Şimdi Ara

##SLR-LIKE : Fuji S6000fd (s6500fd) İNCELEMELERİ## (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.259
Cevap
1
Favori
78.612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bu yazını görmeden aynı zamanda sony H1H2H5 topiğinde derdimi yazmışım sana :)
    süre o kadarsa iyiymiş yine de..,
  • Bugün makinem için çanta arıyordum.Piyasayı araştırıken bu çantayı gördüm ve çok hoşuma gitti.Ebatları tam istediğim gibi.Büyük değil.Sanki s6000FD için üretilmiş.Şekildede görüldüğü gibi makineyi yerleştirdikten sonra hafif bir esnema var.Ama bu sorun değil makine çantaya rahat yeleşip kapanabiliyor.Ivır zıvır koymak için çantanın önünde,arkasında ve içinde bölmede mevcut.Çantanın dış yüzeyi suya dayanıklı.İç kısmı ise LCD ve merceği çizmeyecek bir yüzeyle kaplanmış.Çanta arayışında olanlar için iyi bir seçenek olabilir.Modeli VANGUARD Cairo 17...
     ##SLR-LIKE : Fuji S6000fd (s6500fd) İNCELEMELERİ##

• quote:

Orjinalden alıntı: fred78

Bugün makinem için çanta arıyordum.Piyasayı araştırıken bu çantayı gördüm ve çok hoşuma gitti.Ebatları tam istediğim gibi.Büyük değil.Sanki s6000FD için üretilmiş.Şekildede görüldüğü gibi makineyi yerleştirdikten sonra hafif bir esnema var.Ama bu sorun değil makine çantaya rahat yeleşip kapanabiliyor.Ivır zıvır koymak için çantanın önünde,arkasında ve içinde bölmede mevcut.Çantanın dış yüzeyi suya dayanıklı.İç kısmı ise LCD ve merceği çizmeyecek bir yüzeyle kaplanmış.Çanta arayışında olanlar için iyi bir seçenek olabilir.Modeli VANGUARD Cairo 17...

vbende buna benzer canta aldım
    boyutu aynı
    markası Tonino lamborghini
    pesın 30 ytl ye aldım
    daha ucuza ankarada bulamadım

• bu cantalara tripod sıgabiliyor mu?
    20cm lik..acarak 50 cm olanlardan filan ..
    bi de @WEB, iu s6500 deki auto moddaki asırı parlak fotolar önemli birşey..
    makine sahibi oalrak yorumun varsa..
  • quote:

Orjinalden alıntı: gimmeluck

bu cantalara tripod sıgabiliyor mu?
    20cm lik..acarak 50 cm olanlardan filan ..
    bi de @WEB, iu s6500 deki auto moddaki asırı parlak fotolar önemli birşey..
    makine sahibi oalrak yorumun varsa..

ben 10 cmlık tırpod aldım,
    metal bısey,
    bu makınayı bıle tartıyor
    oynama yok,
    ıcıne tam sıgdı

henuz test ıncelemem bıtmedı
    bıtınce detaylı bısıler yazıcam
  • bende önceden söylediğim gibi fuji s6500 alacağım ama nerden en ucuza bulabilirim gittigidiyorda 660 tyl ye satıyorlar kutusunda sıfır açılmamış aksesuarlarıyla ama bi problem çıkarsa ne olacak avrupadan geliyormuş , birde avrupa kapılarınamı dayanayım , viyana ya acımayayımmı bu kez. Bu fiyat konusunda yardımcu olabilen nevi şahsına mahsus bir arkadaş olursa çok iyi olur. Yeni makina alanlara da kolay gelsin, üzerinde oynanmamış fotoları fotoğrafların koyulduğu foruma yapıştırıverirlerse , seyri temaşa ederük.
  • quote:

Orjinalden alıntı: karamani

bende önceden söylediğim gibi fuji s6500 alacağım ama nerden en ucuza bulabilirim gittigidiyorda 660 tyl ye satıyorlar kutusunda sıfır açılmamış aksesuarlarıyla ama bi problem çıkarsa ne olacak avrupadan geliyormuş , birde avrupa kapılarınamı dayanayım , viyana ya acımayayımmı bu kez. Bu fiyat konusunda yardımcu olabilen nevi şahsına mahsus bir arkadaş olursa çok iyi olur. Yeni makina alanlara da kolay gelsin, üzerinde oynanmamış fotoları fotoğrafların koyulduğu foruma yapıştırıverirlerse , seyri temaşa ederük.

