Şimdi Ara

##SLR-LIKE : Fuji S6000fd (s6500fd) İNCELEMELERİ## (56. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.259
Cevap
1
Favori
78.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • S6500FD mi satmaya karar verdim..4000(4bin) çekimde.garanti belgesi kaşelenmemiş-kutulu-tr kullanım klavuzu-boyun askısı-taşıma çantası-uv filtre..2gb xd card..pm atınız. (2.el forumuna da vereceğim ilanı ancak burada ilgili/makinayı tanıyan kişiler olduğu için buraya da yazdım)çiziksizdir internetteki resimlerle aynıdır.koşulsuz iade.pm bekliyorum..
    ikinci el linki...
    http://forum.donanimhaber.com/m_31131574/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smbdy -- 18 Nisan 2009; 20:16:08 >
  • arkadaşlar bende de fotoğrafçılığa karşı büyük bir ilgi başladı.
    bu işe slr like makinelerle başlamak istiyorum.
    yeterli kadar param olmadığı için ikinci ellerine bakmakla yetinebiliyorum.
    arastırdığım kadarıyla dpreview den higly recommend alan makinelerden birkaçının ikinci el fiyatlarını verecem.
    hangisini tavsiye edersiniz.
    canon s3 300 tl
    fuji s6500 450 tl
    olympus c8080 500 tl
    sony h2 350 tl
    fz8 300 tl
    fz28 sıfır 650 tl
    canon sx10 sıfır 750 tl
    sizce hangi makineleri tercih etmeyeliyim. siz üstadlardan bu konuda yardım istiyorum. kafam çok karıştı.
    bir de bataryalı makineler ikinci tercihimdir.
    özellikle s6500 e merak saldım. sadece is olmaması olayına takıldım.
  •  ##SLR-LIKE : Fuji S6000fd (s6500fd) İNCELEMELERİ##

##SLR-LIKE : Fuji S6000fd (s6500fd) İNCELEMELERİ##

• quote:

Orjinalden alıntı: firari0355

arkadaşlar bende de fotoğrafçılığa karşı büyük bir ilgi başladı.
    arastırdığım kadarıyla dpreview den higly recommend alan makinelerden birkaçının ikinci el fiyatlarını verecem.
    canon s3 300 tl
    fuji s6500 450 tl
    olympus c8080 500 tl
    sony h2 350 tl
    fz8 300 tl
    fz28 sıfır 650 tl
    canon sx10 sıfır 750 tl
    sizce hangi makineleri tercih etmeyeliyim. siz üstadlardan bu konuda yardım istiyorum. kafam çok karıştı.

fz8 h2 s3 bunlar iyi modeller söylediğin fiyatlarda iyi ama hiçbiri fuji s6500fd nin verdiği fotoğraf kalitesini veremez.. Ama 300 lira çok işine geliyorsa verdiğim sıralamaya uyarak söylediğim 3 modeli seçebilirsin fz8 de çok iyi bir modeldir..

• @firari0355,
    Fotograf kalitesi renklerde canlılık ve kabul edilebilir sınırlar içinde renk sapmaları ile mor saçaklanmalar diyorsanız Bu sıraladıklarınız içinde Fuji S6000FD/S6500 FD' yi en başa koyunuz. Ama bu makinede titreşim dengeleyici bir sistem (IS) yoktur. El titremeniz veya 5x zoomdan sonra özellikle yetersiz ışık koşullarında 1/60 sn çekim hızının altında bazı bulanıklık veya çift görüntü durumlarıyla karşılaşabilirsiniz. Bu makina size 400 ISO dahil mükemmele yakın noise' siz fotograflar verir.
    Diğerlerinin tamamında 200 ISO üstünde hele hele ışık koşullarıda yetersiz ise bol kumlu fotograflara hazır olun ancak bunların bazılarında IS- Mega-OIS gibi titreşim dengeleyici sistemler vardır ve bu verdiğiniz modellerde Mega-OIS olarak adlandırılan sisteme sahip makineler ki Panasonic FZ 28 ve FZ 8 en iyi ve kararlı çalışan titreşim dengeleyici sisteme sahip ve tabi bu arada en iyi optiğe sahip 2 makinedir. ISO konusunda bu 2 makine Fujiye yaklaşamaz bile. Bu makineleri 2. ve 3 . sıraya koyun. 4. sırada Canon SX10 tercih edilebilir. Diğerlerini hiç düşünmeyin. Bataryalı makine tercih ediyorsanız Fuji ve Canon SX10

quote:

