Şimdi Ara

##SLR-LIKE : Fuji S6000fd (s6500fd) İNCELEMELERİ## (55. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.259
Cevap
1
Favori
78.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Poz vermiş artist. Fotoğraf çekildiğinin farkında.

Birde o iki cihazı hiç kıyaslamayın. Çok farklı sınıflar. Ayrıca A610 kötü çekmiyor ama S6500fd den kötü çektiği kesin. Sizin yukarıda örnek olan 2 resimde de belli. Keskinlik ve renk farkı çok fazla.
  • @NickTheChopper,
    Forum için hatalı linkleri vermişsiniz.
     ##SLR-LIKE : Fuji S6000fd (s6500fd) İNCELEMELERİ##

Gelelim fotograflarınıza, S6500FD fotografı netlik ve keskinlik olarak A610' a göre çok çok daha iyi Sadece kiremitlere bakmak dahi apaçık belli ediyor. Ancak ben S6500FD için renkleri biraz soluk buldum. Makinanın arkasındaki F düğmesinden CROME ayarına alırsanız aradaki farkın tadına varırsınız. Diğer bir konu yeterli ışık ortamında Sharpnesi HARD yapın, Ancak gece çekimlerinde bu ayarı SOFT' a getirin.
    quote:

Orjinalden alıntı: NickTheChopper

Bunlarda 2 cihazın aynı anda ve aynı yerden çektiği fotoları... foruma koyamadım hata veriyor

http://img5.imageshack.us/gal.php?g=28474909.jpg

• Fotograflar gerçekten çok güzel adeta poz vermiş. Makina ayarı SAYDAM(CROME) ve keskinlik (Sharpness) Sert (Hard) ayarlarındamıydı? Tabiki A-610 ile bunu yapamazsınız 4X max. zoom dur bu makinada. Diğer örnek fotografta bana A610' da ya odaklanamama veya keskinlik konusunda bir prb var gibi geldi. Benim A620 cam gibi tabir edilecek cinsten fotograf veriyor. İsterseniz 2-3 örnek koyabilirim Son Bozcaada gezimden....
    quote:

S6500... canon a610 ile bu yakınlaşmayı yapamazdım kesinlikle

...........

• Üstteki gibi kıyaslar yanıltıcı olabilir, Makinenin ayarları v.s Ama bende de Hem Canon A570IS hemde S6500fd var kesinlikle canon A serisi de çok kaliteli bir seri ama fuji s6500fd kendi sınıfında fotoğraf kalitesi çok iyi hatta en iyi DSLR-Like'tır fotoğraf kalitesi olarak DSLR'ye bir nebze yaklaşabilen yegane model..ayrıca kompakt ve DSLR-Like'ı da kıyaslamak biraz yanlış olur çünki Like'larda biraz daha iyi objektifler oluyor..

Sonuçda Fuji f30-f31 kompakktta Fuji s6500fd DSLR-Like ta fotoğraf kalitesi en iyi modeller ve Canon A serisi de çok kaliteli bir seri..
  • peki 6500fd ile f30-31fd'yi fotoğraf kalitesi, İSO başarımı gibi konularda kıyaslarsak hangisi daha iyi çıkar?

bir 6500fd sahibi olarak f30-31fd'nin kıyaslamasını hep merak ediyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bipekkan

Fotograflar gerçekten çok güzel adeta poz vermiş. Makina ayarı SAYDAM(CROME) ve keskinlik (Sharpness) Sert (Hard) ayarlarındamıydı? Tabiki A-610 ile bunu yapamazsınız 4X max. zoom dur bu makinada. Diğer örnek fotografta bana A610' da ya odaklanamama veya keskinlik konusunda bir prb var gibi geldi. Benim A620 cam gibi tabir edilecek cinsten fotograf veriyor. İsterseniz 2-3 örnek koyabilirim Son Bozcaada gezimden....
    quote:

S6500... canon a610 ile bu yakınlaşmayı yapamazdım kesinlikle

...........