daha şuana kadar internetten alışveriş yapmadım yapmıyacamda

bence sende yapma

allahın her günü haberlerde internetten dolandırıcılık haberleri ekrana geliyo

şimdi bana ben aldım hiç bişe olmadı demeyin.onun için bişe diyemem yinede sizi kararınız

sadece kendi kararımı söyledim

• quote:

Orjinalden alıntı: karamani

bende önceden söylediğim gibi fuji s6500 alacağım ama nerden en ucuza bulabilirim gittigidiyorda 660 tyl ye satıyorlar kutusunda sıfır açılmamış aksesuarlarıyla ama bi problem çıkarsa ne olacak avrupadan geliyormuş , birde avrupa kapılarınamı dayanayım , viyana ya acımayayımmı bu kez. Bu fiyat konusunda yardımcu olabilen nevi şahsına mahsus bir arkadaş olursa çok iyi olur. Yeni makina alanlara da kolay gelsin, üzerinde oynanmamış fotoları fotoğrafların koyulduğu foruma yapıştırıverirlerse , seyri temaşa ederük.

http://forum.donanimhaber.com/m_12304939/tm.htm
    oynanmamıs PS sız resımler

• quote:

Orjinalden alıntı: buffalo

auto modda başarısız sonuç alınması kötü.
    bazen auto çok kullanılan bir moddur. yoldan hızla geen bir araba,havada süzülen martı, bir çiçeğe konan kelebek gibi ani gelişen konularda makineyi autoya alırsın ve genelde başarılı sonuç verir makine.

ama hiç acelemiz yoksa M en iyisidir bence. hem enstantane,hem de diyaframı ayarlayabilirsin.

hızlı davranmanız gereken anlarda AUTO modu kullanmak yerine SP modunu kullanmaya alışmanızı tavsiye ederim..
    en azından makinaya ne çekeceğini belirtmiş olursunuz, o da ona göre tepki verir..

şöyleki;

- ayarlarla uğraşmadan manzara çekmek istiyorsam zaten halihazırdaki MANZARA modunu seçiyorum.. (DURAĞAN KONULAR)
    - ayarlarla uğraşmadan HIZLI davranmak gereken durumlara karşı SP modu SPORT seçeneğini hazır tutuyorum.. (HAREKETLI KONULAR)
    - ayarlarla uğraşmadan GUNBATIMI, ÇİÇEK, BÖCEK çekmek isterseniz yine en ideali SP modu (yani SP içindeki seçeneklere bakın)

tabii buraya kadar yazdıklarıma bakıp hep hazır çekiyor diye düşünmeyin
    bazen o an'ı kaçırmamak adına hızlı davranmak gerekebiliyor

bir diğer tavsiyem ise;

ekranı karelere bölen görüntüyü aktif tutuyorum, bu çekilde ufuk çizgisini çizgilere denk getirerek eğik fotoğraflar çekmemiş oluyorum.. ayrıca altın kural her zaman gözünüzün önünde durmuş oluyor, böylece fotoğraf çekme anında acele bile etseniz altın kural hep sizinle

tabii bunlar kendime göre geliştirmiş olduğum kolaylıklar, siz de kendinize göre geliştirdiğiniz bazı kolaylıkları yazarsanız sevinirim

• Auto modunu hiç kullandıgın oluyor mu?
  • Genelde aile fotoları çekerken bende auto mod kullanıyorum. ama özel çekim yapacaksam o zaman daha çok SP yi kullanıyorum. Makro çekerkende bilmiyorum belki hatadır ama A modda çekimler yapıyorum. değişik f ayarı ve iso denemeleri yapıyorum aynı sahne üzerinde...

quote:

Orjinalden alıntı: antique

quote:

auto modda başarısız sonuç alınması kötü.
    bazen auto çok kullanılan bir moddur. yoldan hızla geen bir araba,havada süzülen martı, bir çiçeğe konan kelebek gibi ani gelişen konularda makineyi autoya alırsın ve genelde başarılı sonuç verir makine.

ama hiç acelemiz yoksa M en iyisidir bence. hem enstantane,hem de diyaframı ayarlayabilirsin.

hızlı davranmanız gereken anlarda AUTO modu kullanmak yerine SP modunu kullanmaya alışmanızı tavsiye ederim..
    en azından makinaya ne çekeceğini belirtmiş olursunuz, o da ona göre tepki verir..

