Şimdi Ara

##SLR-LIKE : Fuji S6000fd (s6500fd) İNCELEMELERİ## (58. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.259
Cevap
1
Favori
78.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • nick the cooper fotografçılığa 6500 ile başlayan bırısı olarak çektiğin fotografları gorucne çok sevındım gerçekten 6500 bence hala efsane ve uzun surede efsana olacak.
    kolay gelsın
  • merhabalar bende bir foto paylaşayım
    Van gölü, Renk oynaması yoktur sadece kontrast PC de arttırılmıştır
    Çok enteresan bir akşamdı, renkler inanılmazdı... bu da hatırası:)

Enstantane: 1/1000
    Diyafram: 4
    İSO: 100
    Çekim modu: Manuel

##SLR-LIKE : Fuji S6000fd (s6500fd) İNCELEMELERİ##

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lahmACUN3263 -- 19 Mayıs 2009; 17:22:49 >

• @Nick the chopper LCD ekranın aydınlık ayarını -2 veya -3 yapınca LCD ekrandan gördüğün aynısını çekiyor tabi bilgisayarla da denkleştirerek LCD ekranın aydınlığını ayarlayabilirsin ama doğrudur ekran aydınlığı "0" da olursa yanıltıcı oluyor..
    Özellikle de lale fotoğrafın alan derinliği sadelik ve bokehler güzel olmuş.. Gerçektende kompozisyonda yalınlık,sadelik kuralı fotoğrafları çok güzelleştiriyor..

Av veya M modu iyidir..EV ayarınıda kullanarak ışık dengesi de iyi ayarlanıyor..

• quote:

Orjinalden alıntı: yilmaz_memre

nick the cooper fotografçılığa 6500 ile başlayan bırısı olarak çektiğin fotografları gorucne çok sevındım gerçekten 6500 bence hala efsane ve uzun surede efsana olacak.
    kolay gelsın

almadan önce cok araştırmıştım zaten, alınabilecek tek makina bence, tabi fiyatını da göz önünde bulundurmak gerekiyor :) teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: askan22

@Nick the chopper LCD ekranın aydınlık ayarını -2 veya -3 yapınca LCD ekrandan gördüğün aynısını çekiyor tabi bilgisayarla da denkleştirerek LCD ekranın aydınlığını ayarlayabilirsin ama doğrudur ekran aydınlığı "0" da olursa yanıltıcı oluyor..
    Özellikle de lale fotoğrafın alan derinliği sadelik ve bokehler güzel olmuş.. Gerçektende kompozisyonda yalınlık,sadelik kuralı fotoğrafları çok güzelleştiriyor..

Av veya M modu iyidir..EV ayarınıda kullanarak ışık dengesi de iyi ayarlanıyor..

lcd ekran ayarı aldığımdan beri 0 da, hiç değiştirmedim :) -2 ve -3 ü bi deneyeyim, teşekkürler :)
  •  ##SLR-LIKE : Fuji S6000fd (s6500fd) İNCELEMELERİ##

• Ne vardı fuji şu makinaya boyut olarak biraz daha büyük, pixel olarakda 9-10 milyon civarı bişeyler attırıverseydi... A4 baskı alınca üzüyor beni kerata, hele biraz crop varsa hiç çekilmez oluyor.

• Buarada beyler elimde 2-3 defa felan kullanılmış, kesinlikse çiziksiz lekesiz 58 MM Circular Polarize filtre var, yani sıfır . Bende 2 tane var ondan kullanmadığımı satıyorum. GG den almıştım. İsteyen olursa vereyim, kutusuyla vs 28 lira. Pm den görüşelim.

Bunu da bikaç defa kullanmamın sebebi bazen uzun pozlama(şelale deniz vs) için 2 filtre üst üste nötür yoğunluk filtresi gibi işlev görüyor.
  • arkadslar bnde fuji s6500fd almak istiyorum fakat teknosa gibi yerlere baktım bulamadım topic de bulunan bazı linklerdede yok yardımcı olursanız sevinirim.yada aynı ozelliklerde farklı bir makine de olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wingsaber -- 2 Ağustos 2009; 12:10:04 >
  • teknosada bu alet biteli 2 yıl olmuştur heralde (:

ikinci el bakacaksınız, yada s100fs alacaksınız s6500deki iso performansı elde etmek için
  • FujiFilm Finepix S8100FD bu nasıl peki cunku dediginz biraz pahalı beni asıyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: NSA

FujiFilm Finepix S8100FD bu nasıl peki cunku dediginz biraz pahalı beni asıyo

s6500fd 450 lıraya ıkıncı elı bulunuyo su anda alabılırsınız.. bıde ben foto ekleyım bakalım :D

• 2. el arastırdım da bir turlu bulamadım burda olsun diyer yerlerde olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: NSA

2. el arastırdım da bir turlu bulamadım burda olsun diyer yerlerde olsun

sahibindende var dıger sıtelerıde arastırabılırsınız..
  • Ben de iki fotoğraf paylaşayım 1.5 yıl olmuş çekeli şimdi baktım da.

