600 makineler de doğrudan RAW kayıt olmamasının nedeni de bu olmalı. Biliyorsunuz RAW, yazılımsal olarak sonradan BS üzerinde sağlanıyor. Bunun nedeni , xD kartlar olmalı diye düşünüyorum. Kaldı ki
    Fuji Piyasaya verdiği son 3 makinada (FinePix A610 ve A800 de SD Card' da yer vermesi, ayrıca S5 Pro' da sadece Compact Flash Type I/II kart yuvasına (S3 te çift yuva Compact Flash Type I/II + xD-Picture Card (512 MB' e kadar) sahip olması, Firmanın kendi ürettiği kartları TERK ETME AŞAMASINDA olduğunun bir göstergesi bence. Galiba bu makineyi uzun süre kullanacaksak 1-2 adet te yedek card düşüneceğiz.
    Ve bence SanDisk'in xD kartlarının özelliklerine de dikkat etmek gerekecek, belki daha hızlı kartlar olabilir.

quote:

herkesın atladıgı bır kac olay var,

fujı s6000fd ıle kesınlıkle M type kullanmayın rezalet bır kart

H type aldım bu bıle rezalet, test sonucları hazır

http://www.hjreggel.net/cardspeed/

SIZLER ICIN ARASTIRDIM

bu 1 gb orjınal fujı, ıcındekı bellek samsung olup H type dır

ortlama yazım hız sadece 4 mb tır,

okuyucu alet, sandısk 13-1 usb 2.0 card reader dır,

aynı xd 1 gb sandısk /fujı/olympos M type da ıse ortlama yazım hızı 2.5 mb tır

anlayacagını fujı ole bı kazık atıyorkı bıze
    hızlı dıye cıkardıgı H type surunuyor,
    pıyasada 40 ytl ye 2 gb 133x sd kart gormustum buda 15mb ortlama yazım hızına esıt,

anlayacagınız resımlerı karttan aktarırken M type ıle bu ıskence, mutlaka H type alın
    makıne ıcın herhangı bır katkısını su an gozlemlemedgım ıncelemelerım devam edıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 4 Şubat 2007; 12:49:32 >

• sacma sapan bır kart bu XD ya,
    sony ın ms duo kartları gıbı,
    koy SD mıs gıbı, CF koy ne koyarsan koy MMC bıle bundan ıyı

bu arada harıka bır vıdeo cekımı var,
    kesınlıkle vıdeo kamera aratmıyor
    1gb a 14 dk cok guzel kayıt yapabılıyor
  • Kesiksiz değilmi? Birde kayıt sırasında manuel zoom yapılabiliyormuş diye bir incelemede okumuştum. Doğrumu...?
    quote:

sacma sapan bır kart bu XD ya,

• quote:

Kesiksiz değilmi? Birde kayıt sırasında manuel zoom yapılabiliyormuş diye bir incelemede okumuştum. Doğrumu...?
    quote:

sacma sapan bır kart bu XD ya,

aynen oyle,
    kullanırken zoom yapıyorsun vede cok cabuk odaklanıyor hemen, zoom da bıle goruntu bozulması soz konusu degıl,
    kesıntısız yapıyor

kendı sıteme ornek bır goruntu atıp lınkı buraya koyarım

• 15 sn lık goruntu, 20mb

640*480
    30 fps

elımı cok tıtreten bırısı olarak ona ragmen kalıteye dıkkat,
    kar tanelerı bıle cıkıyor

arkadasımın evının catısından ancak bu kadar alabıldım ıdare edın

www.pcbilgi.net/test.avi
  • The_web selamlar,
    özellikle elle çekilen fotoları bekliyoruz,,
    hatta zoomlu elle cekilenlerden..
    IS özelliği yerine hızlı cekim+ yüksek iso telafi ediyor mu...
  • Bu makinede dahili flaş ellemi açılıyor yoksa düğmesi falan varda basarak mı açılıyor?
  • quote:

Orjinalden alıntı: gimmeluck

The_web selamlar,

biyere kadar eder dostum , bi yere kadar...

asla IS nin yerini tutmaz
  • Selam. Eder eder, Eğer 800 ISO 1/2000 shutter ile giden mermiyi 10x te yakalayabilirsem siz IS de bunu kesinlikle elde edemezsiniz.... Fazla mı salladım acaba
    quote:

Orjinalden alıntı: spdrmn

quote:

Orjinalden alıntı: gimmeluck

The_web selamlar,

biyere kadar eder dostum , bi yere kadar...

asla IS nin yerini tutmaz

• Sevgili Bipekkan abimiz,

Ben yukarıdaki hesabından hiç anlamam.
    Ama eğer tam salladıysan seni ne IS kurtarır ne iso/shutter speed...
  • Sonunda benim makinede elime ulaştı. Tanışma kaynaşma aşamasındayım kendisiyle.

Rahat rahat foto çekebilmek için acilen bi xd card almam gerekecek....
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.