şöyleki;

- ayarlarla uğraşmadan manzara çekmek istiyorsam zaten halihazırdaki MANZARA modunu seçiyorum.. (DURAĞAN KONULAR)
    - ayarlarla uğraşmadan HIZLI davranmak gereken durumlara karşı SP modu SPORT seçeneğini hazır tutuyorum.. (HAREKETLI KONULAR)
    - ayarlarla uğraşmadan GUNBATIMI, ÇİÇEK, BÖCEK çekmek isterseniz yine en ideali SP modu (yani SP içindeki seçeneklere bakın)

tabii buraya kadar yazdıklarıma bakıp hep hazır çekiyor diye düşünmeyin
    bazen o an'ı kaçırmamak adına hızlı davranmak gerekebiliyor

bir diğer tavsiyem ise;

ekranı karelere bölen görüntüyü aktif tutuyorum, bu çekilde ufuk çizgisini çizgilere denk getirerek eğik fotoğraflar çekmemiş oluyorum.. ayrıca altın kural her zaman gözünüzün önünde durmuş oluyor, böylece fotoğraf çekme anında acele bile etseniz altın kural hep sizinle

tabii bunlar kendime göre geliştirmiş olduğum kolaylıklar, siz de kendinize göre geliştirdiğiniz bazı kolaylıkları yazarsanız sevinirim

• quote:

Orjinalden alıntı: bipekkan

Arkadaşlar, Bu gün makinenin aksesuarlarıda geldi başladık kurcalamaya ama bu arada kafamı kurcalayan bir şey farkettim.
    AUTO konumunda zoom olayı motor ile değilimi? Yoksa onu da otomatik te elle mi yapacağız. Orayı burayı kurcaladım zoom'u hareket ettirecek bir nesne bulamadım.
    1-2 gün benden resim beklemeyin, otomatik çekimkerde ışık ayarı yüksek kaçıyor.gibi geldi. Bakalım şidiye kadar dışardan ÖTTÜK, zor işmiş...

Sn. bipekkan makineniz hayırlı olsun iyi günlerde kullanın sizde sonunda Fuji cafe de bir yeriniz oldu Darısı başıma.

makineyi hangi yollardan elde ettiğiniz konusunda sizden pm bekliyorum. Birkaç gündür foruma bakamadım eğer paylaştıysanız söyleyin foruma bakayım (sadece son sayfada gördüm yazınızı)

• quote:

Orjinalden alıntı: uruzgar

Genelde aile fotoları çekerken bende auto mod kullanıyorum. ama özel çekim yapacaksam o zaman daha çok SP yi kullanıyorum. Makro çekerkende bilmiyorum belki hatadır ama A modda çekimler yapıyorum. değişik f ayarı ve iso denemeleri yapıyorum aynı sahne üzerinde...

ben senin yerinde olsaydım aile fotoğrafları çekerken ayar tekerleğinden YüZ (surat) modunu seçer, FD (yüz tanıma) özelliğini aktif hale getirirdim..
  • her makinede hazır modlar var. ama autonun yerini her zaman tutmuyorlar bence. manzara çekerken zaten ne auto, ne de manzara moduna gerek yok. nasılsa acelemiz yok. manuel ayarların sefasını sürebiliriz.

pek çok kişi eksikliğini hissetmeyecektir ama auto da kötü sonuç vermesi yine de bir eksiklik bence.

yine de her şeye rağmen 6500fd artısı eksisinden fazla olmayı başaran bir makine.
    ama işte, plastik tripod yuvası, autoda fazla pozlanmış fotolar gibi giderilmesi kolay sorunlar böylesine iyi ve iddialı bir makineye yakışmıyor. bunlar olmasa bir de IS olsa makinede tam anlamıyla 4*4 olurdu....
  • quote:

her makinede hazır modlar var. ama autonun yerini her zaman tutmuyorlar bence. manzara çekerken zaten ne auto, ne de manzara moduna gerek yok. nasılsa acelemiz yok. manuel ayarların sefasını sürebiliriz.

