Şimdi Ara

##SLR-LIKE : Fuji S6000fd (s6500fd) İNCELEMELERİ## (59. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.259
Cevap
1
Favori
78.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bipekkan

@.nevermind,
    Özel bir topik açmanıza gerek yoktu. Oraya yazdığımı buraya da kopyaladım.
    Sorunuza gelince, Canlılıktan kastiniz renklerin canlılığı herhalde. Bu 2 modelinde arkasındaki (F) tuşuna basarsanız size ISO-Resim Kalitesi , keskinlik ile Mpx seçeneği gelir. Burada Resim kalitesi kipine geçer (CROME) SAYDAM' ı seçerseniz renkler olağan üstü canlanır. Diğer topikteki sorunuza gelince (Birazdan sileceğim o topikteki cevabımı. Sizde topiğinizi silin Boşuna Forum kirliliği olmasın)
    Bu 2 daha doğrusu 3 makina 2006 yılından beri ilgili topiklerinde belki onlarca defa tartışıldı. Zaten yanlışta olsa biraz bilgi sahibisiniz. Kısaca her üç makinayıda kullanmış ve ve hala elimden düşüremediğim ve zevkle kullandığım S6000FD hk. Kısaca yrd. olayım. S6000FD/S6500FD aynı makinalar ulup S6500FD Avrupa. S6000FD USA satış adıdır. 6.1 Mpx neden sorun yaratıyormuş, Eğer film afişleri gibi veya daha büyük bu ölçülerde çalışmalar yapmayacaksanız. Söyleyenler açıkçası HAYBEDEN SALLIYORLAR
    S9000S/S9500 Bir üst modelidir. Aynı objektifi kullanır ama sensör biraz büyük ve 9.1 mpx dir ve bu durum fotografların yumuşak çıkmasına neden olur. Sensör/Objektif uyuşmazlığı lafıda buradan çıkıyor. Bu durum, eğer biliyorsanız ayrıca geniş açıda mor saçaklanma ve renk sapmalarına da S6000FD' e göre biraz daha fazla neden olur (Hangi makinede yok ki sonuçta tek objektifle 10.7X zoom yapmaya çalışıyorsunuz) Bunlar önemli değil. Fotografa PC' den biraz keskinlik verirseniz sorun çözülür. Fotografı kart postal boyutunda küçültür ve basarsanız hatta 2 misli daha fazla boyutta, hangi göz bu durumu farkedecek şaşarım. Bu makinada esas sorun zoom tekerleğinde. Çoğu makinada bu durum arıza yaptıkça düzeltildi. Sizin esas Mukayese edeceğiniz makina S6000FD ile S9100/S9600 dür S9600 , S9500 ' deki zoom tekerleği prb. giderilmiş ve menüsü biraz değişik ama diğer fonksiyonları S9500 ile aynı olandır. S6000FD de pil kapağı biraz NAZİK' tir. Gikkatli kullanmak gerekir. Hoyratça kullanılırsa tırnak kırılabilir Özellikle açarken kapağı aniden serbest bırakmamak gerekiyor. Kapağı koruyarak açıp kapamamak gerekir. 2. El düşünüyorsanız, ben bu 2 makina arasında tercih yapardım. S9500' ü düşünmezdim. Bana sorarsanız ben S6000FD/S6500FD derim ama S9600 de yabana atılacak makina değildir. Hatta fazladan param olsa iki makinayı da temiz bulmak şartıyla sırf zevk olsun diye alırdım.

ilginizde dolayı çok teşekkür ederim. 9600 bulamadım malesef 2.el. heryerde 9500 var. güzel cihaz ancak taşınması zora benziyor ve hafif sorunlu olduğunu duydum.
    6500'de pil olayı canımı pek sıkmaz. dikkatli olurum. bir kaç yorum okudum ve 9500.,6500 e göre daha profesyonellik yaşatıyormuş. gerek tuşlarıyla gerek tipiyle. elime 6500'ü aldığımda ve kullandığımda dijital makine hissine kapılmam umarım..

birde optik vizör'lü slr-like makine var mı piyasada ?

quote:

Orijinalden alıntı: ikarahal

Forumda uzun uzun yazıldı bu iki makinanın farklılıkları.
    Kısaca fotograf kalitesi on planda ise s6500 cunku sensor buyuk pixel az objektif uyumu cok iyi.
    Fotografcılıgı detaylı ogrenmek ise s9500 cunku yapısı, isletimi d-slr gibi ve studyo ortamında kullanılabilecek bir tasarımı var. Ozellikleri, en cok kullanılan tusların menuden alınıp body e yerlestirilmesi acılı lcd, tepe flash takma, flash senkronize cıkısı, kablo deklansor cıkıs vs gibi ileri duzeyin ihtiyaclarına gore tasarlanmıs.

