Şimdi Ara

##SLR-LIKE : Fuji S6000fd (s6500fd) İNCELEMELERİ## (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.259
Cevap
1
Favori
78.611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: antique

2- biraz zoom yapıp batan güneşi veya bir ışık kaynağını ne zaman çekmeye kalksam bazen leke oluyor, sizce bu normal mi???

kullanma klavuzunu okurken dikkatimi çekti (s18- s155) burada da bahsi geçmişti adı ney diye. katalogta güneşe yada parlak bir ışık kaynağını geniş açılı eklenti ile çekim yaparken lens üzerinde kırılmalardan dolayı beyaz lekelere rastlana biliyor diyor. bunlara ghost image deniyormuş :)

Saygılar...
  • Sizin, manuel Türkçe mi?
    quote:

Orjinalden alıntı: uruzgar
    quote:

2- biraz zoom yapıp batan güneşi veya bir ışık kaynağını ne zaman çekmeye kalksam bazen leke oluyor, sizce bu normal mi???

kullanma klavuzunu okurken dikkatimi çekti (s18- s155) burada da bahsi geçmişti adı ney diye. katalogta güneşe yada parlak bir ışık kaynağını geniş açılı eklenti ile çekim yaparken lens üzerinde kırılmalardan dolayı beyaz lekelere rastlana biliyor diyor. bunlara ghost image deniyormuş :)
    Saygılar...
  • Bu topikte önceki sayfalara bakılırsa detaylı ve ayrıntılı incelemeler var. Tekrar aynı şeyleri konuşmaya gerek yok sanırım, slr-like sınıfında bu makine rakiplerine açık ara fark atıyor. Ufak tefek kusurları var tabi ama artı yönlerini defalarca yazdık.
    Bu topiğin canlı tutulması yeni karar verecek arkadaşlar için iyi olur. Faydalı bir birikim oluştu burda. Teknik konular burada konuşulsun ama 6500fd fotoğraflarının bulunduğu bir topiğe ihtiyaç var. haftasonu biriken fotolarımı yükleyeceğim. yeni bir "6500fd fotoğrafları" topiği yada antique nin fotoğraf topiğinden devam ederiz artık. -tabi turkay izin verirse :)-
  • quote:

Orjinalden alıntı: uruzgar

quote:

Saygılar...

söylediğin açıklamayı sayfa 155'de buldum.. mümkün olduğu kadar ışık kaynağını çekmemeye çalışın diyor anladığım kadarıyla..
    açıklamayı yazayım da belki siz daha farklı tercüme edersiniz;

when using the wide conversion lens, there is a possibility of ghost images in shots that are taken facing towards the sun or very strong light.. this risk can be decreased or eliminated by framing the shot so that bright light sources (such as the sun) are out of the shot as much as possible

• quote:

Orjinalden alıntı: cabri

Bu topikte önceki sayfalara bakılırsa detaylı ve ayrıntılı incelemeler var. Tekrar aynı şeyleri konuşmaya gerek yok sanırım, slr-like sınıfında bu makine rakiplerine açık ara fark atıyor. Ufak tefek kusurları var tabi ama artı yönlerini defalarca yazdık.
    Bu topiğin canlı tutulması yeni karar verecek arkadaşlar için iyi olur. Faydalı bir birikim oluştu burda. Teknik konular burada konuşulsun ama 6500fd fotoğraflarının bulunduğu bir topiğe ihtiyaç var. haftasonu biriken fotolarımı yükleyeceğim. yeni bir "6500fd fotoğrafları" topiği yada antique nin fotoğraf topiğinden devam ederiz artık. -tabi turkay izin verirse :)-

sevgili cabri.. bir arkadaşımız FUJI KAFE diye bir başlık açmıştı, bundan sonra fujiyle çekilen bütün fotoğrafları orada paylaşsak daha iyi olur diye düşünüyorum ben ama sen illa benim açtıgım yere yüklemek istiyorsan benden izin almana gerek yok

• sayın Bjpekkan soruma cevap vermemişsiniz,,
    şaka gibi de olsa aslında cevabını merak ettiğim bir soruydu bu, sizin gibi son zamanlarda bu işi çok araştıran birinin cevabını merak ettim. :)

quote:

Orjinalden alıntı: gimmeluck

Fujiye güveniniz beni rahatlattıı, yer yer abartılı geldi ama
    Aşağıdaki fiyatlar HepsiBurada nin;
    S6500fd- 937YTL
    Cannon S3 - 1096YTL
    Sony H5- 1200YTL