Ekleme: Bir tane daha ekledim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djinn_inc -- 2 Ağustos 2009; 23:26:27 >

• s6000fd abd modeli oluyor galiba değil mi?
    Bir arkadaşımda var. Ben de almayı düşünüyorum. 2.el piyasası nedir bu makinenin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zaba

s6000fd abd modeli oluyor galiba değil mi?
    Bir arkadaşımda var. Ben de almayı düşünüyorum. 2.el piyasası nedir bu makinenin?

evet..

450....600 TL arasında oluyor genelde..
  • imzamdaki gibi :)

Filtreye dikkatinizi cekerim :)
  • canlılık ?
  • @.nevermind,
    Özel bir topik açmanıza gerek yoktu. Oraya yazdığımı buraya da kopyaladım.
    Sorunuza gelince, Canlılıktan kastiniz renklerin canlılığı herhalde. Bu 2 modelinde arkasındaki (F) tuşuna basarsanız size ISO-Resim Kalitesi , keskinlik ile Mpx seçeneği gelir. Burada Resim kalitesi kipine geçer (CROME) SAYDAM' ı seçerseniz renkler olağan üstü canlanır. Diğer topikteki sorunuza gelince (Birazdan sileceğim o topikteki cevabımı. Sizde topiğinizi silin Boşuna Forum kirliliği olmasın)
    Bu 2 daha doğrusu 3 makina 2006 yılından beri ilgili topiklerinde belki onlarca defa tartışıldı. Zaten yanlışta olsa biraz bilgi sahibisiniz. Kısaca her üç makinayıda kullanmış ve ve hala elimden düşüremediğim ve zevkle kullandığım S6000FD hk. Kısaca yrd. olayım. S6000FD/S6500FD aynı makinalar ulup S6500FD Avrupa. S6000FD USA satış adıdır. 6.1 Mpx neden sorun yaratıyormuş, Eğer film afişleri gibi veya daha büyük bu ölçülerde çalışmalar yapmayacaksanız. Söyleyenler açıkçası HAYBEDEN SALLIYORLAR
    S9000S/S9500 Bir üst modelidir. Aynı objektifi kullanır ama sensör biraz büyük ve 9.1 mpx dir ve bu durum fotografların yumuşak çıkmasına neden olur. Sensör/Objektif uyuşmazlığı lafıda buradan çıkıyor. Bu durum, eğer biliyorsanız ayrıca geniş açıda mor saçaklanma ve renk sapmalarına da S6000FD' e göre biraz daha fazla neden olur (Hangi makinede yok ki sonuçta tek objektifle 10.7X zoom yapmaya çalışıyorsunuz) Bunlar önemli değil. Fotografa PC' den biraz keskinlik verirseniz sorun çözülür. Fotografı kart postal boyutunda küçültür ve basarsanız hatta 2 misli daha fazla boyutta, hangi göz bu durumu farkedecek şaşarım. Bu makinada esas sorun zoom tekerleğinde. Çoğu makinada bu durum arıza yaptıkça düzeltildi. Sizin esas Mukayese edeceğiniz makina S6000FD ile S9100/S9600 dür S9600 , S9500 ' deki zoom tekerleği prb. giderilmiş ve menüsü biraz değişik ama diğer fonksiyonları S9500 ile aynı olandır. S6000FD de pil kapağı biraz NAZİK' tir. Gikkatli kullanmak gerekir. Hoyratça kullanılırsa tırnak kırılabilir Özellikle açarken kapağı aniden serbest bırakmamak gerekiyor. Kapağı koruyarak açıp kapamamak gerekir. 2. El düşünüyorsanız, ben bu 2 makina arasında tercih yapardım. S9500' ü düşünmezdim. Bana sorarsanız ben S6000FD/S6500FD derim ama S9600 de yabana atılacak makina değildir. Hatta fazladan param olsa iki makinayı da temiz bulmak şartıyla sırf zevk olsun diye alırdım.
    quote:

Orijinalden alıntı: .nevermind

canlılık ?

• 
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.