• @.nevermind,
    S9600 veya S9100 kolay kolay bulamazsınız. Zoom tekerleği prb giderildiği için millet kolay kolay elinden çıkartmıyor. S6500FD veya F6000FD' de öyle Zaten S6000FD' yi elinden çıkartanlar da genelde dSLR' ye geçiş yapanlardır.
    S9500 ve S9600, S6000 FD' ye göre az biraz büyük ve ağırdır. Örneğin S60000FD' de bazı şeyler bulunmaz. Tepe flaşı gibi ve tabi menüde de bazı ilaveler var. Ama sonuçta S6000FD fotograflarına çok daha az müdahale edersiniz PC' de. Bunun dışında 2 modelde görünüş itibariyle birebir aynıdır. Ama ufak bir hatırlatma, fotograf makinalarının tamamı digital makinedir siz herhalde Compact makineyi kastettiniz.
    Yinede benden tavsiye, ya S9600/9100 alın yada S6500FD/S6000FD alın. Asıl sizi 2. el olarak S9000/S9500' lerin bol bulunması tedirgin etsin, NİYE? diye?
    quote:

Orijinalden alıntı: .nevermind

ilginizde dolayı çok teşekkür ederim. 9600 bulamadım malesef 2.el. heryerde 9500 var. güzel cihaz ancak taşınması zora benziyor ve hafif sorunlu olduğunu duydum.
    6500'de pil olayı canımı pek sıkmaz. dikkatli olurum. bir kaç yorum okudum ve 9500.,6500 e göre daha profesyonellik yaşatıyormuş. gerek tuşlarıyla gerek tipiyle. elime 6500'ü aldığımda ve kullandığımda dijital makine hissine kapılmam umarım..

birde optik vizör'lü slr-like makine var mı piyasada ?

• Bende "bipekkan" abimize katılıyorum. Bana da fuji S6500fd aldırdı seneler önce. Ve şimdi o makineden slr ye geçtim.
    Bunu her yerde yazıyorum. Yeni üretilen hiç bir makine Fuji S6500fd gibi çekim yapamaz. Kötü çeken sıfır makineye 2 kat para ödeneceğine, aklınızda ki "kullanılmış makine iyi değildir" tezini
    silin. Bunu cebinizdeki paranın kıymeti için yapın.
  • nerdeyse 3 sene olacak makineyi alalı uzun zamandır burayıda gezmiyordum hala bu konuya mesaj yazılması güzel ilk günlerde ilk iş bu başlığa bakmaktı. çok güzel deneyim paylaşmıştık. sanırım s6500fd kullananların çoğu artık DSLR sahibi. ama bana s6500fd yetiyor şimdilik.

bir de foto.
     ##SLR-LIKE : Fuji S6000fd (s6500fd) İNCELEMELERİ##
  • @uruzgar,
    Merhabalarrrrr ! Doğru ! çoğumuz dSLR sahibi oldu ama benim gibi satıp yeniden alanda var, bu mak. tadı gerçekten çok farklı. çoğu zaman fazlasıyla yetiyor....
    quote:

Orijinalden alıntı: uruzgar

nerdeyse 3 sene olacak makineyi alalı uzun zamandır burayıda gezmiyordum hala bu konuya mesaj yazılması güzel ilk günlerde ilk iş bu başlığa bakmaktı. çok güzel deneyim paylaşmıştık. sanırım s6500fd kullananların çoğu artık DSLR sahibi. ama bana s6500fd yetiyor şimdilik.

bir de foto.