Kumru fotolarını çekerken makina ayarı chrome idi, keskinlik ise standarttı. Yalnız o fotolarda bayağı bir oynama var, bir ölçüt olmaması gerekir bence. O örnek fotolardan crop alırken köşelerden aldım, belki o yüzden a610'nun odaklanmasında sorun olmuştur.

• quote:

Orjinalden alıntı: askan22

Üstteki gibi kıyaslar yanıltıcı olabilir, Makinenin ayarları v.s Ama bende de Hem Canon A570IS hemde S6500fd var kesinlikle canon A serisi de çok kaliteli bir seri ama fuji s6500fd kendi sınıfında fotoğraf kalitesi çok iyi hatta en iyi DSLR-Like'tır fotoğraf kalitesi olarak DSLR'ye bir nebze yaklaşabilen yegane model..ayrıca kompakt ve DSLR-Like'ı da kıyaslamak biraz yanlış olur çünki Like'larda biraz daha iyi objektifler oluyor..

Sonuçda Fuji f30-f31 kompakktta Fuji s6500fd DSLR-Like ta fotoğraf kalitesi en iyi modeller ve Canon A serisi de çok kaliteli bir seri..

Kıyaslama yaparken tabiki aynı ayarları kullandım, oraya yazmam gerekirdi;

a610: iso 50, 1/100, f:4
    s6500: iso100, 1/100, f:4

en düşük iso değerlerini kullandım, kalite kaybı olmaması için. Tabiki a610 ile s6500'ü kıyaslamak saçmalık olur yani birsürü kriter var, benim kafamda foto kalitesi olarak sadece birkaç acaba? vardı... Çünkü ortada verilerde var, özellik sensör boyutlarının ve piksel yoğunluklarının birbirine yakın olması insanın kafasını karıştırıyor... ben s6500ü alınca a610numu satarım diyordum ama sanırım bu gidişle satmayacağım. bipekkan beni anlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NickTheChopper -- 11 Mart 2009; 15:30:23 >

• Bende satmadım A570'i çünki hem kaliteli hemde cepte taşınması açısından bir kompakt her eve lazım..

@muratt45 Gerçi test etmedim ama s6500fd ile f30-f31 fd fotoğraf kalitesi aşağı yukarı aynıdır.. çünki Objektifleri dışında bir çok şey aynı..
  • Anlamaz olurmuyum? Her zaman söylerim Compact'ında yeri var. Ve tabi o sınıfın en iyilerinden. Bir Fuji F30-F31FD hatta F100FD (tam oto. olmasına rağmen) Canon' un A-610-620-550-560-570IS-580-590IS-650IS 720 serisi IS' liler, Bu makineler Salon fotografçıları ile kafa kafaya gelmemek için şart.
    Sensörler konusuna gelince. Fuji aynı ölçülerde sensör kullanmasına rağmen imal şekli çok farklı ve bu nedenlede S6000FD S9000-9100 serilerinde 400 ISO da mükemmel, 800 ISO' da kabul edilebilir. Yeterli ışık şartlarında da 1600 ISI kıtlıkta idare eder sonuç veriyor. Canonda ise 200 ISO dışında hiç yok farzedin. Ancak örneğin 50-80 100 ve 200 ISO' larda sonuç mükemmel. A620 den bir örnek.

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: askan22

Üstteki gibi kıyaslar yanıltıcı olabilir, Makinenin ayarları v.s Ama bende de Hem Canon A570IS hemde S6500fd var kesinlikle canon A serisi de çok kaliteli bir seri ama fuji s6500fd kendi sınıfında fotoğraf kalitesi çok iyi hatta en iyi DSLR-Like'tır fotoğraf kalitesi olarak DSLR'ye bir nebze yaklaşabilen yegane model..ayrıca kompakt ve DSLR-Like'ı da kıyaslamak biraz yanlış olur çünki Like'larda biraz daha iyi objektifler oluyor..