Orjinalden alıntı: firari0355

arkadaşlar bende de fotoğrafçılığa karşı büyük bir ilgi başladı.
    canon s3 300 tl
    fuji s6500 450 tl
    olympus c8080 500 tl
    sony h2 350 tl
    fz8 300 tl
    fz28 sıfır 650 tl
    canon sx10 sıfır 750 tl

• @ NickTheChopper,
    1 ve 3. fotografınız çok güzel, Hatta bu topikte 2008 yılıbaşında çektiğim bir fotografımla bire bir aynı ve neredeyse o ağızdan damlayan su bile ....
    http://www.fotokritik.com/930493
    2. fotografınızda güzel ancak kullandığınız picasa 3.0, aşırı beyaz patlamasına neden olmuş, aynı durum İzmit Marina fotografınızda da mevcut.... Özellikle bu fotografınızı farklı renkler (Mavi ya da turuncu olabilir veya tabii renkleride kullanabilirsiniz) dener ve beyaz patlamasına dikkat ederseniz takvim' lik bir fotograf olur.
    quote:

Orjinalden alıntı: NickTheChopper
    1
    2
    3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 22 Nisan 2009; 21:34:03 >

• quote:

Orjinalden alıntı: bipekkan

@ NickTheChopper,
    1 ve 3. fotografınız çok güzel, Hatta bu topikte 2008 yılıbaşında çektiğim bir fotografımla bire bir aynı ve neredeyse o ağızdan damlayan su bile ....
    http://www.fotokritik.com/930493
    2. fotografınızda güzel ancak kullandığınız picasa 3.0, aşırı beyaz patlamasına neden olmuş, aynı durum İzmit Marina fotografınızda da mevcut.... Özellikle bu fotografınızı farklı renkler (Mavi ya da turuncu olabilir veya tabii renkleride kullanabilirsiniz) dener ve beyaz patlamasına dikkat ederseniz takvim' lik bir fotograf olur.
    quote:

1
    2
    3

: ) bizim ördekler kanka çıkmışta haberim yok, yorumlarınız için teşekkürler. picasa ile kurcalıyorum öyle daha acemiyim, 2. resimde aslında kontrast var sadece, orjinali çok daha parlaktı.

• @NickTheChopper,
    Dikkat etmemişim Manuel' de çekmişsiniz ve pozlama fazla olmuş. Böyle güneşli havalarda beyaz dengesini OTO' ya alabilirsiniz. Şaşmaz sonuç verir. Sadece bulutlu havalarda ortam rengi diğer renkler üzerinde hakim olur. Böyle ortamlarda beyaz dengesini Bulutlu'ya alın. Birde ya histograma bakarak yada LCD altında pozometreyi dikkate alın Sıfır veya -1 stop altı çok iyi netice verir ve istediğiniz aydınlatmayı istediğiniz programda ayarlar yada düzenlersiniz. Pozlama fazla oldumu detayları geri getirmek mümkün olmuyor.
    quote:

..........
    : ) bizim ördekler kanka çıkmışta haberim yok, yorumlarınız için teşekkürler. picasa ile kurcalıyorum öyle daha acemiyim, 2. resimde aslında kontrast var sadece, orjinali çok daha parlaktı.

• Aşağıdaki linkte "macro focus range 10 cm, auto focus: unknown" diyor. Yanlış mı yazılmış acaba?
    http://www.dpreview.com/reviews/specs/FujiFilm/fuji_finepixs6000.asp

Bir de iki şunları merak ediyorum;
    1-Bulb modu var mı yani uzun pozlama?
    2-Dslr'larda olduğu gibi deklanşöre basınca görüntüleri ardarda yakalıyor mu yoksa kompakt makinalardaki gibi deklanşöre basınca sadece 1 görüntü mü yakalıyor? Eğer dslr'lardaki gibiyse ardarda kaç görüntü yakalayabiliyor ve iki görüntü arasındaki süre ne kadar?
    3-Makinada full manuel olarak herşeye müdahale edebiliyor muyuz?