Sayın Bjpekkan,
    forumları incelerken, yazılarınızdan kademe kademe S6500 cü olup sonra fanatikleşmişsiniz gibi geldi,,
    sıkıştırmak için diil tabii, merak için soruyorum ;;;
    ""Hepsi-3 model de aynı fiyata, 930YTL ye"" deseler hangisini alırdınız, H5 i mi S6500 ü mü?
    yani bir kere alacağım birşey,, hongkonga da bir kere gidilecekk,,,fiyattan bağımsız en iyi slr-like lazım..

quote:

Orjinalden alıntı: bipekkan

Hiç Kafanı Takma, S3'ü aklından sil bir defa, Hele hele verdiğin örnekte, düşük ISO'da aile resmi çekmeye kalkmak için millete sopa mı yutturacaksın kimi 3-5-10 saniye nefes bile almadan tutabileceksin. IS senin el titremelerin için. Karşındakilerin titremeleri için değil ki. Ver 400 ISO' yu, ver 1/500 veya 1/1000 enstantane hızını çek milleti alaca karanlıkta....
    quote:

Bufalonun sözlerinden sonra makineyi almak için duraksamamak elde değil..
    ben çekimlerimi genelde el ile yapacağımm,
    gece manzara cekimi vs ok tripodla fuji üstün kalır (kafamda hepp S3 IS ile karşılaştırıyorum)

peki, akşam evde, odada 100 watllık ampul ile 15 m2 lik odada,,
    elle bir aile fotosu cekilecek,,,,hangisi daha önemli olur?

• Bu gün net'e çok az girdim, farketmemiştim.
    FANATİKLİĞE, Kocaman bir HAYIR. Yarın Fuji veya bir başka firma " dSLR/like sınıfında olmak şartıyla, resimde netlik, Tam manuel olmak şartıyla (Kusura bakmasınlar motorlu zoom ve netlik ayarlarını ben manuel kullanımlı olarak değerlendiremiyorum, Compact sınıfta da bol bol var), Yüksek ISO'da temiz resim, Yüksek enstantane, (Biraz evvel Panosoniğin DMC FZ8' in Full incelemesi çıkmış dpreview' de onu inceliyordum ve resimlere şöle bir gezdirdim. Tamam Makine fiziki olarak bizim s6500fd den daha tatmin edici ama teknik detaya girinçe 1/2.5 sensöre, sen istediğin kadar leica lens kullan, ip burada kopuyor zaten, max ISO 1250 Zorlama 3200, enstantane hala 1/2000, Tamam dedim bırakıp gittim) Yine s6500fd2 nin yerini alacak yok... BEN N'pim....
    Fujinin üst modelleri s9500 ve s9600 var ağzımı açıp bir kelime İYİDİR diye bir laf duydunuz mu benden, Duyamazsınız. İstediği kadar, kullanayım yada kullanmayayım bir yığın özellik koy, Resim net değilse, kenarlarda renk sapmaları varsa kardeşim ne yapayım ben o makineyi, S3, benim ilk incelediğim makine ve Ağustos sonunda, Ankara'ya dönünce almaya karar verdiğim ilk makine, sonra baktım FZ30 daha bir kalite resim veriyor bu arada FZ50 ile arasında gidip gelirken, Fuji 9500'e kafayı taktım ama resmen içim rahat olmayarak Teknosa' ya Kasım da takılır oldum o arada mal bitti Yenisini beklerken s6000fd'nin review'i dikkatimi çekti ve resmen arkadaş, aradığım en önemli kriteri bu makinede buldum ve fiyat konusu söz konusu olmasaydı çoktan alıp kullanmaya başlamıştım.
    Dikkat edin, ne compact, ne de dSLR makinalar la ilgili hiçbir topikte adımı göremezsiniz ama şiddetle takip ediyorum ama ahkam kesmem. Compact' ları da inceledim, belki 30 makine ama yine Fujinin f30 ve f31fd sinin dışında bu sınıfta adam gibi makine yok. Adam sensörü tutturmuşsa, kabahat benim mi?
    Benim bu 4 ay içinde tek öğrendiğim, sayısal fotograf makinelerinde "arkadaş sensörün tatmin edici olacak, arkasından objektifin kaliteli olacak arkasından mekaniğin" ve uzar gider. ve bu Filmli analog makinelerdeki gibi bazı şeyler basit değil. 40 yıldır evim makine mezarlığı gibi ve film dünyasında ileri amatör sayılırım ama sayısal dünya bambaşka ve seçici olmak zorundasın ve bu dünyaya girdiğimde sudan çıkmış balığa döndüm. Kısacası fanatiklik, ASLA, Yapsınlar 1600 ISO'da, hatta 800 ISO'da Fujiden daha iyisini Ben o marka ve modelin savunucusuyum. bu arada ben, s6500fd' nin fizik yapısına kefil olamam, bakın mostralık yanları çıktı, örneğin Tripot bağlantı noktası dandik ve buna hemen bir çözüm bulmamız gerekiyor (Buldum da makinem gelsin ilk deneyeceğim şey) Hayal görüntü oluşması (ghost images), belki yarın zoom ve netlik halkaları. Bilemeyiz, kullanıp göreceğiz......
    quote:

