Şimdi Ara

##SLR-LIKE : Fuji S6000fd (s6500fd) İNCELEMELERİ## (54. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.259
Cevap
1
Favori
78.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aranıza yeni katılmanın sevinciye hemen sizlere bir soru sorayım

Acaba s6500fd için bir fw güncellemesi varmı? google da arattım birşeyler çıkar gibi oldu ama fujinin sitesinde yok. Böyle bir güncelleme varmı? Varsa bir faydası varmı?
  •  ##SLR-LIKE : Fuji S6000fd (s6500fd) İNCELEMELERİ##
  • Arkadaşlar bu makina pil ilemi çalışıyor, yoksa şarjlımı ?
  • Pil ile çalışıyor.
  • Hemde 4 adet kalem pille.
  • canon a610um vardı, geçenlerde yeni s6000 aldım ve sunu farkettim, s6000 72 dpi, a610 180 dpi çekiyor. s6000 niçin düşük?
  • @NickTheChopper,
    ? Video Mu konu?
    quote:

Orjinalden alıntı: NickTheChopper

canon a610um vardı, geçenlerde yeni s6000 aldım ve sunu farkettim, s6000 72 dpi, a610 180 dpi çekiyor. s6000 niçin düşük?
  • @barty,
    AA ölçülü Alkalin-veyaLityum pil veya AA ölçüsünde Ni-MHd şarj edilebilen pil' lerle çalışır.
    quote:

Orjinalden alıntı: barty

Arkadaşlar bu makina pil ilemi çalışıyor, yoksa şarjlımı ?
  • @lahmACUN3263,
    S6000FD/S6500FD' nin güncellemesi hiç çıkmadı. Çünkü kısa süre sonra imalatını durdurdular.(Yaklaşık 8 ay)
    quote:

Orjinalden alıntı: lahmACUN3263

Aranıza yeni katılmanın sevinciye hemen sizlere bir soru sorayım

Acaba s6500fd için bir fw güncellemesi varmı? google da arattım birşeyler çıkar gibi oldu ama fujinin sitesinde yok. Böyle bir güncelleme varmı? Varsa bir faydası varmı?
  • @bipekkan

fotograf çekimleri...
  • Bu akşamki birkaç fotoğrafım

Bilmeyenler için;fotolar aynı saat diliminde çekilmiştir,hava karanlıktır,mekine ayarlarıyla görüntü bu hali almıştır

##SLR-LIKE : Fuji S6000fd (s6500fd) İNCELEMELERİ##

Umarım beğenirsiniz...

• imzan bence kötü duruyor
  • @NickTheChopper,
    DPI kavramının fotograf çekimi ile bir ilgisi alakası yoktur. Karıştımış olmalısınız.
    "DPI (DOT PER INCH) Sayısal görüntüleme sitemlerinde, (fotograf makinasında değil) çözünürlük olarak kullanılan, "DOT PER INCH" kelimesinin baş harfleri ile kısaltılmış bir terimdir.
    1" inç yani 25.4 mm uzunluk için nokta adedi anlamına gelir. Diğer bir ifade ile 1 mm için 15.7 noktadır.
    Baskıda çözünürlük yükseldikçe görüntü kalitesi doğru orantılı olarak yükselir. Örneğin çözünürlüğü 600x600 dpi olan bir görüntü ya da bir tarayıcı tarafından taranan bir dokümanın eni ve boyu her inch için 600 nokta ile taranmış baskılarda ise baskı yapılmış anlamına gelmektedir.
    Bir örnek hesaplama vereyim:
    400 dpi milimetrik karşılığı 1 mm de 15.7 noktadır. Örnek olarak, 500 mm boyu 300 mm eni olan bir fotoğrafı tarayıcı vasıtası ile taratalım. Tarama yoğunluğu enine 500x15.7=7850 nokta, boyuna 300x15.7=4710 noktadır. Buna göre bu boyuttaki taramada toplam nokta sayısı 7850x4710=36,973500 noktadır.

quote:

@bipekkan

fotograf çekimleri...

• aksine ben fotograf çekimi ile bir alakası oldugunu düşünüyorum, eğer yok ise niçin exif bilgilerinde gözüküyor. Raw formatlı çekimler 300 dpi olurken jpeg çekimleri s6500'de 72 dpi, canon a610'da ise 180 dpi kadar düşüyor. Sanırım iki cihazda format dönüşümlerinde değişik yöntemler uyguluyor. Benim merak ettiğim bu durumun resim kalitesine bir etkisinin olup olmadığı. Ayrıca verdiğiniz bilgiler için teşekkürler, lakin hepsi burada mevcut;