• birde fujii cafe vardı resim atıyorduk. sonra FK ve flickr çıktı. ama hem teknik hemde komposizyon için çok şey öğrendim buradan. şimdi yeni compact yada slr like alanlara anlatıyorum nasıl öğrendin diyip duruyorlar.

hatta geçen hafta nikon 40d body si olan biri geldi auto modta çekim yapıyormuş. aldım biraz oynadım bir iki foto çektim. bunu nasıl çektin, süper olmuş diye anlattırdı bir saat.

arada bu başlığa mesaj atayımda efsane makinamız gündemde kalsın :)

quote:

Orijinalden alıntı: bipekkan

@uruzgar,
    Merhabalarrrrr ! Doğru ! çoğumuz dSLR sahibi oldu ama benim gibi satıp yeniden alanda var, bu mak. tadı gerçekten çok farklı. çoğu zaman fazlasıyla yetiyor....

• Bende burdayım :)
    Sanırım 2 hafta oldu makinayı alalı ama bir türlü vakit bulup ta adam akıllı dışarıya çıkma fırsatım olmadı. Auto da gece 3-5 fotoğrafla avutuyorum kendimi :)
    Gerçi gece+auto birleşince pek avutucu sonuçlar çıkmıyor ama... :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ellerimkirli -- 3 Ekim 2009; 14:53:35 >
  • ben de ben de
    de sayın bi pekkanın ılk yazılarından ıtıbaren burdaydım 2007de, o makınayı hemen adıktan sonra almıstım
    hatırlar belkı arkadaslar
    Konu yıne hortlamıs

ben gecen ay sattım makınayı, ama ne efsaneymıs kı 2 yıl sonra 6MP halıyle 450 ytlye 2.EL satılabılıyor..
    buyuk makına tasıyacaksam su yenı nesıl mıcrofourthırdslerden vıdeosu da 720plıklerden alıyım dedım ama cok pahalı geldı..
    honkonga gıttım , kuzenıme canon D10 waterproof alıp gerı dondum .. kendıme alacak makına bulamadım dımdızlak kaldım
    TZ7 le ıdare edıyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 5 Ekim 2009; 3:34:04 >

• auto'da gece fotosu çokta iç açıcı olmaz. sana S yada M modunu kullanmanı tavsiye ederim. uzun pozlama ile harika fotolar çıkartabilirsin. beyaz dengesinide ayarlamayı unutma. burada konu aktif oldukça yardım edecek çok insan var bir ara 60-70 kişi idik s6500fd sahibi olan.

ben sıfırını 650YTL'ye almıştım şimdi 450YTL ikinci el satılıyormuş.

benim makinenin sağ elin geldiği yerdeki plastikleriyapışkanı gitmişti kabarmaya başladı yapıştırmak zorunda kaldım o kadar. onun haricinde ilk günkü gibi. özellikle Uv ve polarize filtre sayesinde lensi tertemiz...

fotolarını internetten paylaşıyor musun?

quote:

Orijinalden alıntı: ellerimkirli

Bende burdayım :)
    Sanırım 2 hafta oldu makinayı alalı ama bir türlü vakit bulup ta adam akıllı dışarıya çıkma fırsatım olmadı. Auto da gece 3-5 fotoğrafla avutuyorum kendimi :)
    Gerçi gece+auto birleşince pek avutucu sonuçlar çıkmıyor ama... :)

• Autoyu genelde hızlı ev içi çekimlerde kullanıyorum geceleri o yüzden pek iç açıcı olmuyor demiştim. İnce ayarlarla daha güzel sonuçlar elde edilebiliyor.
    Bugünlerde ise özellikle dolunay zamanı baklona çıkıp bol bol ay çekiyorum. P modu hariç A S M ile daha çok M ağırlıklı uğraşıyorum. Beyaz dengesi de (yanlış anlamadım umarım) açık-bulutlu-az ışık vs seçerek aynı enstantene ve diyafram ile farklı kombinasyonlar deniyorum. Hoş oluyor :) Fakat tripod şart :) Oraya yaslan buraya dayan da bir nebze işi kolaylaştırıyor. Daha iyisi için bu hafta bi tripod almaya çıkacağım, Ankara Tripod Foto ya bi bakınayım :)

Bu arada gimmeluck senin makina döndü dolaştı bana geldi kullanmakta olduğum makina seninkiymiş. Aldığım arkadaş öyle belirtmişti. Fakat ne hikmettir ki bendeki makinanın da sağ el tutucularında kavlama var. Yoksa tek bir makina elden ele mi geziniyor :D
    Her halukarda memnun olmadığım bi nokta şimdilik yok. Zaten bilerek isteyerek aldım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ellerimkirli -- 6 Ekim 2009; 15:50:08 >