Kıyaslama yaparken tabiki aynı ayarları kullandım, oraya yazmam gerekirdi;

a610: iso 50, 1/100, f:4
    s6500: iso100, 1/100, f:4

en düşük iso değerlerini kullandım, kalite kaybı olmaması için. Tabiki a610 ile s6500'ü kıyaslamak saçmalık olur yani birsürü kriter var, benim kafamda foto kalitesi olarak sadece birkaç acaba? vardı... Çünkü ortada verilerde var, özellik sensör boyutlarının ve piksel yoğunluklarının birbirine yakın olması insanın kafasını karıştırıyor... ben s6500ü alınca a610numu satarım diyordum ama sanırım bu gidişle satmayacağım. bipekkan beni anlar

• çok iyi
  • başlığımız bayağı soğudu...

• harabeler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 123e -- 21 Mart 2009; 9:30:51 >
  •  ##SLR-LIKE : Fuji S6000fd (s6500fd) İNCELEMELERİ##

•  ##SLR-LIKE : Fuji S6000fd (s6500fd) İNCELEMELERİ##

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NickTheChopper -- 3 Nisan 2009; 16:12:44 >

• selamlar bu konu hala devam ediyor muymus ? :)
    hala severek kullandigim S6500 um artik MP olarak rahatsiz ediyor beni sanki ,, siz de ayni hisse kapildiniz mi? :) bu nedenle satmak istiyorum.

aslinda su anda boyle iso performasnli ara model veya compact model pek yok uygun fiyata, normal kullanimda aksam al eline iso800 de uygun shut.speedde flashsiz-dogal renkler yakala.
    su an bende bir de cannon A1000 var, gecen gun gunduz,arkadasimin bir fotografini cektim cevredeki bazi seyleri de kadraja aldim bilerek. sonra baktigimda kadrajda bir suru gereksizlikler vardi, bir miktar cropladim yine harika keskinlik,, makine de 10 MP oldugu icin bu crop-fotograf da 5MP kaldi, rahatlikla baski alabilirim,
    ama iste 6 MP ile bunu yapamazdim..

boyle bi paylasiyim dedim :)
    cok sevdigim bu makineyi iyice emektar olmaya baslamadan once satiyim diyorum.. :)
    bu arada boyle 2. el elektronikler para da etmez aslinda yazik gibi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 4 Nisan 2009; 17:14:20 >

• quote:

Orjinalden alıntı: gimmeluck

selamlar bu konu hala devam ediyor muymus ? :)
    hala severek kullandigim S6500 um artik MP olarak rahatsiz ediyor beni sanki ,, siz de ayni hisse kapildiniz mi? :) bu nedenle satmak istiyorum.

aslinda su anda boyle iso performasnli ara model veya compact model pek yok uygun fiyata, normal kullanimda aksam al eline iso800 de uygun shut.speedde flashsiz-dogal renkler yakala.
    su an bende bir de cannon A1000 var, gecen gun gunduz,arkadasimin bir fotografini cektim cevredeki bazi seyleri de kadraja aldim bilerek. sonra baktigimda kadrajda bir suru gereksizlikler vardi, bir miktar cropladim yine harika keskinlik,, makine de 10 MP oldugu icin bu crop-fotograf da 5MP kaldi, rahatlikla baski alabilirim,

cok sevdigim bu makineyi iyice emektar olmaya baslamadan once satiyim diyorum.. :)

Katılmamak elde değil, tamam 6mp çekilen normal bir foto için gayet yeterli, uygun boyutlarda baskılar alınabiliniyor. ama işe kesme ve daha büyük boyutlu baskı girince(misal bir poster boyutu), benimde canımı sıkıyor...

• Bence 6.3 mp, sürekli çıktı alınmıyorsa yeterli bir çözünürlük zaten çıktı işi ile uğraşanların bu makinayı tercih etmemesi gerekir bence
  • Kaça satacaksın?
    quote:

• PM attim..

quote:

Orjinalden alıntı: AKINLASINN

Kaça satacaksın?
    quote:

• izmit-marina

• 
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.