pek çok kişi eksikliğini hissetmeyecektir ama auto da kötü sonuç vermesi yine de bir eksiklik bence.

yine de her şeye rağmen 6500fd artısı eksisinden fazla olmayı başaran bir makine.
    ama işte, plastik tripod yuvası, autoda fazla pozlanmış fotolar gibi giderilmesi kolay sorunlar böylesine iyi ve iddialı bir makineye yakışmıyor. bunlar olmasa bir de IS olsa makinede tam anlamıyla 4*4 olurdu....

bu makınanın daha ıyısı artık DSLR olur bence

• valla bu sınıftan benim gönlüme taht kurmayı başaran bir makine çıkmadı şu ana kadar:)

hepsi üç aşağı beş yukarı benzer resim kalitesine sahip, hepsi tam değil, eksik yanları mutlaka oluyor.

mesela 6500fd ayarında objektif aralığına sahip, sony r1 gibi adam gibi sensör kullanan, yine r1 gibi adam gibi objektife sahip olan, dolayısyla resim kalitesi mükemmel olan bir slr-like makine henüz piyasaya çıkmadı. çıkacağını da sanmıyorum. çünkü öyle bir makine dslr satışlarını olumsuz etkiler .
  • Arkadaşlar,
    Bendeki şansa bakın, aşağıdaki çantanın bir 5 cm uzununu aradım. Bir tane buldum kiliti kırık çıktı bunu aldım zar zor sığdım ama, içime de hiç sinmedi. Sanki kurudu, koca Ankara da Mal güzel kaiteli ama neye yarar. 15 YTL yede bir kart okuyucu buldum aldım Okuyucu diyor ama neler kaydettim. aynı zamanda yazıyormuşta Bir de Tekno-SA' da SanDisk'in kart okuyucusunu buldum, 59.90 YTL Bir Ha... s....r çektirdiler bana bu yaşta..... Bir daha tövbe İzmir Cd. Yanından geçmeycem. Mavi Bilgisayarında ondan aşağı kalır yanı yok. Adeta Kör Tuttuğunu İYİ EDİYOR. Valla bugün 2 yerde öyle kalabalıktı ki, İYİ EDİLMEYİ BEKLEYEN TUZLUK ÇOK MUŞ, Bu MEMLEKETTE

• quote:

Orjinalden alıntı: bipekkan

Bir de Tekno-SA' da SanDisk'in kart okuyucusunu buldum, 59.90 YTL Bir Ha... s....r çektirdiler bana bu yaşta.....

Okuyunca çok güldüm valla

Bu arada uzun süre pek bakamamıştım foruma, şimdi dikkatimi çekti. Makina da gelmiş nihayet, çok sevindim adınıza Güle güle kullanın. Bol bol örnekler bekliyoruz sizden de.

Saygılar.
  • o sandık okuyucuyu 2 sene once aldım
    ozamnalr 70 ytl ıdı,
    tabı pıyasada baska 13-in 1 yoktu

ama verdıgım paraya degmıs o gun tabı bugun olsa vermezdım

bu arada @bipekkan cantayı ne kadara nereden aldınız acaba?

mavı nın yanındakı trıpod dada guzel seyler vardı ama ben orda vanquard ı gormedım
  • son 30 dak!
    1 adet S6500 -kendime
    1 adet F31fd - abim kendine..
    1 adet de H5 - parası cok olan bi arkadasa
    aldırıyorum!
    ben kendi tercihimi S6500 yerine Sont H2 den yana değiştirebilirim her an!
    30 dakika kaldıııııı
    **H2 nin artısı- şu steady shot- IS özelliği + biraz daha yüksek zoom.
    **S6500 Iso daki basarısı ile enstantane speedini arttırarak s6500 el titremesini telafi edebilir miyiz?auto modlardaki ışık patlaması sorunu??fiyatlar şöylee,, gerçekten son 30 dakikaa, uçak kalkıyorrr, imdattt

SONY H2 333-USD
    SONY H5 466-USD
    FUJI 420-USD (1 GB hafiza karti hediye)
    FUJI F31fd 358-USD
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.