• ciddi misin?
    yanında polarize filtre var miydı?
    sag el tutucusu ne demek? bır sorun yoktu.
    ne kadara aldın?

auto modu asırı ıso degerlerı verıp sacmalıyordu ben en cok Dıyafram oncelıklı modu kullanıyordum, dıyaframı dırek 2.8 e dayayyıp max ısık alıp Flash kullanmadan cekımler yapıyordum praktık hayatta.

bır de su var ben senın adını bu s6500 forumunda fılan eskıden berı hatırlıyorum sende makına yok muydu zaten?
  • s6500 fd'de IS'da olmadığından Auto modlarda hep bir Yüksek ISO'ya çıkma prensibi var makine her ne kadar,kendi sınıfında piyasada ki en iyi yüksek ISO çekimlerine sahip olsada sonuçda Bu bir Like yüksek ISO'yu mecbur olmadıkça kullanmamak lazım,ama ben iç çekimlerde 400-800 ISO'yu çekinmeden kullanıyorum ,tatmin edici,öğrenme sürecinde de ihtiyaca göre A ve S modları iyidir..

@Gimmeluck s6500fd'den sonrası DSLR'dir aşağısı kurtarmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi askan22 -- 6 Ekim 2009; 20:24:36 >
  • @gimmeluck
    Evet makina sizin, filtresi de var :D . Önceden hatırlama konusunda yanılıyor olabilirsin. Makinam yoktu ve direk yazı yazmaktan ziyade izleyip okuyordum. Ha makina hakkında ve birkaç teknik/ayar hakkında PM attığım oluyordu oradan geliyor olmalı bu hatırlama. Ha birde makinayı sattığınız dönemde biraz PM leşmiştik :)

Ayar yapamadığım zaman AUTO kullanmaktayım. onun dışında daha çok manuelde kullanıyorum Diyafram-enstantene ilişkisinin etkilerini zaten en iyi bu modda görebiliyorum. P modunu tam çözemedim o kadar. Vakit darlığından sadece geceleri kısa süreli çekimler yapabiliyorum. P modunu tam çözemememin nedeni bu olsa gerek. En kısa zamanda bir günümü dışarıda gezerek gün ışığında denemeler yapmaya adayacağım ve bir de tripod. Hazır lafı geçmişken varmı orta kullanıma hitap eder düzeyde, f/p olarak makul tripod önerileriniz?
  • mini trıpod da vardı yanında ama yok mu? ama su var trıpod kucuk gelıyordu, makına agır gelıyordu o trıpod ıcın..bence ayar yapamdıgınız durum ıcın de A modunu kullanın dıyaframı hep mın.2.8 de cekıcek bı kere ayarlasanız yeter, zoomlamada sadece yuksleır,, boylece ısoyu belırlersınız sadece.. hepsı autodan 10 kat ıyıdır.

kaca aldınız PM atın barı merak ettım
  • Arkadaşlar tertemiz S6500FD'mi satıyorum. İlgililerin dikkatine

http://forum.donanimhaber.com/m_36644885/mpage_1/f_/key_//tm.htm#36644885
  • vay be aylar sonra tekrardan bu makıneyle ılgılı sayfanın ılk sayfalarda olması ne guzel.. ben yaklasık 2 sene once aldıgım 6500 u hala severek sorunsuz sekılde kullanıyorum. sag el tutma yerındekı yapıskan kalkması kabarması bende de var ve cok onemlı bı sorun degıl.. bende bu makıneyı satmadan pentax k-x almak ıcın ugrasıyorum..
  • Satılık Fuji S6500fd arkadaşlar. 400 tl. Kutusunda ve faturalı. Kozmetik olarak 10 üzerinden 9,5.
    Ayrıntıları yarın ilan açacağım.
  • Satılık s6500fd ilanım arkadaşlar.
    Resimler ve ayrıntılar eklendi.

http://forum.donanimhaber.com/m_37867472/mpage_1/f_/key_//tm.htm#37867472
  • Burayı bi hortlatalım:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi civalı sokak lambası -- 1 Ekim 2010; 16:48:10 >
  • @civalı sokak lambası

eline sağlık , hortlattığın güzel oldu
  • 
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.