Şimdi Ara

##SLR-LIKE : Fuji S6000fd (s6500fd) İNCELEMELERİ## (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.259
Cevap
1
Favori
78.611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sony H5 veya Canoon S3 ünkiler nasıl acaba?
    detay bir bilgi, biraz bakındım göremedim..

quote:

Orjinalden alıntı: The_WeB

quote:

Orjinalden alıntı: bipekkan

Walla billa ben görmedim, ama resimlerden şimdi bir daha bakacağım galiba plastik. Atique' de plastik olduğunu söylemişti....s9500 de metal olduğu açık seçik belli de....
    Şimdi Steves-Digicams' tan aldığım resimde de plastik içine gömülü metal gibi algılanıyor.....
     ##SLR-LIKE : Fuji S6000fd (s6500fd) İNCELEMELERİ##

quote:

Orjinalden alıntı: cabri
    Bu tripod yuvasının plastik olduğuna emin misiniz? Bana metalmiş gibi göründü..

benım 3-4 yıllık emektar

kodak DX6340 kompakt makınamın bıle trıpod yuvası demırden,
    kasası komple plastık olsa bıle,

guzelım,s6500 e neden plastık yapmıslar cok yazık olmus

• quote:

Orjinalden alıntı: gimmeluck

Sony H5 veya Canoon S3 ünkiler nasıl acaba?

quote:

quote:

Walla billa ben görmedim, ama resimlerden şimdi bir daha bakacağım galiba plastik. Atique' de plastik olduğunu söylemişti....s9500 de metal olduğu açık seçik belli de....
    Şimdi Steves-Digicams' tan aldığım resimde de plastik içine gömülü metal gibi algılanıyor.....

quote:

benım 3-4 yıllık emektar

bunun ıcın sıte sıte gezme,
    forumdakı bu aletlerı kullanlara mesaj atıp sor en kolayı

• fuji finepix s6500 fd nin macro su 1 cm değil mi ... bazı sitelerde 10 cm filan yazıyorda
  • Süper macro 1cm-1mt arası
    quote:

Orjinalden alıntı: karamani

fuji finepix s6500 fd nin macro su 1 cm değil mi ... bazı sitelerde 10 cm filan yazıyorda
  • süper makro 1-10 cm, makro 10-90 cm
  • quote:

The_WeB Tarih 10 Şubat 2007; 15:37:22

bunun ıcın sıte sıte gezme,
    forumdakı bu aletlerı kullanlara mesaj atıp sor en kolayı

Bence iyi bir tripod ile kullanıldığında tripod kafasında bir parça ayrılabilir olarak makine elde iken dikkatli takılma imkanı sağlandığında bir problem olacağını sanmıyorum. Uzun zamandır tripod ile kullanıyorum benim bir şikayetim yok. en kötü ihtimal havşa açtırıp metal yuva taktırırım.
  • quote:

süper makro 1-10 cm, makro 10-90 cm
    süper makro 1-10 cm, makro 10-90 cm

Bu süper macro nası oluyo , makinayı aldıktan sonra ayrı bir parça almak mı gerekiyor yoksa makina üstündeki bir tuş varda ona bastık süper macro modunda mı oluyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karamani -- 11 Şubat 2007; 12:58:25 >
  • Diğer sayfalardaki bazı yorumları okudumda , nasıl XD karttan başka kart uyumu olmaz ya bu ne saçmalık , XD zımbırtısı da makinanın 1/7 si zaten tam bir kepazelik, SD ve diğerleri dururken bu lümpen kartı niye yapmış ki fujiii - (s6500 fd de bir image stabilizer , bir sd kart uyumu , bir de nesi ve nesi olsa ne güzel olur du ama fiyatı hiç artmasa, )"Heeh heeyy kararmasın yeter ki sol göğsünün altındaki cevahir."
  • quote:

karamani Tarih 11 Şubat 2007; 14:21:02
    Diğer sayfalardaki bazı yorumları okudumda , nasıl XD karttan başka kart uyumu olmaz ya bu ne saçmalık , XD zımbırtısı da makinanın 1/7 si zaten tam bir kepazelik, SD ve diğerleri dururken bu lümpen kartı niye yapmış ki fujiii - (s6500 fd de bir image stabilizer , bir sd kart uyumu , bir de nesi ve nesi olsa ne güzel olur du ama fiyatı hiç artmasa, )"Heeh heeyy kararmasın yeter ki sol göğsünün altındaki cevahir."

@Karamani,

gerek yorumların, gerek deyimlerin mükemmel. Zevkle okuyorum.

bu yorumlarını bir de fujifilm'e birebir iletebilsen. hepimizin duasını alırsın.
  • quote:

Sony H5 veya Canoon S3 ünkiler nasıl acaba?

quote:

quote:

quote:

benım 3-4 yıllık emektar

h5 ve s3 te metal.
    s3 ve h5 te metalden yapılma. aslında ben ilk ez bir makinede plastik tripod yuvasını fujide gördüm.