Fujiye güveniniz beni rahatlattıı, yer yer abartılı geldi ama
    Aşağıdaki fiyatlar HepsiBurada nin;
    S6500fd- 937YTL
    Cannon S3 - 1096YTL
    Sony H5- 1200YTL

Sayın Bjpekkan,
    forumları incelerken, yazılarınızdan kademe kademe S6500 cü olup sonra fanatikleşmişsiniz gibi geldi,,
    sıkıştırmak için diil tabii, merak için soruyorum ;;;
    ""Hepsi-3 model de aynı fiyata, 930YTL ye"" deseler hangisini alırdınız, H5 i mi S6500 ü mü?
    yani bir kere alacağım birşey,, hongkonga da bir kere gidilecekk,,,fiyattan bağımsız en iyi slr-like lazım..

quote:

Orjinalden alıntı: bipekkan

Hiç Kafanı Takma, S3'ü aklından sil bir defa, Hele hele verdiğin örnekte, düşük ISO'da aile resmi çekmeye kalkmak için millete sopa mı yutturacaksın kimi 3-5-10 saniye nefes bile almadan tutabileceksin. IS senin el titremelerin için. Karşındakilerin titremeleri için değil ki. Ver 400 ISO' yu, ver 1/500 veya 1/1000 enstantane hızını çek milleti alaca karanlıkta....
    quote:

Bufalonun sözlerinden sonra makineyi almak için duraksamamak elde değil..
    ben çekimlerimi genelde el ile yapacağımm,
    gece manzara cekimi vs ok tripodla fuji üstün kalır (kafamda hepp S3 IS ile karşılaştırıyorum)

peki, akşam evde, odada 100 watllık ampul ile 15 m2 lik odada,,
    elle bir aile fotosu cekilecek,,,,hangisi daha önemli olur?

• anladım,,
    görüşlerinizin bu şekilde olduğunu 3 haftalık incelemelerim sırasında görmüştüm. ben soruyu dramatikleiştirdimdi,,

Aşağıdaki ikisini de 850 YTL ye alabilirsin deseler, hangisini tercih edersiniz?
    S6500fd- 850 YTL
    Sony H5- 1200 YTL
    Açıkçası sanırım hongkongta aralarında 500 YTL- 650 YTL lik bir fark olacak sadece.
  • @gimmeluck

Ben 10 gün önce canon s3'ü yurtdışından 605 YTL karşılığında getirtmiştim.İstesem sony H5'i de 55 Ytl bir farkla 660 ytl'ye alabilirdim.Be ne yaptım gelen canon s3'ü 4 gün kullandım ve sattım.Yerine Fuji S6000FD siparişi verdim.Bana maliyeti ise 655 YTL.Yani Canon s3 ten daha pahalı.Canon S3'ü beğenmediğimdem değil ama almışken bir defa olsun iyisi olsun dedim.Kararımı bu forumdaki arkadaşların yorumları değiştirdi.Önceleri gözler çökene kadar canon s3 incelemeleri okudum sonra karar verdim ve aldım, şimdi de bu çıktı ve birden "U" dönüşü yaptım.Kabul ediyorum benimkisi biraz da maymun iştahlılık.Ama artık son noktayı S6000FD ile koyuyorum.DSLR'ye geçene kadar makinem bu olacak.
  • gimmeluck;
    şöyle başlayayım, abes kaçacak biraz örnek ama kusura bakmayın.
    1-2 ay önce cep telefonum bozuldu. yenisini almak için tanıdık bir arkadaşın dükkanı var oraya gittim.
    sordum''hangi marka daha az arıza veriyor,sana hangisinden daha az şikayet geliyor' diye.
    verdiği yanıt şu''bunların en iyisini şey....etmek lazım''

hongkong a gitme şansın varsa daha iyi seçeneklere yönel bence dslr alabilirim diyorsan dslr al. yok objektif filan pahalı olur diyorsan sony r1 al. o da oralarda ucuzdur.

gittigidiyor ya da sirkeci gibi yerlerde zaten 6500 ya da h5 î 800 lira civarına alabilrsin.dslr-like makinelerin sonu yok. 3-4 ay sonra sıkılıp daha iyi modellere yöneliyorsun. gerçi r1 alsan kafana dslr takılacak, ama r1 ile hiç olmazsa adam gibi kareler çekersin.