http://tr.wikipedia.org/wiki/İnç_başına_nokta_sayısı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NickTheChopper -- 10 Mart 2009; 1:01:38 >
  • @NickTheChopper,
    O linkte bende olduğunu biliyorum ama farklı bir kaynaktan almıştım. 2-3 yıl evvel arşivime katmıştım.
    Baskı alınmayacaksa bunun hiç bir önemi yoktur. RAW çekerseniz 300 dpi olur. Doğrudan JPEG çekersiniz (Normal) 72 dpi, (Fine) çekersiniz biraz daha fazla yer kaplar sıkıştırma algoritmasına göre 120 veya 180 dpi olur. Photoshopta RAW---->JPEG yaparsanız 350 dpi (!) olur. Ve fotograf boyutu küçülür (!) (enteresan değil mi?) Kısacası Konu baskı alacaksanız anlamı olur.
    Bende de A620 var ve sıkıştırma algoritması bazı makinalara göre daha iyidir. ama kart postal (15x18 cm) veya 2 misli büyüklükte bir baskı alacaksanız ha 72dpi, ha 300 dpi göz bunu farketmez.
    quote:

aksine ben fotograf çekimi ile bir alakası oldugunu düşünüyorum, eğer yok ise niçin exif bilgilerinde gözüküyor. Raw formatlı çekimler 300 dpi olurken jpeg çekimleri s6500'de 72 dpi, canon a610'da ise 180 dpi kadar düşüyor. Sanırım iki cihazda format dönüşümlerinde değişik yöntemler uyguluyor. Benim merak ettiğim bu durumun resim kalitesine bir etkisinin olup olmadığı. Ayrıca verdiğiniz bilgiler için teşekkürler, lakin hepsi burada mevcut;

http://tr.wikipedia.org/wiki/İnç_başına_nokta_sayısı

• quote:

Orjinalden alıntı: bipekkan

@NickTheChopper,
    O linkte bende olduğunu biliyorum ama farklı bir kaynaktan almıştım. 2-3 yıl evvel arşivime katmıştım.
    Baskı alınmayacaksa bunun hiç bir önemi yoktur. RAW çekerseniz 300 dpi olur. Doğrudan JPEG çekersiniz (Normal) 72 dpi, (Fine) çekersiniz biraz daha fazla yer kaplar sıkıştırma algoritmasına göre 120 veya 180 dpi olur. Photoshopta RAW---->JPEG yaparsanız 350 dpi (!) olur. Ve fotograf boyutu küçülür (!) (enteresan değil mi?) Kısacası Konu baskı alacaksanız anlamı olur.
    Bende de A620 var ve sıkıştırma algoritması bazı makinalara göre daha iyidir. ama kart postal (15x18 cm) veya 2 misli büyüklükte bir baskı alacaksanız ha 72dpi, ha 300 dpi göz bunu farketmez.

o zaman sorun yok, teşekkürler

• @Nick Thechopper DPI'yı falan boşver S6500fd fotoğraf kalitesi en iyi DSLR-Like'tır DPI ile niye kıyaslıyorsun 2 makineninde fotoğraf kalitesine bak kıyasla..
  • canon a610u alalı 2 ay bile olmadı aslında, sıkıldım ve slr-like bi makina alayım dedim, tercihim tabiki s6500 oldu sadece 4-5 gündür kullanıyorum, zoom olayının manuel olması çok iyi olmuş, hem pil tasarrufunu hem de foto çekim hazzını arttırıyor. Makineyi kullanıkça üzerindeki mühendisliğin farkına varıyosunuz. son 1-2 gündür de elimdeki iki makinanın foto kalitelerini kıyaslamaya başladım. Zoom, iso ve geniş açıda zaten fuji ezip geçiyor. Foto kalitelerinde aynı şeyi söyleyemiyorum, sanki biraz kafa kafaya ama çok az biraz canon ağır basıyor gibime geldi. Belkide rakamların etkisindendir. Şöyle diyeyim, bildiğimiz gibi fujideki sensör (6.3 mp) 1/1.7 inch, canondaki sensör ise (5 mp) 1/1.8 inch... durum böyle olunca piksel yoğunluklarında canon daha az yani daha keskin foto olduğunu gösteriyor. Canonda sensörde cm2'ye düşen piksel yoğunluğu 13 mp/cm2, fujide ise 14 mp/cm2...
    linklerden "pixel density" kısmından bakabilirsiniz.

http://www.dpreview.com/reviews/specs/Canon/canon_a610.asp
    http://www.dpreview.com/reviews/specs/FujiFilm/fuji_finepixs6000.asp

• Bunlarda 2 cihazın aynı anda ve aynı yerden çektiği fotoları... foruma koyamadım hata veriyor

http://img5.imageshack.us/gal.php?g=28474909.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NickTheChopper -- 11 Mart 2009; 0:28:56 >
  • S6500... canon a610 ile bu yakınlaşmayı yapamazdım kesinlikle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NickTheChopper -- 11 Mart 2009; 0:36:44 >

• 
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.