•  ##SLR-LIKE : Fuji S6000fd (s6500fd) İNCELEMELERİ##

Yukarıdaki resimde tripot bağlantı noktası değişebilir bir ek parça gibi duruyor.
    Sanki yedek parçası olabilir gibi. Şu an makinesi olanlar bakabilir mi?
    Eğer yuva değiştirilebilir ise bence bu parça tornada prinçten işlenebilir. Bozulmadan önce, ve parçanın üstü kromaj kaplanabilir. Biraz pahalı olabilir ama okulda olanlar bunu okul tornalarında yapabilirler. ŞAHSEN BEN ÇOK YAPTIM BÖYLE PRİNÇ YA DA DEMİR PARÇALAR...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 11 Şubat 2007; 19:11:34 >
  • Arkadaşlar, Bu gün makinenin aksesuarlarıda geldi başladık kurcalamaya ama bu arada kafamı kurcalayan bir şey farkettim.
    AUTO konumunda zoom olayı motor ile değilimi? Yoksa onu da otomatik te elle mi yapacağız. Orayı burayı kurcaladım zoom'u hareket ettirecek bir nesne bulamadım.
    1-2 gün benden resim beklemeyin, otomatik çekimkerde ışık ayarı yüksek kaçıyor.gibi geldi. Bakalım şidiye kadar dışardan ÖTTÜK, zor işmiş...
  • IŞIK AYARININ fazla kaçtığını düşünmenin nedenleri:
    1-fuji ekranları normal fabrika ayarlarında parlak gözüküyor.
    ben 2-3 derece düşürdüm...
    2-otomatik ayarda iso değiştirilemiyor. ve fuji enstanteneyi yükseltmek için yüksek iso ya ayarlıyor.
    bundan gözünüzle ev içi veya düşük ışıkta göze karanlık gözüken yerler yüksek iso ile anlık çekimlerde
    aydınlık çıkınca insana aşırı pozlanmış hissi veriyor.
    selametle kalın..

quote:

Arkadaşlar, Bu gün makinenin aksesuarlarıda geldi başladık kurcalamaya ama bu arada kafamı kurcalayan bir şey farkettim.
    AUTO konumunda zoom olayı motor ile değilimi? Yoksa onu da otomatik te elle mi yapacağız. Orayı burayı kurcaladım zoom'u hareket ettirecek bir nesne bulamadım.
    1-2 gün benden resim beklemeyin, otomatik çekimkerde ışık ayarı yüksek kaçıyor.gibi geldi. Bakalım şidiye kadar dışardan ÖTTÜK, zor işmiş...

• quote:

Arkadaşlar, Bu gün makinenin aksesuarlarıda geldi başladık kurcalamaya ama bu arada kafamı kurcalayan bir şey farkettim.

heheh
    lens tamamen manuel

auto modu ıyı degıl kullanma
    ıso yu cok yuksek yapıyor
    1600-3200 gıbı kapalı mekanda,

manuel modlarda super

• Tşk, Fabrika ayarını 2-3 derece nasıl düşürdünüz?
    quote:

Orjinalden alıntı: radiko

IŞIK AYARININ fazla kaçtığını düşünmenin nedenleri:
    2-otomatik ayarda iso değiştirilemiyor. ve fuji enstanteneyi yükseltmek için yüksek iso ya ayarlıyor.
    bundan gözünüzle ev içi veya düşük ışıkta göze karanlık gözüken yerler yüksek iso ile anlık çekimlerde
    selametle kalın..

quote:

• quote:

Tşk, Fabrika ayarını 2-3 derece nasıl düşürdünüz?
    quote:

Orjinalden alıntı: radiko

IŞIK AYARININ fazla kaçtığını düşünmenin nedenleri:
    selametle kalın..

quote:

setup kısmından
    eger tr menu yaptıysan
    ekran parlaklıgı ıle ılgılı bır secenek olucaktır oradan

• beyler,
    F30 dan sonra şimdi de s6500 için mi auto pozlarında aynı sorundan bahsediliyor?
    akşam evde otururken hadi hemen bi resim cekiliverelim desek,,önce durup manuel ayarlar mı yapacağız??
  • quote:

beyler,
    F30 dan sonra şimdi de s6500 için mi auto pozlarında aynı sorundan bahsediliyor?
    akşam evde otururken hadi hemen bi resim cekiliverelim desek,,önce durup manuel ayarlar mı yapacağız??

Ben bu durumlarda P modunu tercih ediyorum. Auto modunda müdahele etmek sözkonusu değil. O yüzden herşey istediğiniz gibi olmayabiliyor. Ancak P modunda pozlama (exposure) , ISO, Beyaz dengesi (WB) vb ayarları isteğinize göre yapıp güzel sonuçlar elde edebilirsiniz.
  • P modu nedir,,
    ne kadar süre alıyor ayarlamak,, detaylı bilgi verir misiniz.
  • auto modda başarısız sonuç alınması kötü.
    bazen auto çok kullanılan bir moddur. yoldan hızla geen bir araba,havada süzülen martı, bir çiçeğe konan kelebek gibi ani gelişen konularda makineyi autoya alırsın ve genelde başarılı sonuç verir makine.

ama hiç acelemiz yoksa M en iyisidir bence. hem enstantane,hem de diyaframı ayarlayabilirsin.

gimmeluck@P, yani program auto.
    P modunda enstantane ya da diyaframdan birini ayarlarsın makine diğerini kendisi ayarlar.
    M modunda hem diyaframı hem de enstantaneyi belirlersin.
    A modunda diyaframı sen belirlersin.

fuji6500fd de nekadar zaman alır bilmiyorum ,menülerin ve düğmelerin konumunun elverişliliğiyle ilgili.
    ama genelde 3-5 saniyeyi geçmez.
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.