• quote:

Orjinalden alıntı: FenaQ

Aşağıdaki linkte "macro focus range 10 cm, auto focus: unknown" diyor. Yanlış mı yazılmış acaba?
    http://www.dpreview.com/reviews/specs/FujiFilm/fuji_finepixs6000.asp

Bir de iki şunları merak ediyorum;
    1-Bulb modu var mı yani uzun pozlama?
    2-Dslr'larda olduğu gibi deklanşöre basınca görüntüleri ardarda yakalıyor mu yoksa kompakt makinalardaki gibi deklanşöre basınca sadece 1 görüntü mü yakalıyor? Eğer dslr'lardaki gibiyse ardarda kaç görüntü yakalayabiliyor ve iki görüntü arasındaki süre ne kadar?
    3-Makinada full manuel olarak herşeye müdahale edebiliyor muyuz?

Makro: 1cm
    1-Bulb yok, enfazla 30sn.
    2-değişik, hızlı ve ardışık çekim modları var ama DSLR hızında olması beklenemez tabi, süre hakkında ayrıntılı bilgim yok..
    3- full manuel..

• Teşekkürler askan22. Demektir ki en kısa sürede ben de fujili olcam
  • quote:

Orjinalden alıntı: bipekkan

@NickTheChopper,
    Dikkat etmemişim Manuel' de çekmişsiniz ve pozlama fazla olmuş. Böyle güneşli havalarda beyaz dengesini OTO' ya alabilirsiniz. Şaşmaz sonuç verir. Sadece bulutlu havalarda ortam rengi diğer renkler üzerinde hakim olur. Böyle ortamlarda beyaz dengesini Bulutlu'ya alın. Birde ya histograma bakarak yada LCD altında pozometreyi dikkate alın Sıfır veya -1 stop altı çok iyi netice verir ve istediğiniz aydınlatmayı istediğiniz programda ayarlar yada düzenlersiniz. Pozlama fazla oldumu detayları geri getirmek mümkün olmuyor.
    quote:

..........

Oto modla hiç çekim yapmadım aslında, makinayı da manuel kullanmak için aldım, oto mod yiğidi bozar :) tecrübe kazanmak lazım biraz, biraz da lcd ekranın mağduru oluyorum, sizde de aynı durum vardır eminim. Fotograf çekildikten sonra lcd ekrandan bakıp kıyas yapmamak lazım, çok yanıltıcı oluyor :(

• Arkadaşlar bende fuji s6500fd'mi satıyorum düşünenler pm atsınlar..
  • soğutmam bu başlığı ben : ))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NickTheChopper -- 25 Nisan 2009; 18:31:26 >

• Kocaeli-Antalya maçından bikaç kare, diğer stadları bilmiyorum ama stadımızda 2006 yılından beri tel örgü yoktur, dikkatinizi çekerim :) fair play

Bunlarda makinanın zoom performansı hakkında yardımcı olur belki...

• Statlara girerken böyle DSLR veya Like makine ile girmekte sorun çıkmıyormu yani rahatça izin varmı?
  • rahatça değil tabiki
  • @NickTheChopper şu çiçeklerde kullandığın digital filtreyi paylaşabilmen mümkünmü acaba.çok güzel olmuş.uzun zamandır bende foto çekmiyorum.çekersem konuyu devam ettiririm.
  • selam arkadaşlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: FelixCrail

@NickTheChopper şu çiçeklerde kullandığın digital filtreyi paylaşabilmen mümkünmü acaba.çok güzel olmuş.uzun zamandır bende foto çekmiyorum.çekersem konuyu devam ettiririm.

photospace programı var bilirsin belki, crossprocess -türkçesi çarpaz işleme gibi bişey olması lazım- efektini biraz kurcalarsan cok güzel tonlar elde edebilirsin, birazda agfa efekti nostaljik bi hava katıyor

• 
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.