• Bu tripod yuvasının plastik olduğuna emin misiniz? Bana metalmiş gibi göründü..
  • Walla billa ben görmedim, ama resimlerden şimdi bir daha bakacağım galiba plastik. Atique' de plastik olduğunu söylemişti....s9500 de metal olduğu açık seçik belli de....
    Şimdi Steves-Digicams' tan aldığım resimde de plastik içine gömülü metal gibi algılanıyor.....
     ##SLR-LIKE : Fuji S6000fd (s6500fd) İNCELEMELERİ##

quote:

Orjinalden alıntı: cabri
    Bu tripod yuvasının plastik olduğuna emin misiniz? Bana metalmiş gibi göründü..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 7 Şubat 2007; 22:20:09 >
  • Dış kaplama plastik ancak içerdeki somun metal galiba, dikkatli bakınca farklı bir maddeden yapıldığı görünüyor. Plastiğe benzemesi boyanmış olmasından kaynaklanıyor olabilir.
    Netfoto da fuji nin elemanı var, ona sormak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cabri -- 8 Şubat 2007; 13:32:06 >
  • tripod yuvasının plastik olduğu dpreviewdeki incelemede yazıyor zaten. makinenin olumsuz özelliklerinden biri olarak sayılıyor.
  • Evet haklısın, Biz atlamışız....

"Conclusion - Cons
    Really needs optical image stabilization
    High contrast tone curve tends to clip shadows or highlights
    3-shot limit in continuous mode
    Electronic viewfinder not great - low resolution and quite dim
    Noise reduction and JPEG artefacts (when viewed at 100%) at all settings from ISO 200
    ISO 1600 / 3200 JPEGS not as good as F30 (can be solved by shooting raw)
    JPEGs slightly over-sharpened, can look a little 'over-processed'
    Battery compartment doesn't lock - can pop open (well, mine did)
    Plastic tripod mount "Plastik tripotyerleşim yeri"
    Control system for manual exposure modes a bit fiddly - needs a command dial
    White balance, metering, raw mode and other options hidden in menus
    xD-picture card not as popular or capacious as SD or CompactFlash"

quote:

Orjinalden alıntı: buffalo

tripod yuvasının plastik olduğu dpreviewdeki incelemede yazıyor zaten. makinenin olumsuz özelliklerinden biri olarak sayılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 8 Şubat 2007; 17:17:58 >

• "Electronic viewfinder not great - low resolution and quite dim "
    bu ne demek?
  • quote:

gimmeluck Tarih 8 Şubat 2007; 20:01:37
    "Electronic viewfinder not great - low resolution and quite dim "
    bu ne demek?

anladığım kadarı ile hani gözünü dayayıp bakılan var ya, işte orası süper değil diyor. nokta hassasiyeti biraz düşükmüş ve biraz da karanlık imiş. laf ola beri gele.

DSLR olmadığına göre mevcut çözünürlük diğer makinedekilerden daha düşük değil. Bence gayetle de yeterli.
  • quote:

Orjinalden alıntı: soberman

quote:

gimmeluck Tarih 8 Şubat 2007; 20:01:37
    "Electronic viewfinder not great - low resolution and quite dim "
    bu ne demek?

anladığım kadarı ile hani gözünü dayayıp bakılan var ya, işte orası süper değil diyor. nokta hassasiyeti biraz düşükmüş ve biraz da karanlık imiş. laf ola beri gele.

DSLR olmadığına göre mevcut çözünürlük diğer makinedekilerden daha düşük değil. Bence gayetle de yeterli.

gayet yeterli ve harika bir vizörü var makinanın kimse aksini düşünmesin derim..

• quote:

antique Tarih 8 Şubat 2007; 21:13:36
    gayet yeterli ve harika bir vizörü var makinanın kimse aksini düşünmesin derim..

• Tam tercümesi:
    Elektronik Bakaç(Vizör) büyük değil. düşük çözünürlük ve oldukça mat (donuk) (115.000 pixel olmasını ve görüntünün canlı olmadığını anlatmak istiyor)
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.